Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: پروبیوتیک‌ها میکروب‌های زنده‌ای هستند که با افزودن مقادیر کافی آن‌ها به ماست موجب بروز اثرات مفید در بدن میزبان می‌شوند؛ این میکروارگانیسم‌ها نه تنها بیماری زا نیستند بلکه در طول عبور از مجاری گوارشی زنده و فعال هستند و منجر به افزایش سطح ایمنی بدن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیدا نجفی ادامه داد: پروبیوتیک‌ها به صورت مکمل‌های به شکل پودر، قرص یا شربت و به صورت مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک‌ها مانند ماست، شیر و پنیر مصرف می‌شوند.

او با اشاره به این نکته که همه ماست‌ها دارای میکروب‌های پروبیوتیک نیستند، یادآور شد: ماده موسوم به مایه ماست (استارتر ماست) پروبیوتیک محسوب نمی‌شود و نمی‌توان گفت: ماست یک ماده پروبیوتیک طبیعی است؛ مگر اینکه در تهیه آن از میکروب‌های پروبیوتیک استفاده شود.
این کارشناس ارشد تغذیه، افرادی که آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند و یا دچار اسهال یا سوء تغذیه هستند را در اولویت مصرف پروبیوتیک‌ها دانست و گفت: مصرف آن باعث بهبودی کارایی سیستم گوارشی می‌شود که این امر سبب هضم بهتر غذا شده و در نتیجه دسترسی به پروتیین و انرژی افزایش می‌یابد؛ همچنین کاهش عوارض عدم تحمل به لاکتوز و کلسترول خون را نیز به دنبال دارد.
نجفی اضافه کرد: اگر مصرف پروبیوتیک به صورت روزانه و منظم باشد می‌تواند اثری دو چندان بر سلامت افراد داشته باشد؛ مصرف زیاد این ماست‌ها برای سلامتی ضرری ندارد، اما مصرف زیر ۲۰۰ میلی لیتر در روز، اثربخشی کافی ندارد.
او با بیان اینکه مواد غذایی مثل موز، خرما، مارچوبه، عسل، کاسنی، سیر و پیاز، گوجه فرنگی، جودوسر و کنگرفرنگی دارای موادی هستند که باعث می‌شود باکتری‌های پروبیوتیک بهتر رشد کنند، گفت: بودن این مواد نیز در رژیم غذایی توصیه می‌شود.
این کارشناس ارشد تغذیه، توصیه کرد: بهتر است مصرف مواد غذایی غنی شده با پروبیوتیک‌ها را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: خبرگزاری صدا و سیما پروبیوتیک ماست تغذیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۲۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، یوسف روستا  با اشاره به بازدید کارشناسان دانشکده علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی میاندوآب از مراکز عرضه مواد غذایی، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف توسط کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب طی بازدید و بررسی‌ها کشف شد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

وی گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، اظهار کرد: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

دیگر خبرها

  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • تمام خواص و مضرات ادویه کاری + طرز تهیه و ارزش غذایی
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب