Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی شورای نگهبان، از تأیید طرح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان که موادی از آن برای اصلاح به مجلس شورای اسلامی اعاده و به تصویب نمایندگان مجلس رسیده بود، خبر داد و در صفحه شخصی خود نوشت: «طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان که با اصلاحاتی در جلسه مورخ 1397/6/6 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه 1397/6/21 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده، مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش «تابناک»؛ پس از اعلام این مسأله از طریق صفحه مجازی سخنگوی شورای نگهبان، «عباسعلی کدخدایی» در گفت و گویی، جزئیات بیشتری از موافقت با قانون منع به کارگیری بازنشستگان گفت و اظهار کرد: «طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان که در جلسه ششم شهریور ماه جاری مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده بود، در جلسه مورخ 21 شهریور جاری شورای نگهبان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده، مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.»

دوم مرداد ماه امسال بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی، «طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان» را با 194 رأی موافق تصویب کردند که بر اساس این طرح، به کارگیری بازنشستگان در دستگاه های اجرایی به استثنای رؤسای قوا، معاون اول رئیس جمهوری، نواب رئیس مجلس، اعضای شورای نگهبان، وزیران، نمایندگان مجلس و معاونان رئیس جمهوری ممنوع شد.

پس از مهر تأییدی که نمایندگان بر طرح کنار رفتن بازنشستگان از مناصب عالی مدیریتی در کشور زدند، این طرح در 24 مرداد 97 در شورای نگهبان بررسی شد و اعضای شورا، کلیت این طرح را تأیید کردند. در عین حال در بررسی این طرح، دو پرسش جزئی باقی ماند که برای بررسی به مجلس شورای اسلامی اعاده شد.

شورای نگهبان در این باره نامه ای به «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی نوشت و تأکید کرد: «مصوبه از این جهت که مشخص نیست، آیا اختیارات فرماندهی معظم کل قوا را محدود به دستگاه متبوع می کند یا خیر و نیز از این جهت که رابطه آن با اجازات خاصه مقام معظم رهبری مدظله العالی روشن نیست، ابهام دارد.»

پس از آن بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی قوه مقننه در روز ششم شهریورماه جاری به بررسی طرح ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، اعاده شده از سوی شورای نگهبان پرداختند و با 209 رأی موافق، 32 رأی مخالف و پنج رأی ممتنع از مجموع 263 نماینده حاضر ایرادات شورای نگهبان را به منظور تأمین نظر شورا در این مصوبه اصلاح کردند.

بر اساس مصوبه جدید نمایندگان در قانون منع به کارگیری بازنشستگان ـ که شورای نگهبان خواستار اصلاح آن در دو بند شده بود ـ مجلس مصوب کرد که «به کارگیری بازنشستگان در سمت‌های مذکور در بندهای الف، ب و ج ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری (رؤسای سه قوه، معاون اول رئیس جمهوری، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضا شورای نگهبان، وزرا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رییس جمهوری) مجاز است.» «مجلس همچنین به کارگیری بازنشستگان در نیروهای مسلح با مجوز فرمانده کل قوا را مجاز کرد.»

بر اساس نظر نمایندگان مجلس و تصویب شورای نگهبان، همچنین «به کارگیری بازنشستگان وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیروهای شاغل این وزارتخانه در هر رده مدیریتی صرفاً در وزارتخانه مذکور مجاز است؛ جانبازان بالای 50 درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از شمول این قانون مستثنا هستند.»

حالا که این طرح در مجلس تصویب شده و شورای نگهبان نیز آن را مغایر با شرع و قانون اساسی ندانسته و «منع به کارگیری بازنشستگان» را به منزله یک حکم قانونی تلقی کرده است، بسیاری از استانداران گفته می شود، حدود «17 استاندار»، معاونین وزرا «بخش اعظمی از معاونان وزیران»، سفرا «برخی از سفرای ایران در کشورها» و شهرداران «و بیش از چند ده شهردار از جمله شهرداران کلان شهرهایی نظیر تهران و مشهد» بازنشسته تلقی شده و باید کناره گیری کنند.

نکته قابل تأمل این است که از مدت ها پیش، تلاش هایی برای دور زدن این قانون از سوی برخی مدیران بازنشسته آغاز شده و با تأیید نهایی آن فعالیت این طیف از مدیران شدت بیشتری هم گرفته است. افرادی که در این زمینه فعال هستند، علیرغم مدیریت طولانی که بر مناصب مختلف داشته اند، گویا حاضر نیستند با وجود بازنشستگی صندلی ریاست، معاونت، مدیریت و ... را رها کنند و به هر نحو ممکن می خواهند ماندگاری بیشتری در سیستم مدیریتی کشور داشته باشند!

با توجه به اینکه به واسطه پیروزی های اخیر جریان اصلاحات و اعتدال در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها، مخالفان جدی اجرایی شدن این قانون در این طیف حضور داشتند و تلاش زیادی هم برای مستثنا شدن از قانون «منع به کارگیری بازنشستگان» داشته و همچنان پیگرند تا به نحوی از دایره شمول آن خارج شوند؛ اقدامی که طبعا به مذاق بخش قابل توجهی از جامعه به خصوص جوانانی که با وجود تحصیلات عالی در انتظار تصدی شغل هستند، خوش نخواهد آمد.

طبیعی است که اجرای قانون نباید اصولگرا، اصلاح طلب، اعتدالی و شهرداری چی بشناسد و همه باید برای حاکمیت قانون در کشور تلاش کنند. آنچه اکنون بیش از هر زمان دیگری ضروری است، این که همه گروه های سیاسی و افراد تأثیرگذار در جامعه باید تلاش کنند این قانون به بهترین شکل ممکن اجرا شود و فرصت به وجود آمده را برای جوان سازی مدیریت ها در کشور مغتنم شمرد. هرگونه تلاش برای ادامه کار مدیران بازنشسته از سوی جریانات سیاسی و افراد ذی نفوذ توسط جامعه محکوم خواهد بود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: قانون منع بکارگیری بازنشستگان لزوم برکناری مدیران بازنشسته 2 ماه آینده جوانان بیکار مخالفان اجرای قانون اصلاح طلب شهرداری چی اصولگرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۱۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر لزوم هم افزایی شوراهای شهر و مجلس شورای اسلامی، گفت: انتظار داریم قانون مدیریت یکپارچه شهری با پیگیری مجلس اجرایی شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، مهدی چمران امروز _ پنج شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در سفر به خراسان شمالی و جلسه هم اندیشی با اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار کرد: مدیریت یکپارچه شهری از اساسی‌ترین نیازمندی‌های مدیریت شهری است.

وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی، ۱۸ سال دیرتر از موعد مقرر آغاز به کار کردند، افزود: عقب ماندگی‌ها به واسطه عقب بودن در آغاز به کار همچنان جبران نشده است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهرها در امتداد هم فعالیت دارند، گفت: این دو شورا اگر در کنار هم باشند، راحت تر و بهتر می‌توان برای حل مسائل و مشکلات گام برداشت.

وی خاطرنشان کرد: شوراهای اسلامی شهرها پارلمان محلی محسوب می‌شوند و نقش اساسی در برطرف کردن مشکلات دارند اما در این باره مدیریت شهری به پشتیبانی خانه ملت نیاز دارد.

رئیس مجمع مشورتی شورای اسلامی کلانشهرها و مراکز استان‌ها بیان کرد: شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از مدیریت شهری به خانه ملت راه یافته اند بر این اساس تأثیر زیادی در حل شدن مشکلات شهرها دارند.

چمران بیان کرد: مجلس شورای اسلامی دور گذشته، قانون درآمد پایدار برای شهرداری‌ها را پیگیری کرد اما مشکلات هنوز وجود دارد، به طور مثال انتظار داریم قانون مدیریت یکپارچه شهری با پشتیبانی خانه ملت اجرایی شود.

کد خبر 750085

دیگر خبرها

  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد
  • آخرین خبر از پاسکاری برنامه هفتم توسعه میان مجلس و شورای نگهبان /تکلیف بودجه ۱۴۰۳ در این مجلس روشن می شود؟
  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم پس از 21 نشست تخصصی
  • پایان نشست‌های آموزشی منتخبان مجلس دوازدهم
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم
  • قانون مدیریت یکپارچه شهری توسط مجلس پیگیری شود
  • مجلس شورای اسلامی، قانون مدیریت یکپارچه شهر را عملیاتی کند