Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-30@00:58:55 GMT

فشارها برای برکناری ترزا می ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۹۵۵۱۰

بین الملل > اروپا - ایرنا نوشت: درحالی‌که اعتراض‌های داخلی و مخالفت‌های خارجی بر سر طرح دولت انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا بالاگرفته است، هم‌حزبی‌های «ترزا می» نخست وزیر به فکر برکناری وی افتاده‌اند.

منابع خبری انگلیس روز چهارشنبه از رایزنی 50 عضو بلندپایه حزب محافظه‌کار در باره چگونگی برکناری «می» خبر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

'بهترین راهکارهای ممکن برای به چالش کشیدن رهبری «می»' در نشست شب گذشته (سه شنبه شب) اعضاء گروه بانفوذ تحقیقات اروپایی، بررسی شد.

نخست‌وزیر انگلیس تیرماه گذشته برنامه دولت برای خروج از اتحادیه اروپا را رونمایی کرد که بر اساس آن که طرح چکرز نامیده می‌شود، انگلیس قصد دارد تا در دوره پسابرگزیت به تمام مقررات تجاری این نهاد در باره کالا پایبند بماند، تدابیر ویژه‌ای برای تسهیل عبور و مرور در نظر بگیرد و همچنان به عضویت در سازمان‌های مهم اروپایی ادامه دهد.

بااین‌حال طرفداران خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا بر ضرورت قطع تمامی روابط با نهادهای اروپایی و بازتعریف آن با رعایت اصل استقلال انگلیس تأکید دارند. بوریس جانسون و دیوید دیویس وزیران امور خارجه و برگزیت ازجمله افرادی بودند که در اعتراض به این طرح از مقام خود کناره‌گیری کرده و ادعا کردند که رویای برگزیت در مسیر مرگ تدریجی قرار دارد.

روز گذشته نیز یک عضو بلندپایه حزب محافظه‌کار اعلام کرد: 80 هم‌حزبی نخست‌وزیر قصد دارند تا مخالفت خود با طرح چکرز را در پارلمان اعلام کنند. «استیو بیکر» معاون پیشین وزیر برگزیت که هم‌زمان با استعفای دیویس از مقام خود کناره‌گیری کرد، گفت: چنانچه نخست‌وزیر بر اجرای طرح خود اصرار کند، یکپارچگی در داخل حزب از بین می‌رود. نظرسنجی‌های درون‌حزبی نشان می‌دهد که دوسوم محافظه‌کاران با طرح چکرز مخالفند.

هم‌زمان با این تحولات، ژان کلود یونکر رئیس کمیسیون اروپا امروز طی اظهاراتی در بروکسل تأکید کرد: انگلیس پس از خروج از اتحادیه قادر نخواهد بود که از منافع و امتیازهای این نهاد بهره‌مند شود. ما به تصمیم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا احترام می‌گذاریم، اما از دولت انگلیس می‌خواهیم درک کند که پس از خروج از این اتحادیه، امتیازهایی را که به‌عنوان عضو برخوردار بوده است، از دست خواهد داد.

یونکر درواقع طرح چکرز را زیر سؤال برد و تأکید کرد که در دوره پسابرگزیت، انگلیس به هیچ یک از نهادهای تجاری و امنیتی به ‌ویژه طرح ماهواره‌ای موسوم به گالیلئو، دسترسی نخواهد داشت.

او بابیان این مطلب که طرح ماهواره‌ای گالیلئو، اروپا را در میدان رقابت‌های فضایی فعال کرده است به کنایه گفت: هیچ‌کدام از اعضاء اتحادیه اروپا قادر به ارسال 26 ماهواره به فضا برای بهره‌برداری 400 میلیون کاربر در سطح جهان نخواهند بود.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که اوضاع اقتصادی انگلیس در آستانه خروج از اتحادیه اروپا، شرایط دشواری را سپری می‌کند و تعداد زیادی از شرکت‌های انگلیسی از ابتدای سال جاری شعبه‌های خود را کاهش داده و یا کسب‌وکارشان را به‌طور کامل تعطیل کرده‌اند.
رئیس'جگوار لندروور' بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده خودرو در انگلیس نیز دیروز در نشستی با حضور نخست‌وزیر و وزیر تجارت بین‌الملل انگلیس هشدار داد: درصورتی‌که لندن بدون دستیابی به توافق از اتحادیه اروپا خارج شود، روزانه 60 میلیون پوند به این شرکت زیان وارد می‌شود.

هم‌زمان، جانسون که در میان هواداران برگزیت سخت از محبوبیت بالایی برخوردار است، طی هفته‌های گذشته حملات شدیدی را علیه دولت «می» آغاز کرده است. او در تازه‌ترین یادداشت خود در نشریه «دیلی تلگراف» این پیشنهاد را مطرح کرده است که انگلیس بایستی نظام مالیاتی مشابهی را مانند آمریکا به اجرا گذاشته تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

وی مدعی شد که نظام مالیاتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا سبب رشد اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری در این کشور شده است. به عقیده جانسون مالیات‌ها در انگلیس باید تا حد زیادی کاهش پیداکند تا به‌اصطلاح او، اقتصاد کشور 'تکان بخورد'. انگلیس در قیاس با سایر کشورهای اروپایی از نظام مالیاتی سختگیرانه‌ای برخوردار است و این امر به لحاظ روانی بر اقتصاد کشور تأثیر منفی گذاشته است.

تازه‌ترین نظرسنجی خانه محافظه‌کاران (تارنمای متعلق به اعضاء حزب محافظه‌کار) نشان می‌دهد که جانسون مهم‌ترین گزینه برای جانشینی نخست‌وزیری به شمار می‌رود و او با اختلاف 10 درصد نسبت به نزدیک‌ترین رقیبش یعنی ساجد جاوید وزیر کشور انگلیس، پیشتازی می‌کند.

منابع انگلیس می‌گویند: نارضایتی‌ها نسبت به نخست‌وزیری «می» در داخل حزب محافظه‌کار طی یک ماه گذشته بالاگرفته است و آرای لازم در داخل حزب محافظه‌کار برای به چالش کشیدن رهبری وی جمع‌آوری‌شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که احتمالاً پس از پایان نشست سالانه حزب محافظه‌کار در سوم اکتبر (11 مهر)، روند انتخابات درونی حزب محافظه‌کار آغاز شود. در چنین شرایطی انتظار می‌رود که جانسون از بخت بالایی برای پیروزی در انتخابات و تصدی سکان نخست وزیری برخوردار باشد.

در همین پیوند، اظهارات مقام‌های روسیه مبنی بر تلاش دولت انگلیس برای فرار از مشکلات داخلی، از طریق بزرگنمایی حادثه سالزبری بی‌ارتباط به نظر نمی‌رسد. دولت انگلیس در اسفند ماه، مسکو را به دست داشتن در مسمومیت سرگئی اسکریپال جاسوس اسبق روس در شهر سالزبری انگلیس متهم و بر این اساس 23 تن از دیپلمات‌های این کشور را اخراج کرد.

نخست‌وزیر انگلیس هفته گذشته با گذشت 6 ماه مدعی شد که این حادثه توسط عناصر سازمان اطلاعات ارتش روسیه سازمان‌دهی شده است.

49311

کلید واژه‌ها : ترزا می - انگلیس - بریتانیا -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ترزا می انگلیس بریتانیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز

مدیرعامل «توتال انرژی» هشدار داد تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه، باعث افزایش شدید قیمت گاز و سود بردن فروشندگان جهانی گاز از جمله خود «توتال انرژی» می‌شود.

به گزارش ایسنا، پاتریک پویانه در پاسخ به سوال تحلیلگری که درباره تاثیر تحریم‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا پرسیده بود، گفت: اگر اتحادیه اروپا، پروژه «یامال ال‌ان‌جی» را تحریم‌ کند، قیمت ال‌ان‌جی به سرعت بالا خواهد رفت و در سطح جهانی، به نفع ما خواهد بود. اگر تحریم‌هایی در کار باشند، مثبت است و منفی نیست زیرا درآمد توتال از پروژه «یامال ال‌ان‌جی»، کاملا محدود است.

مدیرعامل «توتال انرژی» گفت: سران اروپا بر این موضوع واقف هستند که امنیت تامین کنونی آنها، بر ال‌ان‌جی متکی است و نمی‌خواهند دوباره افزایش قیمت را مشاهده کنند. آنچه من درک می‌کنم این است که آنها ممکن است ایده‌هایی داشته باشند اما این ایده‌ها برای سال ۲۰۲۷ به بعد خواهد بود نه قبل از آن.

شرکت فرانسوی «توتال انرژی»، سهم ۲۰ درصدی در پروژه «یامال ال‌ان‌جی» واقع در شرق روسیه دارد و سهم عمده این پروژه در اختیار شرکت روسی نواتک است. توتال همچنین ۱۹.۴ درصد سهم در نواتک دارد.

پویانه اظهار کرد: توتال، سود نقدی از پروژه «یامال ال‌ان‌جی» از سال ۲۰۲۳ دریافت نکرده است زیرا تحریم‌ها علیه مبادلات مالی با روسیه، خارج کردن پول از این کشور را دشوار کرده است. این شرکت حدود ۴۵۰ میلیون دلار سود نقدی نیم سالانه را در اواخر سال ۲۰۲۲ از نواتک دریافت کرد.

قیمت گاز طبیعی اروپا پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین و کاهش شدید واردات گاز از روسیه در سال ۲۰۲۲، به شدت افزایش یافت.

ظرفیت جهانی جدید ال‌ان‌جی تا سال ۲۰۲۷ که قرار است پروژه‌های بیشتری راه اندازی شوند، محدود خواهد بود و به معنای آن است که اروپا با آسیا و خریداران دیگر برای محموله‌های ال‌ان‌جی، در رقابت خواهد بود و این موضوع، قیمت‌ها را بالا می‌برد.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریم‌هایی علیه ال‌ان‌جی روسیه شده اند اما برای تصویب چنین اقدامی، موافقت همه اعضای این بلوک، ضروری است.

روسیه در سال میلادی گذشته، ۱۴.۸ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین کرد و محموله‌های ال‌ان‌جی تخفیف‌دار روسیه، تا حدودی جایگزین واردات گاز اروپا از این کشور از طریق خط لوله شد.

بر اساس گزارش رویترز، پس از افزایش شدید قیمت گاز که باعث شد مصرف کنندگان و کسب و کارهای اروپایی مجبور شوند در طول زمستان، مصرف خود را کاهش دهند، سیاستمداران اروپایی برای کنترل قیمت انرژی و تضمین امنیت تامین آن، تحت فشار قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • پیش‌بینی تازه بورل از زمان پایان جنگ اوکراین
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • گردش مالی اوراسیا از مرز ۸.۷ میلیارد دلار عبور کرد
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم