Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وانانیوز، 

محمدمهدی ایزدخواه با بیان اینکه اغلب نوشت‌افزارهای ایران حاوی کاراکترهای خارجی هستند افزود: کشور ما به اندازه مطلوبی در حوزه خلق، تولید و ساخت انیمیشن و یا فیلم‌های سینمایی برای کودکان فعالیت نکرده تا بدین وسیله آنها را به یک نماد تبدیل و بر روی نوشت افزارهای کودکان طراحی کنیم. نوشت‌افزارهای موجود در بازار نشان می‌دهد که در حوزه محصولات کاراکتر محور هیچ استراتژی وجود نداشته و متولیان حوزه‌های لوازم التحریر، عروسک، اسباب‌بازی و بازی‌های ویدیویی به فکر طراحی استاندارد برای کودکان نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تاثیر شخیصت‌های کارتونی و کاراکترها بر تغییر رفتار کودکان


وی که معتقد است نوشت‌افزارها علاوه بر جنبه اقتصادی، دارای ابعاد فرهنگی بسیار مهمی هستند گفت: در  ایران هیچ راهبرد بلند مدتی برای این محصولات در نظر گرفته نشده و به راحتی این حوزه را به حال خود رها کرده‌ایم، این درحالیست که در دنیا حدود ۲۵۰ میلیارد دلار ( یعنی نیم درصد از اقتصاد دنیا) به محصولات کاراکتر محور (نوشت‌افزار، اسباب‌بازی، بازی‌های ویدیویی و ...) اختصاص داده می‌شود.


ایزدخواه با تاکید بر اینکه کاراکترهایی که برای نوشت‌افزارها استفاده می‌شوند بر روی سبک زندگی و علایق کودکان اثرگذار هستند خاطرنشان کرد: باتوجه به پژوهش‌های علمی انجام شده در این زمینه لازم به ذکر است که کاراکترها و نمادها می‌توانند بر روی تغییر رفتار کودکان بسیار موثر عمل کنند.


استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه تغییر عقاید و باورهای فرد موجب تغییر رفتار ،تغییر محصولات استفاده شده توسط فرد و در نتیجه منجر به تغییر نمادهایی که فرد تحت تاثیر آن قرار می گیرد، خواهد شد بیان کرد: در دنیای امروز روش‌های دیگری برای تغییر رفتار افراد وجود دارد؛ راهی که در ابتدا نمادهای فرد تغییر داده می‌شود ، زیرا تغییر نمادهای یک فرد منجر به تغییر محصولات استفاده شده توسط فرد، تغییر رفتار ،تغییر هنجار ، تغییر عقاید و در نتیجه تغییر باورهای فرد می‌شود؛ روشی که عمدتاً در دنیا برای کارهای فرهنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

"فیلشاه" پر مخاطب‌ترین نماد نوشت‌افزارهای ایرانی

دلیل تمایل تولیدکنندگان ایرانی به استفاده از کاراکترهای خارجی


وی با بیان اینکه کودکان ایرانی به خوبی با نمادهای فعلی کشور ارتباط برقرار می‌کنند، به نمایشگاه نوشت‌افزارهای ایرانی و اسلامی اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه کودکان استقبال بسیار خوبی از نوشت افزارهایی با نماد "فیلشاه" داشتند. لازم به ذکر است که هزینه ساختی که برای این کاراکتر صرف شده تنها یک هزارم ساخت یک کاراکتر آمریکایی بوده، این مسئله نشان می‌دهد که می‌توان با فعالیت درست در این حوزه بسیار موفق باشیم.


ایزدخواه در ادامه با تاکید بر اینکه باید مسئله حق مالکیت معنوی در این حوزه برطرف شود، گفت: در کشور اگر یک کاراکتر ایرانی بر روی نوشت افزارها قرار گیرد باید به مالک کاراکتر مبلغی پرداخته شود این در حالیست که اگر کاراکترهای خارجی بر روی نوشت افزارهایمان چاپ شود نیازی به پرداخت هزینه نیست، به همین دلیل است که تمایل تولیدکنندگان این حوزه به استفاده از کاراکترهای خارجی بیشتر است.


این استاد دانشگاه در پاسخ به اینکه آیا استفاده از نوشت‌افزارهای طرح‌دار توسط کودکان می‌تواند بر روی یادگیری کودکان اثرگذار باشد؟ گفت: در شرایطی نیستیم که بتوانیم در مورد این موضوع تصمیم بگیریم چراکه همه کودکان به دلیل ویژگی‌های بخصوص یک کاراکتر حس همذات‌پنداری کرده و جذب آنها می‌شوند و تمایل زیادی به استفاده از نوشت افزارهای طرح دار و نمادهای بخصوص دارند.

وی در پایان پیشنهاد کرد که دولت بر روی ساخت و طراحی کاراکترها سرمایه گذاری کند. همچنین دولت می‌تواند با کمک به تولید کنندگان، خط تولیدها و همچنین سرمایه گذاری برای ساخت انیمیشنهای ایرانی، از این حوزه حمایت کند.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: کودکان نوشت افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۲۴۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران : قدرت بانوان مازندران در تغییر افراد زیاد است

مدیر مرکز حوزه‌های علمیه خواهران کشور گفت: قدرت و ظرفیت بانوان مازندران در تغییر افراد زیاد است که می‌تواند با توجه به موقعیت استان و جمعیت شناور ایام تعطیلات در کنترل ناهنجاری‌های فرهنگی اثرگذار باشد.

حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مازندران در طول تاریخ سرزمین شخصیت‌ها و پهلوانان بزرگ بوده است و صاحبان اندیشه، روی بینش و منش مخاطبین تاثیرگذار بودند، اظهار کرد: مازندران در آینده باید سراسر از ایمان، دین و فرهنگ باشد.

وی افزود: در عصر حاضر کسی که قدرت تغییر افراد را دارد باسواد است لذا بانوان فرهیخته مازندرانی ظرفیت این مهم را دارند تا باورهای دینی ما را نهادینه کنند چرا که ناهنجاری‌های فعلی حاصل غفلت ما در گذشته است.

مدیر مرکز حوزه‌های علمیه خواهران کشور یادآور شد: فضای مجازی به‌رغم قدرت شکنندگی که دارد قدرت سازندگی هم دارد لذا تغییر نگرش و رویکرد می‌بایست جزو اهداف اصلی در بخش‌های مختلف جامعه ما قرار گیرد که ارائه مطالب مناسب و سخنان مطلوب می‌تواند در این راستا کمک کننده باشد.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل اظهار کرد: بی رغبتی و بی میلی به دنیا در بین علمای معاصر به وضوح  قابل مشاهده  است اما باید جستجو کنیم که چرا دیگر شاهد مرجعیت علما و شخصیت‌های دینی در سال‌های اخیر نیستیم.

دیگر خبرها

  • رفتار زائران ایرانی در حج باید الگو باشد
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • مدیر حوزه‌های علمیه خواهران : قدرت بانوان مازندران در تغییر افراد زیاد است
  • نحوه پرداخت حق بیمه خودروها تغییر پیدا می‌کند
  • باید ریل‌گذاری در آموزش عالی تغییر کند/ سند آمایش استان کرمان در حوزه آموزش عالی تدوین می‌شود