Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خوزستان، آیت‌الله محسن حیدری امام جمعه موقت اهواز در خطبه‌های نماز جمعه امروز 23 شهریورماه، با اشاره به برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی، اظهار کرد: از سراسر ایران افرادی برای حضور در این همایش آمدند تا اعلام همبستگی داشته باشند. همایش شیرخوارگان حسینی یک سنت حسنه و بسیار جالب است که در چند سال اخیر برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص حوادثی که در هفته گذشته در کشور اتفاق افتاد، گفت: بیانات حکیمانه مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای مجلس خبرگان در 15 شهریورماه یکی از این اتفاقات بود. ایشان اوضاع فعلی را خیلی عالی تحلیل کرده و نتیجه‌گیری کرده‌اند و توصیه‌های لازم را به همه داشتند. ایشان به جنگ اقتصادی دشمن در مقابل ملت ایران اشاره کردند. آمریکا و اسرائیل و قطام‌های منطقه علیه ایران اتاق جنگ راه انداختند. البته ما جلوی این افراد احساس ضعف نمی‌کنیم، بلکه احساس قدرت می‌کنیم؛ چرا که دشمنان فعلی ما از دشمنان گذشته قدرتمندتر نیستند.

امام جمعه موقت اهواز ادامه داد: زمانی که انقلاب ما نونهال بود و از نظر ظاهری و معنوی ضعیف بود، آنها با هشت سال جنگ هیچ کاری نتوانستند انجام دهند. در این شرایط که ما چندین برابر قوی تر هستیم و آنها چندین برابر ضعیف تر هستند نیز، نمی‌توانند هیچ کاری بکنند.
حیدری خاطرنشان‌کرد: در این دیدار، رهبری بر حساسیت شرایط فعلی تاکید و همه را به وحدت و انسجام دعوت کردند و در خصوص انتقاد از دولت گفتند من مخالف انتقاد نیستم اما به صلاح نیست انتقادها به گونه‌ای باشند که نسبت به دستگاه‌های مختلف بدبینی ایجاد کند. این ایجاد بدبینی همان هدفی است که دشمن دنبال می‌کند. انتقادها باید موجب امیدواری شوند.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه، بیان کرد: این اجلاس، یک اجلاس موفق بود. حضور این سه دولت بزرگ پیام خاصی برای غربی‌ها بود. برخلاف انتظار غربی‌ها برای منزوی شدن ایران، کشورهای بزرگی مثل روسیه، چین و هند گفته‌اند که زیر بار تحریم‌های آمریکا نمی‌روند. البته حتی اگر همراهی این کشورها نبود هم، ما سر پا هستیم و با کمک نیروهای انقلابی از این راه عبور خواهیم کرد. اما حضور این کشورها در کشور ما اتفاق بسیار خوبی بود؛ چرا که غربی‌ها به‌خصوص ترامپ برای اجلاس سازمان ملل، انتظار منزوی شدن ایران را داشتند اما این اتفاق نیفتاد.

امام جمعه موقت اهواز تصریح کرد: مقام معظم رهبری در خصوص اوضاع اقتصادی کشور گفته‌اند با نیروهای انقلابی و مدیریت جهادی این اوضاع قابل حل است. به جای این تیم اقتصادی دولت که ناتوانی خود را نشان داده است، باید یک تیم متخصص انقلابی سر کار بیاید. از اقدامات مجلس شورای اسلامی و استیضاح برخی وزراء تشکر می‌کنیم. باید تلاش کنیم نیروهای جدید جایگزین شوند تا از این شرایط عبور کنیم.

حیدری در خصوص حمله موشکی سپاه به محل تروریسم‌های مستقل در اقلیم کردستان عراق، گفت: این یک خبر خوشحال‌کننده بود. از نیروهای مسلح، سپاه، ارتش و ... که همیشه به موقع برای دفاع از امنیت ملی پای کار بوده‌اند، تشکر می‌کنیم. با این حمله، آنها پیام مهمی به خارج از کشور فرستادند که جمهوری اسلامی آنچنان قوی است که می‌تواند هر توطئه داخلی و خارجی را رفع کند.

وی درباره وقایع اخیر در بصره و آتش زدن کنسولگری ایران در این شهر اظهار کرد: مردم بصره ناراحت بودند، چرا که آب، برق و مسائل دیگر مردم مورد توجه دولت مرکزی عراق نبود. به همین دلیل به خیابان‌ها آمدند؛ دخالت برخی افراد مانند منافقان، داعشی‌ها و ... در این تجمع‌ها موجب شد این تهاجم به کنسولگری ایران برسد. هدف آنها نیز بر هم زدن روابط مستحکم میان دولت و ملت دو کشور ایران و عراق بود.

امام جمعه موقت اهواز ادامه داد: این گروهک‌ها عامل آمریکا، عربستان و اسرائیل شدند. از همه این‌ها بدتر گروهکی است که به نام "یمانی" معروف است؛ این گروهک ادعای تشیع دارد در حالی که رئیس آن فردی بعثی است که میان شیعیان نفوذ کرده و حدود 15 سال است مسأله یمانی‌ها را به راه انداخته است. برخی افراد نیز از او پیروی می‌کنند. حتی اولین پرچم این گروهک پرچم ستاره داوود بود. بعد از آنکه متوجه اشتباه خود شدند، این ستاره را حذف کردند. این گروهک در اختیار اسرائیل و صهیونیست‌ها است. این افراد در کنار داعشی‌ها دست به آتش زدن کنسولگری ایران زدند. همه باید با ماهیت آنها آشنایی پیدا کنند.

حیدری ادامه داد: کنسولگری ایران در حال حاضر به ساختمان جدیدی انتقال پیدا کرده است. سخنانی در کشورهای ایران و عراق برای ایجاد اختلاف بین مردم دو کشور مطرح می‌شود، چرا که دشمنان از وحدت دو دولت بسیار می‌ترسند. چرا که به دلیل همین وحدت، در عراق، سوریه و بسیاری از جاهای دیگر شکست خورده‌اند.

وی در خصوص برگزاری مراسم حج در سال 97، گفت: حج امسال بسیار با نظم و ترتیب و مناسب برگزار شد. برخی‌ها تصور می‌کنند عربستانی‌ها از رفتارهای گذشته خود توبه کرده‌اند اما در واقع آنها مجبور شدند که ادب را نسبت به ایرانی‌ها رعایت کنند؛ چرا که شکست داعشی‌ها موجب شده وهابی‌ها از برخی مواضع گذشته خود عقب‌نشینی کنند. همچنین فاجعه منا برای این کشور بسیار گران تمام شد و تلاش کردند شرایطی را فراهم کنند که این اتفاق دوباره تکرار نشود. در کنار این ها اقتدار جمهوری اسلامی در عراق و سوریه، آنها را نیز ترسانده است.

امام جمعه موقت اهواز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آتش‌سوزی بخش عراقی تالاب هورالعظیم، اظهار کرد: دو سوم این تالاب یعنی حدود 200 هزار هکتار از آن در عراق و 100 هزار هکتار از تالاب هورالعظیم در ایران است. بخش ایرانی تالاب اگرچه دچار کمبود آب شده است اما آتش‌سوزی در آن رخ نداده است. بخش عراقی مدتی است که دچار آتش‌سوزی شده و دود آن به مردم ما می‌رسد. عراقی‌ها کاری به هورالعظیم ندارند، اما مردم ما درگیر این مساله شدند. پیش‌بینی می‌شود اگر این آتش‌سوزی‌ها مهار نشوند، با سوختن نیزارهای این تالاب، خاک بسیار نرم کف آن، منشاء بلند شدن ریزگردها در آینده شود. با این اتفاق، مردم ما گرفتار ریزگردهایی بسیار خطرناک‌تر از امروز می‌شوند.

حیدری ادامه داد: دولت عراق در این زمینه چندان اقدامات مناسبی نداشته است. اگر عراق کاری نکند، باید بخشی از آب کرخه رهاسازی شود تا با رفتن آن به بخش عراقی هورالعظیم، این آتش خاموش شود. تنها راه خاموش کردن آتش، رهاسازی آب است. البته که آب ما کم است، اما چاره دیگری نداریم. برای پیشگیری از ضررهای احتمالی آینده، چاره دیگری جز این نداریم. در دیدار خود با رییس‌جمهور خواستم هر چه زودتر به وزیر نیرو بگویند این اقدام انجام شود.

وی در پایان با اشاره به مشکلات شوری آب در آبادان و خرمشهر، گفت: با کارهایی که انجام شد، تا حدی این شوری برطرف شده است، اما هنوز مشکلات کاملا برطرف نشده‌اند. طرح غدیر به دلیل کمبود بودجه از سال 93 متوقف شده بود، اگر این طرح به موقع انجام می‌شد، این مشکلات رخ نمی‌داد. امیدواریم با پیگیری مسئولان هر چه زودتر مشکلات حل شوند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان سیاست و اقتصاد نماز جمعه آیت الله حیدری هورالعظیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۱۸۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از ایلنا،«داوود میرشکار» مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان درباره آخرین وضعیت آبگیری تالاب‌های این استان توضیح داد: خوشبختانه در طول سال آبی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ از جمله در فروردین‌ماه شاهد بارندگی‌های نسبتا مناسبی در استان خوزستان بوده‌ایم، به نحوی که تا پایان اسفندماه تالاب هورالعظیم حدود ۶۰ درصد آبگیری شده بود که بعد از بارندگی‌های فروردین، سه درصد به حجم آب موجود در تالاب اضافه شد و اکنون حجم آبگیری هورالعظیم حدود ۶۳ درصد است. 

وی افزود: در حال حاضر تالاب شادگان حدود ۹۳ درصد، تالاب بام‌دژ حدود ۸۴ درصد، تالاب میانگران حدود ۸۵ درصد، تالاب شیمبار حدود ۹۳ درصد و تالاب بندون نیز حدود ۶۴ درصد آبگیری شده است و خوشبختانه اغلب تالاب‌های استان خوزستان در وضعیت مناسبی قرار دارند.

برنامه‌ریزی برای تامین حقابه هورالعظیم در تابستان با کمک وزارت نیرو 

میرشکار در پاسخ به این سوال که با توجه به فرا رسیدن ماه‌های گرم سال و افزایش شدت تبخیر سطحی در منطقه، آیا عمق آب موجود در هورالعظیم به حدی است که این تالاب بتواند تا پایان تابستان وضعیت نسبتا مناسب خود را حفظ کند یا خیر، توضیح داد: با توجه به روان‌آب‌ها و زهاب‌هایی که به سمت هورالعظیم در جریان است و همچنین منابع آب سطحی که از رودخانه کرخه به این تالاب می‌ریزد، در حال حاضر پهنه گسترده‌ای از هورالعظیم بخصوص در بخش جنوبی آن که در ماه‌های گذشته خشک بود، آبگیری شده است، اما اگر در تابستان منابع آبی مناسبی برای این تالاب تامین نشود، قطعا شاهد خشک شدن بخش‌هایی از آن خواهیم بود. 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان ادامه داد: با کمک همکاران محترم در سازمان آب و برق خوزستان و همچنین همکاران عزیز حوضه آبریز کرخه در وزارت نیرو، در تلاش هستیم که با برنامه‌ریزی مناسب، حقابه قابل قبولی را در فصل تابستان به تالاب هورالعظیم اختصاص دهیم تا این تالاب در ماه‌های گرم سال نیز بتوانند وضعیت نسبتا خوب خود را حفظ کند. همچنین از همین حالا، چالش‌های پیش رو در زمینه وقوع آتش‌سوزی‌های احتمالی در اراضی تالابی هورالعظیم و اطراف آن را طی مکاتباتی به استاندار محترم اعلام کرده‌ایم و امیدواریم با رایزنی مقامات ارشد دولت، بتوانیم با هماهنگی کشور عراق، به شکل موثر و به‌هنگام برای مقابله با این حریق‌ها وارد عمل شویم.

تعیین حقابه سالانه هورالعظیم براساس سه سناریوی متفاوت 

میرشکار همچنین با اشاره به میزان حقابه قانونی تعیین‌شده برای تالاب هورالعظیم گفت: براساس مطالعات انجام‌شده توسط اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست خوزستان و در راستای اجرای قانون حفاظت، احیا و مدیریت تالاب‌ها، سه سناریوی مختلف درباره حقابه محیط‌زیستی سالانه هورالعظیم در نظر گرفته شده است. در سناریوی اول یعنی دوره ترسالی، پیش‌بینی شده است که ۱۸۳۲ میلیون متر مکعب حقابه سالانه به تالاب اختصاص پیدا کند، در سناریوی دوم یعنی دوره بارندگی‌های نُرمال، حقابه محیط‌زیستی سالانه تالاب ۱۶۱۰ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده و در سناریوی سوم یعنی دوره خشکسالی نیز ۱۳۸۳ میلیون متر مکعب در سال به عنوان حقابه هورالعظیم پیش‌بینی شده است. 

ارشدترین مقام محیط‌زیستی استان خوزستان با بیان این که در سال آبی گذشته (۱۴۰۱ – ۱۴۰۲)، بیش از ۹۳۱ میلیون متر مکعب حقابه برای تالاب هورالعظیم تامین شد، اظهار داشت: مطالعات انجام‌شده درباره تعیین حقابه سالانه تالاب هورالعظیم براساس سناریو‌های مختلف را در اختیار سازمان آب و برق خوزستان قرار داده‌ایم و امیدواریم با این سازمان به یک نقطه نظر مشترک برسیم تا بتوانیم میزان حقابه‌ای را که امکان تامین آن وجود دارد، تا پایان سال آبی جاری به تالاب اختصاص دهیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر حقابه تالاب هورالعظیم از دو منبع تامین می‌شود، به نحوی که در درجه اول منابع آب‌های سطحی رودخانه کرخه و در درجه دوم زهاب‌های کشاورزی اراضی جنوب حوضه آبریز کرخه شامل شبکه آبیاری و زه‌کشی کوثر و مجموعه کشت و صنعت نیشکر دهخدا در تامین حقابه هورالعظیم نقش دارند.

ملاحظات زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب؛ همچنان در دست بررسی 

میرشکار در پاسخ به سوال دیگر ما درباره آخرین وضعیت ارزیابی زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب که براساس اعلام مسئولان سازمان حفاظت محیط‌زیست، با اجرای آن بخش‌هایی از تالاب هورالعظیم خشک خواهد شد، توضیح داد: مطالعات کارشناسی و مکاتبات لازم بین دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط‌زیست برای تعیین ملاحظات زیست‌محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب همچنان ادامه دارد و این پروژه همچنان در دست بررسی قرار دارد. 

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خوزستان ادامه داد: سهراب، یک میدان نفتی مشترک با کشور عراق است که از نظر استراتژیک باید از آن بهره‌برداری شود و از سوی دیگر، ممکن است در صورت اجرای این پروژه، نیاز به استحصال خشکی در مخزن شماره یک تالاب وجود داشته باشد که از حساسیت محیط‌زیستی بالایی برخوردار است؛ بنابراین تعادل‌بخشی بین این دو موضوع بسیار دشوار است، اما هم مجموعه سازمان محیط‌زیست که نگران وضعیت زیست‌محیطی تالاب است و هم وزارت نفت در این زمینه پای کار آمده تا بتوانیم به راهکاری برسیم که هم بتوان از میدان نفتی مشترک بهره‌برداری کرد و هم بتوان محیط‌زیست منطقه را به بهترین شکل حفظ کرد.

وی در پایان تصریح کرد: هنوز هیچ مجوزی به طرح توسعه میدان نفتی سهراب داده نشده است، ولی برای این که بتوانیم بهترین شکل ملاحظات محیط‌زیستی را با توجه به اکوسیستم حساس منطقه برای این پروژه در نظر بگیریم، در حال کمک گرفتن از جامعه ارزیابان زیست‌محیطی کشور و جامعه دانشگاهی هستیم و به طور خاص دانشگاه شهید بهشتی به این موضوع ورود پیدا کرده است و متخصصان امر در حال انجام پژوهش‌های لازم هستند که اگر قرار بر اجرای طرح توسعه میدان نفتی سهراب شد، بهره‌برداری از این میدان به صورت پایدار انجام شود.


دیگر خبرها

  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • بازددید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • آتش سوزی در پتروشیمی آبادان مهار شد
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد