Web Analytics Made Easy - Statcounter

عدم بکارگیری دانشمند متخصص در پست تخصصی در دولت‌ها همیشه یک معضل بوده که آسیب بسیاری را به ملت وارد کرده است. در یک بازه 4 ساله که راس امور اقتصادی کشور در اختیار یک متخصص و دانشمند اقتصاد بود، ایران کمترین کاهش ارزش پول ملی در برابر دلار آمریکا را داشت.

 گروه اقتصاد کلان بازارنیوز، در تمام دولت‌ها یکی از مهمترین سِمَت‌ها، معاون اولی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول که نیازی به رای اعتماد مجلس ندارد وظایف بسیار مهمی از جمله اداره هیئت دولت در غیاب رئیس جمهور، هماهنگی میان معاونت‌ها و وزارتخانه‌ها، ابلاغ آیین‌نامه‌ها و وظایف دستگاه‌ها و ... را در اختیار دارد.

اما یکی از مهمترین وظایف معاون اول که طبق قانون جانشین رئیس جمهور و دومین مقام عالی‌رتبه در هیئت دولت است، ارائه راهبردها و نظارت بر امور اقتصادی است. از اینرو در حال حاضر که جمهوری اسلامی ایران در شرایط بحران اقتصادی قرار دارد، اسحاق جهانگیری به عنوان رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و رئیس ستاد ویژه اقتصادی از سوی رئیس‌جمهور انتخاب شده است.

اما پس از انتخاب معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم در راس امور اقتصادی کشور، نرخ ارز بیش از سه برابر افزایش و ارزش ریال ایران به شدت کاهش یافت. آیا عدم آشنایی و اشراف کامل اسحاق جهانگیری بر علم اقتصاد می‌تواند یکی از مهمترین عوامل تضعیف ریال ایران در برابر دلار آمریکا و همچنین ایجاد رکود و بحران اقتصادی باشد؟

ریال ایران از بعد از جنگ تحمیلی 8 ساله دائم در حال تضعیف شدن بود، اما این کاهش ارزش در دولت‌های مختلف نوسان قابل توجهی داشت. به جدول زیر توجه کنید:

رتبه

دولت

درصد تضعیف ریال ایران در برابر دلار آمریکا

معاون اول

تحصیلات

1

دولت نهم

11

پرویز داودی

دکترای اقتصاد

2

دولت هشتم

13

محمدرضا عارف

مهندسی برق 

3

دولت یازدهم

20

اسحاق جهانگیری

دکترای مدیریت صنعتی

4

دولت پنجم

34

حسن حبیبی

دکترای جامعه‌شناسی و حقوق

5

دولت هفتم

69

حسن حبیبی

دکترای جامعه‌شناسی و حقوق

6

دولت ششم

196

حسن حبیبی

دکترای جامعه‌شناسی و حقوق

7

دولت دهم

218

محمدرضا رحیمی

دکترای حقوق

8

دولت دوازدهم

241

اسحاق جهانگیری

دکترای مدیریت صنعتی

 

جدول بالا نشان می‌دهد در دولت نهم کمترین کاهش ارزش ریال در برابر دلار آمریکا رخ داده است. یکی از مهمترین عوامل این دستاورد را می‌توان مرتبط بودن تحصیلات و تجارب اقتصادی معاون اول رئیس جمهور وقت یعنی پرویز داودی دانست.

در دولت‌های ششم، دهم و دوازدهم که معاونان اول آن دکترای جامعه‌شناسی، دکترای حقوق و دکترای مدیریت صنعتی داشتند بیش از 190 تا 240 درصد ارزش پول ملی ایران کم شده است. نرخ ارز دلار در سال 1360، 270 ریال بود که هم‌اکنون در شهریورماه 1396 (تا لحظه تنظیم این گزارش) به 127500 ریال رسیده است.

 

 

تمام این گزاره‌ها فقط می‌تواند یک معنا را به ذهن متبادر کند و آن اهمیت بکارگیری افراد متخصص در پست‌های تخصصی است. آیا پس از آزمون و خطاهای فراوان و هزینه‌های هنگفت اقتصادی که بر ملت و مملکت وارد شده است، می‌توان دریافت که اقتصاد، یک علم است و مسئول اقتصادی باید عالم به این علم باشد؟

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/0009pe برچسب ها: پرویز داوودی ، بازارنیوز ، جهانگیری ، معاون اول

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: پرویز داوودی بازارنیوز جهانگیری معاون اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۷۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها که هفته گذشته به تأیید شورای نگهبان رسیده بود، برای اجرا به دولت ابلاغ شد.

این قانون مشتمل بر ۶ فصل تعاریف‌، توسعه نظام مالی و سنجش اعتبار و ضمانت‌، تسهیل تأمین مالی از طریق مؤسسات اعتباری، تسهیل تأمین مالی از طریق بازار سرمایه، تسهیل تأمین مالی خارجی و صدور بسته‌های سرمایه گذاری بدون نام و تأمین مالی از طریق مشارکت و مولد سازی دارایی است.

بر اساس این قانون به منظور توسعه و ترویج الگوهای تأمین مالی، هم‌افزایی نهاده‌ها و روش‌های تأمین مالی، تقویت نظارت یکپارچه در تأمین مالی، توسعه دامنه وثایق و تضامین و تقویت نظام سنجش اعتبار «شورای ملی تأمین مالی» به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی تشکیل می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی و یک نفر از بین اعضای کمیسیون اقتصادی و یک نفر از بین اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات به انتخاب مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر دیگر اعضای این شورا هستند.

کد خبر 6096166 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • استان بوشهر از مزیت‌های اقتصاد دریایی بهره‌مند می‌شود
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • سند اقتصاد دریامحور استان بوشهر تنظیم شد
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • جزئیات توافق‌های بانکی ایران و روسیه