Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اصفهان - ايرنا - نوسازي و بازسازي واحدهاي فرآوري مواد معدني از جمله سنگ هاي تزييني در کشور و اصفهان با هدف افزايش ارزش افزوده ، رشد صادرات، کاهش خام فروشي و اشتغالزايي بيشتر ضروري است.

به گزارش ايرنا، ذخاير معدني، مواد اوليه صنايع مختلف را تامين مي کنند بنابراين ايجاد واحدهاي فرآوري به روز و داراي تجهيزات جديد براي معدن داران از اهميت خاصي برخوردار است به طوري که به تاکيد کارشناسان، براي تبديل ذخاير معدني به محصولات نهايي با کيفيت و ارزش‌ افزوده بالا بايد زيرساخت‌ هاي مناسب از جمله فناوري‌ هاي روز را در واحدهاي فرآوري فراهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اصفهان به عنوان يکي از استان هاي با ظرفيت هاي بالاي معدني در کشور، حدود 840 معدن در حال بهره برداري با سرمايه گذاري بيش از 10 هزار ميليارد ريال دارد که نزديک به 400 واحد از آن ها، معادن سنگ هاي تزييني هستند.
ظرفيت استخراج معادن اصفهان حدود 45 ميليون تُن در سال است که در زمان حاضر بيش از 30 ميليون تُن ذخاير معدني در سال از آن ها استخراج مي شود.
در کنار اين معادن حدود 2 هزار واحد سنگبري در اين استان وجود دارد که نوسازي و بهسازي و تجهيز آن ها با فناوري روز مي تواند در فرآوري سنگ هاي تزييني و نما و افزايش ارزش افزوده نقش موثري داشته باشد.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان روز جمعه در گفت و گو با ايرنا يکي از مهمترين مشکلات صنعت معدن در اين استان را بازسازي و نوسازي نکردن بسياري از اين واحدهاي فرآوري به ويژه در بخش سنگ هاي تزييني ذکر کرد.
اسرافيل احمديه با تاکيد بر اين که معدن داران اصفهان بايد تلاش بيشتري درباره بازاريابي و صادرات محصولات خود داشته باشند، افزود : با وجودي که ايران، رتبه دوم جهاني از نظر استخراج سنگ هاي تزييني را دارد اما از نظر صادرات محصولات فرآوري شده آن جايگاه مطلوبي ندارد.
وي با بيان اين که بيشتر ذخاير معدني سنگ هاي تزييني کشورمان به صورت خام صادر مي شود ، تصريح کرد: خام فروشي ، ارزش افزوده اي براي ما به همراه ندارد.
احمديه با اشاره به اين که معدن داران بايد به سمت ساخت و توليد يا واردات تجهيزات جديد در عرصه فرآوري مواد معدني حرکت کنند، تصريح کرد : آن ها مي توانند براي اين کار از تسهيلات طرح رونق توليد استفاده کنند.
به گفته وي محصولات توليدي واحدهاي فرآوري به‌ دليل قديمي بودن دستگاه‌ ها و تجهيزات از کيفيت لازم برخوردار نيستند و قدرت رقابت چنداني در بازارهاي جهاني ندارند.
رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان وضعيت بازار سنگ هاي تزييني را از ديگر مشکلات فرارو برشمرد و گفت : کاهش ساخت و سازها به کاهش ظرفيت توليد سنگ از معادن منجر شده است.
وي با بيان اين که تعدادي از معادن سنگ هاي تزييني استان درخواست تعطيلي کرده اند، افزود : اين معادن که محصولات آنها بيشتر مصالح ساختماني است به دليل آنکه در زمان حاضر بازار فروش چنداني ندارند از اين سازمان درخواست مجوز تعطيلي کرده اند.
احمديه با بيان اين که در صورت صدور مجوز تعطيلي، اين معادن از پرداخت حقوق دولتي معاف مي شوند، خاطرنشان کرد : حدود 20 درصد از کل معادن استان، درخواست مجوز تعطيلي کرده اند.
وي وضعيت معادن فلزي را نسبت به معادن سنگ در استان اصفهان، مطلوب تر خواند و گفت : اين معادن از واحدهاي فرآوري بهتري نسبت به سنگ هاي تزييني برخوردارند.
وي با اشاره به برخي از طرح ها براي ارتقاي صنعت معدن اصفهان، احياي برخي معادن قديمي را از جمله آن ها ذکر و اضافه کرد : در جلسه اخيري که با مسئولان شهرستان هاي نايين و خور و بيابانک داشتيم مقرر شد با هماهنگي برخي نهادها که به نوعي با واگذاري امور معادن مرتبط هستند، تعدادي از معادن تعطيل و متروکه در شرق اصفهان احيا شده و شروع به کار کنند.
احمديه با بيان اين که 28 معدن در شرق اصفهان قابليت احيا و ادامه کار را دارند، بيان کرد : احياي اين معادن با در نظر گرفتن مسايل زيست محيطي و صرفه اقتصادي آنها انجام خواهد شد.
وي ادامه داد : همچنين با هماهنگي هاي صورت گرفته با اداره کل ميراث فرهنگي در حال فراهم کردن زمينه هاي مناسب جهت ايجاد گردشگري معدن در اين منطقه هستيم.
سنگ هايي چون مرمريت، چيني، تراورتن، گرانيت و مرمر عمده توليد معادن سنگ و طلا، سرب و روي عمده توليد معادن فلزي استان اصفهان است.
3011/6026/
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۲۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دبیر اجرایی رویداد ملی چادرو گفت: ۷۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه این رویداد از استان‌های مختلف کشور ارسال شد که در مرحله‌ی اول ۳۵ طرح برای ارزیابی انتخاب شدند.

امیرشنوا افزود: در نهایت پس از ارزیابی‌های فنی ۱۰ ایده نوآور برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه رویداد از آنها تجلیل و در این بین ۳ ایده برتر هم معرفی شد.

وی هدف از برگزاری این رویداد را جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه عنوان کرد و افزود: ۱۰ ایده برتر رویداد زنجیره ارزش فولاد از اکتشاف معدن تا محصول نهایی در بخش‌های انرژی، آب، محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال را شامل می‌شدند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی در این رویداد با بیان اینکه هم اکنون سهم شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد دانش‌بنیان کشور حدود ۲.۷ درصد در تولید ناخالص ملی است، گفت: بر اساس هدف‌گذاری اعلام شده طبق قانون و در قالب برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دانش بنیان باید به ۷ درصد در تولید ناخالص ملی برسد. 

خیاطیان افزود: سیاست ما حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۱۰ هزار شرکت رسیده که حدود ۳۰۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ صنعتی معدنی، چون چادرملو، فولاد مبارکه، شرکت پتروشیمی و صنایع بزرگ مواد غذایی باید برای رسیدن به سهم هفت درصدی شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور ورود کرده و از این شرکت‌ها حمایت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد ما این است که شرکت‌های بزرگ، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق شرکت‌های دانش بنیان تامین کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) هم گفت: برای کم کردن فاصله فناوری کشورمان با کشور‌های پیشرفته آن هم در شرایط تحریم باید از توان دانشمندان و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

موثقی نیا افزود: در رویداد چادرو تعداد قابل توجهی طرح و ایده ارائه شده، اما برای دست یافتن به رشد ۱۳ درصدی معدن در برنامه هفتم توسعه باید تلاش‌های بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هم از بومی سازی قطعات و مواد اولیه این شرکت با همکاری مراکز و شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: تعداد هزار و ۴۶۳ قلم قطعات یدکی و مواد اولیه در سال گذشته با صرفه جویی ارزی ۴۷ میلیون یورو با بهره گیری از توان بومی و دانش بنیان انجام شده است.

طاهرزاده تصریح کرد: در راستای حمایت از نخبگان نیز طرح بورسیه صنعتی را در کنکور ۱۴۰۲ اجرا کردیم و تعداد ۶ دانشجوی بورسیه کارشناسی در مجتمع صنعتی چادرملو مشغول به تحصیل هستند.

دیگر خبرها

  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • چه نوع آبی برای سلامتی مفید است؟
  • مسابقات امداد و نجات معادن و صنایع معدنی کشور
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • توجه به نیاز کارگران امری ضروری است
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است