Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، امسال با استقرار کامل نظام جدید آموزشی و اضافه شدن پایه دوازدهم، چالش جدیدی گریبان آموزش و پرورش را گرفت که البته ابعاد مختلفی دارد. یکی از بحث برانگیزترین‌های این موضوع این بود که چگونه هنوز کتابهای پایه دوازدهم وارد بازار نشده و به دست دانش آموزان و حتی معلمان نرسیده است، کتاب های کمک درسی این پایه به بازار نشر راه پیدا کرد؟ وزیر آموزش و پرورش در حاشیه نمایشگاه دستاوردها و عملکرد یک‌ساله وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی که چرا با وجود آنکه هنوز کتب درسی پایه دوازدهم وارد بازار نشده کتب کمک آموزشی این پایه عرضه شده است؟ گفت: این کتب مورد تایید ما نیست اما استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این رابطه دستور داده‌ام که ریشه یابی کنند که چگونه قبل از عرضه کتب درسی پایه دوازدهم، کتب کمک درسی آن عرضه شده است.

نکته اول این است که مادامی که ارجحیت با کتاب های کمک درسی و تست زنی باشد که گویا از دوره متوسطه دوم به بعد، حتی آموزش و پرورش هم این مساله را پذیرفته است، حرف از حذف مافیای کنکور، حرفی بی معناست. وزیر آموزش و پرورش می‌گوید: در دوره متوسطه دوم که با کنکور مواجه هستیم چاره‌ای برای وجود کتاب های کمک درسی نداریم و این آزمون ها و کتب کمکی کماکان وجود دارند. کمک کنیم تا کتب کمکی و آزمون های مرسوم که به نظام آموزشی صدمه زده در دوره ابتدایی و متوسطه اول برچیده شود.

حتی قرار است به گفته معاون آموزش متوسطه بخشی از ساعات درسی پایه دوازدهم کاهش پیدا کند تا دانش آموزان فرصت کنند همین کتاب های کمک درسی و راه های تست زنی را بیاموزند.

در این مجال فرصت واکاوی این موضوع از ابعاد مختلف نیست-چه بسا به نتیجه لزوم وجود چنین کتاب ها و کلاس های کنکور هم برسیم-،  اما پرسشی که قصد بررسی آن را داریم این موضوع است که چگونه ممکن است کتاب کمک درسی برای کتاب یا کتاب هایی که هنوز به صورت رسمی در بازار عرضه نشده اند و احتمالا پی دی اف آن تنها به دست چاپخانه های نشر کتب درسی رسیده اند یا در اختیار مولفان و مسئولان سازمان پژوهش که مسئول تدوین و توزیع کتاب های درسی هستند و یا بخش ها یا ویراست نهایی نشده اش در دسترس قرار بگیرد، با این سرعت تالیف و وارد بازار شود به طوری که شاید بتوان این گمانه را مطرح کرد که تدوین این کتاب ها و تست ها با تالیف کتاب ها همزمان بوده است. آیا ممکن است علیرغم مراقبت هایی که می شود، مولفان کتاب های درسی با اسم های مستعار در پشت تالیف این کتاب های کمک درسی باشند یا با مولفان این کتاب ها ارتباطی داشته باشند؟

رابطه مولفین کتاب های درسی و کتاب های کمک درسی

توزیع کتاب‌های درسی دوره متوسطه از طریق کتاب فروشی‌ها در همین هفته برای دانش‌آموزان استان تهران و البرز آغاز شده است. امسال ۱۲۰۰ عنوان کتاب درسی چاپ شده است که ۱۷۶ عنوان کتاب جدید هستند و در پایه دوازدهم کتاب‌های جدید شمارشان بیشتر است.

فروش کتاب های کمک آموزشی و برگزاری آزمون های آزمایشی دیگر برای آموزش و پرورشی ها هم برای حداقل دو سال آخر تحصیل امری پذیرفتنی است. حتی موسسات کنکور به صورت رسمی به برخی مدارس وارد می شوند و یا اطلاعات دانش آموزان در پایه آخر متوسطه سالهاست در اختیار موسسات کنکور قرار می گیرد و برخی کتاب های کمک درسی با هماهنگی مدارس فروش می رود.

نازنین بیات مادر یکی از دانش آموزان پایه دوازدهم در یکی از مدارس غیردولتی تهران به خبرنگار مهر گفت: ما یک ماه است که کتاب های کمک درسی را در اختیار داریم و مدرسه هم کار خود را بر اساس این کتاب ها کار را آغاز کردند. حتی مدرسه برای ما تخفیفی هم گرفته است. البته ما ناراضی نیستیم چون هدفمان این است شرایط را برای رتبه آوردن فرزندم مهیا کنیم.

وی ادامه داد: به نظرم این کتاب های کمک درسی را هم خود مسئولان زودتر منتشر کرده اند. به هر حال سال هاست خود مدرسه کتاب های کمک درسی به ما معرفی می کند و ما هم تهیه کرده ایم.

اینکه چگونه موسسات کنکوری وارد مدرسه می شوند، سازمان پژوهش برای هر کتاب درسی، کتاب کمک درسی در انتهای کتابهای خود معرفی می کند که گاه تهیه آنها از سوی مدارس اجباری می شود، دانش اموزان برتر در کنکور برای تبلیغ موسسات کنکوری جلوی دوربین می روند، و... پرسش هایی است که بیشترین بخشی از آموزش و پرورش که باید پاسخی برای آنها داشته باشد، سازمان پژوهش است. سازمانی که صفر تا صد تالیف و توزیع کتاب های درسی و برخی کتاب های کمک درسی را به عهده دارد. به گونه ای که دیگر باید کتاب های کمک درسی پیشنهادی مولفین کتاب های درسی را جزئی از کتاب های درسی به شمار آورد. این به جز کتاب های راهنمای معلم است که برای هر درس ارائه می شود و حتی باعث می شود معلمان کتاب های درسی را کنار بگذارند و از روی آن تدریس کنند و این کتاب ها در بین دانش آموزان هم طرفدارانی دارد.

در حال حاضر دفتر تالیف کتاب‌های درسی بر نحوه تدریس کتاب‌های درسی توسط معلمان نظارت می‌کند و معلمان به راحتی کتاب‌های درسی را کنار می‌گذارند و به کتاب‌های کمک آموزشی روی می‌آورند که به گفته برخی از آنها کتاب های کمک درسی مشکلات کمتری دارد.

موسسات کنکور که آزمون‌های کشوری برگزار می‌کنند مجوز خود را از وزارت آموزش‌وپرورش می‌گیرند. برای همین است که این ادعا را زیاد می شنویم که بخشی از مافیای کنکور در درون آموزش و پرورش وجود دارد و یا بهتر است بگوییم در درون سازمان پژوهش وجود دارد.

همانطور که پیشتر ذکر شد، در یک بررسی همه جانبه چه بسا لزوم وجود بخشی از بدنه آموزش در بخش خصوصی نیاز آموزش محصلان ما باشد اما روی سخن این گزارش ارتباط میان بازار کتاب های کمک آموزشی و مافیای کنکور و سازمان پژوهش است که به گفته بسیاری از فعالان بخش خصوصی امر آموزش، انحصارگرایی در این سازمان و نحوه تالیف کتب درسی به بزرگ شدن این مافیا دامن زده است. 

هر چند گفته شده تا سال ۱۴۰۰ دیگر کتاب جدیدی در سازمان پژوهش تالیف نمی شود اما هر ساله ۱۳۰ میلیون جلد کتاب آموزشی در ۱۲۰۰ عنوان آماده چاپ می شود و این یعنی هر دانش آموز به طور متوسط ده کتاب درسی. سال هاست هر ساله با کتاب های جدیدالتالیف نیز رو به رو هستیم. گرچه این امر برای پویایی آموزش امری مهم است اما خود بازاری ایجاد می کند برای تالیف دوباره کتاب های کمک آموزشی و هزینه کردن هر ساله مردم برای تهیه این کتاب ها.

رئیس موزه علوم و فناوری ایران در گفتگویی گفته است: برخی از مشکلات سیستم کنونی آموزش‌وپرورش و کنکور محور بودن آموزش در مدارس، کتب درسی است و مافیای کنکور به آموزش‌وپرورش جهت می‌دهد و این بزرگ‌ترین خیانت به ساختار آموزشی ماست. کتب درسی کنکور محور است که این توهین به‌حساب می‌آید.

این یک واقعیت است که اگر کتاب های درسی به گونه ای تالیف می شدند که حداقل نیاز به کتاب های کمک درسی را ایجاد می کردند، در آن صورت بخشی از مافیایی که این روزها زیاد از آن می شنویم عملا بازار و خریداری پیدا نمی کردند. اما ظاهرا مافیای کنکور ایران با گردش مالی ۸۰۰۰ میلیارد تومانی، توانایی نفوذ در برخی تصمیم گیران و مولفان و حتی شاید سطوح پایین تر در سازمان پژوهش را داشته باشد تا بتوانند کتاب های کمک درسی پایه جدید آموزشی را قبل از انتشار کتاب درسی وارد بازار کند.

اگر وزیر آموزش و پرورش نیز دنبال پیگیری این موضوع است نیاز به اینکه راه دوری برود نیست و ابتدا یک سر به سازمان پژوهش خود بزند.

حتی می توان در عین حال رد اینکه چه میزان تغییر اینهمه کتاب در هر سال لازم است و یا در پشت آن یک مافیای دیگر وجود دارد را کشف کرد. در هر صورت هر کتاب جدیدالتالیف با خود گردش مالی بالایی را به ارمغان می آورد.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۶۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیرترین معلم ایران یک قرن و ۷ سال عمر کرد | از ریاست آموزش و پرورش تا تالیف دو کتاب چاپ نشده

به گزارش همشهری آنلاین قاسم رائر حجازی از اهالی مهاباد در استان آذربایجان غربی، بعد از ۱۰۷ سال زندگی به دلیل کهولت سن درگذشت.

او وقتی جوانی ۲۰ ساله بود سغل معلمی را انتخاب کرد و به عنوان معلم در آموزش و پرورش مهاباد استخدام شد. این‌طور که اسعد رسولی، رییس آموزش و پرورش مهاباد می‌گوید از نخستین معلمان مهاباد بود. قاسم رائر حجازی وقت بازنشسته شد سابقه ۳۴ سال معلمی را در کارنامه خود داشت. هر چند سمت‌های دیگری را هم تجربه کرد اما هرگز گچ و تخته سیاه را رها نکرد و مسئولیت اصلی خودش را آموزگاری می دانست. به گفته رسولی، مرحوم حجازی علاوه بر ریاست اداره آموزش و پرورش، مسئولیت سازمان جوانان و هلال احمر (شیرو خورشید سابق) مهاباد را تجربه کرد.
کتاب خاطرات و دیوان اشعار به زبان‌های کردی و فارسی از این معلم به یادگار مانده که هنوز چاپ نشده‌است. مرحوم حجازی در آرامستان باغ فردوس مهاباد به خاک سپرده می‌شود.
۴۷ هزار و ۳۵۷ دانش‌آموز در مدرسه شهری و روستایی مهاباد در ۹۶۵ کلاس درس و در ۲۷۸ مدرسه شهری و روستایی مشغول تحصیل هستند. از این تعداد ۱۹۰ مدرسه در مناطق روستایی است. ۲۶ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی درس می‌خوانند.

بیشتر بخوانید:
کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود

کد خبر 849143 برچسب‌ها معلمان خبر مهم استان آذربایجان غربی

دیگر خبرها

  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد آغاز می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • پیرترین معلم ایران یک قرن و ۷ سال عمر کرد | از ریاست آموزش و پرورش تا تالیف دو کتاب چاپ نشده
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان