Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:دبیر اجرایی خانه کارگر استان مازندران، نقطه‌ ثقل مشکلات کارگران را مدیریت کارخانه دانست و گفت: مشکلات مالیاتی، بیمه ازجلمه معضلات این کارخانه است. این‌ها همه به علت مشخص نبودن مدیرعامل و هیئت مدیره کارخانه است. برای حل این مشکل دولت در راس آن باید وارد شود.
به گزارش خرداد و به نقل از ایلنا نصرالله دریابیگی (دبیر اجرایی خانه کارگر استان مازندران) در ارتباط با کارخانه نساجی مازندران با ابراز تاسف از روندی که این کارخانه در دهه‌های اخیر تا به امروز طی کرده است، به خبرنگار ایلنا گفت: مازندران یکی از واحدهای خوب و فعال قبل و بعد از انقلاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارخانه دارای یکی از واحدهای مختلفی مانند نساجی تلار، طبرستان و گونی‌بافی بوده است. در یک مقطعی در دوران مرحوم هاشمی رفسنجانی مسئولان تصمیم گرفتند که با هماهنگی مقامات استانی در جهت بازسازی این واحد اقدام کنند.
وی ادامه داد: پس از رایزنی‌ها مختلف در شورای عالی کار مصوب شد که این واحد بازسازی شود و خطوط تولید برای تولید و اشتغال بیشتر هماهنگی پیدا کند. این اقدامات برای رفع بیکاری منطقه صورت گرفت. این واحد تولیدی در آن زمان ۱۸۰۰ کارگر در واحد نساجی مازندران (طبرستان) خود داشت. اما به علت سوءمدیریت بانک که در آن زمان سهامدار اصلی کارخانه شناخته می‌شد، خشتی روی خشت قرار نگرفت و تنها کارگران قربانی شدند. در سال‌های گذشته با همان سیاست غلط کارخانه از بانک به یک سهامدار ترکیه‌ای تبار واگذار شد.
دریابیگی با غیرکارآمد خواندن خصوصی‌سازی در روند اداره‌ی این شرکت گفت: در این روش کاملا غیرکارشناسی سهامدار ترکیه‌ای به علت بدهی‌های بالایی که به وجود آورد؛ دستگیر و زندانی شد. متاسفانه مسوولان وقت در این واگذاری هیچ گونه ضمانت‌نامه و وثیقه محکمی برای ایفای تعهدات کارفرما از این سهامدار ترکیه‌ای دریافت نکردند.
دریابیگی در توضیحات بیشتر افزود: زمانی که این سهامدار ترکیه‌ای زندانی شد، سهام اصلی کارخانه را به فرد دیگری منتقل کرد. سهامدار جدید براساس روایت‌ها سهام این کارخانه را درعوض طلبش از سهامدار ترکیه‌ای دریافت کرده است و از فروردین ماه ۹۵ در ایران زندگی نمی‌کند و تبعه آلمان به حساب می‌آید. 
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران با انتقاد به شیوه‌ی مدیریتی این کارخانه، آن را عامل اصلی مشکلات کارگران دانست و ادامه داد: علم بیگی (سهام دار فعلی) هیچ فردی را برای اداره امور در کارخانه مشغول نکرده است و در حال حاضر چرخ کارخانه بدون هیئت مدیره و مدیرعامل می‌چرخد. متاسفانه کارگران در ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریورحقوق دریافت نکردند. مضاف بر اینکه شرکت به دلیل مشکلات جاری مملکتی از جانب ارز و تهیه مواد اولیه مورد تهدید است.
دریابیگی گفت: تعداد کارگران در حال حاضر ۳۱۰ نفر است. این یعنی اینکه از ۷ هزار نفر بعد از انقلاب به ۳۰۰ نفر رسیده‌ایم. سه کارخانه که با عنوان نساجی مازندران فعالیت می‌کردند؛ امروز تعطیل شده و زمین‌های بخش طبرستان تکه تکه به شهرداری واگذار شده است. فقط نساجی تِلار باقی مانده است. آن هم در شرایطی که مدیریت آن با هاله‌ای از ابهام مواجه است. 
دریابیگی، نقطه‌ی ثقل مشکلات کارگران را مدیریت کارخانه دانست و گفت: مشکلات مالیاتی، بیمه، نگرانی کارگران از آینده شغلی‌شان و مشکلات امنیت شغلی از زمره‌ی معضلات این کارخانه است. این‌ها همه به علت مشخص نبودن مدیرعامل و هیئت مدیره کارخانه است. برای حل این مشکل دولت در راس آن باید وارد شود. 
وی در انتها بیان کرد: کارگران این کارخانه چهار ماه است که در این وضعیت اقتصادی کشور حقوق دریافت نکرده‌اند. برای تعیین مدیره و هیئت مدیره قانونی، دولت باید وارد شود و از حاکمیت خود استفاده کند نه اینکه چوب حراج به کارخانه بزنند و زمین‌های آن را تکه تکه بفروشند. در این استان اشتغال وجود ندارد و نساجی مازندران کارخانه‌ای بود که کل کارگران منطقه را تحت پوشش خود قرار داده بود. برچسب ها: فقر ، بیکاری ، کارگر ، نساجی

منبع: خرداد

کلیدواژه: فقر بیکاری کارگر نساجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۲۶۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمول اضافه حقوق ۱۴۰۳؛ چقدر به حقوق شما اضافه می‌شود؟ | عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

زی‌سان: بررسی حساب و کتاب‌های گیج کنند‌های که در ابلاغیه حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ می‌بینیم بر اســاس آیین نامــه حقوق و دســتمزد بخش خصوصی در سال، ۱۴۰۳ حداقل مزد ۳۵ و نیم درصد افزایش پیــدا کرده اســت. 

یعنی حداقل دستمزد کارگرانی که به آنها حداقلی بگیر گفته می‌شـود از ۵ میلیــون و ۳۰۸ هــزار تومان به ۷ میلیون و ۱۸۲ هزار تومان تبدیل شــده که البتــه این خالــص رقم دریافتی آنها نخواهد بــود. 

از آنجایــی که همــه کارگران حداقلی بگیر نیستند و گروه بزرگتر کارگر‌ها در رده‌های دیگر دستمزدی قرار میگیرند میزان افزایش حقوق آنها هــم اهمیــت دارد. اینطور که شورای عالی کار در نهایت تصمیم گرفــت و بعضــی از نماینده‌های کارگری را هم عصبانی کرد، غیر از حداقلــی بگیر‌ها بقیــه گروه‌های کارگــری باید حداقــل ۲۲ درصد افزایش حقوق داشــته باشند.

این شکاف ۱۳ درصدی بیــن حقوق حداقلی بگیر‌ها و ســایر رده‌های شغلی اگرچه صدای فعالان کارگری را در آورده، اما چندان غیر عادی نیســت. دو ســال پیش که حداقل حقوق کارگران بیشتر از ۵۷ درصد رشد کرد، سایر رده‌های درآمدی ۳۸ درصد رشد دســتمزد داشتند یا در ســال ۹۸وقتی حداقلی بگیر‌ها با رشــد ۳۶ درصدی حقــوق روبه رو شدند، بقیه رده‌های دستمزدی فقط ۱۳ درصد افزایش دستمزد گرفتند.

نماینده‌های کارفرمایی میگویند ســایر رده‌های درآمدی هم قدرت چانه زنی زیادی دارند هم بعضا حقوق‌های بالایی دریافت میکنند پس چندان نیازی به حمایت شورای عالــی کار ندارند امــا نماینده‌های کارگــری میگوینــد کارگرانی که چنــدان حقوق بالاتری نســبت به حداقل نداشــته اند و تعدادشان هم بسیار زیاد است قربانی بزرگ چنین شکافی هستند. 

یکی از نکته‌هــای قابل توجه در مورد حقوق کارگران پایه سنوات آنها اســت. در واقــع بــه رقــم حقوق کارگرانی که بیشــتر از یک سال در یک مجموعــه کار کرده انــد پایه سنواتی هم اضافه میشود که برای ســال ۱۴۰۳ بدون تغییــر مانده و روزانه ۷ هزارتومــان یعنی ماهانه نزدیک بــه ۲۱۰ هزار تومان در نظر گرفته شــده اســت.

همچنین یک میلیــون و ۴۰۰ هزارتومان کمک هزینه خرید خواروبار یا همان بن کارگری هم باید به حقوق کارگران اضافه شود که نسبت به سال گذشته رشد ۲۷ درصدی داشته است. یک ۹۰۰ هزار تومان هم بابت حق مســکن و یک ۵۰۰ هزار تومان هم بابت حق تاهل به کارگــران تعلق میگیرد که هــم کارگران زن و هم کارگران مرد را در بر میگیرد.

به این ترتیب حداقــل حقــوق کارگران متاهل بدون فرزند بــه ۹میلیون و ۸۸۸هزار تومان میرسد و حداقل حقوق کارگران دارای دو و سه فرزند هم به ترتیب ۱۰ میلیون و ۸۹۰ هزارتومــان و ۱۱ میلیــون و ۱۰۷ هزار تومان خواهد بود.

در نهایت بد نیست یک نگاهی هم به کف و سقف عیدی سال ۱۴۰۳ بیندازیم که در انتهای سال و اواخــر بهمن و اوایل اســفند به دست کارگران میرســد. مبنای عیدی کارگران پایــه حقوق آنها است، اما شورای عالی کار برای آن سقفی هم تعیین میکند تا شکاف زیادی بین عیدی حداقلی بگیر‌ها و بقیه ایجاد نشــود.

بــه این ترتیب حداقل عیدی سال ۱۴۰۳ دو برابر کف پایه حقوق یعنی ۱۴ میلیون و ۳۶۵ هزار تومان و حداکثر آن، سه برابر حقوق پایه یعنی بالغ بر ۲۱/۵ میلیون خواهد بود.


منبع: کانال پیش بینی اقتصادی

tags # حقوق کارگران سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • کارنامه دولت در مازندران/ بازگشت کارخانه های ورشکسته به تولید
  • نقش کارگران در تولید بی‌بدیل است
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • لحظات خداحافظی غم‌بار بستگان با شهدا در رفح+ فیلم
  • شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۴۸۸ نفر رسید
  • شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۴۵۴ نفر رسید
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • فرمول اضافه حقوق ۱۴۰۳؛ چقدر به حقوق شما اضافه می‌شود؟ | عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • مازندران قهرمان دو رده سنی کاراته کشور