Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > شهری - نشست خبری بررسی عملکرد یکساله کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر نشان داد چنته شورای پنجم در بحث فرهنگی، خالی‌تر از آن است که بتوان روی آن به عنوان یک عامل اثرگذار حساب کرد. به بیان دیگر، عملا شورای شهر، شهرداری و به طور کلی مدیریت شهری از چرخه تولید فرهنگ در تهران خارج شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست خبری کمیسیون فرهنگی در سالن آیینه کاری شده خانه ای تاریخی در نزدیکی خیابان ولی عصر و در محله پل امیربهادر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه ای که به عنوان مشاهیر کهن ایران شناخته می شود. در سراسر نشست خبری، سخن از نبود بودجه و بی پولی در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری بود. اعضای شورای شهر متفق القول عنوان کردند با وجود بی پولی فزاینده در شهرداری، امکان کار فرهنگی چندانی نیست.

محمد جواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران درباره مهمترین خبر یک سال گذشته در حوزه فرهنگی و اجتماعی مدیریت شهری گفت: مهمترین خبر حوزه فرهنگی در شورای شهر در سال گذشته، کاهش بودجه بود و بالغ بر 350 میلیارد تومان از اعتبارات معاونت فرهنگی در بودجه شهرداری کاهش یافت. در نهایت 3.5درصد از بودجه معاونتها را به این حوزه اختصاص دادیم. او در پاسخ به خبرنگار خبرآنلاین که پرسید شاهکار اقدامات کمیسیون شما در یکسال گذشته چه بود گفت: مهمترین اقدام ما این بود که طرح تحقیق و تفحص از موسسه همشهری را شروع کردیم.
حق شناس ادامه داد: برای اولین بار شاهد تقویت جایگاه نوروز خوانی و استقبال از بهار به عنوان سنت های شهر تهران بودیم.

پول نداشتیم بُن به هیات‌های مذهبی بدهیم
او درباره برگزاری نمایشگاه عطر سیب گفت: این نمایشگاه سابقه ای 15 ساله از زمان آقای احمدی نژاد دارد و در طول دوران شهرداری آقای قالیباف گسترش یافت و هر سال حدود 7 میلیارد تومان برای برپایی این نمایشگاه هزینه شد. ما در سه سال پیشین با افزایش بودجه 100 درصدی این نمایشگاه روبرو بودیم. عمده هزینه های این نمایشگاه، بُن هایی بود که بین هیات های مذهبی تقسیم می شد. امسال با کاهش بودجه معاونت فرهنگی، دیدیم بودجه 7 میلیارد و 500 میلیون تومانی سال گذشته این نمایشگاه به 4 میلیارد و 600 میلیارد تومان کاهش یافته و شورا هم در صحن، تصویب کرد این بودجه حدود 2 میلیارد و 360 میلیون تومان شود. همچنین ما شاهد هزینه های اربعین بودیم که جاپایی در بودجه نداشت. امسال شهرداری بودجه ای برای اربعین پیش بینی کرد. لذا بودجه 2 میلیارد و 360 میلیون تومانی به عنوان تکریم آیین های عاشورایی تصویب شد که بودجه اربعین هم در آن بود.

به گفته رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر، نمایشگاه برگزار شد ولی با این بودجه امکان دادن بُن بین 18 هزار هیات ثبت شده و 10 هزار هیات مجوزدار نبود. حق شناس گفت: لذا اعلام کردیم امکان پرداخت بُن را نداریم ولی نمایشگاه با مشارکت فروشگاه شهروند و مردم برگزار شد. از بودجه در اختیار شهردار هم استفاده نشد و هیچ بودجه ای به عنوان بُن تخصیص پیدا نکرد.

انتقاد مسجدجامعی از حذف میدان‌ها و نام ادیبان در تهران: این کار انسانی نیست
احمد مسجدجامعی، چهره نام آشنای شورای شهر در بخشی از این نشست به انتقاد از عملکرد شهرداری منطقه 2 درباره حذف میدان قیصر امین پور پرداخت و گفت: نام‌گذاری میدان قیصر امین‌پور به سادگی انجام نگرفت. بعد از نامگذاری که به سختی انجام شد، تندیسی از ایشان تهیه شد، بعد به راحتی حذف شد. مانند میدان منیریه که ناگهان حذف شد. میدان را نمی شود به راحتی از نقشه شهر برداشت. من نگران میدان های محلی تهران هستم. مثلا میدان ولی عصر را برداشتند و بردند زیر زمین و معانی خاصی گرفتند و گفتند حضرت غیبت داشتند و میدان هم برود زیر زمین!

او ادامه داد: ما داریم خاطره ها و انسانها و فرهنگ و ادب را از بین می بریم امیدوارم دوستان توضیح قانع کننده ای داشته باشند و این مسایل را جبران کنند. این که راحتترین راه را به نفع ماشین انتخاب کنیم و پیاده روها را نابود کنیم، چنارها را قطع کنیم، میدانها را حذف کنیم، سیاست انسانی نیست. ما حتما به این موضوع رسیدگی می کنیم.

مسجدجامعی درباره تملک برخی از خانه های تاریخی تهران توسط شهرداری هم توضیح داد: خانه مینایی در منطقه 11 را با 6 میلیارد تومان تملک کردیم. پیشنهاد کردم این خانه را به عنوان موزه ولی عصر تغییر کاربری دهند. پیشنهاد می دهم این خانه به عنوان "خانه-موزه خیابان ولی عصر" معرفی شود تا خاطرات خیابان ولی عصر از بین نرود. خانه اتحادیه هم در دوره قبل شورای شهر تملک شد. در آن خانه سریال دایی جان ناپلئون ساخته شد و پیشنهاد دادند خانه سینما یا خانه تهران شود. به دنبال خریداری این خانه، تئاتر نصر هم در خیابان لاله زار خریداری شد. ما در خانه اتحادیه، اسناد زیاد تاریخی پیدا کردیم. ممکن است آنجا خانه تئاتر شود چون برخی اشیاء را اهالی تئاتر دارند و گفته اند می آوریم. امیدوارم طرح این خانه بازبینی شود.

الهام فخاری عضو دیگر شورای شهر هم در این نشست از تهیه طرح تحقیق و تفحص از موسسه همشهری به عنوان کارکرد خود در یکسال گذشته یاد کرد و گفت: با وجود شکایتی که از من شد در بحث تحقیق و تفحص خللی وارد نشد و امیدواریم تا آبان ماه گزارش نهایی در اختیار صحن شورای شهر قرار گیرد.

مترو چشمه علی را خشک کرد
حسن خلیل آبادی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی درباره خشک شدن چشمه علی شهر ری گفت: با وجودی که مسئولان مترو سعی دارند بگویند خشک شدن چشمه علی به دلیل خشکسالی و کاهش سطح آبهای زیرزمینی است ولی اسناد نشان می دهد مشاوران مترو بارها تذکر داده اند حفاری مترو باعث خشک شدن چشمه علی 8 هزار ساله می شود. آنها توجهی نکردند و در نهایت چشمه علی خشک شد.

خلیل آبادی ادامه داد: ما دلمان خوش است 8 خط مترو زده ایم ولی غافل هستیم دهها رشته قنات را از بین برده ایم. در سرخه حصار دارند تونل حفر می کنند و با 20 پمپ بزرگ و قوی، آب را می کشند و توی مسیر فاضلاب می ریزند، در جنوب شهر ری همین آب را که با فاضلاب قاطی شده به کشاورزانی که حق آبه از چشمه علی داشته اند، می فروشند. این چه بی توجهی است که به مردم می شود.

231

کلید واژه‌ها : احمد مسجدجامعی - سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران - شهرداری تهران - شورای شهر تهران - تاریخ تهران - بازار تهران -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: احمد مسجدجامعی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران تاریخ تهران بازار تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۲۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف و بازگشت ۱۳ هکتار از اراضی شهرداری نهاوند به بیت‌المال

ایسنا/همدان شهردار نهاوند از رفع تصرف ۱۳ هکتار از اراضی شهرداری و بازگشت به بیت‌المال این اراضی خبر داد.

مجید یوسفی‌نوید در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در دهه ۶۰ شهرداری نهاوند زمین ۱۵ هکتاری برای ایجاد شهرک مشاغل مزاحم را خریداری و هزینه آن را هم پرداخت کرد اما از همان سال‌ها تاکنون زمین بدون سند و در اختیار مالکان بوده است و به تصرف شهرداری نهاوند در نیامده بود.

وی ادامه داد: برخی افراد سودجو هم در این میان با اقدام به کشت و کار در این اراضی آن را به تصرف خود درآورده بودند و این زمین تقریبا حدود چهار دهه بلاتکلیف بوده است.

یوسفی‌نوید افزود: با اقدامات انجام شده، شهرداری نهاوند موفق به گرفتن سند این اراضی و رفع تصرف از آن با اخذ سند تک برگ ۱۳ هکتار این اراضی و بازگشت به بیت‌المال شد.

وی تأکید کرد: از دیگر موارد تملک اراضی، واقع در طرح بلوار دوچشمه توسط شهرداری نهاوند است که سبب اتصال بلوار شهید سلیمانی به بلوار دوچشمه شد و سبب باز شدن گره ترافیکی در پیک ترافیک در این منطقه شده است.

یوسفی‌نوید در ادامه به پرداخت بدهی ۱۱ ساله شهرداری نهاوند به اداره دخانیات اشاره کرد و گفت: میدان سردار شهید سلیمانی که در سال‌های گذشته تملک، تخریب و تبدیل به فضای سبز شده بود، به علت عدم پرداخت مبلغ ملک به حساب دخانیات که صاحب زمین بود، مشکلاتی را ایجاد کرده بود.

شهردار نهاوند یادآور شد: طی سال‌های گذشته عدم پرداخت این بدهی بارها باعث مسدود شدن حساب شهرداری، توقف عملیات عمرانی و ... شده بود که این بدهی همچنان باقی بوده که به‌تازگی مبلغ بدهی بعد از حدود ۱۱ سال تسویه شد.

به گفته وی، این اقدام در راستای رفع مشکلات قدیمی که مانع از توسعه شهر می‌شوند، توسط شهرداری و با پیگیری‌های زیاد انجام گرفت و هم‌اکنون این ملک متعلق به شهروندان و شهرداری نهاوند است.

یوسفی‌نوید با بیان اینکه نهضت آسفالت در خیابان‌های نهاوند همچنان ادامه دارد، اضافه کرد: لکه‌گیری، اصلاح، ترمیم و نوسازی آسفالت معابر، کوچه‌ها و خیابان‌ها برای بهبود سیمای شهر و تردد راحت شهروندان همچنان در دستور کار واحد فنی و عمران شهرداری نهاوند قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با پایان یافتن روکش کامل آسفالت بلوار شهید قدوسی، لکه‌گیری و مرمت آسفالت در میدان تازه احداث سپاه، میدان هفت تیر(شهرک شهید حیدری)، بلوار استقلال و میدان نیروی انتظامی در حال اجرا است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • افزایش ۳۰ درصدی اعتبار شهرداری گنبدکاووس
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • رفع تصرف و بازگشت ۱۳ هکتار از اراضی شهرداری نهاوند به بیت‌المال
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ مترو تهران اعلام شد
  • زمان بهره برداری از خط ۱۰ متروی تهران اعلام شد
  • عملیات حفاری خط ۱۰ متروی تهران
  • بودجه امسال شورای شهر اراک ۶ هزار میلیارد تومان هدفگذاری شد
  • ایستگاه مترو اتریش سال آینده بهره برداری می شود | این ایستگاه کجاست؟