Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، نشست خبری تشکل‌های صنفی تولید شیر و شیرخشک ایران با حضور «سید احمد مقدسی»، رییس هیئت مدیره کانون انجمن های صنفی گاوداران ایران، و «سیاوش سلیمی»، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شیر‌خشک کشور، برگزار شد.

سلیمی گفت: تا قبل از سال 90 بزرگترین واردکننده شیرخشک بودیم و پس از آن با تاسیس تعداد زیادی از واحدهای صنعتی در کشور واردات شیرخشک ممنوع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او عنوان کرد: در سال گذشته 30 هزار تن صادرات شیرخشک داشتیم که در این صورت دامدار دغدغه‌ای نداشت و با این روش بازار تنظیم شده و درآمد ارزی خوبی نیز داشتیم.

او با بیان اینکه حدود 70 هزار تن میزان مصرف کشور است که 150 هزار تن تولیدی داریم، افزود: در 5ماهه اول امسال که اجازه صادرات داشتیم 10هزار تن صادرات داشتیم و 4 هزار تن را واحدهای لبنی صادر کردند.

او با بیان اینکه در دو سال گذشته تولید شیر خشک بیشتر از امسال بوده که با کنترل قیمت، چربی و کره به کشور وارد می شود، بیان کرد: در سال های قبل واحدهای شیر خشک توان خرید شیرخام به قیمت عادلانه نداشتند. محصولاتی که ارائه می کردند قیمت پایین داشت که اجحاف در حق دامدار بود بنابراین مازاد شیرخشک کشور صادر می شد.

مقدسی در ادامه گفت: قیمت شیرخام برای خرید 1570 تومان بوده و ما تاکید می کنیم اگر گاوداری بیش از این نرخ اقدام به فروش کند، گران فروشی کرده و توصیه مان این است که مردم نخرند.

او افزود: طی 4 سال گذشته 3 میلیون تن افزایش تولید داشتیم و از 8 میلیون تن به 11 میلیون تن رسیدیم.

سلیمی تصریح کرد: با ممنوعیت صادرات که از ابتدای شهریورماه ابلاغ شده کم کم بازارهای خارجی و اعتمادی که در عرصه جهانی بدست آورده بودیم را از دست می دهیم.

او عنوان کرد: سال گذشته حدود 30 هزارتن معادل 70میلیون دلار صادرات شیرخشک داشتیم که امسال تا پایان مردادماه 10 هزار تن معادل 20 میلیون دلار شده است.

مقدسی در ادامه گفت: همیشه در فصل گرما با کاهش 15-10 درصدی تولید مواجه هستیم که این میزان موجب کمبود نمی شود.

او گفت: از تیرماه امسال به کارخانجات شیر نمی فروشیم و به صورت مستقیم به کارخانجات شیرخشک عرضه می کنیم.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شیر‌خشک کشور با تاکید بر اینکه هیچکدام از کارخانجات شیر خشک تا به الان دپو نداشتند، بیان کرد:  قرار بر این است که 25 هزار تن واردات انجام دهند، ما اعلام می‌کنیم که نیازی به واردات نداریم.

سلیمی گفت: در حال حاضر قیمت شیر خشک 17-16 تومان است و قیمتی که تعاون روستایی اعلام کرده 13 هزار تومان نرخ پایه است.

مقدسی در پایان گفت: اگر ممنوعیت صادرات را لعو نکنند برای احقاق حقوق تولیدکنندگان به دیوان عالی کشور شکایت می کنیم.

خبرنگار: صفورا طالب زاده

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران پشت پرده شیر شیر خشک واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۲۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد ۸ درصدی به حدود ۸۵۰ میلیون یورو رسید.

به گزارش مشرق، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • بی نیازی کشور به واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو با میدان داری چهارمحال و بختیاری
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود