Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند سالی است که مردم شاهد سر برآوردن بتن‌هایی از جنس آهن و سیمان در مسیر رودخانه قم هستند که گاهی با تعابیری چون "پروژه ناخلف" و "آینه دق" از آن یاد می‌شود و هیچ‌کس حاضر به تصمیم‌گیری برای اتمام آن ندارد. ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، قدیمی‌ها جاری شدن آب در رودخانه قم را به یاد می‌آورند و امروزی‌ها با تغییر کاربری که داده محل عبور و مرور خودرو درون این رودخانه را.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این چند سالی است که مردم شاهد سر برآوردن بتن‌هایی از جنس آهن و سیمان در این مسیر هستند که گاهی با تعابیری چون "پروژه ناخلف" و "آینه دق" از آن یاد می‌شود.

داستان نخ نمای منوریل در پایتخت هرچند با جمع شدن ستون‌های نیمه‌کاره و زنگ‌زده‌اش به پایان رسید اما علاقه دولتمردان آن، در قم از همان روزی شروع شد که عده‌ای از مسئولان وقت که امروز داعیه مخالف‌خوانی را دارند، بر اساس مسافرت‌هایی که در نقاط شهری قم انجام می‌شد دو خط برایش در نظر گرفتند و یک به‌علاوه بر صورت ترافیکی شهر نقش زدند.

انجام این پروژه با ابهاماتی چون انجام مطالعات پروژه، نحوه بسته شدن قراردادها و انتخاب پیمانکاران، صورت‌جلسه‌ها، توافق اعضای شورای شهر قم با فرمانداری و استانداری، برآورد هزینه‌های انجام پروژه مواجه بود، اما علیرغم این مسائل جلساتی در شورای عالی ترافیک کشور برگزار و با اتخاذ تصمیمی مدیریتی و علیرغم مخالفت‌ها با آن تصمیم به ساخت پروژه‌ای که هزینه‌ای گزاف بر شهر قم تحمیل کرد را گرفتند.

اکنون با گذشت قریب به یک دهه از این تصمیم غلط و نادرست، اما همچنان این جنازه بر روی دست اهالی قم مانده و به گفته برخی مسئولان اراده قاطعی برای به سرانجام رساندن آن وجود ندارد.

هیچ‌کس حاضر به راه‌اندازی منوریل در قم نیست

سید حسن رضوی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قم درحالی‌که معتقد است پروژه منوریل در اشلی بزرگ طراحی‌شده، می‌گوید: منوریل پروژه‌ای است که نه بخش خصوصی و نه دولت حاضر نیست آن را راه‌اندازی کند، این پروژه در اشل بزرگ بوده و حتی در اشل کوچک نیز باید پروژه‌هایی که توجیه اقتصادی ندارند تعیین تکلیف شوند.

وی ادامه می‌دهد: هنوز صورت‌وضعیت منوریل قطعی نشده است، بنابراین هرکسی از زاویه دید خود عدد و رقم‌هایی را اعلام می‌کند ولی ادعای پیمانکار و مطالباتی که پیمانکار دارد بسیار بیشتر از این عدد و رقم است.

رضوی بیشتر پروژه‌های استان را شخص محور دانسته و معتقد است: فرضاً شخص رئیس‌جمهور وقت در مورد پروژه منوریل قم نظر مثبت داشت اما با درایت مسئولان استان می‌توانست بهتر اتفاق بیفتد که این درایت هم وجود نداشت.

وی خاطرنشان می‌کند: منوریل برای حل مشکل حمل‌ونقل قم و بار مسافری طراحی شد اما مسیری که انتخاب‌شده هیچ تأثیری در حمل‌ونقل قم ندارد، وقتی این مسیر را چک می‌کنیم یک تاکسی هم در آن نمی‌بینیم، اما همین منوریل، اگر بین حرم  مطهر و جمکران یا پردیسان تا قم اجرا می‌شد بسیار شرایطش بهتر بود و یا درصورتی‌که تراموا و یا مترو اجرا می‌شد شرایط استان به‌گونه‌ای دیگر می‌شد، البته مسئولان وقت هم می‌خواستند از این فرصت استفاده کنند و شاید با جانمایی درست می‌توانستند عملکرد بهتری داشته باشند اما در حال حاضر حتی اگر منوریل راه هم بیفتد کسی از آن نمی‌تواند به آن صورت استفاده کند.

سید مهدی صادقی استاندار قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، داستان منوریل را داستانی غم‌انگیز دانسته و درحالی‌که معتقد است باز کردن آن مشکلی را حل نمی‌کند، تأکید می‌کند این پروژه نیازی به طراحی و تحمیل هزینه‌های جدید ندارد و اگر کسی بگوید مجموعه مدیریت شهری به دنبال تصمیم جدیدی در رابطه با منوریل بوده حرف بی‌پایه و غلطی است.

به گفته مسئولان راه‌اندازی منوریل با وضعیت کنونی 4.7 کیلومتر، 110 میلیارد تومان پول نیاز است و این در حالی است که هیچ‌یک از ارگان‌ها این پول را ندارند، همچنین نه بخش خصوصی و نه بخش دولتی حاضر به ادامه پروژه نیست، سؤالی که در اینجا پیش می‌آید این است حال چه باید کرد؟

محسن بهشتی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم به بیان تاریخچه‌ای از تصمیم مدیریتی که در دولت قبل برای اجرای پروژه منوریل گرفتند پرداخته و ابراز می‌کند: در شورای عالی ترافیک کشور در دولت وقت، با اتخاذ تصمیمی مدیریتی و بدون انجام مطالعات لازم اقدام به طراحی و اجرای این پروژه گرفتند و این "آینه دق" را بر قم تحمیل کردند.

وی 3 راهکار برای منوریل قم بیان و تصریح می‌کند: منوریل یک وصله ناجور به فضای شهر قم بوده و خواهد بود، و این پروژه یا باید همین‌طور بماند، یا اینکه 4.7 کیلومتر آن که مقررشده و همه مصوبات آن هست اجرا شود، و یا اینکه آن را از سطح شهر جمع کنیم که در این صورت دارای تبعات اجتماعی بوده و هزینه جمع‌آوری آن کمتر از اجرای آن نیست، البته هر سه این کارها به ضرر شهر قم خواهد بود و فقط میزان ضرر و زیانش متفاوت است.

برخی نیز تغییر کاربری پروژه را مطرح می‌کنند، که به گفته کارشناسان تغییر کاربری طنزی بیش نیست و نباید اتفاق بیفتد، تاکنون بیش از 250 میلیارد تومان از اعتبارات دولتی برای اجرای پروژه هزینه شده و ربطی به این دولت و آن دولت هم ندارد، و ادامه آن‌هم که بنا به گفته مسئولان و کارشناسان حداقل 110 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد و همه مصوبات لازم برای اجرای 4.7 کیلومتر وجود دارد اما اینکه چرا پیمانکاری قبول نمی‌کند آن را بپذیرد خود جای تأمل دارد، همچنین به گفته معاون استاندار قم دو خیابان در اطراف منوریل داریم؛ خیابان ساحلی و خاکفرج هیچ خطوط اتوبوس‌رانی نداریم، به این معنا که در این محدوده خیلی جمعیت نداریم زائر هم که می‌آید با 20 اتوبوس جابجا می‌شوند، بحث این دولت و آن دولت نیست و باید به‌گونه‌ای این پروژه را به سامان رساند.

انتهای پیام/ ز

R7854/P41362/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۶۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت

ایسنا/خراسان شمالی چندین پروژه‌ بهداشتی و درمانی خراسان شمالی امروز شنبه(هشتم اردیبهشت ماه) به مناسبت هفته سلامت با حضور دکتر سعید کریمی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کلنگ زنی و افتتاح شد.

 آغاز عملیات عمرانی بیمارستان تخصصی مادر و کودک یکی از پروژه هایی بود که امروز کلنگ زنی شد. این بیمارستان در مساحتی به وسعت ۳۰ هزار متر مربع در پنج طبقه و دو فاز در محل سایت پردیس دانشگاه راه اندازی می‌شود. در فاز نخست این پروژه عمرانی با ۱۰۰ تخت احداث می شود که نقشه آن آماده و طراحی شده و در فاز دوم توسعه از ۱۰۰ تخت به ۳۲۰ تخت افزایش خواهد داشت که مطالعه آن در حال انجام است.

بیمارستان مادر و کودک در حال حاضر ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی دارد که فاز مطالعه آن آغاز شده و ۱۰ میلیارد تومان برای مطالعات آن تخصیص پیدا کرده است. ساخت این بیمارستان به یک هزار میلیارد تومان هزینه نیاز دارد.

راه اندازی دستگاه ام آر آی در بیمارستان امام حسن(ع)

دستگاه پیشرفته ام آر آی بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد امروز افتتاح شد. دستگاه پیشرفته ام آر آی این بیمارستان که از پیشرفته ترین و بروزترین دستگاه های کشور است، به ارزش بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال تهیه شده است که محدودیت تصویربرداری برای افراد با وزن بالا را ندارد.

این دستگاه ام آر آی دومین دستگاه ام آر آی، استان است که در یک سال گذشته در حوزه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مورد بهره برداری قرار گرفته است.

 با افتتاح این دستگاه، تعداد کل دستگاه های ام آر آی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به سه دستگاه فعال افزایش یافته است.

راه اندازی نخستین سی تی اسکن ۱۲۸ اسلایس خراسان شمالی

دستگاه سی تی اسکن پیشرفته، بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی امام حسن (ع) بجنورد از دیگر پروژه هایی است که امروز با حضور معاون وزیر بهداشت راه‌اندازی شد.

این دستگاه نخستین سی تی اسکن فوق‌ پیشرفته ۱۲۸ اسلایس استان است. سی تی اسکن ۱۲۸ اسلایس با مبلغ بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال، یکی از پیشرفته ترین تجهیزات پزشکی دنیاست که با راه اندازی آن، تصویربرداری از عروق کرونر قلب امکانپذیر شده و به تشخیص و درمان بهتر و دقیق تر بیماری های قلبی کمک می کند.

افتتاح همراه سرا و مرکز تصویر برداری دیجیتال در بیمارستان امام علی (ع) بجنورد 

همراه سرای خیرساز و مرکز تصویربرداری دیجیتال بیمارستان امام علی (ع) نیز از دیگر پروژه هایی بود که به بهره‌برداری رسید. این همراه سرا در زمینی به مساحت ۸۰ مترمربع و اعتباری بیش از ۱۰ میلیارد ریال، توسط خیرین سلامت استان، احداث و تجهیز شده است.

همچنین، رادیولوژی دیجیتال این بیمارستان نیز در زیربنایی به مساحت ۶۰ متر مربع به عنوان یکی از پیشرفته ترین تجهیزات تصویربرداری افتتاح و راه اندازی شد.

آغاز عملیات اجرایی مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیا شیروان

عملیات اجرایی مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیا شیروان نیز آغاز شد. این مجتمع با زیر بنای ۴۲۱۱ متر مربع و با اعتبار اولیه ۵۰ میلیارد ریال کلنگ زنی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازارچه‌های مرزی پیراحمد و شیخ سلو در چالدران راه‌اندازی می‌شوند
  • راه‌اندازی فاز نخست خط ۲ متروی اصفهان از اهداف مهم شورای ششم است
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • کلنگ زنی و افتتاح پروژه‌های بهداشتی و درمانی خراسان شمالی با حضور معاون وزیر بهداشت
  • راه‌اندازی فاز دوم کارخانه فولاد بافت مصداق«جهش تولید با مشارکت مردم» است
  • هزینه ۴۳ میلیارد تومانی پروژه ایمن سازی کندرو شرقی آزادگان
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • راه‌اندازی بزرگ‌ترین مزرعه بادی فراساحلی بریتانیا
  • راه‌اندازی پایگاه داده ملی مالکیت دوچرخه در بلژیک
  • فعالیت ۱۰ هزار نفر در طرح‌های صنعتی ایلام