Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌محمد زنگانه مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه از ۱۰ آسیب اجتماعی و جرم مهم کشور چهار نوع آن مستقیما با بحث خشونت در ارتباط است، اظهار کرد: سالانه حدود ۶۰۰ هزار پرونده در موضوع ضرب و جرح عمدی در کشور تشکیل می‌شود که این میزان با در نظر گرفتن آمار سیاه یعنی مواردی که عملا ثبت شکایت نمی‌شود، نشان دهنده میزان بالای جرایم مرتبط با خشونت در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: با توجه به وضعیتی که با آن مواجه هستیم، از سال ۹۲ به صورت متمرکز و اختصاصی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در موضوع خشونت وارد شد، در آن زمان سه کمیته تخصصی تحت نظر این معاونت وجود داشت که عبارت بودند از کمیته مردمی، اجتماعی و فرهنگی و در حوزه کمیته اجتماعی یکی از کارگروه‌ها، کارگروه تخصصی پیشگیری از خشونت بود که تلاش کردیم با حضور اندیشمندان، صاحب نظران و نمایندگان دستگاه‌های مختلف برای حل ریشه‌ای آسیب‌های مرتبط با خشونت آن را تقویت کنیم.

*تشکیل کمیته ملی پیشگیری از خشونت در معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه

زنگانه اضافه کرد: جلسات متعدد توسط این کارگروه برگزار شد و تحلیل دقیق شرایط کشور در کنار بررسی‌های متعدد و خروجی جلسات منجر به تشکیل یک «کمیته ملی پیشگیری از خشونت» در معاونت پیشگیری شد و برای اینکه برنامه‌ها را هدفمند کنیم و از موازی‌کاری نیز پرهیز شود، سازمان‌های متعددی از جمله بهزیستی، وزارت رفاه، وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، نیروی انتظامی، نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد، کمیته امداد، سازمان برنامه و بودجه، جمعی از دانشگاهیان و سازمان‌های مختلف قوه قضائیه در این کمیته عضو شوند. 

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه با بیان اینکه در قالب کمیته ملی پیشگیری از خشونت، کارگروه‌های تخصصی، بر مبنای سطوح مختلف پیشگیری تعریف شد، خاطرنشان کرد: پیشگیری اولیه برای عموم مردم و آگاهی بخشی برای آنها تعریف می‌شود، بخش پیشگیری ثانویه برای افرادی که در معرض آسیب و جرم هستند همچون خانواده‌های زندانیان و معتادان را در برمی‌گیرد و قسمت سوم، گروه‌های آسیب‌دیده‌ای هستند که درگیر فرایند جرم شده‌اند. این تقسیم‌بندی به این منظور انجام شد تا جنس مداخلات را هدفمند کنیم و بر مبنای اصول علمی مداخله داشته باشیم. 

وی تصریح کرد: خروجی این کارگروه‌های تخصصی، تدوین یک برنامه جامع و نظام‌مند با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی خواهد بود. برنامه جامع استاندارد و تعیین چارچوب کلی در زمینه مسائل مرتبط با خشونت نیز از اهداف این کارگروه است. 

زنگانه با بیان اینکه به دلیل ملاحظات بوم‌شناسی نمی‌توانیم برای کل کشور در حوزه کاهش خشونت یک برنامه کلی بنویسیم، عنوان کرد: پس از تدوین برنامه وارد فاز اجرایی خواهیم شد، البته برخی برنامه‌ها را به صورت آزمایشی در دو استان اردبیل و چهارمحال و بختیاری که اولی ضرب و جرح در آن شیوع دارد و دومین استان، به دلیل نزاع‌های دسته‌جمعی در آن نسبتا زیاد اتفاق می‌افتد، اجرا کردیم. از سال ۹۳ که این برنامه‌ها در دو استان هدف انجام شد، رشد خشونت متوقف شد و در برخی آیتم‌ها تعداد پرونده‌ها روند نزولی پیدا کرد. 

وی گفت: برای مثال، کارگاه آموزش کنترل خشم برای رانندگان  تاکسی برگزار کردیم و تلاش شد برنامه‌های صدا و سیمای استانی و تبلیغات محیطی در راستای آموزش کنترل خشم باشد. 

*تشکیل کارگروه قربانیان خشونت در دستورکار قرار گرفته است

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه گفت: در شیوع خشونت در مناطق مختلف کشور دلایل مختلفی دخیل هستند که باید شناسایی و به صورت مجزا بررسی شوند، به همین دلیل کمیته‌های محلی در قالب کمیته تخصصی پیشگیری از خشونت ذیل شورای پیشگیری از خشونت استان‌ها تشکیل شد که نمایندگان دستگاه‌های مختلف در آن فعالیت می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مداخلات باید علمی باشند، خاطرنشان کرد: با توجه به نو بودن مفهوم پیشگیری در کشور، زمان‌بر بودن مداخلات فرهنگی و محدودیت‌های منابع باعث شده است صد در صد اهداف ما محقق نشود.

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه با اشاره به استفاده از ظرفیت علمی و دانشگاهی در پیاده‌سازی برنامه‌ها بیان کرد: به دلیل نیاز آموزشی برای گروه‌های مختلفی که درگیر فرایند خشونت هستند، کارگروه قربانیان خشونت در دستورکار قرار گرفته است، زیرا باید تلاش کنیم تا آلام بزه‌دیدگی ثانویه کاهش پیدا کند. و کارگاه نحوه برخورد با پرونده‌های خشونت ویژه قضات نیز برگزار شد.

زنگانه با بیان اینکه در قالب پیشگیری رشدمدار و فردی 200 کارگاه «20 مهارت» برگزار کردیم، ادامه داد: افزایش مهارت برای والدین و آشنا ساختن آنها با مفاهیم خاصی که در کنترل و پیشگیری از خشونت مؤثر هستند همچون صبر و تاب‌آوری در این کارگاه‌ها آموزش داده می‌شوند و همچنین آموزش به خانواده ها در دو سطح روابط زوجین و روابط باکودکان با والدین در استان‌های مختلف اجرا شده است و تلاش کردیم میزان خشونت را در محیط‌های خانوادگی کنترل کنیم، زیرا بسیاری از خشونت‌ها در سطح خانواده اتفاق می‌افتد و گزارش نمی‌شود، اما آثار نامطلوبی بر روی هریک از زوجین و فرزندان این خانواده باقی می‌گذارد. 

*بالا رفتن سطح توقع از خود و زندگی در افزایش آمار خشونت مؤثر است

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه با بیان اینکه ریشه‌های خشم در افراد مختلف، متعدد است، گفت: بالا رفتن سطح انتظار و توقعات انسان‌ها از خود در کنار عدم مهارت‌آموزی و پایین بودن تاب‌آوری و کنترل خشم در جامعه، از علل افزایش خشونت در سطح جامعه است که لازم است برخی آموزش‌ها از مدرسه به دانش‌آموزان تعلیم داده شود. 

وی بیان داشت: پروژه ویژه‌ای در سال ۹۷ برای مقابله با خشم در فضای مجازی داریم زیرا این مسئله به عنوان یک معضل قابل توجه و یک پدیده نوظهور بسیار مورد توجه است و هنوز آنچنان که باید بدان پرداخته نشده است. 

زنگانه با اشاره به مسئله کودک‌آزاری گفت: برنامه جامعی برای  پیشگیری از کودک‌آزاری در نظر گرفته‌ایم که خروجی آن یک برنامه جامع کنترل و کاهش خشونت علیه کودکان و نوجوانان خواهد بود و در کنار آن تلاش کردیم از ظرفیت‌های مغفول آیین دادرسی همچون مشاوره در محاکم اطفال و نوجوانان استفاده کنیم و به این جهت یک راهنما برای مشاوران تنظیم کرده و کارگاه‌هایی برای قضات و مشاوران این محاکم پیش‌بینی کردیم.

وی خاطرنشان کرد: برنامه جامع کنترل و کاهش خشونت علیه کودکان به سرعت پیش رفته و در مراحل انتهایی خود است. 

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه ادامه داد: معتقدیم بدون مشارکت مردم و سازمان‌های مردم نهاد کاری پیش نمی‌رود و به همین دلیل جایگاه ویژه‌ای برای این ظرفیت درنظر گرفته‌ایم و سازمان‌های مردم نهاد مبارزه با خشونت را شناسایی کرده و برای آنها کلاس‌هایی برگزار کردیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت بیش از یک هزار میلیارد ریال تسهیلات به فعالان مشاغل خانگی در همدان

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت:در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: مشاغل خانگی ۶۰۰ رسته است و به متقاضیان دریافت وام در این حوزه در قالب افراد مستقل و پشتیبان تسهیلات پرداخت می‌شود.

یوسف شعبانی گفت:یک هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال تسهیلات سال گذشته برای فعالان مشاغل خانگی استان پیش بینی شده بود که یک هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال آن جذب و به یک هزار و ۴۰۰ طرح پرداخت شد.

او گفت: حمایت از فعالان مشاغل خانگی از برنامه های مهم دولت سیزدهم به شمار می‌رود و حمایت خوبی نیز تاکنون از فعالان این ح‌زه صورت گرفته که همچنان استمرار دارد.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان با بیان اینکه ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دستگاه ناظر در حوزه تنظیم روابط کار عمل می‌کند، گفت: این اداره کل در بخش روابط کار، در چهار حوزه به صورت مجزا ارایه خدمت کرده که بخش نخست تنظیم روابط کار و هیات تشخیص و حل اختلاف است.

شعبانی با بیان اینکه در حوزه بازرسی کار نیز این اداره کل به عنوان صیانت کننده نیروی کار عمل می‌کند، افزود: ۶ هزار دادخواست در طول سال توسط هیات تشخیص و حل اختلاف رسیدگی شده است.

او با بیان اینکه ۲۵۰ تشکل صنفی کارگری و کارفرمایی در مجموعه واحد‌های این استان فعال هستند، اظهار کرد: واحد بیمه بیکاری در راستای حمایت از پایداری مشاغل و حمایت از کارگران تعدیل شده فعال است.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت:کاهش رسیدگی به پرونده‌ها در هیات تشخیص یکی از افتخارات و عملکرد‌های مثبت این مجموعه است که رسیدگی به پرونده‌ها از ۸۰ به ۲۳ روز کاهش یافته است.

شعبانی گفت: یک هزار و ۳۰۰ تعاونی در حوزه تولید، توزیع و خدمات فعال هستند که کانون‌های کسب و کار و خوشه‌های صنعتی با تشکیل تعاونی‌های "تامین نیاز" توسعه یافتند و در این باره مردم را هم پای کار آوردیم.

او گفت:اجرای سند توسعه بخش تعاون به عنوان سند فرابخشی در استان از اهداف مهم بخش تعاون در سال جاری است و در حال تهیه برش شهرستانی این سند نیز هستیم.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: با بیان اینکه بر تقویت بخش تعاون بسیار تاکید داریم، افزود: ۲۵ درصد سهم تسهیلات به تعاون اختصاص می‌یابد تا به هدف پیش بینی شده مبنی بر توسعه تعاون هر سال ۲ درصد دست یابیم.

شعبانیگفت: در حوزه تسهیلات مختص تعاونی، ۱۰۰ میلیارد تومان طرح به بانک معرفی کردیم که ۵۲۰ میلیارد ریال تاکنون برای توسعه تعاونی‌ها پرداخت شده است.

او گفت: چهار هزار فروشگاه در حال اجرای طرح کالا برگ در استان همدان است همچنین طرح ملی یارانه‌ها به عنوان کار پسندیده و موفق دولت در حال اجرا است که خروجی این ۲ برنامه به عدالت محوری حاکمیت کمک می‌کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: همدان از استان‌های ممنوعه در به کار گیری اتباع خارجی است که در این راستا سال گذشته ۵۰۰ کشف اشتغال غیر قانونی ۹۰ میلیارد ریال اعمال جریمه و معرفی به دستگاه قصاص داشتیم.

شعبانی گفت: چهار استان همجوار البرز، مرکزی، قزوین و تهران از استان‌های مجاز در جذب اتباع خارجی هستند که این ناترازی و چالش موجب گلایه مندی کارفرمایان در استان همدان شده است.

او گفت: در حال حاضر ۷۰ تبعه خاجی شاغل دارای مجوز قانونی در استان فعال هستند که در راستای انتقال تکنولوژی، نصب تجهیزات و آموزش جذب شدند و اداره تعاون برای آنها پروانه کار صادر کرده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: ۳۰۰ حادثه کار سال گذشته در استان همدان رخ داده است که ۲۵ نفر فوت کردند و در مجموع حوادث کار ۲۴ درصد کاهش داشته است.

شعبانی گفت: ایجاد ۱۷ هزار فرصت شغلی تعهد اشتغال امسال استان همدان است که این آمار در سال گذشته ۲۰ هزار و سال ماقبل ۲۳ هزار فرصت شغلی بود.

او گفت: تعهد اشتغال برای همدان با ظرفیت‌ها همخوانی نداشت و تعهدات بر اساس جمعیت فعال نبود که این مهم مورد توجه قرار گرفت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان ادامه داد: بنابراین در ۲ سال متوالی هر سال سه هزار شغل از تعهدات همدان کاهش یافت و امسال به ایجاد ۱۷ هزار فرصت شغلی تقلیل یافت.

پیش بینی ۲۸۰ برنامه برای هفته کارگر

شعبانی گفت: ۲۸۰ برنامه برای هفته تجلیل از کارگر پیش بینی شده که از این تعداد ۱۵۰ برنامه‌ها در کارگاه‌ها برگزار و ۲۰ برنامه ورزشی است.

او گفت: کارگران در اولین سنگر و عرصه فضای کسب و کار در جبهه تولید مشغول به کار هستند

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: در استان همدان ۱۴۸ هزار و ۷۴۲ کارگر وجود دارد که در واحد‌های کارگری در حال فعالیت و دارای بیمه اجباری هستند که ۹ هزار نفر نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.

شعبانی گفت: سال گذشته برای ۹ هزار نفر اشتغال پایدار و قابل رصد ایجاد شد و در مجموع ۲۷۲ هزار و ۹۱۳ نفر بیمه شده کارگری هستند که با احتساب خانواده ۸۰۹ هزار و ۳۴۴ نفر زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.

او گفت: ۲۴ هزار و ۲۱۴ واحد در بخش خدمات، کشاورزی و صنعت مشمول قانون کار و تامین اجتماعی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان گفت: یک هزار و ۸۰۰ نفر مقرری بگیر بیمه تامین اجتماعی هستند و به علت بیکاری، دولت با پرداخت حقوق حمایت می‌کند.

شعبانی گفت: ۱۴۴ هزار و ۱۴۳ نفر در بخش کشاورزی، ۱۶۱ هزار و ۵۵۰ نفر در بخش صنعت و ۲۳۸ هزار و ۲۴۴ نیروی کار در بخش خدمات استان همدان مشغول به کار هستند.

منبع ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • پرداخت بیش از یک هزار میلیارد ریال تسهیلات به فعالان مشاغل خانگی در همدان
  • ۲۸۰ برنامه ویژه کارگران در همدان برگزار می‌شود
  • کاهش مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد
  • نشست کمیته فضای مجازی و فرهنگی کنگره شهدای استان فارس برگزار شد
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • عوامل بحران‌آفرین معرفی شوند
  • گاهی معضلات به دلیل حل نشدن به بحران‌های بالفعل تبدیل می‌شود
  • مدیرکل ارشاد سیستان و بلوچستان سکاندار کمیته آثار هنری در کنگره ملی شهدا شد