Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کرمانشاه - ايرنا - رئيس سازمان جهاد کشاورزي کرمانشاه گفت: بيني مي شود در سال زراعي جاري بيش از حدود 9 هزار تن آفتابگردان آجيلي و روغني در استان توليد شود.

خسرو شهبازي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: سالانه بيش از پنج هزار هکتار از اراضي استان به کشت آفتابگردان آجيلي اختصاص مي يابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با اشاره به اينکه عمده کشت آفتابگردان آجيلي استان در شهرستان هاي سنقر و صحنه است، گفت: پيش بيني شده حدود هشت هزار و 500 تن از اين آفتابگردان در استان توليد شود.
شهبازي با بيان اينکه آفتابگردان آجيلي درآمد مناسب و اقتصادي براي کشاورزان دارد، اظهار داشت: همين موضوع باعث تمايل کشاورزان به کشت آفتابگردان آجيلي شده است.
وي با اشاره به اينکه از سال 95 کشت آفتابگردان روغني نيز در استان شروع شده است، تصريح کرد: در همين سال با تاکيد بر امکان برداشت مکانيزه نوع روغني و شرايط مساعد شهرستان اسلام آبادغرب براي اولين بار آفتابگردان روغني از ارقام هيبريد وارداتي اسکار و فانتزيا در سطح 48 هکتار کشت شد.
شهبازي اضافه کرد: در سال 96 سطح آفتابگردان روغني به 83 هکتار عمدتا در کشت دوم افزايش يافت و در سال زراعي 97- 96 امکان کشت زود هنگام اين محصول با تدارک 560 کيلوگرم بذر هيبريد رقم اسکار يارانه دار در اسفندماه 96 مورد توجه قرار گرفت.
وي گفت: همچنين بذور مورد نياز کشت از رقم هيبريد هايسان به مقدار يک هزار و 900 کيلوگرم تدارک ديده شد.
وي افزود: آفتابگردان روغني در اراضي دشت شيان در سطح 300 هکتار از اين اراضي کشت شد که مزارع از وضعيت مطلوبي نيز برخوردار بوده که در راستاي توسعه اين کشت تمامي سطح ابلاغي آفتابگردان روغني استان به ميزان 300 هکتار محقق شد.
وي افزود: پيش بيني مي کنيم از سطح فوق الذکر حدود 600 تن آفتابگردان روغني توليد شود و در اين راستا مکاتبات براي تامين دستگاه هد برداشت الگويي با مجري دانه هاي روغني انجام گرفته و کارگاه هاي آموزشي انتقال يافته هاي تحقيقاتي، تهيه گزارش خبري و برنامه رويش در راستاي ترويج و افزايش بهره ‌وري در زراعت اين محصول توسط مديريت ترويج صورت گرفته است.
استان کرمانشاه 946 هزار و 871 هکتار زمين کشاورزي آبي و ديم دارد که سالانه بيش از چهار ميليون و 600 هزار تن محصولات کشاورزي در اين استان توليد مي شود.
40 هزار و 66 هکتار باغ مدرن و سنتي در استان کرمانشاه وجود دارد که از اين ميزان 33 هزار و 500 هکتار بارور است و سالانه 300 هزار تن انواع محصولات از اين باغات توليد مي شود.
انگور، انجير، سيب، گيلاس، خرما، مرکبات، زيتون و گردو عمده محصولات باغي استان کرمانشاه است.
3033/8066
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۰۲۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای کشت ۱۰۵ هزار هکتار از طرح جهش تولید در دیمزار‌ها

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی گفت: از برنامه ۱۵۰ هزار هکتاری طرح تولید در دیمزار‌ها برای امسال که سومین سال اجرای این طرح است ۱۰۵ هزار هکتار زیر کشت قرار گرفته و بقیه تا پایان سال زراعی جاری اجرا خواهد شد.
کیشانی با بیان اینکه هرسال سطح زیر کشت این طرح افزایش می‌یابدف افزود: امیدواریم با مشارکت مردم و بهره برداران ۳۰ درصد باقی مانده طرح زیر پوشش گیاهان دیگر به غیر از گندم و جو قرار بگیرد.
او پایداری تولید در دیمزارها، افزایش تولید محصول استراتزیک گندم، استفاده از ظرفیت و پتانسیل زمین ها‌ی دیم برای تولید محصولاتی از جمله علوفه، دانه‌های روغنی، گیاهان دارویی و حبوبات را از جمله اهداف اجرای جهش تولید در دیمزار‌ها عنوان کرد و گفت:پایداری تولید بواسطه رعایت الکوی کشت، تناوب در کشت، حاصلخیزی خاک و افزایش درآمد کشاورزان از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی از کشاورزان خواست صرفا از یک نوع کودشیمیایی استفاده نکنند و به صورت متعادل از انواع عناصر غذایی استفاده شود تا گیاه در برابر تنش‌های محیطی از جمله خشکسالی و گرمای هوا مقاوم باشد و کمتر دچار خسارت شود.
کیشانی در خصوص تسهیلات پرداختی به کشاورزان دیمکاران طرف قرارداد طرح جهش تولید هم گفت: در اجرای این طرح از محل تسهیلات الحسنه که تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان به کشاورزان پرداخت می‌شود از ادواتی، چون تامین بذرکار، خاک ورزها، تعمیرات کمباینو سم پاشی پشتیبان مالی می‌شود.

دیگر خبرها

  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است
  • حال خوب مزارع گندم به لطف باران
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی
  • گلدهی بیش از ۸۵ هکتار از مزارع کلزا در جلفا
  • برداشت بیش از چهار هزار تن دانه روغنی
  • پیش‌بینی برداشت دانه‌های روغنی در کنگاور بیش از چهار هزار تن است
  • اجرای کشت ۱۰۵ هزار هکتار از طرح جهش تولید در دیمزار‌ها
  • آغاز برداشت محصول باقلا از ۱۰۰ هکتار از مزارع سرپل ذهاب
  • آغاز برداشت محصول باقلا از سطح ۱۰۰ هکتار از مزارع سرپل ذهاب
  • ایجاد پایگاه نوآوری یافته‌های تحقیقاتی جهش تولید در کامیاران