Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@11:35:50 GMT

سازمان غذا و دارو: داروخانه آنلاین نداریم

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۲۶۴۱۱

ساعت 24-سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن تشریح نحوه تعیین اصالت دارو و مکمل‌ها، درباره فروش اینترنتی دارو، گفت: گاهی دارو و مکمل‌هایی از طریق سایت‌هایی تحت عنوان «داروخانه آنلاین» عرضه می‌شود، اما باید توجه کرد که داروخانه‌های آنلاین مجاز نیستند.

دکتر کیانوش جهانپور  با تاکید بر ممنوعیت تبلیغ دارو، ‌گفت: طبق قانون، تبلیغ دارو خلاف است و اگر دارویی در جایی تبلیغ شود، قطعا این دارو غیرمجاز و قاچاق بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی باید توجه کرد که تنها محل مجاز عرضه دارو و مکمل داروخانه‌ها هستند. حال گاهی می‌بینیم که داروها و مکمل‌هایی از طریق فضای مجازی و سایت‌هایی تحت عنوان داروخانه آنلاین عرضه می‌شوند، اما باید توجه کرد که اغلب اینها داروخانه‌های آنلاین مجاز نیستند.

وی با بیان اینکه سخت‌گیری بیشتری بر روی ممنوعیت تبلیغ دارو نسبت به مکمل‌ها وجود دارد، گفت: البته باید توجه کرد که مکمل‌ها هم فقط می‌توانند در نشریات تخصصی به جامعه پزشکی معرفی شوند و اجازه تبلیغ ندارند. به‌طور کلی تبلیغ دارو هم ممنوع است.

جهانپور با اشاره به تبلیغ یا فروش دارو یا مکمل‌ها در فضای مجازی و سایت‌های اینترنتی با عنوان داروخانه‌های آنلاین، گفت: ما چیزی به عنوان داروخانه آنلاین صِرف نداریم. داروخانه آنلاین زمانی می‌تواند به صورت مجاز باشد که داروخانه فیزیکی آن هم موجود باشد. یعنی داروخانه‌هایی که در سطح شهر هستند، می‌توانند مجوز سایت را هم دریافت کنند که در این صورت مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت را هم دارند. بنابراین هیچ داروخانه‌ای نداریم که فقط یک سایت باشد.

وی تاکید کرد: نکته مهم این است که همان داروخانه‌های مجازی که سایت دارند هم اصلا حق فروش دارو را به صورت اینترنتی ندارند و فقط می‌توانند مکمل، فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی را بفروشند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو در ادامه درباره نحوه تشخیص اصالت و مجاز بودن داروها و مکمل‌ها، گفت: مردم باید بدانند که یکی از راهبردهای تعیین اصالت و مجاز بودن دارو و مکمل‌ها داشتن برچسب اصالت است. در نتیجه دارو یا مکملی که برچسب اصالت نداشته باشد، غیر مجاز است. برای شناسایی اصالت دارو و مکمل می‌توان کد برچسب اصالت کالای مورد نظر را که بر روی کالا درج شده، به سامانه ۲۰۰۰۸۸۲۲ پیامک کرد. این سامانه بعد از چند دقیقه تاریخ تولید، محل تولید، تاریخ انقضا و قیمت کالای مورد نظر را برای فرد ارسال می‌کند و مجاز یا غیرمجاز بودن دارو و فرآورده را اعلام می‌کند.

جهانپور ادامه داد: در عین حال نرم افزار «TTAC» هم به منظور استعلام تشخیص اصالت کالاهای سلامت محور راه‌اندازی شده است. بر این اساس می‌توان این نرم‌افزار را بر روی گوشی‌های تلفن همراه اندروید نصب و از این طریق اصالت کالاهای سلامت‌ محور از جمله دارو و مکمل را شناسایی کرد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۲۶۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزایده هفت هزار تن چای خارجی اموال تملیکی

به گزارش خبرنگار مهر، حسین ایزدی مدیر کل جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی استان تهران با اشاره به اولین مزایده امسال این سازمان، گفت: در فروردین‌ماه مزایده اموال منقول به شماره ۲۰۷ برگزار شد که ارزش آن یک هزار و ۱۹۵ میلیارد تومان است؛ همچنین این مزایده از سوم اردیبهشت ماه شروع و تا ۱۱ همین ماه مهلت دارد که در این مزایده ۲۱۵ پارتی کالا عرضه شده که هفت هزار تن آن چای است.

مدیرکل جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی استان تهران در ادامه تاکید کرد: این مقدار چای با همکاری سازمان استاندارد نمونه‌برداری و به تأیید سازمان غذا و دارو رسید است.

وی عنوان کرد: تولیدکنندگان و بازرگانان می‌توانند در این مزایده شرکت و چای را خریداری کنند ۲ ماه به تولیدکنندگان با تأیید وزارت جهاد کشاورزی اجازه داده می‌شود تا بعد از برنده شدن مبلغ را واریز کنند و برای آن ضمانت‌نامه بانکی گرفته می‌شود.

این مقام مسؤول با اشاره به اینکه پنج هزار تن چای دیگر نیز در مزایده بعدی به فروش گذاشته خواهد شد، گفت: در مجموع ۳۵ هزار تن چای بود که ۱۷ هزار تن در استان تهران و بقیه در استان هرمزگان است که به سرعت بعد از مجوزهای استاندارد و سازمان غذا و دارو تعیین تکلیف می‌شود.

ایزدی با اشاره به اینکه ۱۶ میلیارد تومان ارزش حراج خرده‌فروشی در سال گذشته بود، بیان کرد: سامانه حراج خرده‌فروشی برای شفافیت در عرضه و دسترسی برای مصرف خانگی در خردادماه سال گذشته آغاز شد.

وی در پایان گفت: به دنبال ارسال پستی کالاهای فروخته شده هستیم تا هزینه‌ها برای مردم کاهش پیدا کند.

کد خبر 6088183 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه گر به داروخانه‌ها
  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم
  • دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو که تبلیغاتش در اینستاگرام زیاد است
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • مزایده هفت هزار تن چای خارجی اموال تملیکی
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • افرایش دو برابری داروخانه‌ها در خوی
  • اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه
  • پیگیری برای اخذ مجوز داروخانه هلال احمر کرمانشاه
  • مسکن مجاز در دوران بارداری