Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@11:43:40 GMT

مانيزان مهياي برگزاري آيين شيره پزي سنتي است

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۳۰۹۷۶

مانيزان مهياي برگزاري آيين شيره پزي سنتي است

خبرگزاري آريا - همدان- ايرنا- رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير گفت: روستاي هدف گردشگري مانيزان آماده برگزاري نهمين دوره آيين شيره پزي سنتي است که هر سال گردشگران بسياري را جذب مي کند.

ابراهيم جليلي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: از 10 ميليارد ريال اعتباري که از محل شاخص توسعه اقتصادي به اين شهرستان اختصاص پيدا کرد، 6 ميليارد ريال براي اجراي سه طرح در روستاي مانيزان هزينه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: براي آسفالت معبر ورودي روستا به طول 600 متر اعتباري افزون بر 2 ميليارد ريال هزينه شد که هم اکنون اين طرح اجرايي و به اتمام رسيده است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير ادامه داد: احداث سرويس بهداشتي و آبرساني به منطقه قلعه مانيزان يکي از نيازهاي ضروري اين آيين بود که امسال با اعتبار يک ميليارد و 750 ميليون ريال اجرايي شد.
جليلي بيان کرد: آبرساني به مانيزان به اتمام رسيده است و روند اجرايي احداث سرويس بهداشتي نيز بيش از 60 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
وي گفت: ساخت جايگاه برگزاري آيين شيره پزي سنتي مانيزان نيز از ديگر طرح هاي اين روستا است که 2 ميليارد و 250 ميليون ريال اعتبار براي آن پيش بيني شد.
جليلي ادامه داد: مساحت اين جايگاه 2 هزار و 700 مترمربع است که مرحله نخست اجراي آن حدود 55 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير بيان کرد: با توجه به رونق گردشگري و استقبال بسيار مسافران و گردشگران از آيين شيره پزي سنتي مانيزان، اقامتگاه بوم گردي اين روستا را در دست اقدام داريم که همزمان با هفته گردشگري راه اندازي مي شود.
جليلي همچنين ثبت جهاني انگور ملاير در سازمان فائو را اقدام ديگري در راستاي رونق گردشگري منطقه دره جوزان و مانيزان عنوان کرد و افزود: 25 و 26 مهرماه امسال نمايندگان فائو براي بررسي نهايي پرونده ثبت جهاني انگور دره جوزان به ملاير سفر مي کنند.
وي برپايي غرفه هاي عرضه و فروش سوغات و صنايع دستي ملاير و روستاي مانيزان، بازديد از کارگاه هاي سنتي پخت شيره، برپايي مسابقه عکاسي با موضوع شيره پزي و طبيعت بکر مانيزان و نقادي را از جمله برنامه هاي پيش بيني شده در اين آيين برشمرد.
جليلي با اشاره به تقارن آيين شيره پزي سنتي مانيزان با ايام محرم اظهار داشت: به همين منظور برنامه هايي همچون تئاتر عاشورايي و تعزيه خواني کلاسيک نيز در اين آيين اجرا مي شود.
وي يادآور شد: همزمان با برگزاري آيين شيره پزي سنتي مانيزان، همايش ملي خوشه برتر انگور نيز صبح روز پنجم مهرماه در دانشگاه ملاير برگزار خواهد شد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ملاير برگزاري کنفرانس ملي انگور و کشمش در چهارم و پنجم مهرماه در دانشگاه ملاير را از ديگر برنامه هاي شاخص اين شهرستان عنوان و بيان کرد: اين آيين ها همزمان با فصل برداشت انگور برگزار مي شود.
جليلي با بيان اينکه فصل برداشت انگور ملاير و خشک کردن انگور بهترين زمان براي بازديد گردشگران است، گفت: در اين راستا تورهاي يکروزه گردشگري توسط دفاتر خدمات مسافرتي همزمان با برگزاري اين آيين در پنجم مهرماه داير مي شود.
وي ادامه داد: هم اکنون باغداران ملايري در منطقه دره جوزان ملاير در حال برداشت انگور هستند و روند برداشت، حمل و انتقال انگور و خشک کردن سبزه ها تا اواسط مهرماه ادامه دارد.
به گزارش ايرنا، مانيزان واقع در منطقه دره جوزان ملاير، يکي از روستاهاي هدف گردشگري شهرستان ملاير است که برگزاري آيين شيره پزي آن در سال 1390 ثبت ملي شد.
امسال براي نهمين سال است که اين آيين با حضور شمار زيادي از گردشگران در پنجم مهرماه برگزار مي شود.
7528/2090
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۰۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان

مریم حاجی‌ابراهیمی گفت: از این تعداد دوره آموزشی، ۲۸ دوره در حوزه آموزش شاغلان صنایع‌دستی برای ۶۱۰ هنرمند از جمله رنگرزی سنتی، رودوزی‌های سنتی، زنجیره ارزش خرد، توانمندسازی فعالان صنایع‌دستی، آسیب‌شناسی صنایع‌دستی، بازاریابی دیجیتال، بازرگانی و صادرات، استانداردسازی، طراحی ظروف موزه‌ای رشته سفال و فلز، جایگاه سفالینه‌های منقوش جرجان در دوران معاصر، طراحی محصول سوزن‌دوزی ترکمن برگزار شد.

او افزود: همچنین ۱۵ دوره آموزشی عمومی صنایع‌دستی هم برای ۲۲۹ علاقه‌مند به صنایع‌دستی در رشته‌های رودوزی‌های سنتی، سفال و سرامیک، نساجی سنتی، چرم و تولیدات چرمی دست‌دوز، خراطی چوب، ابریشم‌بافی، نساجی سنتی در رده‌های مقدماتی و پیشرفته اجرایی شد.

حاجی‌ابراهیمی گفت: در سال ۱۴۰۲ هنرمندان شاخص و توانمند استان در راستای توسعه و ترویج این هنر صنعت به آموزش صنایع‌دستی به‌صورت مجازی هم پرداختند.

او افزود: امسال اجرای دوره‌های آموزشی در رشته‌های اولویت‌دار و سایر رشته‌های صنایع‌دستی استان بر اساس ظرفیت‌سنجی به ترتیب اولویت در شهر‌ها و روستا‌های استان، خصوصاً شهر و روستا‌های ملی به‌منظور برندسازی جغرافیایی و مکانی موردتوجه قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ویدیو/ آیین بیل‌گردانی؛ سنتی ۲‌ هزار ساله برای قدردانی از آب
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • آئینی سنتی که همه ساله با اجرای آن باران می‌بارد
  • بیل گردانی نمادی از آیین‌های تمدنی کشور
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود