Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-03-28@13:21:39 GMT

دلایل اقبال بورس به سهام بیمه ملت

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۹۵۹۶۳

دلایل اقبال بورس به سهام بیمه ملت

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی بیمه ملت به نقل از بورس24؛ در این خصوص گفت‌وگویی با حسن هاشمی معاون مالی و اقتصادی بیمه ملت برای اطلاع از آخرین وضعیت شرکت انجام شد که ماحصل آن را در پی می‌خوانید: 

 

*در ابتدا گزارشی از وضعیت پرتفوی بیمه این شرکت ارائه کنید.
گزارش فعالیت شرکت طی پنج ماهه اول سال با صدور بیمه‌نامه مبلغ 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

218 میلیارد ریال بیش از 50% بودجه سال 1397 تحقق پیدا کرده و طی این مدت فقط 28% نسبت به بودجه خسارت پرداخت شده است. این درحالی‌است که بیشترین مبلغ پورتفوی شرکت بیمه ملت طی ماه‌های شهریور و مهر ماه عاید می‌شود که میتواند برنامه پیش بینی سود را به مقدار قابل توجهی رشد بدهد. لازم به ذکر است رشد پرتفوی نسبت به سال گذشته 23% بوده است.


نکته مهم این‌که دستیابی به ترکیب مناسب بیمه‌ای صورت گرفته، به عنوان مثال علی‌رغم افزایش میزان پرتفوی، سهم بیمه‌نامه‌های شخص ثالث و درمان که به نسبت پر ریسک‌تر محسوب می‌شوند نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

 

           ثالث                 درمان                 بیمه زندگی                 سایر                 درصد پورتفوی 5 ماهه 97         30 % 18 % 16 % 36 % پورتفوی سال 96 41 % 26 % 20 % 13 %

 

*در مورد دارایی‌ها و املاک این شرکت گزارش ارایه نمایید؟ خیلی از فعالان بازار سرمایه از ارزش بالای دارایی‌های تحت تملک بیمه ملت صحبت می‌کنند در این زمینه توضیحاتی ارائه فرمایید؟
اطلاعات املاک و ساختمان‌های شرکت به شرح زیر است : 

 

        قیمت تمام شده   (مبلغ میلیارد ریال)               ارزش تخمینی در سال 96   (مبلغ میلیارد ریال)      1100 6500

 

این ارزش بدون احتساب رشد املاک از ابتدای سال 97 بوده است و این قابلیت را برای بیمه ملت ایجاد می‌کند که با تجدید ارزیابی بتواند به ارزش بالاتری دست یابد.

از دارایی‌های فوق 70% از ساختمان‌ها و املاک شرکت را سرمایه‌گذاری‌ها شامل می‌شود که ارزش روز آنها نسبت به قیمت تمام شده تا سال 96 رشد 5 برابری داشته است و شرکت می‌تواند در مواقع مقتضی نسبت به فروش آنها اقدام کند. 30% مابقی نیز مربوط به املاک شرکت است که در حال حاضر از طرف خود شرکت در حال استفاده است.

 

*در خصوص دارایی‌ها طبق اخبار، موضوع زمین کیش حل شده است و می‌تواند سود بالایی را نصیب بیمه ملت کند. در این خصوص هم اگر امکان است توضیحاتی ارایه دهید.
زمین کیش یکی از اقلام دارایی‌های ثابت شرکت است که مشتمل بر 30 هزار مترمربع و در بهترین منطقه کیش واقع شده است در خصوص این ملک که بیشترین ارزش افزوده را برای شرکت در بر دارد. طی سنوات قبل به خاطر پاره‌ای از مشکلات سازمان منطقه آزاد کیش به فسخ یک طرفه قرارداد اقدام کرده بود، اما طی دو سال اخیر با پیگیری‌های پیوسته و موثر مدیران شرکت مشکل مذکور مرتفع و طی پیگیری بعدی و جلسات حضوری در سطح مدیران ارشد دو طرف ملک کیش در حال حاضر آماده عملیات مقدماتی ساخت و ساز است، که با اجرای پروژه تجاری و تفریحی طراحی شده، ارزش افزوده حداقل دو برابری دیگر نیز عاید شرکت خواهد شد. این پروژه می‌تواند به عنوان یکی از ماندگارترین کارهای بیمه ملت اطلاق شود که بی‌شک می‌تواند برای سهامداران ارزش افزوده زیادی حاصل کند.

 

*پرتفوی سرمایه‌گذاری بیمه ملت در بخش سهام چگونه است؟
پرتفوی بورسی شرکت بیمه ملت جزء بزرگترین پرتفوهای بورسی در صنعت بیمه است که در حال حاضر ارزش روز آن بالغ بر 300 میلیارد تومان است. سهام موجود در سبد دارایی‌ها نیز از کیفیت بالایی برخوردار دارد و سعی شده ترکیب دارایی‌ها به گونه‌ای باشد که بتواند سود مناسبی در سال جاری و سال‌های آتی برای شرکت و سهامداران ایجاد کند. عمده ترکیب فعلی پرتفوی بورسی شرکت شامل: صنعت یوتیلیتی 26%، صنعت سرمایه‌گذاری 17%، پالایشگاهی 16% و سهم صنعت فولادی و معدنی حدود 11% است.

 

*در خصوص استراتژی‌ها سرمایه‌گذاری این شرکت چه توضیحاتی دارید؟
استراتژی شرکت در بخش سرمایه‌گذاری که از اواخر سال 1395 در دستور کار قرار گرفته، به طور کلی خروج از دارایی‌های کم بازده و راکد بوده، در همین راستا به دلیل قدرت نقدشوندگی بالاتر تلاش شد سهام شرکت‌هایی که چشم‌انداز سودآوری آنها مثبت نبوده، از پرتفو خارج شده و از منابع حاصله جهت جایگزینی سهام شرکت‌های پیشرو که بتواند ارزش افزوده بالاتری در طول زمان ایجاد کند استفاده شود. به طور مثال در سال 96 نسبت به خروج از سهام بانکی و جایگزینی سهام پتروشیمی و معدنی اقدام، که نتایج بسیار خوبی از منظر سودآوری داشته است.

 

*در خصوص استراتژی توسعه شرکت برنامه شما چیست؟
این شرکت در گذشته فاقد شعبه در کشور بوده و تنها به صورت نمایندگی اقدام به جذب پرتفوی می‌نمود و نبود شعبه در اغلب موارد موجب نکات منفی برای جذب پرتفوی و یا ایجاد رضایت‌مندی برای مشتریان می‌شد به همین منظور طی سال 1396 شرکت نسبت به ایجاد شعبه‌های مورد نیاز در برخی استان‌ها از جمله تهران، یزد، رشت، مشهد و شیراز اقدام کرد.
این شعب هم در جذب پرتفوی نقش موثری دارند و هم در جلب رضایت مشتری از طریق ارائه خدمات متنوع به آنها، که این خدمات به صورت سیستمی موجب توسعه و گسترش فروش محصولات بیمه‌ای در آن مناطق است. لازم به ذکر است عملکرد این شعب همیشه از لحاظ مالی و عملکردی بیمه تحت نظارت است و ساختار نظارتی قوی‌ای در این خصوص وجود دارد.

 

*در خصوص قیمت سهام در بازار سرمایه نظرتان چیست. ارزش بازار سهام شما در حال حاضر حدود 500 میلیارد تومان است که طبق گفته شما از نصف ارزش دارایی شما هم کمتر است. برنامه حمایتی سهام شما چگونه است؟
در مورد سهام به واقع می‌توان گفت سهم بیمه ملت از ارزنده‌ترین سهام بیمه‌ای است که آینده خیلی خوبی نیز دارد. در یک حساب ساده با افزایش ارزش دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها شرکت و سرمایه ثبتی شرکت می‌توان به ارزش این شرکت پی برد. بحث حمایت از سهام و رسیدن قیمت آن به ارزش واقعی در اختیار مدیریت شرکت نیست، و این مهم در وهله اول بر عهده فعالان بازار سرمایه و سپس وظیفه سهامداران عمده شرکت است که خوشبختانه سهامداران عمده این شرکت از حقوقی‌های حرفه‌ای هستند و به واقع ارزش سهام خود را به خوبی درک می‌کنند. تجربه نشان داده در بازار سرمایه هر سهم ارزنده‌ای در زمان خود به قیمت واقعی خواهد رسید.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بورس بیمه ملت سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۵۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌ اندازی سوت‌ زنی سایبری بازار سرمایه در سال جدید

قدس به گزارش رکنا از سازمان بورس ، حامد سنجری گفت: در سالی که گذشت، بر اساس الزامات ابلاغ شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار و ابلاغیات مرکز افتای ریاست جمهوری، نزدیک به ۳۰ شرکت فناوری محور بازار سرمایه ممیزی امنیتی شدند که در این راستا مشکلات امنیتی آنها مورد بررسی قرار گرفت و بر این اساس باید مشکلات اعلام شده در سال ۱۴۰۳ برطرف شوند.

وی اظهار داشت: از این تعداد، ۲۲ شرکت جزو شرکت‌های OMS (سیستم معاملات برخط برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری و باشگاه مشتریان) بازار سرمایه هستند که سفارشات کارگزاری‌ها را به هسته معاملات ارسال می‌کنند و مسئولیت امنیتی آنها با شرکت‌های کارگزاری است.

سنجری با بیان این که با این روش‌ سامانه معاملاتی همه کارگزاری‌های بازار سرمایه ممیزی خواهد شد، افزود: در کنار این شرکت‌ها، حوزه فناوری اطلاعات تعداد هشت شرکت مانند سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت بورس تهران، فرابورس، بورس کالا، بورس انرژی، سپرده‌گذاری مرکزی و نیز شرکت‌های تابعه که جزو شرکت‌های ارکان بازار سرمایه هستند، ممیزی امنیتی شدند و مشکلات آنها اعلام شده است.

راه‌اندازی مرکز عملیات امنیتی بازار سرمایه

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار به اقدامات انجام شده در حوزه پایش سامانه‌های بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: از چند سال گذشته مرکز «مکنا» اقدام به راه‌اندازی SOC بازار سرمایه کرد که از این طریق همه سامانه‌ها مورد نظارت قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: امسال SOC (مرکز عملیات امنیتی) را به صورت سلسله مراتب راه‌اندازی کردیم و از این طریق همه سامانه‌های معاملاتی بازار سرمایه را مورد نظارت قرار دادیم که به کمک نظارت‌های صورت گرفته، رخدادها مورد تشخیص و بررسی قرار می‌گیرند.

سنجری خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ سامانه همه شرکت‌های ارکان بازار سرمایه و شرکت‌های نرم افزاری را با سیستم SOC ارتباط دادیم که از این طریق، همه اتفاقات رخ داده در سامانه‌های متصل شده به سیستم SOC را مورد نظارت قرار می‌دهیم و در صورتی که رخدادی به وجود آید قابل حسابرسی امنیتی خواهد بود.

‌رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اکنون به لحاظ امنیتی با تمامی کارگزاری‌های بازار سرمایه از طریق سیستم‌های OMS در ارتباط هستیم و اتفاقات را بررسی می‌کنیم. در صورت رخ دادن اتفافات، دیگر شرکت‌ها را آگاه خواهیم کرد تا مانع از همه‌گیری اتفاقات شویم. ‌

به‌ کارگیری سامانه‌ها جلوگیری از حملات احتمالی سایبری

وی با اعلام این که به کارگیری این سامانه‌ها برای تشخیص و جلوگیری از حملات احتمالی سایبری است، گفت: برای مثال، اگر یک حمله سایبری بر روی سامانه شرکت بورس تهران رخ دهد به سرعت اتفاقات به صورت سیستمی ارسال می‌شود و پس از بررسی، افرادی که در حال تلاش برای نفوذ هستند را به همه ارکان بازار سرمایه اطلاع خواهیم داد تا اقدامات مربوط به جلوگیری از این حملات را به کار بگیریم.

برگزاری مسابقات باگ جایزه‌دار

وی به برگزاری مسابقات باگ جایزه‌دار اشاره کرد و ادامه داد: مرحله نخست این مسابقات به پایان رسید و حدود ۱۴۰ نفر در این مسابقات شرکت کردند که از این تعداد حدود ۴۵ نفر موفق به کشف چالش امنیتی و راه‌یابی در مرحله دوم شدند، پس از موفقیت در مرحله دوم جوایزی را دریافت کردند که از این طریق هم قادر به ارتقای امنیتی سامانه‌های معاملاتی خواهیم بود.

‌برنامه‌های پیش‌رو برای ارتقای امنیت سامانه‌های معاملاتی

سنجری به برنامه‌های پیش‌رو برای ارتقای امنیت سامانه‌های معاملاتی تاکید کرد و اظهار داشت: اکنون در صدد راه اندازی سیستم ISMS (سیستم مدیریت امنیت اطلاعات) برای بازار سرمایه هستیم که اقدامات اولیه آن انجام شده و در حال تلاش برای دریافت گواهینامه هستیم. ‌

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: این سیستم فرآیندهای حوزه امنیت را در خصوص زیرساخت‌ها و مدیریت‌ها اصلاح خواهد کرد که دنیا هم در حال استفاده از این سیستم هستند. ‌

۲ اقدام متفاوت در حوزه سیستم‌های معاملاتی شرکت‌های کارگزاری

وی به دیگر اقدام انجام شده این مرکز اشاره کرد و گفت: با توجه به این که سیستم‌های معاملاتی شرکت‌های کارگزاری توسط OMS ها اقدامات مربوط به معاملات این شرکت را انجام می‌دهند؛ بنابراین شرکت های کارگزاری احساس می‌کنند از حوزه امنیت جدا هستند که در این راستا در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ ۲ اقدام متفاوت را انجام دادیم.

سنجری اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۰ کارگزاری اول بازار سرمایه را ممیزی امنیتی کردیم، با توجه به این که داده‌های امنیتی مشتریان بازار سرمایه در این شرکت‌ها قرار دارند، برای جلوگیری از انتشار اطلاعات مشتریان سیستم‌ها را امنیتی و مشکلات امنیتی این شرکت‌ها را مشخص و ملزم به اصلاح کردیم. ‌

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۴۵ کارگزاری دیگر را ممیزی کردیم که اکثر آنها دارای مشکلات امنیتی گسترده بودند.

اهمیت ندادن شرکت‌های کارگزاری به حوزه‌های امنیتی‌

وی به یکی از چالش‌های مهم در این حوزه اشاره کرد و گفت: عدم اهمیت شرکت‌های کارگزاری به حوزه امنیتی داخل شرکت‌ها از جمله چالش های موجود در این زمینه است که ممیزی‌ها و بازرسی‌های صورت گرفته آنها را مجاب می‌کند تا مشکلات را برطرف کنند.

سنجری اعلام کرد: در این زمینه یک کارگزاری را بابت اجرایی نکردن امنیت سایبری و هک شدن سامانه کارگزاری به اداره تخلفات فرستادیم که اکنون هم پرونده این شرکت در جریان است.

پیگیری جدی سازمان بورس در حوزه تخلفات

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ به صورت جدی‌تر به پیگیری تخلفات می‌پردازیم که اگر موارد مدنظر را برطرف نکنند پرونده آنها را سریعا به اداره تخلفات ارسال خواهیم کرد.

وی با اعلام این که اکنون در حال تلاش برای ارسال داده‌های فناوری محور سفارشات مشتریان کارگزاری ها به سیستم های نظارتی سازمان بورس برای ارتقا نظارت بر معاملات هستیم.

رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که در حوزه امنیت می‌توان ۲ نوع افشا برای اطلاعات محرمانه داشت که نباید بنا بر هر دلیلی افشا شود، افزود: نوع نخست مربوط به افرادی است که اطلاعات در اختیار آنها قرار دارد و نباید به هیچ عنوان اطلاعات را مورد افشا قرار دهند اما فرد به دلیل دسترسی به برخی از دیتاها تخلف کرده و دیتا نشت پیدا می‌کند، این افشا ناشی از حمله سایبری نیست و نفوذ امنیتی صورت نگرفته است.

راه‌اندازی سوت‌زنی سایبری در سال ۱۴۰۳

وی به برنامه‌های مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: به دنبال راه‌اندازی سوت‌زنی سایبری هستیم، در این زمینه هر شخصی که بتواند آسیب‌پذیری و مشکل امنیتی را در سامانه بازار سرمایه کشف کند، جایزه دریافت خواهد کرد.

سنجری اعلام کرد: پیگیری راه‌اندازی مرکز داده پشتیبان و رفع سریع قطعی‌ها از دیگر برنامه‌های این بخش مدیریتی سازمان بورس است که در دستور کار مسوولان قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • راه‌ اندازی سوت‌ زنی سایبری بازار سرمایه در سال جدید
  • بیمه تکافل چه تمایزی با دیگر بیمه‌های بازرگانی دارد؟
  • بازدهی ۷۸ درصدی سهام بیمه ملت در بازار سرمایه
  • بازدهی ۷۸ درصدی سهام بیمه ملت در بازار سرمای
  • تصمیمات نادرست دولت بورس را سوزاند؟
  • ترامپ در جمع ۵۰۰ ثروتمند جهان
  • اتفاق ناگهانی برای ثروت ترامپ | حضور در جمع ۵۰۰ میلیاردر جهان
  • ترامپ به جمع ۵۰۰ میلیاردر برتر جهان پیوست
  • سرریز سرمایه حقیقی به بورس؛ پیش بینی بازار سهام
  • با حواله جانبازی، تانک ۴ میلیارد تومانی بخرید!