Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-24@00:19:05 GMT

ارتباط مولتی ویتامین با بیماری اوتیسم

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۹۵۲۲۲

ارتباط مولتی ویتامین با بیماری اوتیسم

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز به نقل از کودکت، به تازگی نظریه‌ای در مورد مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری و کاهش خطر ابتلا به اوتیسم برای کودکانی که مادران آنها از مولتی ویتامین‌ها در دوران بارداری استفاده می‌کنند ارائه شده است و این موضوع جزو یافته‌های جدید پژوهش انجام شده در BMJ است. BMJ مجله پزشکی تایید شده و یکی از قدیمی‌ترین مجله‌های پزشکی عمومی جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مطالعه با همکاری نویسنده بایوان کی لی از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه درکسل در فیلادلفیا انجام شده است. گفته شده است که این مطالعه صرفا مشاهده‌ای است اما یافته‌ها نشان می‌دهند که استفاده از ویتامین‌های پیش از تولد برای پیشگیری از اوتیسم باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.


اوتیسم که هم چنین به عنوان اختلالات طیف اوتیسم شناخته می‌شود، به تعدادی از عوامل تاثیر گذار بر رشد، مشکلاتی در مهارت‌های اجتماعی، ارتباط و رفتار اشاره دارد. افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است دارای ناتوانی‌های عقلی مانند مشکلاتی در تفکر و یادگیری نیز باشند.

 

بر اساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، در حدود ۱ در هر ۶۸ کودک در ایالات متحده با اوتیسم زندگی می‌کنند و در سال ۲۰۰۲ این تعداد از ۱ در ۱۵۰ نفر افزایش یافت. تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که رژیم مادر در دوران بارداری ممکن است بر روی خطر ابتلا به اوتیسم در پسران تأثیر بگذارد.


به عنوان مثال، مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد پیشنهاد کرده است که زنانی که اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ را در دوران بارداری بیشتر مصرف می‌کنند حدود یک سوم کمتر احتمال دارد که کودکان مبتلا به اوتیسم داشته باشند. مطالعه جدیدی که توسط لی و تیم او انجام شد به نتیجه‌ای مشابه رسید که مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری ممکن است با کاهش خطر ابتلا به اوتیسم در کودکان ارتباط داشته باشد.


مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری و خطر ابتلا به اوتیسم
این تحقیق شامل ۱۰۷/۲۷۳ جفت مادر و کودک شناسایی شده از طریق ثبت نام جمعیت در سوئد است. کودکان بین سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۷ به دنیا آمدند و تا سال ۲۰۱۱، زمانی که آنها بین سنین ۴ تا ۱۵ سال بودند پیگیری شدند.

 

مکمل های مورد استفاده مادران در اولین بازدید قبل از زایمان ارزیابی شد و جفت ها به عنوان یک نتیجه به یکی از شش گروه تقسیم شدند: مکمل های آهن، مکمل اسید فولیک تنها، مکمل آهن واسید فولیک، تنها مولتی ویتامین‌ها، مولتی ویتامین‌های آهن و مولتی ویتامین‌ها با اسید فولیک. اطلاعات مربوط به تشخیص اوتیسم در میان فرزندان با استفاده از ثبت نام سلامت کامپیوتری در سوئد جمع آوری شد.


محققان دریافتند که کودکان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری از مولتی ویتامین استفاده می‌کنند (با یا بدون آهن اضافی یا اسید فولیک) در مقایسه با مادرانی که از این مکمل‌ها استفاده نکرده‌اند کمتر احتمال دارد که به اختلال اوتیسم همراه با ناتوانی‌های عقلی مبتلا شوند. این تیم به این موضوع اشاره می‌کند که هیچ ارتباط پایداری بین استفاده از اسید فولیک، مکمل‌های آهن یا هر دو در حین بارداری و خطر ابتلا به اوتیسم در میان فرزندان وجود ندارد.


تحقیقات بیشتر در زمینه ارتباط مصرف مولتی ویتامین و اوتیسم
از آنجایی که این مطالعه صرفا مشاهده‌ای است، محققان قادر به اثبات رابطه‌ی علت و معلول میان مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری و کاهش خطر ابتلا به اوتیسم در میان کودکان نیستند. آنها می‌گویند: با توجه به درک فعلی و قدرت شواهدی که اهمیت مکمل‌های تغذیه‌ای را در دوران بارداری حفظ می‌کنند، این نتایج به خودی خود نباید شیوه فعلی را تغییر دهند.


محققان همچنین به محدودیت‌های این مطالعه اشاره می‌کنند. به عنوان مثال، آنها پس از اولین بازدید قبل از زایمان قادر به ارزیابی تغییرات در مصرف مکمل های تغذیه‌ای مادران نبودند. ممکن است که مکمل گزارش شده ولی گرفته نشده باشد یا مکمل گرفته شده باشد اما گزارش نشده است. با این وجود، تیم مطالعه معتقد است که نتایج آن نیاز به انجام تحقیقات بیشتری در این زمینه دارد.


محققان نتیجه می‌گیرند که: مصرف مولتی ویتامین در دوران بارداری ممکن است با اختلالات طیف اوتیسم همراه با ناتوانی‌های عقلی در فرزندان ارتباط معکوس داشته باشد. مطالعه و بررسی بیشتری در مورد تغذیه مادران و نقش آن در علت یابی اوتیسم توصیه می‌شود.

 

 

10101








 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: مولتی ویتامین مولتی ارتباط دوران بارداری اوتیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۵۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: اگرچه مردم اغلب باکتری‌ها و دیگر میکروارگانیسم‌ها را به عنوان میکروب‌های مضر تصور می‌کنند، اما در واقع بسیاری از آنها مفید هستند. بعضی باکتری‌ها به هضم غذا، تخریب سلول‌های بیماری زا یا تولید ویتامین‌ها کمک می‌کنند. بسیاری از میکروارگانیسم‌های موجود در محصولات پروبیوتیک مشابه میکروارگانیسم‌هایی هستند که به طور طبیعی در بدن ما زندگی می‌کنند.

آمنه آهنگر، روان درمانگر و مربی ISTDP ارتباط میکروارگانیسم‌های روده بر سلامت روان

آمنه آهنگر، روان درمانگر و مربی ISTDP در مورد تأثیر میکروارگانیسم‌های روده بر سلامت روان می‌گوید: بر اساس تحقیقاتی که انجام شده، میکروارگانیسم‌های روده بر سلامت روان تأثیر می‌گذارند.

سایکوبیوتیک ها، باکتری‌های پروبیوتیکی هستند که اگر در دوزهای کافی مصرف شوند بر عملکرد روده و مغز تأثیر می‌گذارند و باعث بهبود علائم مربوط به بیماری‌های اعصاب و روان می‌شوند.

مغز دوم انسان

به گفته این روان درمانگر، میکروبیوم روده به عنوان مغز دوم انسان شناخته می‌شود و نقشی کلیدی در تنظیم دستگاه عصبی مرکزی دارد.

این میکروبیوم ها مواد لازم برای عملکرد بهتر سلول‌های مغزی را تولید می‌کنند. براساس تحقیقات علمی به این پدیده، تأثیر باکتری‌های روده بزرگ بر مغز، پدیده «رابطه میکروبیوم-روده-مغز» می گویند که رابطه‌ای دوسویه است.

بیشتر بخوانید

میکروب‌های روده در پیشگیری از بیماری‌ها چه نقشی دارند؟

چطور بفهمیم کودکمان دچار آسیب روانی شده است؟

ارتباط میکروبیوم و روده با مغز

به گفته کریستوفر لوری، دکترای فیزیولوژی در دانشگاه کلرادو بولدر، همان طور که میکروبیوم و روده با مغز ارتباط برقرار می‌کنند، مغز هم با روده و میکروبیوم ارتباط برقرار می‌کند.

هر چه که دانشمندان بیشتر درباره اتصال روده مغز می‌آموزند، بیشتر متوجه می‌شوند که امکان درمان اختلالات روانی و رفتاری با تغییرات رژیم غذایی یا مکمل‌های بیوتیک که حاوی میکروب‌های مفید برای روده و در نتیجه مغز هستند، وجود دارد.

شواهد موجود بر ارتباط اختلالات روانی و مشکلات روده

آهنگرمی گوید: شواهد علمی مبنی این واقعیت وجود دارد که مشکلات روده و اختلالات روانی اغلب همزمان به وجود می‌آیند؛

به طوری که افرادی که اختلالات گوارشی دارند به میزان بیشتری از میانگین به اختلالات نوروتیکی مانند اختلال دوقطبی و افسردگی، دچار هستند و همچنین در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی معمولاً عوامل خونی دیده شده است که به التهاب روده اشاره می‌کنند. افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هم میزان بالاتری از مشکلات گوارشی نسبت به جمعیت عمومی دارند. به نظر می‌رسد این الگوها، احتمالاً به صورت موازی عمل می‌کنند.

نقش مؤثر مداخلات درمانی روان درمانی در کاهش مشکلات روده

طبق تحقیقاتی که مایر و همکارانش سال ۲۰۱۸ انجام دادند، مشخص شد اگر با کاهش اضطراب و افزایش مهارت‌های مقابله با مسائل روی سیستم اعصاب خودکار تأثیر بگذاریم سیگنال‌هایی که از مغز به روده می‌رسند، روی میکروب‌های روده تأثیر موثری دارند.

نقش تغذیه

تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که پروبیوتیک مصرف می‌کنند سطوح پایین‌تری از کورتیزول و اضطراب را در آزمایشات مربوط به استرس نشان می‌دهند. همچنین آنها استرس روزانه کمتری را گزارش کرده و از نظر آماری بهبود قابل توجهی در حافظه دیداری آنها نشان داده شده است.

توجه داشته باشیم مغز یک اندام فیزیکی است و با بسیاری از قوانین مشابه بازی می‌کند. اما به ندرت یک روان پزشک یا روان شناس بالینی با بیماران در مورد آنچه می‌خورند صحبت می‌کنند.

تحقیقات ثابت کرده‌اند رژیم غذایی با فیبربالا، قند کم و مبتنی بر گیاهان می‌تواند به بدن و ذهن افراد کمک کند. البته نمی‌توان گفت رژیم غذایی به تنهایی می‌تواند بیماری روانی را درمان کند. اما می‌تواند باعث بهبود عملکرد دیگر درمان‌ها شود.

ارتباط روده و مغز

روان شناسان بالینی می‌توانند به بیماران خود خاطر نشان کنند تغذیه تأثیر زیادی بر وضعیت روانی آنها دارند. ضمن آنکه دیگر محققان هم عقیده دارند رژیم غذایی عامل مهمی در وضعیت سلامت افراد است و در این میان، میکروبیوم ها نقش مهمی در این خصوص دارند.

روان شناسان بالینی در پر کردن این شکاف بین علمی که ارتباط روده و مغز را مطالعه می‌کند و افراد مبتلا به اختلالات روان پزشکی و چالش‌های شناختی، نقش کلیدی خواهند داشت.

کد خبر 846089 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سرطان روده خبر مهم بیماری افسردگی روانشناسی

دیگر خبرها

  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • راهنمای انتخاب مانتو شلوار اداری در زمان بارداری
  • ‌توزیع بیش از یک میلیون مکمل آهن در مدارس دخترانه فارس
  • کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • ضرورت مصرف مکمل‌ها در زمان‌های مشخص برای بهبود جذب آن‌
  • کدام ویتامین همان اکسیر جوانی است!
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند
  • این میوه‌ها از پرتقال بیشتر ویتامین C دارند
  • مسکن های بی خطر در دوران بارداری