Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از قزوین؛ فاطمه خمسه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در جلسه کشت پاییزه که با حضور معاونین و مدیران  جهادکشاورزی و مراکز در مجموعه باغستان برگزار شد گفت: دنبال افزایش سطح زیر کشت گندم در استان نیستیم بلکه درصدد  افزایش راندمان تولید و کیفیت محصول  هستیم.

وی افزود: با برنامه ریزی مدون و طرح های ترویجی بایستی  محصول بیشتر و با کیفیت  در اراضی کمتر تولید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خمسه در ادامه با تبریک کسب عنوان برتر سازمان جهادکشاورزی استان در کشت محصولات زراعی تصریح کرد: این موفقیت بزرگ با همدلی، همراهی و همفکری  کلیه همکاران و بهره برداران حاصل شده است.

وی گفت: با برنامه ریزی و  همکاری و وحدت رویه می توانیم  جایگاه  دشت قزوین را در تولید محصولات زراعی  تقویت کنیم.

خمسه اظهار داشت: در سال زراعی جاری استان  با تلاش و همکاری کارشناسان و بهره برداران  بخش کشاورزی رتبه استان از 31 به کمتر از  10 در تولید محصولات زراعی رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه کشت پاییزه 98-97 را با توجه به شرایط حاضر باید آغاز کنیم گفت: کلیه امکانات و شرایط لازم و ارقام مرغوب را باید با کارهای ترویجی و تحقیقاتی به کشاورزان و بهره برداران بخش توصیه کرد تا محصول با کیفیت تولید شود.

خمسه افزود: با توجه به کمبود آب بایستی کشت محصولات کشاورزی  با روش های نوین ترویج و گسترش یابد.

وی خواستار توسعه کشت  پاییزه با روش  کشت های حفاظتی در اراضی کشاورزی استان شد.

این مقام مسئول  در ادامه به  لزوم توسعه کشت محصول کلزا اشاره و خاطر نشان کرد: تولید کلزا به عنوان یک محصول استراتژیک باید  در برنامه کشت  محصولات زراعی استان لحاظ شود.

رئیس سازمان جهاد کشاروزی استان قزوین گفت: این استان جزو 8استان کشور در تولید کلزا است که بایستی برای تولید این محصول استراتژیک سرمایه گذاری کرد.

خمسه اضافه کرد: با توجه به عملکرد دولت در پرداخت به موقع پول کلزا تلاش می کنیم 17هزار هکتار سهمیه تعیین شده برای کشت این محوصل را در سال زراعی آینده محقق  کنیم.

وی از واحدهای تولیدی و کشت و صنعت های بزرگ خواست در سال زراعی جاری در کشت کلزا  همراهی کنند.

این مقام مسئول گفت: الگوی کشت محصولات کشاورزی تهیه شده و به زودی ابلاغ می شود و به احتمال زیاد قزوین جزو استانهایی است که در بحث محصول کلزا باید بیشتر مطرح باشد.

خمسه اضافه کرد: با توجه به آغاز کشت کلزا، مدیریت آب و خاک و آب منطقه ای، آب مورد نیاز اراضی زیر شبکه را برای کشت این محصول تامین کنند.

وی تصریح کرد: اصلاح طرح کشت شبکه آبیاری دشت قزوین آغاز شده، امیدواریم با توجه به وضعیت منابع آبی بتوانیم برای سال های آینده مشکلی نداشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در کشت پاییزه مشکل کود کشاورزی نداریم و عاملین توزیع بایستی نظارت بیشتری انجام دهند تا کود به دست کشاورزان برسد.

خمسه افزود: اگر عاملین کارگزاری توزیع کود نتوانند کود را به موقع و درست توزیع کنند مجوز عاملیت آنها لغو می شود.

وی خواستار نظارت بیشتر بر مراکز عرضه و توزیع کودهای کشاورزی  در استان شد.

این مقام مسئول تاکید کرد: نظارت بر مراکز عرضه نیز باید بیشتر شود تا کود به بهره برداران واقعی برای کشت محصولات برسد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سرمایه گذاری صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۰۶۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا دری رئیس هیأت مدیره یک شرکت فناور نانویی ابتدا در خصوص محصولات این شرکت و کاربرد آن‌ها بیان کرد: محصولی که برای آن نشان دانش‌بنیان را اخذ کرده‌ایم، جزو کودهای پیشرفته کشاورزی است که در حوزه کشاورزی کاربرد دارد. کودهایی که ما می‌سازیم از فناوری پیچیده‌تر و حرفه‌ای تری برخوردار هستند تا بتواند نیازهای کشاورزی کشور را فراهم کند.

وی افزود: ما برای چند محصول دانش‌بنیان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. اولین محصول اورمیک است که اوره را با یک پوشش چند لایه ارائه می‌دهد و ثبت اختراع آن را نیز داریم. اوره یک کود شیمیایی برای خاک‌های کشاورزی است که در عین حالی که ازت بالایی دارد و خوب است، اما مضررات بسیاری هم برای خاک دارد. اوره خاک را فشرده می‌کند، سرعت رشد گیاه را بالا می‌برد و گیاه را به آفات حساس می‌کند. به همین دلیل، بسیاری از کشورها به دنبال آن هستند که اوره را به نحوی کنترل کنند.

دری گفت: ما سیستمی مدرن را پیاده‌سازی کرده‌ایم و روی اوره سه پوشش لایه‌ای قرار داده‌ایم که شامل نه عنصر ریزمغزی و ... می‌شود. این کار باعث می‌شود هنگامی که آب به اوره می‌رسد، بین مولکول‌های اوره و ترکیبات هیومیک، پلیمر برقرار شود. این پلیمر از فشرده شدن خاک جلوگیری می‌کند و جذب ازت توسط گیاه به آهستگی انجام می‌شود. خود اوره به تنهایی در صورت برخورد با آب در عرض سه روز مصرف می‌شود، ولی در شرایط عادی ۱۲ تا ۱۸ روز زمان می‌برد تا ازت جذب شود. در نهایت، ما کارایی اوره را از ۳۰ درصد به ۷۰ درصد افزایش داده‌ایم. این یکی از محصولات بسیار خوبی است که داریم. اورمیک علاوه بر اوره، ترکیبات ریزمغزی خاک را نیز فراهم می‌کند و به دلیل ترکیبات آلی که دارد، خاک را حاصلخیز می‌کند.

وی تصریح کرد: محصول بعدی ما کیتوکاپ است. کیتوکاپ محصولی حرفه‌ای است که از فناوری نانو در آن استفاده شده است. این محصول یک نوع مهارگر گیاهی، کنترل‌کننده بیماری‌های خاکزی و هوازی به خصوص باکتری‌ها است. پایه‌ی این کود مس است و از نانوذره مس و نانو کپسول نیز در آن استفاده شده است. کیتوکاپ کارایی بسیار بالایی دارد.

رئیس هیأت مدیره این شرکت دانش بنیان ادامه داد: سومین محصول ما کود بیست مایع است. در ایران کسی نیست که بتواند این کود را تولید کند. این کود از قدرت بسیار بالایی برای تامین ازت فسفر و پتاس برخوردار است. هم در مصرف خاکی و هم در مصرف محلول‌پاشی کاربرد دارد. ویژگی خاص آن در استفاده از پهپادهای کشاورزی است. با توجه به اینکه پهپادهای کشاورزی رو به گسترش هستند، استفاده از کود جامد برای آنها محدودیت ایجاد می‌کند. زیرا در یک مخزن ده لیتری، ما نمی‌توانیم سه کیلو کود حل کنیم. اما ما می‌توانیم تا ده کیلو از کود بیست بیست مایع را در این مخزن استفاده کنیم. این کودها کاملا حرفه‌ای هستند و در سطح جهانی و ایران منحصر به فرد هستند.

حمیدرضا دری در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: بزرگترین دستاورد مجموعه ما، به کارگیری فناوری‌های نوین در بخش کشاورزی است. ما قاعده‌ای که بیش از پنجاه سال در این حوزه حاکم بود را تقریباً کنار گذاشتیم و فناوری‌های نوین را جایگزین آن کردیم. در پنجاه سال گذشته، شاهد رو به افول بودن خاک‌های کشور بودیم. اما با استفاده از این تکنولوژی، خاک بعد از سه سال احیا می‌شود و در حین تغذیه گیاه، به سمت حاصل‌خیزی و پایداری تولید حرکت می‌کنیم. ما با افزایش مقاومت خاک و کارایی کودها، به کاهش هزینه‌های تولید برای کشاورزان کمک کرده‌ایم. علاوه بر این، ورود به بازارهای جهانی از جمله موفقیت‌های بزرگ مجموعه ما به شمار می‌رود.

وی در خصوص کاربرد محصولات خود در حوزه مناطق کمتربرخوردار اظهار داشت: با توجه به اینکه این مدل کودها می‌تواند جایگزین بسیاری از کودهای خارجی شود و هزینه تولید برای کل ایران را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد، در نمایندگی‌های خود در استان سیستان و بلوچستان و دیگر مناطق کمتربرخوردار، امتیازات ویژه‌ای را برای کشاورزان در نظر گرفته‌ایم. با ارائه شرایط مطلوب، تخفیفات مناسب و نظارت دقیق، به دنبال حل مشکلات کشاورزان در زمینه تامین مواد کودی، افزایش درآمد آنها و رونق کشاورزی در این مناطق هستیم.

دری در خصوص رقم اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه‌ گفت: در مجموعه ما به صورت مستقیم ۲۴ نفر تحت پوشش بیمه مشغول به کار هستند و غیرمستقیم نیز حدود ۱۵۵ نفر با ما همکاری می‌کنند.

کد خبر 6086120 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • وزارت جهاد کشاورزی نرخ جدید شکر را سریع‌تر اعلام کند
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • بیش از 1200 سند مالکیت زراعی در اشنویه صادر شده است
  • شناسایی ۲۴۸ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی اردبیل