Web Analytics Made Easy - Statcounter

 زهرا نژاد بهرام رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز در نشست مطبوعاتی کمیسیون معماری و شهرسازی که به مناسبت تشریح عملکرد یک ساله این کمیسیون برگزار شده به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص علت خودسوزی فردی جلوی شهرداری تهران گفت: سابقه پرونده شخصی که خودسوزی کرده است به دوران مدیریت قبلی باز می گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: این فرد اقدام به تغییر کاربری مسکونی به تجاری کرده بود که شهرداری تهران صدور سند تغییر کاربری وی را منوت به اعلام رضایت تمامی مالکان ساختمان کرده بود. این فرد نیز بر همین اساس رضایت مالکین را کسب کرده بود اما سند صادر نشده بود. وقتی فرد در دوره جدید به شهرداری مراجعه می کند تا سند برایش صادر شود یکی از ساکنین فوت می کند در نتیجه شهرداری مجددا صدور سند وی را منوت به دریافت رضایت از ورثه می کند که این رضایت حاصل نمی شود از این روی شهرداری امکان صدور سند مورد نظر را نداشته است.

 

نژاد بهرام اظهار داشت: مباحث مطرح در این موضوع این است که آیا اصلااین فرد اجازه تغییر کاربری را داشته است و آیا در دوره قبل اجازه سایر مالکین گرفته شده بوده یا خیر و آیا در مراجعه بعدی اصلا شهرداری باید سند را صادر می کرد و یا خیر، می باشد اما در شرایط کنونی شهرداری تمام تلاش خود را انجام می دهد که کمترین فشار متوجه شهروندان بشود با این وجود فرد مورد نظر وضعیت پیش روی خودش را تحمل نکرده و اقدام به این کار ناگوار می کند.

 

رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بافت فرسوده گفت: موضوع بافت فرسوده در طول سالیان دراز به وجود آمده و اگر امروز تصمیمی در خصوص آن گرفته شود به این معنی نیست که همه موضوعات را می توان به یکباره حل کرد.

 

وی تصریح کرد: بافت فرسوده موضوعی است که شهرداری دو دهه بر روی آن کار کرده و روش های مختلفی را برای حل آن بررسی و اجرا کرده اما شاهدیم که هنوز اتفاق نوسازی مطلوب به وقوع نپیوسته است و البته این انتظار ایده آل گونه است که باید در آن تجدید نظر شود.

 

نژادبهرام به طرح بازآفرینی شهری اشاره کرد و گفت: هم اکنون این ستاد فعال است و اقدامات در آن جریان دارد. در گذشته تنها شهرداری تهران در نوسازی بافت فرسوده فعال بود و کمک های دولتی تنها منحصر به تسهیلات بانکی که گاها با تاخیر تامین می شد، بود این در حالی است که امروز همگرایی بیشتری بین دستگاهها برای حل این موضوع اتفاق افتاده است.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص تاثر وضعیت اقتصادی کشور بر نوسازی بافت فرسوده گفت: طبعا وضعیت اقتصادی در این موضوع تاثیر گذار است و اما جریان نوسازی بافت فرسوده بیشتر حالتی روانی و عاطفی دارد.

 

رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران تصریح کرد: افراد باید احساس کنند که از نوسازی بافت فرسوده دارای منفعت می شوند از این روی اگر ارزش سکونت افزایش یابد در نتیجه میل به نوسازی افزایش می یابد.

 

وی دیگر موضوع موثر بر نوسازی بافت فرسوده را ضرورت تجمیع در برخی املاک دانست و تصریح کرد: به دلیل کوچک بودن املاک فرسوده در بسیاری از مواقع مالکان مجبور به تجمیع هستند که تحقق این موضوع پذیرش ذهنی را می طلبد و از این روی می توان گفت این موضوع یکی از اتفاقاتی است که جلوی شتاب در نوسازی بافت فرسوده را می گیرد.

 

نژاد بهرام همچنین در خصوص اختلاف در آمار ارائه شده توسط مسئولین مختلف از تعداد باغات در اختیار نهادها گفت: هم اکنون باغات شهر تهران برای سند دار شدن در دست بررسی است و اگر اختلافی در آمار ها دیده می شود ناشی از همین موضوع است که هنوز آمار نهایی به دست نیامده است.

 

وی تعداد باغات در تملک بنیاد مستضعفان را 15 باغ دانست و گفت: مسئولین بنیاد به شورا اعلام کرده اند که قصد صیانت از باغات را دارند و به هیچ عنوان قصد ساخت و ساز در آنها را ندارند ضمن اینکه اعلام آمادگی کرده اند که این باغات در اختیار فضای شهری قرار گیرد.

 

رئیس کمیته شهرسازی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حصول درآمدهای شهرداری از حوزه شهرسازی گفت: در گذشته بیش از 80 درصد درآمد شهرداری از این محل تامین می شد اما باید توجه داشت که معاونت شهرسازی مسئول حفظ و ساماندهی فضاهای شهری است و نه تامین کننده منابع مورد نیاز شهرداری از این روی رویکرد معاونت باید تامین کننده منافع شهر باشد و نه تامین کننده منابع شهر.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح توسعه دانشگاه تهران نیز اعلام کرد: هفته گذشته جلسه ای با حضور اعضای شورای شهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و استاندار تهران برگزار شده بود قرار شد که نمایندگان مجلس جلسه ای را با وزیر مربوطه برگزار کنند و پس از حصول نتیجه در مجلس و شورا مورد پیگیری قرار دهند.

 

نژاد بهرام نیز در خصوص گود برج میلاد نیز اظهار داشت: این موضوع هم از طرف کمیسیون و هم به صورت فردی مورد پیگیری اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی قرار دارد و از دو معاونت مرتبط در شهرداری می خواهیم در انجام تکالیف خود تسریع کنند.

 

وی در پاسخ به سوالی در خصوص بسته شدن درهای باغ ملی از سوی وزارت امور خارجه نیز اظهار داشت: شهرداری در خصوص طرح آرام سازی خیابان سی تیر توافقاتی با ذینفعان انجام داد که از جمله توافق شد وزارت خارجه بتوانند تا ساعت مشخصی فضا را باز نگاه دارند . منتها به بهانه های مختلف این فضا بسته شده است. اینها برخلاف تعهد عمل کردن است.

 

وی ادامه داد: آرام سازی سی تیر نگاه محوری به محدوده خیابان سی تیر بوده و متاسفانه دستگاه های اجرایی به محض اینکه می بیننند ساز و کار آماده شده، تعهدات خود را فراموش می کنند. شورا تلاشش این است که فضای متعلق به مردم را حفظ کند.

 

 

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آئینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، گفت: راهبرد اصلی ما در این دولت مقاوم سازی و پایدارسازی سقف‌های لرزان است، زیرا به طور مستقیم با جان انسان‌ها در ارتباط است.

وی تاکید کرد: در محدوده بافت‌های فرسوده دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناکارآمد و فرسوده وجود دارد، این بناها جان مردم را در ۶۹۰ شهر به خطر انداخته است. بنابراین ما نوسازی را در اولویت قرار دادیم؛ زیرا موضوع جان انسان‌ها است. این ۱۶۷ هزار هکتار شامل ۶ هزار محله یعنی چهار هزار و ۴۰۰ بافت فرسوده و تاریخی و یک هزار و ۱۷۰ سکونتگاه است و فقط ۳۰۰ هزار کوچه در آن وجود دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برای نوسازی این بافت‌های فرسوده با سه چالش اساسی مواجه بودیم که نخستین چالش خود مردم ساکن در این بافت‌ها هستند. همچنین ۴ چالش نوسازی در سند تحول دولت آمده که راهکار این است ما با بسته‌های تشویقی مختلف، سرمایه گذاران را ترغیب به نوسازی کنیم.

این مقام مسؤول تاکید کرد: بیش از ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را اجرا می‌کنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت‌های فرسوده در بازه زمانی بعد از انقلاب شکسته شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: گام اول را با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی برداشتیم و تا الان ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم که در محلات هدف بازآفرینی به ارائه خدمات می‌پردازند. این اتفاق جدیدی است که قصد داریم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم.

کد خبر 6094227 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۱۲ هزار و ۶۶۳ واحد مسکونی برای نوسازی در آذربایجان‌غربی ثبت شد
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • معاون وزیر راه در پاسخ به جماران: از خاک هرمز و ابوموسی در اجرای طرح های نهضت ملی مسکن استفاده نمی شود
  • نوسازی مسکن در بافت فرسوده از مرز ۲۶۶ هزار واحد عبور کرد
  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است