Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه به کمک مدل‌سازی ریاضی و کار گروهی می‌توان مشکلات جامعه را حل کرد، درباره راهکارهای بهبود موقعیت علم ریاضیات در کشور گفت: ما نیاز به این همه فارغ‌التحصیل ریاضی نداریم، علم ریاضی یکسری ریاضیدان می‌خواهد که عاشق ریاضیات باشند و از آن لذت ببرند، نه این‌که صرفا بخاطر وارد بازار کار شدن و بدون علاقه، ریاضی بخوانند و این رشته برایشان سخت باشد، پس بهتر است برای بهبود موقعیت این علم در کشور از "ریاضیدانان" حمایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر عبادالله محمودیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که کشورهای پیشرفته به سبک خودشان برخی از مشکلات جامعه را با مدل‌سازی ریاضی حل می‌کنند؛ کار گروهی میان فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف مانند ریاضی، اقتصاد و جامعه‌شناسی را در ایجاد مدل‌سازی ریاضی برای حل مشکلات مؤثر دانست.

وی درباره منابع درسی و شیوه تدریس ریاضی در ایران گفت: شیوه‌ تدریس ریاضی در دانشگاه‌های ایران تفاوت چندانی با دانشگاه‌های خارج از کشور ندارد. در دوران تعطیلی دانشگاه‌ها در حدود چهل سال پیش تعدادی از استادان که از تدریس فارغ شده بودند، شروع به ترجمه‌ کتاب‌های روز دنیا در حوزه ریاضیات کردند؛ ما تعداد زیادی از ترجمه‌های کتاب‌های روز دنیا را از آن موقع داریم و این پایه‌ خوبی برای ریاضیات شد، بعد هم با گسترش فضای مجازی وضعیت خیلی بهتر شد و از لحاظ منابع درسی، فراوانی نعمت داریم.

چهره ماندگار ریاضیات ایران، سرفصل‌های دروس در مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد ریاضیات را «قابل دفاع» و «متناسب با نیازهای روز» دانست.

کم‌توجهی به علم ریاضیات و کاربردهای آن در جامعه

وی درباره کم‌توجهی به علم ریاضیات و کاربردهای آن در جامعه گفت: متأسفانه به ریاضی کم‌توجهی می‌شود مثلاً در چهل و نهمین کنفرانس انجمن ریاضی که شهریورماه جاری در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، نمایندگانی از طرف مقامات آمده بودند و درباره این صحبت می‌کردند که باید فارغ‌التحصیلان ریاضی کارآفرین شوند؛ اما به نظر من جایگاه علوم پایه باید به عنوان علوم پایه در نظر گرفته شود؛ یعنی باید آدم‌هایی تربیت شوند که بتوانند با خیال راحت مشغول به تحقیق باشند و به آن‌ها امکانات داده شود و بدون این که دغدغه مالی داشته باشند تحقیق و تدریس بکنند.

محمودیان ادامه داد: از خیلی از کاربردهای دروس در جامعه استفاده نمی‌شود، مثلاً ممکن است فردی فوق لیسانس کشاورزی داشته باشد، اما از دانش وی در کشاورزی استفاده نشود؛ این در حالی است که بر اساس قوانین موجود باید در صنعت از کاربردهای تحقیقات علوم پایه استفاده شود؛ اما چنین چیزی اتفاق نمی‌افتد. باید اراده‌ای وجود داشته باشد و خواهان استفاده از کاربردهای علوم پایه باشیم تا این قانون عملیاتی شود.

این استاد دانشگاه درباره مشاغلی که فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد ریاضی می‌توانند به آن‌ها ورود کنند، گفت: تعدادی از فارغ‌التحصیلان ما در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ‌ارشد در بانک‌ها کار می‌کنند و در آن‌جا خیلی هم مفید واقع می‌شوند. بعضی دیگر از فارغ‌التحصیلان وارد کارهای برنامه‌نویسی کامپیوتر شده و بعضاً از فارغ‌التحصیلان کامپیوتر هم موفق‌تر عمل کرده‌اند، چون این‌ها مباحث را مفهومی‌تر یاد گرفته‌اند. فارغ‌التحصحیلان علوم ریاضی در صنایع هم می‌توانند به عنوان تحلیل‌گر داده‌های آماری کار کنند و صنایعی هم که از حضور فارغ‌التحصیلان ریاضی بهره برده‌اند، بسیار موفق بوده‌اند.

عضو  و رییس سابق انجمن ریاضی ایران با اشاره به این‌که ارتباطات علمی بین‌المللی در حال حاضر با سختی‌هایی روبه‌رو است، افزود: ارتباطات بین‌المللی وجود دارد، اما با توجه به نرخ ارز با سختی‌های زیادی روبه‌رو است و نیاز به منابع مالی دارد که وزارت علوم باید حمایت کند. تفاهم‌نامه‌هایی هم که میان دانشگاه‌های ایران و خارج از کشور منعقد می‌شود، وقتی عملیاتی می‌شوند که یک دانشمند در ایران با یک دانشمند هم‌رشته در خارج از کشور ارتباط داشته باشد و تبادلات علمی داشته باشند تا بر اساس تفاهم‌نامه‌های منعقدشده از آن‌ دانشمندان حمایت کنند.

محمودیان در پایان این گفت‌وگو درباره راهکارهای بهبود موقعیت علم ریاضیات در کشور، گفت: اولاً ما نیاز به این همه فارغ‌التحصیل ریاضی نداریم، چرا که هم‌اکنون جامعه از فارغ‌التحصیلان ریاضی اشباع شده، البته من اخیرا در رادیو شنیدم که به دلیل وجود ظرفیت‌های خالی زیاد برای دانشجویانی که کنکور ریاضی می‌دهند، بعضی از دانشگاه‌ها ادغام خواهند شد. علم ریاضی یکسری ریاضیدان می‌خواهد که عاشق ریاضیات باشند و از آن لذت ببرند، نه این که صرفا بخاطر وارد بازار کار شدن و بدون علاقه، ریاضی بخوانند و این رشته برایشان سخت باشد، پس راهکار دوم این است که از ریاضیدانان حمایت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام رياضيات مدل سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۳۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی‌بر اینکه برنامه آموزش و پرورش برای عدم هدایت تحصیلی دانش‌آموزان چیست، اظهار کرد: هدایت تحصیلی دانش‌آموزان یکی از ظریف‌ترین و مینیاتوری‌ترین اقدامات است که باید در آموزش و پرورش صورت بگیرد.

وی افزود: این کار در مقطع متوسطه اول با بهره‌گیری از توان مشاوره دقیق روان‌شناختی و تحصیلی در مدرسه انجام شود و به نیرو‌های کیفیت‌بخشی و مشاور در مدرسه وابستگی دارد. فرهادی ادامه داد: زمانی‌که یک انحراف در آمار می‌بینیم؛ در بخش‌های نرم‌افزاری و فکری دچار خطا هستیم و در امکانات مشکلی وجود ندارد. در دبیرستان‌ها امکاناتی که رشته‌های دیگر و دانش‌آموزان تحربی دارند، دانش‌آموزان ریاضی نیز بهره‌مند هستند.

انتخاب رشته تحصیلی ناظر بر بازار اشتغال است

سخنگوی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: نکته دوم ناظر بر بازار اشتغال است و نوع اطلاع‌رسانی برای مشاغل در کشور و تحقیقات صورت می‌گیرد. نهاد‌هایی که در آموزش و پرورش همکار هستند و در سند تحول برای آنها وظیفه‌ای تعیین شده، مراقب باشند که خلاف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقدام نکنند و تبلیغات کاذب شکل بگیرد.

در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم

وی با اشاره به برنامه ششم و هفتم توسعه، اضافه کرد: در این برنامه قرار است دانش‌آموزان در رشته‌های فنی‌حرفه‌ای و کاردانش با یک ضریب بالای پنجاه درصد هدایت شوند و در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم؛ به عبارت دیگر، بیکار نداریم، زیرا دانش‌آموزان مهارت دارند.

فرهادی ادامه داد: بسیاری از دختران در رشته‌های کامپیوتر و طراحی و دوخت، هنری و صنایع دستی نه‌تنها بیکار نداریم، بلکه با افزایش بیشتر تقاضا در حرفه آموزش‌دیده روبرو هستند.

هنرستان‌ها برای همه رشته‌ها الگو موفقی هستند

سخنگوی آموزش و پرورش با بیان اینکه هنرستان‌ها برای نه‌تنها برای رشته‌های ریاضی بلکه برای هنرستان‌ها الگوی موفقی است و باید به آنها مشاوره دقیقی ارائه دهیم، ابراز کرد: برای رشته ریاضی در آموزش و پرورش وظیفه مشاوره دقیق ارائه دهیم که ناظر بر استعداد‌های خدادادی و علایق است تا در این رشته تحصیل کنند.

وی در پایان افزود: رشته بنده ریاضی و فیزیک است و معتقد هستم مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است و باید این موضوع با جدیت دنبال شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • جشن فارغ‌التحصیلی به سبک دانشجویان عراقی + فیلم
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • رقابت داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۳ در دانشگاه آزاد اسلامی یزد
  • لغو مراسم فارغ‌التحصیلی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • عملیات بهسازی و نوسازی باغات استان بوشهر اجرا می‌شود
  • ۸۰۰۰هکتار از نخلستان‌های استان بوشهر بهسازی می شود
  • اقدامات امنیتی جشن فارغ‌التحصیلی دانشگاه کالیفرنیا را به تعطیلی کشاند
  • تداوم اعتراضات و سرکوب دانشجویان در آمریکا؛ لغو مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی
  • تداوم اعتراضات در آمریکا | لغو مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کالیفرنیا؛ با وجود بازداشت‌ها، دانشجویان به تحصن ادامه می‌دهند