Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@04:53:26 GMT

مادران مبتلا به پسوریازیس چه کنند؟

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۱۱۸۳۶

در این مطلب به ارتباط بین پسوریازیس و تغذیه با شیر مادر و بهترین روش درمانی برای مادر و نوزاد در این خصوص اشاره کرده ایم. ناطقان: کارشناسان سلامت همواره بر ضرورت تغذیه نوزاد با شیر مادر تاکید دارند اما در مادران مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس به دقت بیشتری نیاز است.


به گفته کارشناسان، رویکرد صحیح می‌تواند به مادر مبتلا به بیماری پسوریازیس کمک کند تا علائم بیماری را بهبود دهد و نوزاد خود را با شیر خودش تغذیه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سازمان بهداشت جهانی به مادران توصیه می‌کند نوزادان را تا شش ماهگی تنها با شیر خود تغذیه کنند. سپس به تدریج در کنار تغذیه با شیر، کودک را با طعم‌های غذایی دیگر نیز آشنا کنند.


پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است که بیشتر پوست و مفاصل را درگیر می‌کند. این عارضه موجب قرمزی، ورم، خارش و احساس سوزش می‌شود. هرچند، درصورتیکه پوست ناحیه سینه مادر به این عارضه دچار شود، تغذیه نوزاد با شیر مشکل ساز خواهد بود. راهکارهای بسیاری برای تسکین درد و دیگر علائمی که سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازد وجود دارد.

مصرف برخی از داروهای پسوریازیس در حین تغذیه نوزاد با شیر بی‌خطر هستند اما تعدادی از آن‌ها سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازند. طبق اعلام انجمن ملی پسوریازیس، تاکنون تحقیقات کافی در رابطه با تاثیر داروهای این عارضه پوستی بر تغذیه با شیر مادر انجام نگرفته است.

هرچند، کارشناسان ابتدا درمان‌های موضعی را اولین روش درمانی برای مادران شیرده مبتلا به پسوریازیس توصیه می‌کنند. درصورتیکه مرطوب کننده‌های موضعی تاثیرگذاری لازم را نداشت بیمار می‌تواند از استروئیدهای موضعی با دوز پایین در محل آسیب دیده استفاده کند. همچنین مصرف استروئیدهای خوراکی نیز در دوران شیردهی بی‌خطر است.

علاوه بر این گزینه‌های درمانی، پزشکان همچنین برخی انواع نور درمانی مانند UVB تراپی را که برای مادران شیرده بی‌خطر است توصیه می‌کنند. با این حال انواعی از نوردرمانی هم هستند که به دلیل نوع دارویی که باید مصرف شود و تاثیر آن روی نوزاد، توصیه نمی‌شود.

پرشکان همچنین تاکید دارند که تغذیه نوزاد با شیر مادر موجب ظاهر شدن علائم بیماری پسوریازیس، عود کردن یا تشدید آن نمی‌شود.

همچنین برخی از زنان در دوران بارداری و شیردهی با بهبود علائم پسوریازیس روبرو می‌شوند. اما از طرفی هم در برخی از زنان بارداری علائم پسوریازیس را تشدید کرده و تا دوره شیردهی نیز ادامه پیدا می‌کند.

کنترل علائم پسوریازیس در دوران شیردهی سخت است اما بکارگیریِ برخی نکات در این خصوص می‌تواند کمک‌کننده باشد. برخی از این راهکارها عبارتند از:

- کاهش میزان استرس با مدیتیشن و یوگا

- انجام حرکات ورزشی سبک

- مرطوب نگه داشتن پوست

- استفاده از کیسه یخ در محل آسیب دیده منبع: ایسنا برچسب ها: تغذیه نوزاد ، بیماری پسوریازیس ، شیردهی نوزاد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تغذیه نوزاد بیماری پسوریازیس شیردهی نوزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۱۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری سالک در این استان سالانه بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایلنا، «رضا فدایی» مسئول گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان درباره وضعیت ابتلا به بیماری سالک در این استان توضیح داد: پیش از تلاش‌هایی که برای کنترل این بیماری انجام شود، ما سالانه تنها در استان اصفهان بین ۳ تا ۵ هزار مورد بیمار سالک داشتیم، در حال حاضر پس از ۱۶ سال کار مستمر، موارد ابتلا بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش یافته است؛ این موفقیت حاصل یک تلاش بسیار وسیع و فشرده است.

وی اضافه کرد: البته خود بیماری هم نوسان‌هایی دارد، بعضی سال‌ها کم می‌شود و برخی سال‌ها بالا می‌رود ولی روی هم رفته در حال حاضر محدود شده است. در استان اصفهان شهرستان‌های اردستان، برخوار، نطنز و شاهین شهر و همین طور شهرستان‌های شرقی استان کانون‌های اصلی سالک هستند. بعضی سال‌ها هم کانون‌های جدیدی ایجاد می‌شود که در گذشته نبوده است.

فدایی عنوان کرد: برای این بیماری یک داروی اصلی موسوم به آمپول گلوکانتیم وجود دارد که این دارو را وزارت بهداشت به اندازه نیاز کل استان‌های سالک‌خیز تهیه و به رایگان توزیع می‌کند و ما هم به رایگان به بیماران تزریق می‌کنیم. همچنین دو یا سه نوع پماد وجود دارد که در کنار این آمپول، داروی کمکی محسوب می‌شوند و سیر بهبودی بیماری را تسریع می‌کند. از این رو این داروها را ما به مقدار مورد نیاز داریم و معمولا کمبود نداریم.

وی ادامه داد: از نظر درمانی بسیاری از بیماران پس از گذشت ماه‌ها از ضایعه پوستی مراجعه می‌کنند که در آن موقع زخم بزرگ شده و درمان آن هم سخت‌تر می‌شود. ما همیشه در آموزش‌هایی که بین مردم مناطق سالک‌خیز داریم بیان می‌کنیم که اگر زخمی بر روی سطح بدنتان پیدا شد، فورا برای درمان مراجعه کنند، چون درمان در مراحل اولیه بسیار کارآمدتر و ساده‌تر هست.

فدایی با اشاره به داروی سالک تولیدی شرکت‌های دانش بنیان داخلی گفت: آن دسته از داروهایی که سازمان غذا و دارو یا وزارت بهداشت تایید می‌کنند، مجاز به استفاده از آن‌ها هستیم. به طور مثال داروی سیناآمفولیش پمادی است که یک شرکت دانش بنیان تولید کرده است و پس از تایید وزارت بهداشت ما هم مجاز به استفاده از آن شدیم. به طور کلی یک رضایت نسبی در کنار داروهای اصلی از این داروهای محصول شرکت‌های دانش بنیان حاصل شده است، لذا از این نظر قدم‌های مثبتی برداشته اند.

وی درباره درمان جای زخم (اسکار) سالک گفت: متخصصان پوست و جراحان پلاستیک، روش‌هایی برای ترمیم نسبی جای زخم‌ها دارند که درمان از طریق سلول‌های بنیادی یکی از آن‌ها است. اما این روش‌ها نسبی و بسیار پر هزینه هستند. به همین دلیل ما تمام تلاشمان در زمینه مقابله با خود بیماری و مراجعه به موقع بیماران است.

فدایی همچنین به تغییرات روند ابتلا به بیماری سالک اشاره کرد و افزود: طبق اطلاعات منتشر شده از وزارت بهداشت روی هم رفته در کشور ما روند ابتلا به این بیماری رو به کاهش است. ظاهرا از بالای ۲۰ هزار مورد ابتلا در سال در حال حاضر به کمتر از ۱۰ هزار مورد رسیده ایم. در استان اصفهان نیز موارد ابتلا بین ۳ تا ۵ هزار نفر بود که الان به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی تاکید کرد: حتی در سالی که آمار ابتلا کاهش پیدا می‌کند، نباید از این بیماری غافل شد، چرا که این بیماری خودش هم افت وخیز دارد، جدا از کاری که سیستم برای مهار آن انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • پخش فصل جدید «رخ‌ مادر» از امشب
  • «رخ‌ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان