Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-30@00:54:37 GMT

◄ کارت زرد به پیمانکاران مترو

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۱۳۵۶۴

◄ کارت زرد به پیمانکاران مترو

تین‌نیوز | 

درست در نقطه‌ای که محمدباقرقالیباف، شهردار اسبق تهران ایستاد و مقابل رسانه‌ها اعلام کرد پرونده هشت خط متروی تهران بسته شده است، محمدعلی افشانی، شهردار کنونی تهران ایستاد و گفت نمی‌تواند با قاطعیت اعلام کند چهار ایستگاه از خط ۶ مترو را آبان ماه به بهره‌برداری می‌رساند.

 پیمانکاران پیش از این به مدیران شهری قول داده بودند شهریور امسال این چهار ایستگاه را تکمیل و آماده بهره‌برداری کنند، اما به دلیل کمبود اعتبارات نتوانستند این بخش از خط ۶ مترو را به بهره‌برداری برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تازگی رئیس شورای شهر تهران به همراه شهردار بازدیدی از خط ۶ مترو داشتند. در این بازدید، پیمانکاران ضمن تشریح روند پروژه اعلام کردند بیش از ۹۴ درصد از پروژه اجرا شده و در صورت تأمین اعتبارات باقیمانده، فاز اول آن در آبان ماه سال جاری افتتاح خواهد شد.

شهردار تهران پیوند زدن افتتاح ‌پروژه‌ها به تأمین باقیمانده اعتبارات از سوی برخی پیمانکاران را رویکردی نادرست دانست و گفت: باید هر چه زودتر و در اولین فرصت فاز اول این پروژه (فاز جنوبی) ‌راه‌اندازی شده تا مردم از آن استفاده کنند. انتظار ما از پیمانکاران پروژه این بود که طبق ‌پیش‌بینی‌ها مدت‌ها قبل، بخشی از این خط را افتتاح ‌می‌کردند.

محسن هاشمی هم با یادآوری سوابق طولانی خود در مدیریت متروی تهران، با اشاره به هزینه ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی این پروژه، به مرحله افتتاح نرسیدن هیچ یک از بخش‌های آن را غیرمنطقی دانست.

وی خطاب به پیمانکاران پروژه ضمن یادآوری قول پیشین آنان برای افتتاح پروژه تا مرداد ۹۶ آنان را به  افزایش تلاش برای افتتاح سریع‌تر این پروژه توصیه کرد و گفت: باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن و یا  آبان‌ماه آینده که خودتان وعده می‌دهید فاز اول این پروژه افتتاح شود و البته همزمان می‌توانید پیگیر تأمین باقیمانده منابع مالی باشید.

در ادامه این جلسه پیمانکاران خط ۶ مترو اعلام کردند که در تمامی مراحل، پروژه بالای ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و از ویژگی‌های بارز این خط رعایت استاندارد NFPA-۱۳۰ است که بر اساس آن حداکثر فاصله یک فرد در تونل‌های مترو تا خروجی ۳۸۱ متر است. همچنین جدیدترین آئین‌نامه‌های ارتعاش در احداث‌ تونل‌های این خط رعایت شده، به طوری که زمانی که تونل مترو از زیر بیمارستان قلب شریعتی عبور می‌کرد سیستم‌های این بیمارستان با کم‌ترین ارتعاش مواجه شدند.

به گفته پیمانکاران، فاز اول پروژه از ایستگاه دولت‌آباد تا ایستگاه امام‌حسین(ع) ‌راه‌اندازی خواهد شد و کل پروژه تا پایان ۹۸ به بهره‌برداری خواهد رسید. اما شهردار تهران چندان به وعده پیمانکاران اطمینان نداشت و پس از بازید در ایستگاه دولت‌آباد به خبرنگاران گفت: پیمانکار پایان آبان ماه را به ما اعلام کرده اما من چون هیچ‌گونه نقص و کمبودی را در زمان بهره‌برداری قبول نمی‌کنم و هیچ ایستگاهی با مشکل بهره‌برداری نخواهد شد، زمان دقیق را اعلام نخواهم کرد.

عدم همراهی محسن هاشمی در ایستگاه پایانی شایعه دلخوری و قهر وی را داغ کرد. اما علی امام، مدیرعامل شرکت متروی تهران درباره جزئیات این جلسه  گفت: در این جلسه رئیس شورا و شهردار تهران تأکید داشتند پیمانکاران فعالیت و ورود تجهیزات را منوط به تزریق نقدینگی به پروژه نکنند و از ظرفیت‌های داخلی خود استفاده کرده و کار را تکمیل کنند و اینکه افتتاح ۱۰ کیلومتر از خط ۶ در انتظار نقدینگی باشد، مورد انتقاد رئیس شورای شهر بود.

وی گفت: به اعتقاد آنها منابع مالی در اولین فرصت ممکن تأمین خواهد شد اما کار نباید به خاطر منابع مالی متوقف بماند. در این رابطه شهردار تهران مثالی از دیدار خود با مدیران قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) زدند که در این دیدار توافق شد که قرارگاه از ظرفیت‌های خود کارگاه‌های پروژه‌هایی را که در آن حضور دارد، فعال و شهرداری ظرف شش ماه آینده منابع مالی مورد نیاز را فراهم کند.

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران هم هرگونه قهر و ترک جلسه را رد کرد و گفت:  تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای خط ۶ هزینه شده که با هزینه تملک و ... نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان است اما با وجود این هزینه‌ها هیچ بخشی از این خط به بهره‌برداری نرسیده است.

او  با بیان اینکه من در بازدید اخیر خط ۶ نه جلسه را ترک کردم و نه قهر کردم بلکه تذکر جدی به پیمانکاران داده‌ام گفت: اعتراض من به بودجه پروژه، مشاوران و پیمانکارانی بود که با وجود این هزینه‌ها هیچ بخشی از این خط را آماده بهره‌برداری نکردند و به نظر می‌آید ایستگاه امام‌حسین(ع) نیز در زمان اعلام شده آماده بهره‌برداری نباشد و تنها چهار ایستگاه را بتوانند آماده‌سازی کنند.

هاشمی با رد پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه خط ۶ مترو گفت: این خط در بخش سویل که شامل تونل، ایستگاه‌ها و هواکش و پایانه‌ها ‌می‌شود به نظر ۵۰ درصد پیشرفت داشته است. هواکش‌ها تکمیل نیست برخی از ایستگاه‌ها پایانه ندارد و پارکینگ نیز ساخته نشده. در بخش تجهیزات نیز ۵ تا ۶ درصد پیشرفت وجود داشته، بنابراین به نظر می‌رسد پروژه حدود ۵۰ درصد در مجموع پیشرفت کرده و چهار ایستگاه آن می‌تواند در زمان وعده داده شده به بهره‌برداری برسد.

رئیس شورای شهر تهران اضافه کرد: ابتدا و انتهای خط ۶ از بخش میانی آن تکمیل‌تر است. در زمانی به سرعت برای تکمیل خط ۶ به این خط پول تزریق می‌شده و اگر خاطرتان باشد شهردار اسبق تهران زمانی که خط ۷ را بهره‌برداری ‌می‌کرد اعلام کرد خط ۶ را نیز ۶ مرداد به بهره‌برداری می‌رساند آن زمان با سرعت به این خط پول داده شد اما همان موقع نیز این پول‌ها در خط پخش شد و من این موضوع را در این بازدید به خاطر تجربه‌ای که دارم فهمیدم.

هاشمی به شوخی گفت: اما کسانی که در حال گزارش‌دهی بودند از بی‌تجربگی شهردار در این حوزه استفاده کرده و قصد داشتند ما را سرکار بگذارند.

وی ادامه داد: باید با این اعتبارات ماهی یک ایستگاه به بهره‌برداری برسد و ما اعتبارات خود را اولویت بندی کنیم. به نظر می‌آید رئیس شورای شهر تهران قصد دارد از جایگاه نظارتی خود و تجربه و تخصصی که در حوزه مترو دارد جدی‌تر از گذشته در جهت تکمیل خطوط مترو استفاده کند... .

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: شورای شهر تهران خط 6 مترو متروی تهران محسن هاشمی پیمانکار محمدعلی افشانی پیمانکاران مترو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۳۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز

آیین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» صبح امروز -۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳- در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق‌بین معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی‌پور رییس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

در این مراسم مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تاکید کرد: پروژه‌ای که امروز افتتاح می‌شود از نظر وسعت آنچنان ارقام بالایی ندارد، اما واقعیت این است یک معضل بزرگ ترافیکی را حل کرده است.

وی ادامه داد: این گلوگاه باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می‌شد و مضاف بر این موضوع این نقطه نا ایمن بود. این چند موضوع کار را به یک کار مهم و اثرگذار تبدیل کرد.

صداقتی با بیان اینکه تحکیم بستر بزرگراه ازادگان به طول ۱۲ کیلومتر کار اثرگذاری است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید که دو کیلومتر طول دارد، ناایمنی که به دلیل تنگ بودن مسیر در گذشته بود را حل کرد. این سه موضوع حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته است.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران هم درخصوص جزییات افتتاح این پروژه گفت: ابعاد و بزرگی پروژه‌ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه پروژه امروز به لحاظ ابعاد جزو کوچک‌ترین پروژه هاست، اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، خاطرنشان کرد: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه‌هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف شش ماه اول سال تکمیل فاز دوم فتح-باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران ادامه داد: این تقاطع تاثیر فوق العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت. پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دوگاز است که سال‌ها متوقف مانده بود و فاز اول پروژه تا پایان سال تحویل شهروندان خواهد شد.

دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق تکمیل می‌شود

پوریافر هم درباره جزییات این افتتاح گفت: این نقطه یکی از نقاطی بود که به چند دلیل ازجمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می‌شد. درخواست پلیس حل و فصل این موضوع بود. نکته دیگر بحث ایمنی این نقطه بود که باعث اهمیت پروژه می‌شد.

شهردار منطقه ۲۱ با بیان اینکه پروژه چند سالی بود که متوقف مانده و باعث نارضایتی مردم شده بود، خاطرنشان کرد: با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد. معارض اصلی این پروژه مسائل ترافیکی بود.

وی ادامه داد: اتمام دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق در این محدوده نیز در برنامه ما قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود
  • جشن تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال جاری
  • متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • برگزاری آیین بهره‌برداری از پروژه تعریض و ایمن‌سازی بزرگراه آزادگان
  • بهره‌برداری از تقاطع غیرمسطح تندگویان در مردادماه امسال
  • مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد/ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز