Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز، نخستین نشست « در قلمرو کتاب» روز گذشته در محل جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شد.
این نشست با حضور «علیرضا سلطانشاهی» و کارشناسان و فعالان حوزه فلسطین برگزار شد.

در ابتدای این نشست «مهدی عزیزی» قائم مقام مدیرعامل خبرگزاری قدس تاکید کرد: سلسله نشست های « در قلمرو کتاب» با هدف معرفی آثار جدید حوزه فلسطین و صهیونیسم ، رونمایی از آثار برجسته ، نقد و ارزیابی کتاب ، تجلیل از نویسندگان، معرفی و تقدیر از ناشران فعال این حوزه قرار است در آخرین سه شنبه های هر ماه، در محل سالن کنفرانس جمعیت دفاع از ملت فلسطین برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تاکید کرد: شناساندن این آثار بسیار مهم است و ضرورت آن احساس می شود که تلاش داریم در اختیار رسانه ها و پژوهشگران در این حوزه قرار گیرد.

در ادامه این نشست «علیرضا سلطانشاهی» کارشناس ارشد مسائل فلسطین و صهیونیسم گفت: در مورد مساله فلسطین از زمانی که مرکز مطالعات فلسطین در سال 1377 تاسیس شد احساس کردیم که کتابخانه ای که در خور نیاز محققان و پژوهشگران باشد، وجود ندارد. خودمان نیز برای یافتن این کتاب ها با سختی های زیادی مواجه بودیم. برای همین تلاش کردیم مرکزی ایجاد کنیم که محققان و پژوهشگران با مراجعه به آن از دیگر کتابخانه ها مستغنی شوند. در نهایت توانستیم 11 هزار جلد کتاب با 9 هزار عنوان جمع آوری کنیم، اما دریغ از مراجعه محققان و پژوهشگران... در واقع باید تاکید کنم که ما در زمینه فلسطین مطالعه کم داریم و در نتیجه تولید علمی نیز زخ نمی دهد.

وی تاکید کرد: مهجوری مطالعات در زمینه فلسطین در شرایطی است که مساله فلسطین بخش مهمی از مسائل اصلی سیاست خارجی و راهبردی ماست و در واقع برای ورود به بسیاری از این مسائل باید از موضوع فلسطین اطلاع داشت.نهایت این است که از سایت ها و یا اخبار در زمینه فلسطین مطلع می شوند ، من مخالف این روند هستیم چون باعث شکل گیری جریان عمیق نمی شود. متاسفانه اکثرذ افرادی هم که در این زمینه فعال هستند اطلاعات ژورنالیستی دارند نه علمی و یا مبتنی بر کتابخوانی.

سلطانشاهی با اشاره به قریب به 2500 کتابی که از سال 1324 در ایران در زمینه فلسطین منتشر شده، گفت: در این باره ذکر سه نکته لازمست؛ اول اینکه عمده این کتابها دولتی هستند، دوم اینکه عمده کتابها ترجمه هستند و سوم اینکه کتابهای تالیفی اغلب رونویسی و یا کتاب سازی هستند و کتاب هایی نیستند که بر اساس آنها بتوان جریان سازی کرد.

وی افزود: البته در جاهایی کارهای خوبی شده اما جریان ساز و تاثیرگذار نبوده است. پس از طرح هولوکاست از سوی آقای احمدی نژاد رئیس جمهور وقت که سوالی را درباره اینکه اگر بر فرض هولوکاست هم رخ داده باشد، چرا این بلاها باید سر فلسطینی ها بیاید، یک سری تلاش هایی انجام شد و همچنین کنفرانسی با عنوان هولوکاست نیز برگزار شد که تبعات خاصی هم داشت، اما به محض اینکه احمدی نژاد از دور سیاست خارج شد، کتاب هایی در ایران در تایید هولوکاست منتشر شد که مصداق افراط و تفریط ما در انتشار کتب در زمینه فلسطین است.

وی در ادامه تاکید کرد: آنها در احیای هولوکاست چند روش دارند که یکی از آنها خاطرات است. به عنوان نمونه کتابی تحت عنوان «خاطرات آن فرانک» منتشر شده که بر اساس آن فیلمی نیز در خارج از کشور تولید شده است. همچنین کتابهایی نظیر «آلمان نازی گناهکار ابدی»، «باقیمانده های آشوویتز» ، «انتخاب صوفی» ،رمان «راز مادرم» ، «پسرکی با پیژامه راه راه» ، «آشوویتز یکتا» و «هولوکاست و پیگرد یهودیان» از جمله کتبی در حمایت از نگاه اسرائیل به هولوکاست است که در ایران بعضا از سوی ناشران مهم نیز منتشر شده است.

وی در ادامه تاکید کرد: در واقع شما هم اکنون در حال کار در مساله فلسطین هستید، اما نمی دانید برخی به صورت چراغ خاموش و زیر زمینی در حال پیگیری اهداف خود هستند و کار خود را می کنند.

وی در ادامه با برشمردن چند مورد کار خوب در زمینه فلسطین از جمله فعالیت های انتشارات شهید کاظمی که شهید حججی از فعالان آن بوده، افزود: «نویسندگان جهانی یهود در ایران» یکی از بهترین کتاب هایی است که در زمینه فلسطین منتشر شده و در آن کل نویسندگان یهودی که اثرات آنها در ایران منتشر شده معرفی شده اند و سپس توضیحاتی نیز درباره نویسندگان یهودی جهان ارائه شده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد نشست های در قلمرو کتاب در هفته های آینده همچنان با قدرت ادامه یابد و طی آن معرفی کتاب های جدید ، نقد کتاب ها و رونمایی از کتابها چه در حوزه داخلی چه در حوزه خارجی صورت گیرد.

انتهای پیام/

178 / 159 فلسطین افراط و تفریط‎ها در نشر کتب صهیونیسم نشست خبری فلسطین

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فلسطین صهیونیسم نشست خبری فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۸۹۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد

«عنوان بصری» دربرگیرنده بیانات آیت‌الله سیدمحمدمحسن حسینی طهرانی در شرح حدیث عنوان بصری مروی از امام صادق(ع) است که به صورت موضوعی منتشر می‌شود.

جلد ششم کتاب عنوان بصری به تازگی منتشر شده که مولف در این جلد، به شرح فقره «ولا یُدبّر العبدُ لنفسه تدبیراً» از این حدیث نورانی پرداخته و موضوع تدبیر در امور اجتماعی و حکومت را بسط و توضیح داده است.

آیت‌الله طهرانی در مجالس نوزده‌گانه این کتاب در توضیح مختصات مکتب الهی و حکومت اسلامی و تفاوت آن با سایرین، محوریت توحید را شاخصه اصلی حکومت اسلام بیان داشته و آثار و تبعات آن را برمی‌شمرند. وی با تاکید بر اهمیت انتخاب تعابیر و کیفیت شعارِ در حکومت اسلام، توجه به توحید و اخلاص در عمل را محور حرکت حاکم اسلام مطرح کرده و با بیان جریاناتی از تاریخ معصومین و اولیای الهی به تبیین مطلب می‌پردازد.

نویسنده در بخشی دیگر از کتاب، با تبیین کلام امام صادق(ع) در حدیث شریف که به عدم تدبیر عبد نسبت به خویش اشاره دارند، اصطلاح مشورت و تدبیر اجتماع و جایگاه و اهمیت آن در اسلام را شرح و تفصیل داده و مسئله تعهد و تخصص را از زوایای مختلف واکاوی و تشریح می‌کند.

برخی از دیگر موضوعات این اثر عبارتند از: «بنای عالم تکوین و خلقت بر توحید»، «نظام تربیتی انسان از منظر اسلام»، «وظایف فردی و اجتماعی سالک در شبانه‌روز»، «اتقان و استحکام عمل در سیر و سلوک إلی‌ الله»، «اهمّیت تعهّد و وجوب التزام به آن»، «اهمّیت بینش عرفانی در مسائل فقهی و اجتماعی»، «لزوم تامین امنیت اخلاقی برای تمام اقشار جامعه در حکومت اسلام».

در پشت جلد کتاب چنین می‌خوانیم: «آن کسی که در انجام امور نسبت به مسائل إتقان و إحکام ندارد، نسبت به مسائل سلوکی هم هیچگونه پیشرفتی ندارد! آن کسی که نسبت به تعهدات اخلاقی و شرعی‌اش بین افراد احساس وظیفه نمی‌کند و یا نسبت به قراردادهای مابین طرفین احساس وظیفه‌ای ندارد و خدا را جدای از این مسائل فیمابین می‌داند، در وادی سلوک و حرکت هم بیش از یک مدّعی نیست و یک سانت هم به جلو نمی‌رود! سلوک به معنای انطباق نفس با واقعیت‌ها و با مسائل فطری است نه اینکه یک سری کارهایی را انجام دادن و نمازی را خواندن و اورادی را گفتن و بعد به هر کاری دست زدن و به هر عمل خلافی اشتغال پیدا کردن و هر ارزشی را زیر پا گذاردن.»

گفتنی است مجموعه «عنوان بصری» از دوره علوم و مبانی اسلام و تشیع منتشر می‌شود که جلد ششم در ۶۲۰ صفحه توسط انتشارات مکتب وحی روانه بازار نشر شده است. دیگر موضوعات این دوره عبارتند از: «جلد اول: ولایت و هدایت»، «جلد دوم: حقیقت ذکر»، «جلد سوم: حقیقت علم»، «جلد چهارم: تزکیه و تهذیب»، «جلد پنجم: حقیقت عبودیت».

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • واکنش جباری به خبر شکایت باشگاه پرسپولیس: مگر به مسائل شخصی درویش ورود کردم؟
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • قیمت رحم اجاره‌ای؛ ۴۰۰ میلیون تا ۹۰۰ میلیون تومان!
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه
  • عباس عبدی: ضربه ایران به اسرائیل پیروزی راهبردی بود /جذب حمایت مردم از این حمله در تعارض با برخورد با زنان در خیابان ها است
  • ضربه راهبردی ایران به رژیم صهیونیستی از نگاه عباس عبدی
  • ضربه راهبردی ایران به اسرائیل از نگاه عباس عبدی
  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد