Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@12:14:40 GMT

حسین(ع)؛جانِ پیامبر(ص)/ فلسفه قیام امام حسین(ع) در کربلا

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۸۳۱۰۱

حسین(ع)؛جانِ پیامبر(ص)/ فلسفه قیام امام حسین(ع) در کربلا

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، شناخت فلسفه و چرایی قیام امام حسین (ع) نقش تعیین کننده‌ای در بقای نهضت کربلا دارد؛ زیرا پاسخ به این چرایی است که حرکت مردم را در طول تاریخ شکل داده و امام حسین(ع) را به عنوان سرمشق حرکت‌های مردمی علیه ظلم ظالمان بویژه علیه حکومت‌های دینی طاغوتی تبدیل کرده که مدعی مشروعیت دینی بودند و برای خودشان حریم و دژی از ساحت قداست دینی ساخته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین شناخت فلسفه و چرایی قیام می‌تواند به بقا، استمرار و تداوم قیام حسینی کمک کند. بنابراین ما بر آن هستیم تا با مراجعه به آموزه‌ها و سخنان امام حسین(ع)، فلسفه و چرایی قیام را تبیین کنیم.

حسین(ع)،جان پیامبر(ص)
امام حسین(ع) مظهر تام اسمای الهی است، به طوری که اگر بخواهیم خداوند را مجسم سازیم در صورت انسان‌های کاملی چون چهارده معصوم(ع) تجلی و ظهور خواهد یافت. خداوند به این واقعیت در آیه ۳۱ سوره بقره اشاره می‌کند: «وَعَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ...» که انسان کامل، مظهر همه اسماء و صفات الهی است.
از آنجایی که براساس آیه ۶۱ سوره آل عمران،«فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ ...» امیرمومنان(ع) نفس و جان محمد(ص) و در مقام نوری در مقام یگانگی قرار دارند، معصومان دیگر از جمله امام حسین(ع) در همین مقام جای می‌گیرند، با این تفاوت که پیامبر(ص) به شکل خاصی بر حسین(ع) تاکید و اهتمام داشته و می‌فرماید: حسین منی و انا من حسین؛ حسین از من و من از حسین هستم.(بحار الانوار، ج ۴۳، ص۲۶۱؛ فضائل الخمسه من الصحاح السته، فیروزآبادی، ج ۳، ص۲۶۲)
در منابع حدیثی از رسول اکرم (ص) این حدیث درباره حسین بن علی(ع)، از طریق فریقین نقل شده است. این حدیث را احمد بن حنبل و ترمذی و ابن‌ماجه از طریق سعید بن راشد از یعلی بن مره نقل کرده و گفته‌اند: یک روز حضرت پیامبر(ص) به مهمانی تشریف می‌بردند، در راه به امام حسین(ع) برخورد کردند که با جمعی از کودکان سرگرم بازی بود. حضرت(ص) با مهربانی و خوشرویی او را دنبال کردند تا سرانجام در آغوشش گرفتند، بعد یک دست زیر چانه و دست دیگر به پشت سر او گذارده چهره او را بین دو دست بالا برده، بوسیدند و سپس فرمودند: «حسین منی و انا من حسین، احب الله من احب حسینا، حسین سبط من الاسباط؛ حسین از من است و من هم از حسینم، هر که حسین را دوست بدارد خداوند دوست او باد، حسین فرزندزاده‌ای است از فرزندزادگان».

شخصیت امام حسین(ع)؛ ذوب در پیامبر(ص)
چنین شخصیتی که ذوب در پیامبر(ص) است، پس می‌بایست همه وجودش همانند پیامبر(ص) باشد و از آن‌جایی که پیامبر(ص) همه حقیقتش وقف خدا و محرر و آزاده شده برای خداست، نفس او نیز چنین است. از این‌روست که نفس دیگرش چون امیرمومنان(ع) شبی را در زیر شمشیرهای آخته چهل مرد مشرک قریش می‌خوابد بی‌آن‌که هیچ دل‌نگرانی و ترسی داشته باشد. خداوند در آیه مربوط به لیله‌المبیت می‌فرماید: مِنَ النَّاسِ مَنْ یَشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ اللَّهُ رَؤُفٌ بِالْعِبادِ؛ و از مردم کسی هست که جان خویش به جستن خشنودى خدا مى‏فروشد و خدا به بندگان مهربان است.

قیام حسینی(ع) تنها برای رضای خداست
قیام امام حسین(ع) همانند دیگر اعمالش تنها برای خداوند است؛ زیرا آنان جز از خداوند خوف و خشیت ندارند.(انسان، آیات ۸ تا ۱۰) آن حضرت(ع) در سفارشی به دیگران می‌فرماید: لا یأمَن یومَ القیامَهِ إلاّ مَن خافَ الله فِی الدُّنیا؛ کسی در قیامت در امان نیست مگر کسی که در دنیا ترس از خدا در دل داشت.(مناقب ابن شهر آشوب، ج ۴ ، ص ۶۹) پس آن حضرت(ع) خودش به طریق اولویت این گونه بوده است؛ چرا که سخنی نمی‌گوید که خود بدان اعتقاد نداشته یا عمل نکرده باشد. از این‌روست که خداوند در آیه مذکور از خوف ایشان از خدا سخن به میان می‌آورد.

فلسفه چرایی قیام سیدالشهداء(ع)
بهترین راه برای شناخت علل و چرایی و فلسفه قیام حضرت حسین(ع) را باید در کلام و سخنان خود آن حضرت جست. ایشان به اشکال گوناگون شخصیت خود را تعریف کرده و در عبارات و سخنان متعدد به فلسفه قیام خویش اشاره کرده است.
از مهمترین علل و فلسفه قیام آن حضرت(ع) می‌توان موارد زیر را برشمرد:

خوف و خشیت از خدا
آن حضرت(ع) همه زندگی‌اش را بر مدار این امر سامان داده است؛ چنان‌که خداوند در آیات پیشین به آن اشاره داشته است؛ زیرا این آیات در زمانی نازل شده که ایشان کودکی خردسال در دامن والدین بزرگوار خویش بود. ایشان در زمانی به اطعام مسکین و اسیر و فقیر اقدام می‌کند که هنوز کودکی بیش نبود و این عمل خویش را چنان‌که خداوند از زبان آنان نقل می‌کند، از جهت خوف خدا انجام داده است. اصولا کسانی که به عظمت الهی و جلال خداوندی آگاهی یافته‌اند می‌توانند این گونه دارای خوف و خشیت باشند به طوری که از خود بگذرند و ایثار کنند. خداوند در آیه ۲۸ سوره فاطر می‌فرماید که عالمان واقعی از خداوند خشیت دارند، زیرا شناختی کامل از خداوند و عظمت و جلال او دارند و همین علم کامل است که آنان را دچار خشیت و خوف از خدا می‌کند. بنابراین، آن حضرت(ع) تلاش می‌کند تا همواره این اصل را در سبک زندگی خود مورد توجه و اهتمام داشته باشد و تنها از خداوند خشیت و خوف داشته و از کسی دیگر خوف و خشیتی نداشته باشد. آن حضرت(ع) تلاش می‌کند که مسئولیت خویش را در قبال خداوند و جامعه به درستی انجام دهد و در امر رسالت الهی هیچ کوتاهی نکند و جز از خداوند خشیت نداشته باشد؛ چنانکه خداوند در باره رهبران الهی در آیه ۳۹ سوره احزاب بیان می‌کند. پس مهم‌ترین عامل در فلسفه قیام اباعبدالله(ع) خوف و خشیت از خدا و انجام مسئولیت است.

اطاعت امر الهی
آن حضرت(ع) به عنوان اولی‌الامر می‌بایست به اطاعت از خدا و رسول(ص) بپردازد. (نساء، آیه ۵۹) یکی از مهم‌ترین وظایف و مسئولیت‌های اولی‌الامر، انجام رسالت الهی بی‌هیچ خوف و خشیت از دیگران است. بنابراین، فراتر از مسئولیت‌های مومنان عادی لازم است که حتی گاه به دور از تقیه به انجام وظیفه رسالی خویش بپردازد. البته امامان می‌توانند تقیه کنند چنان‌که امیرمومنان علی(ع) در ۲۵ سال دوران سکوت این‌گونه عمل کرد. اما گاه لازم است که دست از تقیه برداشت و آن زمانی است که اصل دین در خطر باشد و اسلام در جامعه اسلامی به تباهی کشیده شود و جامعه اسلامی در امر دین به فساد سوق داده شده باشد؛ چنان‌که در عصر امام حسین این گونه بود و ایشان ناچار می‌بایست برای اصلاح امت اسلام قیام کند و تقیه را کنار گذارد؛ چرا‌که پس از معاویه با حضور یزید دیگر فاتحه اسلام خوانده می‌شد، خود آن حضرت(ع) این مطلب را بصراحت بیان کرده است: وَ عَلَی الإسلام السَّلامُ إذْ بُلِیتِ الأُمَّهُ بِراعٍ مِثْلَ یزیدَ؛ زمانی که امت اسلامی گرفتار زمامداری مثل یزید شود، باید با اسلام خداحافظی کرد.»

رضایت خدا
از دیگر چرایی‌ها و فلسفه‌هایی که برای قیام می‌توان گفت، رضایت و خشنودی خداوند است؛ زیرا آن حضرت(ع) بر این باور است که نمی‌توان برای رضایت مخلوق خشم و غضب خداوند را به جان خرید. اگر یزید و یزیدیان خواهان آن هستند که امام حسین(ع) با سکوت خویش رضایت آنان را بخرد و خشم خدا را به جان بپذیرد، این گمان باطل است؛ چرا که امام خودش بر این باور است که: لا أفلح قوم إشتروا مرضاة المخلوق بسخط الخالق؛ کسانی که رضایت مخلوق را به بهای غضب خالق بخرند، رستگار نخواهند شد.(مقتل خوارزمی، ج۱، ص۲۳۹) پس آن حضرت(ع) هرگز نمی‌پذیرد برای خشنودی یزیدیان،غضب خداوند را موجب شود. سکوت در برابر اعمال ضد انسانی و ضد اسلامی یزید و یزیدیان همانند سکوت اصحاب سبت خواهد بود که موجب خشم الهی شد و خداوند گناهکاران و ساکتین را به بوزینه تبدیل کرد و خشم خویش را این گونه آشکار ساخت.(اعراف، آیه ۱۷۲ تا ۱۷۴) آن حضرت (ع) در جایی دیگر می‌فرماید: من طلب رضی الناس بسخط الله وکله الله إلی الناس؛ کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را به مردم وا می گذارد. (بحارالانوار، ج۷۸، ص۱۲۶)

دعوت مردم به اسلام حقیقی
از نظر آن حضرت(ع) جامعه از کتاب و سنت الهی پیامبر(ص) دور شده و نیازمند بازگشت به مسیر اصلی بود. از این‌رو در نامه‌ای به جمعی از بزرگان بصره، یکی از مهم‌ترین علت قیام خویش بر ضد حکومت یزید را احیای سنت پیامبر(ص) و دعوت به قرآن بیان کرده و می‌فرماید: و أنا اَدْعُوکُمْ إلی کتابِ اللهِ و سُنَّهِ نَبِیه فَإنَّ السُّنَّهَ قَدْ أمِیتَتْ؛ من شما را به کتاب خدا و سنت پیامبرش فرا می‌خوانم؛ چرا‌که این گروه سنت پیامبر(ص) را از بین برده‌اند.

مبارزه با بدعت
آن حضرت در ادامه همان نامه به مسئله بدعت در جامعه اشاره می‌کند و می‌فرماید: وَ اِنَّ البِدْعَهَ قَدْ اُحْییتْ؛ این گروه، بدعت (در دین) را احیا کردند. بدعت به معنای «ادخال ما لیس من الدین فی الدین؛ وارد کردن امور غیردینی به عنوان عمل دینی است.»؛ یعنی اموری را به عنوان دین به مردم می‌دهند در حالی که هیچ ارتباطی به دین ندارد. این عمل را کسانی انجام می‌دهند که مرجع دینی مردم به شمار می‌آیند؛ زیرا مردم به اعتبار اینکه آنان با دین آشنایی کامل دارند، به آنان مراجعه می‌کنند و دین خویش را از آنها می‌آموزند. پس آنان هستند که امور غیردینی را جای دین جا می‌زنند و با بدعت‌گرایی جامعه را از دین واقعی و حقیقی دور می‌کنند. از آنجایی که خلافت یک نهاد رسمی دینی در جامعه اسلامی بود، مردم دین خویش را از آنان می‌گرفتند و بنی‌امیه تلاش می‌کردند تا افکار و آرای جاهلی را دوباره زنده کرده و آن را به عنوان دین اسلام جایگزین اسلام نمایند. از این رو، قیام لازم و ضروری بود و گرنه اسلام واقعی به‌طور کامل از صحنه جامعه و امت خارج می‌شد و دین بدلی و دروغین جای آن را می‌گرفت.

احیاء دین اجتماعی
شکی نیست که اسلام یک دین اجتماعی است و فلسفه تمام فقه آن است که حکومتی تشکیل شود و حاکم شرعی، مسئولیت جامعه را به عهده گیرد و احکام و قوانین و حدود و تعزیرات و مانند آن را اجرا کرده و اقتصاد اسلامی را در جامعه برپا کند. پس اگر جامعه اسلامی در مسیری گام بردارد که فقیهان واقعی اسلام جایگاهی نداشته باشند، حدود و احکام اسلامی نیز کنار زده می‌شود. امام حسین(ع) علت قیام خویش را بازگرداندن امور به مجاری آن می‌داند و این کار تنها با بازگشت قدرت به حاکم شرعی واقعی و فقیهان و عالمان اسلام شدنی است. امام حسین(ع) در مسیر کربلا، با فرزدق ملاقات می‌کند و از خلافکاری‌های حاکمان شام و قیام برای نصرت دین خدا سخن می‌گوید و می‌فرماید: «یا فَرَزْدَقُ إنَّ هوُلاءِ قومٌ لَزِمُوا طاعَهَ الشَّیطانِ، و تَرَکوُا طاعَهَ الرَّحْمانِ، و أظْهروُا الفسادَ فی الأرضِ، وَ أبْطِلُوا الحُدُودَ، وَ شَرِبُوا الخُمُورَ، وَ اسْتَأثَروُا فی أموالِ الْفُقَراءِ و المَساکینَ، وَ أنَا أولی مَنْ قام بِنُصرَهِ دین الله، وَإعزازِ شَرعِهِ، و الجَهادِ فی سَبیلِهِ لِتَکُونَ کَلِمَهُ اللهِ هِی العُلیا؛‌ای فرزدق! اینان گروهی هستند که پیروی شیطان را پذیرفتند و اطاعت خدای رحمان را رها کردند و در زمین فساد را آشکارا ساختند و حدود الهی را از میان بردند و باده‌ها نوشیدند و دارایی‌های فقیران و بیچارگان را ویژه خود ساختند و من از هر کس به یاری دین خدا و سربلندی آئینش و جهاد در راهش سزاوارترم، تا آئین خدا پیروز و برتر باشد.»

احیاء حق و ابطال باطل
اصولا در آموزه‌های قرآنی جنگ حق و باطل یک سنت الهی در جهان مادی است که در نهایت به پیروزی حق بر باطل ختم خواهد شد و این فلسفه تاریخی و جبر تاریخی است که هیچ تردیدی در آن نیست.(انبیاء، آیه ۱۰( اما این جنگ تا نابودی باطل همواره در طول و عرض تاریخ ادامه داشته است. امام حسین(ع) در استمرار حرکت انبیایی از آدم(ع) تا خاتم(ص) به عنوان وصی و وارث آنان،همین مسیر را ادامه می‌دهد و در بیان چرایی قیام خویش به این مهم نیز اشاره می‌کند. محدث معروف دینوری نقل کرده است: هنگامی که امام از بطن الرّمه حرکت کرد، با عبدالله بن مطیع که از عراق می‌آمد، مواجه شد. وی به امام عرض کرد: پدر و مادرم فدای تو‌ای پسر رسول خدا! چه چیز باعث شد که تو از حرم خدا و حرم جدّت بیرون بیایی؟ امام(ع) فرمود: إِنَّ أَهْلَ الکُوفَهِ کَتَبُوا إِلی یسْألُونَنِی أَن أقْدِمَ علیهم لما رَجَوْا مِن اِحْیاءِ مَعالِمِ الحَقِّ؛ مردم کوفه نامه نوشتند و از من خواستند که به سوی آنان بروم، بدان امید که (با قیام علیه بنی امیه) نشانه‌های حق زنده شود.»

امر به معروف و نهی از منکر
این نیز از وظایف هر مسلمانی و بطور اولی وظیفه اصلی امام و اولی‌الامر خواهد بود. از این‌رو امام حسین(ع) به این چرایی قیام نیز اشاره داشته در وصیت نامه خود به برادرش محمد حنفیه یکی از مهم‌ترین اهداف حرکت وقیام خود را امر به معروف و نهی از منکر می‌داند ومی فرماید: وَ إِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الإِصْلاح فی أمَّهِ جَدِّی، أرِیدُ أَن آمُرَ بالمعروفِ و أنهی عن المنکر؛ من فقط برای اصلاح در امت جدم به پا خاستم، می‌خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم. »

مبارزه با ظلم و مخالفان سنت پیامبر(ص)
این نیز یکی دیگر از علل و فلسفه‌های قیام آن حضرت است که خود در نامه‌ای به اهل کوفه می‌نویسد و بدان اشاره می‌کند: «فَقَدْ عَلِمْتُمْ أنَّ رَسُولَ اللهِ(ص) قد قال فی حَیاتِهِ، مَن رَای سُلْطاناً جائراً مُسْتَحِلَّا لِحُرُمِ اللهِ…، ناکِثاً لِعَهْدِ اللهِ، مخالفاً لِسُنَّهِ اللهِ، یعْمَلُ فی عبادِ اللهِ بالإثْمِ وَ العُدْوانِ، ثُمَّ لم یغَیرْ بِفِعْلٍ و لا قولٍ، کان حَقیقاً علی اللهِ أنْ یدْخِلَهُ مَدْخَلَهُ؛ می‌دانید که پیامبر خدا(ص) در زمان حیاتش فرمود: هر کس سلطان ستمگری را ببیند که حرام خدا را حلال شمرده و پیمان خدا را شکسته، با سنت پیامبر(ص) مخالفت ورزیده و در میان بندگان خدا به ظلم و ستم رفتار می‌کند ولی با او به مبارزه عملی و گفتاری برنخیزد، سزاوار است که خداوند او را به جایگاه آن سلطان ستمگر (جهنم) وارد کند.»

احیاء نشانه‌های دینداری در جامعه
یک جامعه دینی به نمادها و نشانه‌های دین داری آن شناخته می‌شود. به عنوان نمونه مساجد، نماد دین اسلام است و حجاب و نماز و نمازجمعه و مراعات حلال و حرام در بازار و مانند آنها ازنشانه‌های دین بشمار می‌رود. از آنجایی فقدان این ارزش‌های دینی در جامعه به معنای فقدان جامعه دینی است باید کوشید تا ارزش‌ها و هنجارها و نشانه‌های دینی، خود را در جامعه نشان دهد.امام حسین(ع) در خطبه‌ای با صراحت هدف از تلاش خویش را چنین بیان می‌کند: «اللهم إِنَّکَ تَعْلَمُ إِنَّهُ لَمْ یکُنْ مِنَّا تَنافُساً فی سُلطانٍ، و لا التِماساً مِنْ فُضُولِ الحُطامِ، وَ لکِنْ لِنَرَی المَعالِمَ مِنْ دِینِکَ، و نُظْهِرَ الإصْلاحَ فی بِلادِکَ و یأمَنَ الْمَظْلوُمُونَ مِنْ عِبادِکَ، وَ یعْمَلَ بِفَرائِضِکَ و سُنَّتِکَ وَ أحْکامِکَ؛ خداوندا! تو می‌دانی که آنچه از ما (در راه بسیج مردم) سر زده است، برای رقابت در امر زمامداری و یا به چنگ آوردن ثروت و مال نبوده، بلکه هدف ما آن است که نشانه‌های دین تو را آشکار سازیم و اصلاح و درستی را در همه بلاد آشکار کنیم تا بندگان مظلومت آسوده باشند و به فرایض و سنت‌ها و احکامت عمل شود.»

تشکیل حکومت اسلامی
شاید این مطلب به اشکال گوناگون در فلسفه‌ها و علل دیگر بیان شده باشد، آن حضرت(ع) خود را وارث حقیقت امامت و خلافت می‌داند و حکومت دیگران را غاصبانه برمی شمارد. ایشان در خطبه‌ای که پس از نماز عصر در جمع لشکریان حرّ خواند، فرمود: «ایهَا النَّاسُ أنَا ابْنُ بِنْتِ رَسُولِ اللهِ و نَحْنُ أولی بِوِلایهِ هذِهِ الأمُورِ عَلَیکُمْ مِنْ هؤلاء المُدَّعِینَ ما لیسَ لَهُمْ؛‌ای مردم! من فرزند دختر رسول خدایم و ما به ولایت این امور بر شما از این مدعیان دروغین سزاوارتریم». البته امام (ع)فلسفه‌های دیگری برای قیام خود بیان می‌کند که به جزئیات اهداف پیشین اشاره دارد؛ زیرا قیام به عدالت یا دفاع از مظلوم یا عمل به احکام اسلامی، مبارزه با پیمان شکنان، احیای حدود الهی، مبارزه با فساد اجتماعی، اخلاقی و مانند آنها در حقیقت تبیین همین اهداف کلی است که بیان گردید.
یادداشت از علی عقیلی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی فلسفه قیام امام حسین یادداشت علی عقیلی استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۳۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد

امام جمعه یزد با اشاره به اینکه دشمن در طول ۴۵ سال گذشته در تمام توطئه‌های خود شکست خورده گفت: حمله موشکی و پهپادی به اسرائیل عظمت ایران را به جهانیان نشان داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در خطبه‌های این هفته نماز جمعه یزد با اشاره به اینکه همه ما خلقت خداوند هستیم و بدون حمایت و کمک‌های او ما هیچ هستیم، گفت: او که انسان را حیات می‌دهد و رحمت واسعه بدون منت دارد خداست و شب و روز و در هر زمان ما را نگه داشته است.

وی خاطرنشان کرد: خداوند متعال به راحتی می‌تواند هر شب که ما می‌خوابیم دیگر ما را بیدار نکند چرا که خوابیدن نوعی مردن است و همه اختیار ما در دست خداست و هیچ اراده ای در برابر قدرت او نداریم. با وجود تمام اعمالی که ما داریم، خداوند در تمام لحظات به فکر ماست؛ پس اگر ما بنده عاقلی باشیم نباید نسبت به این نعمات و کمک‌های خداوند شکرگزار باشیم.

امام جمعه یزد افزود: این نعمت‌های خداوند در حالی است که انسان بیشتر از آنکه به خداوند تکیه کند و به فکر او و رضایتش باشد به فکر بندگان خداست و می‌خواهد رضایت آنها را به دست آورد. خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید کسانی که به وعده خود نسبت به خداوند عمل کنند و به پرستش شیطان نپرداخته و عبادت خدا را انجام دهند، به صراط مستقیم هدایت می‌شوند.

ناصری با بیان اینکه ما در روز حداقل 11 مرتبه در نماز از خداوند می‌خواهیم که ما را در صراط مستقیم قرار دهد عنوان کرد: آنها که وفای به عهده کرده‌اند طبق قرآن کریم باید بر ایمان خود باقی مانند و خداوند متعال هم چنین بنده‌ای را دوست دارد و او را خدایی می‌کند.

عدم توجه به تربیت دینی کودکان خیانت به آنهاست

نماینده ولی فقیه در استان یزد گفت: چرا ما گاهی اوقات گوش به شیطان می‌‌دهیم و با وجودی که رسول اکرم(ص) سفارش کرده، برخی از ما انسان‌ها ما محبت خداوند را در دل فرزندانمان قرار نمی‌دهیم؛ باید بدانیم افرادی که سعی می‌کنند فرزندان و دانش‌آموزان خود را از خدا دور کنند، هم در این دنیا و هم در آن دنیا باید پاسخگو باشند.

امام جمعه یزد با بیان اینکه اگر عمدا تربیت دینی را مورد توجه قرار نمی‌دهیم خیانت بزرگی به آنها مرتکب می‌شویم تصریح کرد: هر کسی اطاعت خدا بکند و تقوا داشته باشد را خدا دوست دارد و قطعا کسی را که خدا دوست داشته باشد هم دنیا و هم آخرت را به بهترین شکل ممکن خواهد داشت.

ناصری در خطبه دوم خود با بیان اینکه همه ما باید شکرگزار خدا باشیم گفت: این نعمت بسیار بزرگی است که در دورانی زندگی می‌کنیم که حضرت امام خمینی(ره) با شجاعت، توحید و خدایی بودن خود انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساند و پس از آن هم رهبری را خداوند جانشین امام خمینی(ره) قرار داد که به بهترین شکل ممکن انقلاب را هدایت می‌کند.

نماینده ولی فقیه در استان یزد تدبیر در بحران‌ها و مشکلات و توطئه‌های مختلف را از جمله ویژگی‌های مقام معظم رهبری دانست و تصریح کرد: این نظام ولایی که حضرت امام خمینی(ره) آورد و به رهبری مقام معظم رهبری ادامه پیدا کرده مردم ایران را در جهان سربلند و عزتمند کرد.

برخی در داخل کشور تنها به دنبال پررنگ کردن مشکلات هستند

وی با اشاره به اینکه دشمنان در طول 45 سال گذشته بیشترین توطئه‌ها را علیه ملت ایران انجام داده گفت: با وجود تمام این هزینه‌ها و تبلیغات گسترده‌ رسانه‌ای دشمن، امروز ایران عزیز ترین کشور و ملت در میان مردم جهان است.

امام جمعه یزد با اشاره به اینکه متاسفانه برخی در داخل کشور هم در فضای مجازی تنها نواقص و مشکلات را می‌بینند گفت: این خواسته دشمن است اما امروز باید واقعا تقدیر کنیم از صلابت و شجاعت و تدبیر مقام معظم رهبری و سپاه پاسداران و دیگر نیروهای نظامی و انتظامی کشور که بالاترین امنیت را برای ایران به ارمغان آورده‌اند.

حمله به اسرائیل عظمت و اقتدار ایران به جهانیان را نشان داد

ناصری با اشاره به اینکه هیچ کشوری در جهان حتی جرات اینکه به غزه کمک کنند را نداشته‌اند گفت: تنها کشوری که در برابر این رژیم جنایتکار ایستاد ایران بود و به کمک مردم غزه شتافت به گونه‌ای که امروز تمام جهان انگشت به دهان مانده و به خوبی همه قدرت ایران و عظمت انقلاب را درک کرده‌اند.

نماینده ولی فقیه در استان یزد با تاکید بر اینکه دشمن با تمام توان خود در طول ماه‌های گذشته تهدید می‌کرد تا ایران را به هراس وا دارد گفت: این همه تبلیغات و حرکات دشمن هیچ تاثیری در اقتدار ایران نگذاشت بلکه زمینه‌ای به وجود آورد که با تدبیر بسیار بالا اقتدار ایران را به رخ دشمن بکشاند.

دشمن با ترویج بی‌حجابی به دنبال ترویج فساد و فحشاست

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه مسئله حجاب یک موضوعی است که دشمن به دنبال ضربه زدن به آن است گفت: دشمن به دنبال بی حجاب کردن زنان ایران نیست بلکه به دنبال این اقدام سعی در به فساد کشاندن جوانان ایران دارد همانگونه که در آندلس این اقدام را انجام دادند و با از بین بردن حجاب، جوانان مسلمان را آلوده کردند و به فساد کشیدند و در نهایت به این صورت آندلس را از دست مسلمانان گرفتند.

امام جمعه یزد افزود: این توطئه را باید بشناسیم که دشمن هرجایی نتوانست از لحاظ نظامی به نتیجه برسد، به سمت ترویج فساد در جامعه می‌روند تا به این طریق بتوانند به تمامی خانه‌های مردم رخنه کرده و آنها را از سمت علایق خود دور کنند.

ناصری با اشاره به اینکه در ایران این اقدام را دشمن از زمان رضاشاه شروع کرد گفت: در آن زمان دشمن به نتیجه‌ای که دنبال آن بود نرسید و امروز هم دشمن دلش برای ما نمی‌سوزد بلکه به دنبال اهداف خودش هست.

نماینده ولی فقیه در استان یزد خاطرنشان کرد: این که مقام معظم رهبری چنین مسئله‌ای را مطرح می‌کنند و تاکید دارند که دشمن به دنبال تحمیل بی‌حجابی و بی‌عفتی در جامعه است به همین دلیل است؛ قطعا اگر ما در این مسیر همراه دشمن باشیم ابتدا به فرزندان خودمان خیانت‌ کرده‌ایم.

کارگران در کارخانه‌ها توانمند شوند

وی به روز کارگر اشاره کرد و افزود: کارگران رکن بزرگ اقتصادآفرین در کشور ما هستند و نباید به آنها بی‌توجه باشیم اما باید دقت داشته باشیم که توجه به کارگران صرفا به بحث معیشت و حقوق آنها خلاصه نمی‌شود بلکه باید به آنها حرفه و توانمندی هم آموزش دهیم تا آنها بعد از چند سال خودشان بتوانند رشد کرده و به کارآفرین تبدیل شوند.

امام جمعه یزد برنامه فعلی کارگری در کشور را مناسب ندانست و گفت: این نوعی استعمار است که ما کارگری را در ابتدای شغل خود جذب کنیم و پس از 30 سال هم به همان صورت کارگری آنها را بازنشست کنیم؛ ما باید همه کارگران را توانمند کنیم تا بتوانیم افراد را به پیشرفت برسانیم.

ناصری شعار سال را یکی از موضوعات بسیار مهمی دانست که با کمک مردم و کارگران محقق می‌شود تصریح کرد: ما باید سعی کنیم در کشور روی پای خود بایستیم و به صورت ویژه در بحث قطعه سازی و تولید ماشین آلات خطوط تولید فعالیت داشته باشیم.

نماینده ولی فقیه در استان یزد بیان کرد: اگر بر روی این موارد خودکفا شدیم آن زمان است که توانستیم تولید خود را از مشکلات و آسیب‌ها نجات دهیم وگرنه با مونتاژکاری قرار نیست تولید ما شکوفا شود.

کتاب‌های شهید مطهری به معلمان آموزش داده شود

وی به روز معلم اشاره کرد و خاطرنشان کرد: شهید مطهری یک دانشمند دلسوز، فداکار، عالم، ایثارگر و تلاشگر بود که اقدامات بسیار گسترده‌ای از پیش از انقلاب تا پس از پیروزی انقلاب انجام داد و در این مسیر تاثیر بسیار بالایی داشت.

امام جمعه یزد خاطرنشان کرد: شهید مطهری بدون اینکه تغییری در رویکرد خود ایجاد کند، ایستادگی بزرگی داشت به گونه‌ای که افراد زیادی را به سمت انقلاب جذب کرد و کتب بسیار مهمی نوشت که حضرت امام خمینی(ره) همه کتب ایشان را مورد تایید خود می‌دانستند.

ناصری با تاکید بر اینکه تمامی معلمان باید کتاب‌های شهید مطهری را بخوانند گفت: کتاب‌های آن شهید والامقام باید برای تمامی معلمان آموزش داده شود و به خوبی بشناسند آنچه که از دین باید بدانند.

نماینده ولی فقیه در استان یزد خطاب به معلمان گفت: آقا و خانم معلم همه شما باید نسبت به تربیت دینی دانش‌آموزانی که دارید حساس باشید و به همه آنها کمک کنید تا در مسیر انقلاب قرار گیرند.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • از مشهد تا کربلا با پای دل در طولانی‌ترین پیاده‌روی اربعین
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها
  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • تسلیت سید محمد خاتمی به سید حسین خمینی در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی