Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه واشنگتن پست در مطلبی نوشت: دولت دونالد ترامپ –رئیس جمهور آمریکا- در هفته جاری درباره جنگ یمن با انتخاب مهمی مواجه است که نقشی تعیین کننده در سیاست خارجی رئیس جمهور و روابط آمریکا با همپیمانانش در خاورمیانه ایفا می‌کند. قانونگذاران آمریکایی با استناد به قانون جدیدی که فعالیت‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس را با حمایت‌های نظامی آمریکا از این کشور‌ها مرتبط می‌داند، از «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا، خواست تا روز چهارشنبه به کنگره توضیح دهد که آیا عربستان و امارات که به یمن تجاوز کرده اند، برای حفاظت از جان غیرنظامیان این کشور به اندازه کافی تلاش می‌کنند یا خیر؟

آمریکا از سال ۲۰۱۵ که امارات و عربستان به یمن تجاوز کرده اند، اطلاعات نظامی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، به جنگنده هایشان در حین پرواز سوخت رسانی می‌کند و سلاح‌های پیشرفته در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما هم‌اکنون سوخت رسانی هوایی به این جنگنده‌ها مشروط به این شده که دولت ترامپ درباره اهتمام متجاوزان برای پایان دادن به جنگ و جلوگیری از گسترش بحران گسترده انسانی در یمن، گواهی بدهد.

در ادامه این مطلب آمده است: اگر آمریکا تصمیم بگیرد از ائتلاف سعودی به طور کامل حمایت کند با مخالفان جنگ یمن مواجه و با سِیلی از انتقادات روبرو می‌شود. از طرفی قطع حمایت آمریکا از متجاوزانی که دوستان نزدیکش هستند مانند سیلی زدن به آن‌ها است. به هر حال آمریکا باید تصمیمی قاطعانه درباره موضعش در خصوص کمک به متجاوزان به یمن بگیرد.

«اندرو پراسو» معاون دیده بان حقوق بشر واشنگتن، که منتقد عملکرد عربستان در جنگ یمن است، گفت: «این فرصت مناسبی برای آمریکا است تا درباره خسارات وارده به غیرنظامیان یمن و کسانی که در رنج و عذاب هستند و تاثیر این کشور در حمایت از عربستان یک ارزیابی صادقانه انجام دهد».

این در حالیست که مقامات دولت آمریکا در هفته گذشته از کمک آمریکا به عربستان سعودی حمایت کرده اند. اما مقامات دیگر با حمایت آشکار از این کشور که بحث و جدال زیادی را در پی داشته، مخالف هستند. ضرب الاجلی که برای پاسخگویی دولت به کنگره تعیین شده باعث به وجود آمدن بحث‌های داخلی در بین مقامات شده است. حمله ائتلاف به اتوبوس دانش آموزان یمنی که به کشته شدن کودکان بی گناه منجر شد به مجادلات داخلی مقامات آمریکایی دامن زده است. وضع انسانی یمن که در سطح اورژانسی است باعث شده میلیون‌ها نفر در این کشور دچار رنج و گرسنگی شوند. منتقدان می‌گویند ائتلاف سعودی محدودیت‌های شدید هوایی و بندری را در پی داشته است.

سناتور‌ها «جین شاهین» و «تاد یانگ» که حامی پاسخگویی پمپئو در کنگره هستند، در مطلبی در واشنگتن پست نوشتند: «معتقدیم اخلاق ایجاب می‌کند تمام کار‌های لازم را برای جلوگیری از کشته شدن غیرنظامیان از سوی ائتلاف سعودی انجام دهیم. اگر این اتفاق نیفتد و حمایت از ائتلاف سعودی ادامه پیدا کند بحران انسانی یمن که همچنان در حال بدتر شدن است به نقطه وحشتناکی می‌رسد».

سازمان ملل متحد اخیراً در گزارشی نوشته است تمام طرفین درگیر در جنگ یمن ممکن است به ارتکاب جنایات جنگی متهم شوند.

واشنگتن پست افزود: حتی اگر پمپئو عملکرد ائتلاف سعودی را تایید نکند، دولت از همان قانونی که او را به کنگره کشانده برای ادامه کمک نظامی به این ائتلاف کمک می‌کند. علیرغم انتقاد احتمالی پمپئو از عملکرد ائتلاف، کمک نظامی به متجاوزان ادامه خواهد داشت، این مسئله باعث مخدوش شدن روابط کاخ سفید و همپیمانانش خواهد شد. این اتفاق در زمانی می‌افتد که آمریکا به دنبال حمایت آن‌ها درباره یک اتحاد نظامی منطقه‌ای جدید به نام «ناتوی عربی» است. هنوز مشخص نیست دولت آمریکا قرار است کدام یک از اقدامات ائتلاف سعودی در یمن را تایید و کدام را رد کند و کنگره چه پاسخی به آن خواهد داد.

ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید روابط با عربستان و امارات را تقویت کرده است. با اینکه دولت ترامپ گاهی از ائتلاف سعودی برای چگونگی جنگی که در یمن به راه انداخته انتقاد می‌کند، فروش سلاح به این کشور‌ها که در زمان «باراک اوباما» سلف او به حالت تعلیق درآورد را از سر گرفت.

با اینکه مقامات پنتاگون دائماً از کمک به ائتلاف سعودی حمایت کرده اند، قانون گذاران می‌گویند کمک‌های کنونی، پرسنل آمریکایی را در معرض ارتکاب جنایات جنگی قرار می‌دهد. «تد لیو» نماینده یکی از حوزه‌های انتخابیه کالیفرنیا در این خصوص می‌نویسد: «من معتقدم این مسئله بیش از آنکه ما را وارد زنجیره کشتار کودکان و زنان و مردان کند به امنیت ملی‌مان صدمه می‌زند. این موضوع ابزار بزرگی برای عضوگیری تروریست‌ها است».

بیشتر بخوانید:

روزنامه آمریکایی: واشنگتن در بحران انسانی یمن سهیم است/ آمریکایی‌ها به سعودی‌ها در شناسایی اهداف بمباران کمک می‌کنند

اندوه خانواده‌های دانش‌آموزان یمنی یک ماهه شد/ بازماندگان مأیوس از واکنش جامعه جهانی

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دونالد ترامپ آمریکا یمن عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۷۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟

کارشناسان سیاسی ترکیه معتقدند که در دیدار رئیس جمهور آمریکا با همتای ترک او، نشانه‌ای از یک تنش جدید در روابط واشنگتن – آنکارا است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، لغو سفر اردوغان به آمریکا، اتفاق مهمی است که توجه اغلب رسانه‌های آنکارا و استانبول را به سوی خود جلب کرده است. آن هم در حالی که لغو سفر، به اراده میزبان بود و ترکیه تا لحظات آخر امیدوار بود که این خبر صحت نداشته باشد!

مقامات ترکیه در هفته‌های اخیر، به این جمع بندی رسیده بودند که قرار است اتفاقات خوبی در مسیر روابط آنکارا – واشنگتن روی دهد. تیم اردوغان امیدوار بود، دعوت جو بایدن از رئیس جمهور ترکیه برای سفر به واشنگتن، بتواند فصل نوینی را در همکاری‌های دوجانبه رقم بزند و تنش‌های پیشین را بزداید. اما این اتفاق نیفتاد و جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید دریک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که برنامه‌ای برای دیدار بایدن و اردوغان وجود ندارد!


به دنبال انتشار سخنان کربی، رسانه‌ها طرفدار حزب عدالت و توسعه در گام نخست، این خبر را تکذیب و تمسخر کردند. اما نهایتاً وزارت امور خارجه ترکیه نیز با انتشار یک بیانیه اما با ادبیاتی متفاوت، آن را تایید کرد.

دستگاه دیپلماسی ترکیه ترجیح داد بجای عبارت «لغو دیدار» از «تغییر برنامه دیدار» خبر دهد. کارشناسان سیاسی ترکیه معتقدند که در دیدار رئیس جمهور آمریکا با همتای ترک او، نشانه‌ای از یک تنش جدید در روابط واشنگتن – آنکارا است. 

آیا پای حمایت از حماس در میان است؟
عبدالقادر سلوی از تحلیلگران روزنامه حریت و از روزنامه نگارانی که در اغلب سفرهای خارجی اردوغان را همراهی می‌کند، در همان ساعات نخست نوشت: «گمانه زنی‌ها در مورد سفر رئیس جمهور اردوغان به آمریکا ادامه دارد. اغلب احساس می‌کنم لازم است از منابع خبری خود درباره جزئیات این موضوع سوال کنم. من می‌دانم که پس از دیدار اسماعیل هنیه با اردوغان، گروهی از لابی گران اسراییلی در آمریکا تلاش کردند از سفر اردوغان به واشنگتن جلوگیری کنند. آمریکا و ترکیه نباید طعمه چنین لابی‌هایی شوند. این دیدار باید اتفاق بیفتد. زیرا ما موضوعات بسیار مهمی برای گفتگو با ایالات متحده داریم. مانند فروش جنگنده F-16، بررسی موضوع اف 35، عملیات بزرگی که در عراق انجام خواهیم داد، حضور پ.ک.ک در سوریه، گسترش تنش اسراییل و ایران به منطقه و جنگ روسیه و اوکراین. ما با حمایت خود از عضویت سوئد در ناتو، به یک موقعیت بسیار مهم دست یافته‌ایم، نباید این را قربانی لابی‌ها کنیم. آخرین وضعیت به شرح زیر است: رئیس جمهور اردوغان دستور لغو این سفر را نداده و هیئت‌های ترکیه و آمریکا در حال بررسی برنامه سفر هستند. وظیفه من این است که هر تحولی را رصد و به اشتراک بگذارم». 


چه کسی دعوت کرده بود؟

عصمت برکان از دیگر تحلیلگران سیاسی ترکیه نوشته است: «تا دیروز می‌گفتند که این جو بایدن بوده که اردوغان را به واشنگتن دعوت کرده است. اما کربی گفت، چنین برنامه‌ای وجود ندارد و هیچ سفر برنامه‌ریزی شده‌ای وجود نداشته است. البته طی 3 سال گذشته، طیب اردوغان حتی یک بار هم به کاخ سفید دعوت نشد. طیب اردوغان قبل از به قدرت رسیدن بایدن، بارها با باراک اوباما و دونالد ترامپ، دیدار کرد. اما به ندرت و فقط در حاشیه سفرهای خارجی توانست بایدن را ببیند». 

برکان در ادامه نوشته است: بعضی رسانه‌ها مدعی شدند که اردوغان از رفتن به واشنگتن و دیدار با بایدن منصرف شده و دلیل آن تصمیم سنای آمریکا برای کمک 26 میلیارد دلاری به اسراییل است. اما عبدالقادر سلوی، نویسنده روزنامه حریت که خبرهای خوشی از محافل حاکم دریافت کرده بود، در 24 آوریل این خبر را تکذیب کرد. ولی در ادامه، کربی آشکارا گفت: چنین چیزی در برنامه نبوده و بنابراین من هیچ نظری در این مورد ندارم. خیلی عجیب است! اول می‌گویند به واشنگتن بیا، بعد می‌گویند چنین دعوتی در کار نبوده است! ماجرا چیست؟ اگر طرف آمریکایی ابتدا رئیس جمهور اردوغان را دعوت کرد و سپس از این دعوت منصرف شد، این یک وضعیت وخیم است. از آنجایی که خود این دعوت قبلاً با مشکلات زیادی همراه بود، تصویب اخیر عضویت سوئد در ناتو این در را باز کرد. اکنون گفته می‌شود که دیدار رئیس جمهور اردوغان با اسماعیل هنیه رهبر حماس باعث لغو این دعوت شده است. هنوز این را هم نمی‌دانیم که آیا رئیس جمهور اردوغان همچنان برای حضور در نشست سران ناتو در 9 تا 11 جولای به آمریکا می‌رود یا نه؟ یاد شعر اورهان ولی افتادم که چنین سروده: دلبر جانان که روزها نمی‌آمد، نیمه شب هم قطعا نخواهد آمد!»

مراد یتکین از دیگر تحلیلگران مشهور ترکیه که سالها در واشنگتن به فعالیت روزنامه نگاری پرداخته، درباره این سفر نوشته است: «موضوع را بررسی کردم. یک مقام ترک که نخواست نامش فاش شود، گفت که این تعویق به درخواست آنکارا به دلیل تغییرات در برنامه رئیس جمهور بوده است. همان منبع در پاسخ به این سوال که آیا این دیدار قبل از حضور اردوغان در نشست ناتو در تاریخ 9 تا 11 ژوئیه در واشنگتن برگزار می‌شود یا نه، چنین پاسخ داد: مطمئن نیستم. اما احتمالاً بعد از آن سفر. این منبع جزئیاتی در مورد تغییر برنامه اردوغان که باعث به تعویق افتادن سفر وی به آمریکا شد، ارائه نکرد».


یتکین در ادامه نوشته است: «جف فلیک سفیر ایالات متحده در آنکارا در پاسخ به سوالی درباره این موضوع در نشست شورای بازرگانی ترکیه و ایالات متحده آمریکا (TAIK) در استانبول در 26 آوریل گفت که مقدمات و برنامه‌ریزی برای این سفر همچنان ادامه دارد، اما بیانیه رسمی بعداً اعلام خواهد شد».

این سفر که تاریخ جدید آن هنوز مشخص نشده، اولین سفر اردوغان به کاخ سفید به دعوت بایدن از زمان روی کار آمدن او خواهد بود. 

چرا سفر اردوغان مهم است؟

اردوغان همواره علاقه وافری به صحبت و دیدار با روسای جمهور آمریکا نشان داده است. او در انتخابات اخیر، آشکارا آرزومند پیروزی ترامپ بود و بارها به اعضای تیم خود گفته بود؛ مسائل و چالش‌های مهم را در دیدار خصوصی با خود ترامپ حل می‌کنم و لازم نیست کسی بر روی این مسائل با وزارت امور خارجه آمریکا و کاخ سفید بحث کند. اما رابطه با جو بایدن هیچگاه تعریفی نداشته است.

گفته می‌شود که جو بایدن در دوران 33 ساله سناتوری خود، همواره با ترکیه زاویه داشته و پس از کودتای سال 2016 میلادی هم، خیلی دیر حاضر شد برای اعلام حمایت و همدلی در مقام معاون اوباما به ترکیه برود. 

اردوغان امیدوار است در دیدار با بایدن، موضوع خرید 40 فروند جنگنده اف 16 را نهایی کند و علاوه بر این در مورد وضعیت پ.ک.ک در سوریه و عراق، با همتای آمریکایی خود بحث کند. از این گذشته، تلاش برای جذب سرمایه گذاران آمریکایی برای تیم اردوغان مهم است. اما شواهد نشان می‌دهد که دست کم در شرایط کنونی، خبری از پویایی و جنب و جوش در روابط ترکیه و آمریکا نیست و ابهام و بلاتکلیفی بر سر این رابطه سایه انداخته است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شورای ائتلاف کاندیداهای مورد حمایت خود در خرم‌آباد را اعلام کرد
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • واکنش تند ایران به اقدام ۳کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم های جدید | انتقاد شدید از پارلمان اروپا | باید زمانی پاسخگو باشید!
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است