Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-07@03:35:48 GMT

«پاسکاری»دغدغه تازه دستگاههای دولتی

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۵۹۷۴۸۸

«پاسکاری»دغدغه تازه دستگاههای دولتی

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، آنچه که طی روزهای گذشته در اقتصاد ایران رخ داده، فراگیری موج هیجان و هجوم مردم به بازارهای مختلف برای خرید کالاهای مصرفی گوناگون است.

البته نمی توان چندان مردم را بابت بروز این رفتار هیجانی سرزنش کرد چراکه طبق گفته متولیان بخش خصوصی حدود ۱۳۹ هزار کانتینر شامل ۷ میلیون تن کالا و ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ میلیون تن کالای اساسی در بنادر کشور رسوب کرده است و مشخص نیست این میزان کالا چه زمانی و چگونه قرار است ترخیص شوند.

در این میان وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک که متولیان اصلی ساماندهی کالاهای رسوب شده در گمرکات هستند، «پاسکاری وظایف» را سرلوحه خود قرار داده و اقدام قابل توجهی را در این رابطه انجام نمی دهند.

در واقع این دو ارگان با صدور بخشنامه و دستورالعمل های مختلف هم بخش عرضه و هم بخش تقاضا را سردرگم کرده اند.

خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران روز گذشته با انتقاد از وضعیت موجود و تعدد عجیب بخشنامه ها و دستورالعمل های مختلف، گفته بود: از ۲۱ فروردین تا ۲۲ مردادماه سال جاری، بیش از ۳۳ بخشنامه از سوی دولت در خصوص مسائل ارزی صادر شده که به تبع آن، گمرک مجبور به صدور دستورالعمل‌هایی شد که تعداد آنها ۱۵۰ تا ۱۶۰ دستورالعمل بوده است. همین امر باعث شده تا تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان دچار سردرگمی شوند و عدم قطعیت و بی‌اعتمادی، کلاف سردرگمی را برای تولیدکننده و مصرف کننده ایجاد کند.

به گفته وی تعدادی از اقلامی که در گمرک باقی مانده، در سال گذشته ثبت سفارش شده و امسال به دلیل اینکه بخشی از کالا ممنوع شده، اجازه ترخیص ندارد و برخی از تولیدکنندگان به همین دلیل دچار مشکل شده‌اند؛ این در شرایطی است که هزینه دموراژ، انبارداری و برخی مواردی که ناشی از تغییرات دستورالعمل های دولتی است، تولیدکنندگان را دچار مشکل کرده و کارخانه‌ها یکی پس از دیگری در حال تعطیلی است یا تعدیل نیرو دارد. تمام اینها در شرایطی است که اگر وضعیت اقتصادی کنونی به شکل فعلی ادامه یابد، تا سه ماه آینده قحطی کالا و مواد اولیه در بازار خواهیم داشت.

در این میان، گمرک در واکنش به اظهارات خوانساری به صورت تلویحی اشاره کرد که تنها مجری دستورات است و وزارت صنعت مسئول مباحث مربوطه است.

گمرک عصر دیروز اعلام کرد: بر اساس تبصره ماده ۴ قانون مقررات صادرات و واردات کلیه بخشنامه ها ودستورالعمل های مربوط به صدور و ورود کالا منحصرا از طریق وزارت صنعت،معدن وتجارت به سازمان های اجرایی ذیربط اعلام می شود.

این نوع شانه خالی کردن و گذاشتن مسئولیت ها بر دوش وزارت صنعت در شرایطی رخ می دهد که وزارت صنعت طی ۵ ماه گذشته، کمترین اثرگذاری را در مدیریت چالش های این بخش داشته است و نتوانسته مسئولیت خود را در این حوزه به درستی ایفا کند.

به هر حال انتظار می رود، متولیان مربوطه از هر ارگان و دستگاهی به جای پاسکاری وظایف، با اتخاذ تصمیمات درست، بخش خصوصی را از بلاتکلیفی که طی ماههای اخیر گرفتارش شده نجات دهند. 

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت گمرک ایران صادرات و واردات رسوب کالا در بنادر ترخیص کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۹۷۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی

آخندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت می‌گوید که مهم‌ترین اقلام صادراتی از طریق دهلیزهای هوایی را  میوه‌های خشک و تازه، زعفران، میوه‌خشک، میوه‌تازه و قالی تشکیل می‌دهد.

به گفته‌ وی، بیش‌ترین صادرات از طریق میدان‌های هوایی به کشورهای هند، امارات متحده عربی، ترکیه، ایران، ازبکستان آلمان و کانادا انجام شده است.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفت: «صادرات افغانستان از طریق میدان هوایی کشور در سال ۱۴۰۲ به مقدار ۲۴۷ تن به ارزش ۱۴۵ میلیون دلار است؛ میوه‌های خشک و تازه، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، البسه، نخود، قالی، زعفران، لوازم آشپزخانه و پوست بز و گاو است.»

اتاق تجارت و سرمایه گذاری صادرات از طریق دهلیزهای هوایی را در رشد اقتصادی مهم می‌داند و تأکید می‌کند که باید هزینه انتقال از طریق دهلیزهای هوایی کاهش یابد.

بربنیاد اطلاعات وزارت صنعت و تجارت در سال ۱۴۰۲ خورشیدی به ارزش ۱.۸ میلیارد صادرات به خارج از کشور انجام شده که یک بخش آن را صادرات کالاهای از طریق دهلیزهای هوایی تشکیل می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • نمایشگاه نفت راهی برای اتصال بخش خصوصی به دولتی
  • صادرات ۱۰۸ هزار تنی کالا به روسیه در فروردین ماه
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • فرانسه بی‌اخلاقی در صنعت فیلم را جدی گرفت/ تشکیل یک کمیسیون دولتی
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • صنعت و دانشگاه دغدغه فرماندهان دفاع مقدس را رفع کردند
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم