Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پروتئین در خون ما وجود دارد که پس از خوردن غذاهای حاوی چربی غیراشباع به ویژه موادی مانند روغن افزایش می‌یابد، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این پروتئین نقش مهمی در پیشگیری از حمله قلبی و سکته مغزی ایفا می‌کند.

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه وجود میزان بالاتری از پروتئینی به نام آپولیپوپروتئین A-IV در خون با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون برای اولین بار، دانشمندان در بیمارستان سنت مایکل در تورنتوی کانادا، اثبات کرده‌اند که ApoA-IV از تبدیل شدن پلاکت‌های خون به لخته‌های خون جلوگیری می‌کند.

هیو نی، از محققان مرکز تحقیقات زیست پزشکی دانشگاه کینان در بیمارستان سنت مایکل، گفت: «تجمع پلاکت می‌تواند جان‌ انسان‌های زیادی را نجات دهد، زیرا می‌تواند خون‌ریزی در عروق آسیب دیده را متوقف کند.»

با این حال او می‌افزاید: «ما معمولا نمی‌خواهیم پلاکت‌ها مانع جریان خون در عروق شوند. به عنوان مثال، اگر جریان خون در قلب یا مغز متوقف شود، این موضوع می‌تواند باعث حمله قلبی، سکته مغزی، یا مرگ شود.»

عوارض تصلب شرایین 

همانطور که نیک و همکارانش در مقاله خود خاطرنشان می‌کنند: «اختلالاتی مانند حمله قلبی و سکته مغزی، علت اصلی مرگ و میر و بیماری در سراسر جهان است.»
در ایالات متحده آمریکا، هر ساله حدود 790،000 نفر به حمله قلبی و 795،000 نفر نیز به سکته مغزی دچار می‌شوند.

بیشتر حملات قلبی و سکته مغزی به علت تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس رخ می‌دهد. آترواسکلروزیس یک بیماری است که در آن پلاک‌ها جداره رگ‌هایی که خون غنی از اکسیژن و مواد مغذی را به قلب و بقیه بدن منتقل می‌کنند، می‌پوشانند و منجر به مسدود شدن رگ می‌شوند.

این پلاک‌ها در واقع رسوب کلسیم، چربی و کلسترول در جداره رگ‌ها هستند.

علل دقیق آترواسکلروزیس مشخص نیست، اما شواهدی پیچیده موجود نشان می‌دهد که آترواسکلروزیس از سنین کم زندگی شروع می‌شود و با افزایش سن افزایش می‌یابد.

آترواسکلروزیس با تجمع پلاک‌ها می‌تواند موجب آسیب به شریان‌ها شود، همچنین رسوبات ناشی از آن در دیواره رگ‌ها با گذشت زمان سخت‌تر و ضخیم‌تر می‌شوند و جریان خون را در رگ‌های خونی محدود می‌کنند.

در نهایت، پلاک ممکن است موجب انفجار شود و پلاکتها با هم به لخته شدن خون (ترومبوز) در محل صدمه وارد شوند. این باعث می شود که شرایین حتی باریک تر و جریان خون بیشتر را کاهش دهد.

این موضوع در نهایت می‌تواند به ایجاد لخته خونی منتهی شود.

ترومبوزیس نیز می‌تواند موجب آنژین شود که به صورت درد در قفسه سینه بروز می‌کند یا بسته به نوع شریان آسیب دیده می‌تواند منجر به سکته مغزی یا حمله قلبی شود. ترومبوزیس نیز می‌تواند در ورید، مانند ترومبوز وریدی عمقی پا ایجاد شود.

آپولیپوپروتئین A-IV تجمع پلاکت‌ها را خنثی می‌کند

به منظور تشکیل لخته، پلاکت‌ها باید به یکدیگر متصل شوند. این اتفاق از طریق یک پل ساخته شده از یک پروتئین به نام فیبرینوژن اتفاق می‌افتد که با اتصال به گیرنده‌های αIIβ3 به سطح پلاکت‌ها می‌چسبد.

با استفاده از نمونه خون انسان و موش، نی و همکارانش دریافتند که آپولیپوپروتئین A-IV می‌تواند باعث کاهش تجمع پلاکت‌ها در رگ‌های خونی شود. آپولیپوپروتئین A-IV این کار را با مسدود کردن گیرنده‌های اینتگرین αIIβ3 و در نتیجه ممانعت از اتصال آنها به فیبرینوژن انجام می‌دهد.

آنها همچنین دریافتند که آپولیپوپروتئین A-IV می‌تواند به جلوگیری از انسداد در رگ های خونی کمک کند. آپولیپوپروتئین A-IV این کار را با تغییر شکل انجام می‌دهد و موجب اصلاح و راحتی جریان خون می‌شود.

محققان در آخر به بررسی ارتباط آپولیپوپروتئین A-IV با نوع تغذیه پرداختند. معمولا پس از خوردن غذا فعالیت پلاکتی افزایش می‌یابد. همچنین، هنگامی که ما غذاهای غنی از چربی‌های غیر اشباع را مصرف می‌کنیم، سطح آپولیپوپروتئین A-IV در خون افزایش می‌یابد.

ارتباط چربی‌های غیر اشباع و خواب خوب

محققان معتقدند افزایش سطح آپولیپوپروتئین A-IV در خون پس از مصرف غذاهای حاوی روغن زیتون و سایر چربی‌های غیراشباع، باعث کاهش سطح فعالیت بی‌رویه و تجمع پلاکت‌ها می‌شود و این موضوع به نوبه خود سبب کاهش سطح التهاب و احتمال سکته مغزی و حمله قلبی می‌شود.

محققان در تحقیقات خود همچنین به نتایج بیشتری در زمینه ارتباط آپولیپوپروتئین A-IV با خواب دست یافتند. به نظر می رسد که سطح فعالیت آپولیپوپروتئین A-IV در شب هنگام و در زمان خواب افزایش می‌یابد و فعالیت این پروتئین در صبح به پایین‌ترین حد خود می‌رسد.

نی می‌گوید: «زمانی که خواب هستیم بدن ما توسط این پروتئین محافظت می‌شود و همچنین احتمال دچار شدن به یک حمله قلبی در صبح هنگام بیشتر است.»

محققان می‌گویند که یافته‌های تحقیقات آنها تاییدی دوباره بر این موضوع است که خوردن غذاهایی حاوی چربی‌های اشباع نشده در کنار دنبال کردن الگوهای مناسب خواب، با کمک به آپولیپوپروتئین A-IV خطر آترواسکلروزیس، سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش می‌دهد.

آنها در گام بعدی با انجام مطالعات بیشتر بر آپولیپوپروتئین A-IV از آن برای درمان بیماری‌های قلبی و سکته مغزی یا سایر مشکلات ناشی از تجمع پلاکت‌ها استفاده خواهند کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سکته مغزی بیمارستان قلب مغز مرگ جهان ایالات متحده تغذیه خواب روغن زیتون درمان مشکلات سکته مغزی سلامت قلب مغز موش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟

تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد و به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود منیزیم باید روزانه به مقدار لازم از آن استفاده کنید، مردها روزانه به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم و زن‌ها به ۳۲۰ میلی‌گرم از آن نیاز دارند؛ تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

مصرف منیزیم هنگام صبح

مصرف منیزیم هنگام صبح می‌تواند انرژی را افزایش دهد و به بهبود خلق‌وخو کمک کند؛ منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می‌کند، باعث بهبود فرایند تبدیل غذا به انرژی می‌‏شود و از عملکرد آنزیم‌های دخیل در تولید انرژی اولیه بدن پشتیبانی می‌کند؛ مصرف منیزیم در ابتدای روز به افزایش هوشیاری و تمرکز در طول روز کمک می‌کند.

مصرف منیزیم قبل از ورزش

مصرف منیزیم قبل از ورزش می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات کمک کند، این ماده معدنی نقش مهمی در انقباض و آرامش عضلات برعهده دارد و برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه‌ها در طول ورزش ضروری است؛ علاوه بر این، منیزیم به تنظیم تعادل الکترولیت‌ها کمک می‌کند که برای هیدراتاسیون و عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است؛ مصرف منیزیم قبل از ورزش، از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها، ممکن است به جلوگیری از گرفتگی عضلات و کاهش خستگی کمک کند.

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب و استفاده از آن توسط بدن را افزایش دهد، جذب منیزیم در روده کوچک اتفاق می‌افتد؛ مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های غنی از منیزیم همراه با وعده‌های غذایی، به ویژه غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، ممکن است به بهبود جذب آن کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است بعضی از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف منیزیم هنگام خواب

مصرف منیزیم قبل از خواب ممکن است باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‌دهد که منیزیم از چرخه طبیعی خواب و بیدار بدن پشتیبانی می‌کند؛ علاوه بر این، منیزیم به آرامش عضلات کمک می‌کند و با کاهش تنش عضلانی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، بنابراین می‌توان با مصرف منیزیم قبل از خواب به بهبود آرامش بدن و ذهن کمک کرد که منجر به افزایش کیفیت خواب می‌شود.

چه زمانی باید مصرف مکمل منیزیم را شروع کرد؟

مصرف منیزیم را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید، در صورتی که علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی یا دیگر علائم مربوط به کمبود منیزیم را تجربه کردید، مصرف منیزیم از طریق منابع غذایی یا مکمل‌ها را افزایش دهید؛ علاوه بر این، عواملی مانند استرس، فعالیت بدنی شدید و شرایط پزشکی ممکن است نیاز بدن به منیزیم را افزایش دهد.

کدام مواد غذایی حاوی منیزیم است؟

مواد غذایی سرشار از منیزیم برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و سلامت استخوان ضروری است؛ سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ، آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، بادام هندی و تخمه کدو تنبل، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا، حبوبات مانند لوبیا و عدس، ماهی‌های چرب مانند سالمون و شکلات تلخ سرشار از منیزیم هستند و مصرف آن‌ها به بهبود سلامت عمومی افراد کمک می‌کند.

کد خبر 748594

دیگر خبرها

  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • تضمین سلامت و رضایتمندی مردم«معمولان» در حوزه آرد و نان
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • تضمین امنیت سرمایه گذاری و غذایی از اثرات بارز رفع تداخلات است
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • افرادی که فشار خون بالا دارند ماست را با این ماده غذایی ترکیب کنند
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید