Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نماينده ادوار مجلس گفت: يکي از دلايل ورود بانک ها به بنگاه داري اين بود که در بازه اي از زمان که بازار سرمايه توسعه آن چناني نداشت، به بانک ها اين اجازه داده شد تا در راستاي حمايت از بازار سرمايه، شرکت هاي سرمايه گذاري را تاسيس کنند.
به گزارش خبرگزاري آريا، رئيس اسبق کميسيون اقتصادي در مجالس هشتم و نهم نيز با تاکيد بر اينکه بنگاهداري چالش جدي بانکها است، گفت: متاسفانه در حال حاضر يکي از مشکلات ما در زمينه مسائل بانکداري اين است که بانک ها وظيفه اصلي خودشان مبني بر حمايت از توليد و صنعت را رها کرده و به بنگاهداري روي آورده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ارسلان فتحي پور با اشاره به اينکه نظام بانکي ما در سال هاي گذشته به علت وجود تورم در اقتصاد کشور براي حفظ ارزش پولي و سودآوري در بخشي از املاک و مستغلات سرمايه گذاري کرده است، گفت: بنگاه داري و داشتن املاک مازاد در اين شرايط براي بانک ها مضراست و به نفع بانک هاست که آنها را واگذار کنند چرا که نگهداري اين شرکت ها و مستغلات هزينه زيادي دارد.
وي با تاکيد بر اينکه بانک ها نبايد بنگاه داري کنند و بهتر اين است که منابع آنها در اختيار بخش توليد قرار گيرد، افزود: يکي از دلايل ورود بانک ها به بنگاه داري اين بود که در بازه اي از زمان که بازار سرمايه توسعه آن چناني نداشت، به بانک ها اين اجازه داده شد تا در راستاي حمايت از بازار سرمايه، شرکت هاي سرمايه گذاري را تاسيس کنند و با گذر زمان اين شرکت ها واگذار شوند.
وي قوانين و مقررات را دليل بنگاه داري بانک ها دانست و گفت: به عنوان مثال در بند 3 ماده 34 قانون پولي و بانکي کشور مصوب سال 1351 آمده است خريد سهام و مشارکت در سرمايه يک يا چند شرکت و يا خريد اوراق بهادار داخلي يا خارجي به حساب خود، به ميزاني بيش از آنچه بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران به موجب دستورها يا آئين نامه هاي خاص تعيين خواهد کرد.
به گفته اين نماينده مجلس دليل ديگر بنگاهداري بانکها طي ساليان گذشته به افزايش ميزان بدهي دولت به بانک ها باز مي گردد که دولت براي کاهش بدهي خود به بانک ها، سهام شرکت ها يا مالکيت برخي از واحدهاي اقتصادي را به عنوان رد ديون به بانک ها واگذار کرد و اين واگذاري مختص به يک دوره خاصي نبوده و در تمام دوره ها اين اتفاق رخ داده است.
فتحي پور ابراز اميدواري کرد با اعتبار سنجي و رتبه بندي مشتريان و نظارت دقيق بانک مرکزي بانکها بنگاههاي خود را واگذار کرده و به چابک سازي و پويايي بانک خود کمک کنند.‎
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۲۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جراحی اقتصادی باید در ساختار‌های غلط و پوسیده کشور انجام شود، گفت: «انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم.»

به گزارش شفقنا، روح الله ایزدخواه در خصوص وضعیت ارائه تسهیلات به مردم، اظهار کرد: یکی از انتقادات به این دولت مدل ارائه تسهیلات بانکی است؛ متاسفانه عملکرد مناسبی در حوزه تسهیلات ازدواج و اشتغال دیده نمی‌شود و بانک‌ها به اسم کنترل نقدینگی، تسهیلات تکلیفی را در عمل محدود کردند که منجر به رکود شد یعنی سرمایه در گردش و تسهیلات تولید، به مشکل برخورد و به مساله اول صنعت ما تبدیل شده است.

به اسم کنترل «تورم» تسهیلات بانکی را محدود کردند

وی در ادامه افزود: سال گذشته به اسم کنترل تورم، تسهیلات بانکی را محدود کردند که باعث ایجاد رکود تورمی شد. این سیاست غلط است و بار‌ها هم گفتیم یک طرفه نمی‌توان به مسایل اقتصادی نگاه کرد و بدون توجه به تولید اگر بخواهیم تورم را مهار کنیم، منجر به رکود می‌شود.

برخورد این دولت با بانک‌ها برخورد جدی و سازنده‌ای نبوده است

آقای ایزدخواه با انتقاد از اینکه بخش زیاد از منابع مالی بانک‌ها خرج بنگاهداری بانک‌ها می‌شود، ادامه داد: بخش‌های دیگری از این منابع را هم به عنوان وام به پرسنل خود می‌دهند و حتی بعضا این تسهیلات به دانه درشت‌ها داده می‌شود؛ بنابراین در شرایطی که منابع بانکی بیشتر شده است سوال ما از بانک‌ها این است این منابع در کجا خرج می‌شود!. ما ایراد اساسی به نظام بانکی داریم که از گذشته بوده و در این دولت تشدید شده است؛ برخورد این دولت هم با بانک‌ها مطلقا برخورد جدی و سازنده‌ای نبوده است؛ اقای خاندوزی بار‌ها در جلسات نظارتی ما به صراحت گفتند که «زور من به بانک‌ها نمی‌رسد». اقای رئیسی علی رغم شعار‌ی که در ایام تبلیغات ریاست جمهوری گفتند که «بانک‌ها را به خط خواهم کرد»، اما در عمل نشانه‌ای از این مساله نمی‌بینیم.

وی افزود: عده‌ای از نمایندگان مجلس هم دائما با شعار کنترل نقدینگی، فضا را تشدید می‌کنند که قطعا به ضرر تولید و به نفع سوداگری و بنگاهداری بانک‌ها است. مجلس جدید به دلیل اینکه مجلس یکدستی به لحاظ سیاسی نیست و نیرو‌های مستقل بیشتری دارد، امیدواریم بتواند با جدیت و الگوی منطقی درست بانک‌ها را وارد کار کند.

نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم

وی در خصوص عدم اخذ تضامین از مردم برای ارائه وام‌های خرد، گفت: بانک‌ها اصلا عمل نمی‌کنند و این حرفی که وزیر اقتصاد گفتند توسط بانک‌ها رعایت نشد و مراجعینی که برای دریافت وام‌های معیشتی خرد به مردم معرفی می‌کنیم، یا توسط بانک‌ها رد می‌شود و یا چند ضامن از مردم می‌خواهند؛ لذا ما نیاز به جراحی واقعی داریم چراکه جراحی در سفره مردم هنر نیست بلکه در ساختار‌های غلط و پوسیده کشور باید انجام شود. جراحی در ساختار الیگارشی بانکی باید انجام شود و انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم!.

دیگر خبرها

  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • نقش نفت در رشد اقتصادی و توسعه زیرساخت‌ها مشهود است
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!