Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@06:24:13 GMT

رشد 25 درصدی صادرات غیرنفتی بهار امسال

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۹۵۹۸۸

رشد 25 درصدی صادرات غیرنفتی بهار امسال

تجارت خارجی غیر نفتی بهار امسال نسبت به پارسال 24.77 درصد رشد کرده است.

مرکز آمار ایران میزان تجارت خارجی غیرنفتی در بهار امسال را نسبت به پارسال مقایسه و اعلام کرد این میزان 24.77 درصد افزایش را ثبت کرد.

تجارت خارجی شامل صادرات و واردات کالا و خدمات است. هنگامی که تجارت را بر اساس رده های عمده اقتصادی تقسیم بندی می کنیم گروه های معدن و انرژی، ساختمان و مسکن، نساجی و کفش، اطلاعات و ارتباطات، بهداشت و آموزش، سوخت ها و روان کننده ها و تجهیزات حمل و نقل را دربرمی گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز آمار ایران امروز براساس اطلاعات گمرک جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف اقتصادی بجز نفت و گاز و تجارت چمدانی، درباره تغییر ارزش دلاری تجارت خارجی (کالایی) در سه ماهه نخست امسال گزارشی ارائه کرد.

براساس این گزارش واردات واسطه ای، سرمایه ای و مصرف نهایی بیشتر سهم از کل واردات در سه ماهه نخست را داشت. از سال 1390 تاکنون به طور متوسط نزدیک به 80 درصد واردات به طور واسطه ای و سرمایه ای صورت گرفت؛ در حالی که کالای مصرفی نهایی فقط 20 درصد واردات را به خود اختصاص داد.

** تجارت بخش کشاورزی، شکار و جنگلداری
صادرات محصولات کشاورزی، شکار و جنگلداری در بهار 97 نسبت به فصل مشابه پارسال از نظر ارزش دلاری 26.84 درصد رشد کرد.
این میزان نسبت به زمستان پارسال از نظر ارزش دلاری 24.29 درصد کاهش یافت.
ارزش دلاری واردات محصولات کشاورزی، شکار و جنگلداری در بهار 97 نسبت به فصل مشابه پارسال 6.93 درصد رشد داشت و 7.53 درصد نیز نسبت به زمستان 1396 بیشتر شد.

** شیلات
ارزش صادرات شیلات در بهار امسال نسبت به فصل مشابه پارسال 47.48 درصد رشد کرد و نسبت به فصل گذشته (زمستان 96) 13.49 درصد کاهش یافت.
در این مدت ارزش واردات شیلات نسبت به فصل مشابه پارسال 46.99 درصد افزایش یافت و نسبت به زمستان 96 نیز 10.43 درصد کم شد.

** استخراج معدن
صادرات معدنی در بهار امسال نسبت به بهار پارسال 6.23 درصد بهتر شد و نسبت به فصل گذشته 46.16 درصد کاهش داشت.
ارزش دلاری واردات معدنی نیز نسبت به بهار پارسال 36.12 درصد رشد کرد اما نسبت به زمستان پارسال 13.12 درصد افت را ثبت کرد.

** صنعت
بهار امسال صادرات محصولات صنعتی از نظر ارزش نسبت به بهار 1396 از رشد 18.53 درصدی برخوردار بود اما نسبت به فصل گذشته 6.38 درصد کم شد.
ارزش دلاری واردات این محصولات در بهار امسال نسبت به فصل مشابه پارسال 8.79 درصد و نسبت به فصل گذشته 30.08 درصد کاهش یافت.
به گزارش ایرنا، گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد سه ماهه نخست امسال تراز تجارت خارجی 365 میلیون دلار مازاد داشت و صادرات غیرنفتی نیز 15.58 درصد افزایش یافت.
صادرات غیرنفتی کشور در سه ماهه نخست امسال به 11 میلیارد و 618 میلیون دلار رسید؛ در سه ماهه نخست پارسال 10 میلیارد و 52 میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده بود. 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۵۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان در ۳ سال

در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ صادرات شرکت‌های دانش بنیان با رشد حدود ۱۰۰ درصدی در هر سال از ۲۹۶ میلیون دلار به هزار و ۱۳۲ میلیون دلار افزایش یافته است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در سال‌های 1399 تا 1401 صادرات شرکت‌های دانش بنیان با رشد حدود 100 درصدی در هر سال از 296 میلیون دلار به هزار و 132 میلیون دلار افزایش یافته و در این مدت واردات شرکت‌های دانش بنیان نیز با رشد سالانه حدود 50 درصد از هزار و 633 میلیون دلار به 3 هزار و 855 میلیون دلار رسیده است.

براساس گزارشی تحلیلی از 177 هزار کوتاژ صادرات و واردات و بیش از 5.5 میلیون داده گمرک جمهوری اسلامی ایران و معاونت توسعه شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌های نوآور با سهم حدود 20 درصدی از کل شرکت‌های دانش بنیان، 67 درصد درآمد و بیش از 75 درصد صادرات و واردات این حوزه را در اختیار دارند. این در حالی است که شرکت‌های فناور با سهم کمتر از 7 درصد از کل شرکت‌های دانش بنیان حدود 30 درصد درآمد و بیش از 20 درصد تجارت خارجی دانش بنیان را در کارنامه خود دارند.

بنابراین گزارش، در این سال‌ها، حوزه فناوری مواد شیمیایی بیشترین سهم از صادرات را با حداقل 50 درصد دارا بوده‌اند و این نسبت هر ساله افزایش داشته است، حوزه فناوری‌های ماشین آلات، برق و الکترونیک و دارویی به ترتیب در رتبه‌های بعدی صادرات قرار دارند. تنها حوزه فناوری که تراز تجاری مثبت دارد، حوزه پیشرفته شیمیایی است.

افزایش 200 درصدی صادرات دانش‌بنیان در سال 1402

ارزش وزنی صادرات محصولات دانش بنیان بر اساس داده‌های معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان، 13 درصد افزایش و به صورت همزمان ارزش وزنی واردات این شرکت‌ها 10 درصد کاهش یافته است؛ بدین معنی که علاوه بر افزایش حجم صادرات دانش بنیان، عمق ساخت داخل محصولات دانش بنیان صادراتی نیز افزایش یافته است.

بررسی داده‌های مربوط به مقصد صادرات شرکت‌های دانش بنیان نیز نشان می‌دهد براساس آن حدود 80 درصد صادرات شرکت‌های دانش بنیان به کشور‌های آسیایی بوده و در عین حال حدود 90 درصد واردات شرکت‌های دانش بنیان از کشور‌های آسیایی است. البته 36 درصد واردات و 22 درصد صادرات شرکت‌های دانش بنیان مربوط به کشور امارت برای صادرات مجدد و واردات مجدد به مبادی و مقاصد تجاری دیگر است.

نکته قابل تامل اینکه براساس داده‌های مندرج در این گزارش، حدود نیمی از صادرات شرکت‌های دانش بنیان در این سال‌ها مربوط به صادرات کالای دانش بنیان آنها بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق ۱۱۴ درصدی تعهد اشتغال در شهرستان بهار
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی
  • هشدار اورژانس نسبت به افزایش ۲۲ درصدی غرق‌شدگی در فروردین امسال
  • عراق اولین شریک تجاری گمرکات مازندران در صادرات کالا
  • کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد
  • ریزش شدید داوطلبان کنکور؛ سال‌به‌سال خلوت‌تر از پارسال!
  • صادرات بخش کشاورزی بیش از ۲۰ درصد رشد کرد/عراق مقصد نخست صادرات
  • افزایش ۵ برابری صادرات شرکت‌های دانش بنیان در ۳ سال
  • رشد ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲