Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
سامانه پرتابل امحای زباله‌های بیمارستانی به روش پلاسمای حرارتی با حضور رئیس مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری معاونت علمی در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم و تحقیقات رونمایی شد.

به گزارش مهر، سامانه پرتابل امحای زباله‌های بیمارستانی به روش پلاسمای حرارتی توسط محققان واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامي و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طراحی و ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروژه اولین سامانه امحا پسماندهای بیمارستانی به روش پلاسمای حرارتی در کشور و خاورمیانه است که بصورت کاملا بومی توسط محققان کشورمان ساخته شد.

روش پلاسمایی امحای پسماندها به ویژه زباله‌های خطرناک، طی دو دهه اخیر در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. این روش به صورت تجاری در مواردی نظیر زباله‌های شهری، بیمارستانی، پسماندهای زیست توده نظیر ضایعات جنگلی و کشاورزی، ضایعات نفتی مانند شیل، sands و Potecoke و پسماندهای خطرناکی همچون انواع اشتعال‌پذیر، بسیار واکنش‌پذیر و خورنده به کار گرفته می‌شود.

تمامی تجهیزت و فناوری سامانه پرتابل امحای زباله‌های بیمارستانی به روش پلاسمای حرارتی، بومی و توسط محققان واحد علوم و تحقیقات در مرکز تحقیقات فیزیک پلاسمای واحد علوم و تحقیقات طراحی و ساخته شده است.

این سامانه از بخش‌ها و اجزایی نظیر راکتور پلاسمایی، مشعل‌های پلاسمایی که در کوره قرار دارند، سیستم پردازش زباله، منابع تغذیه، سیستم کنترل خنک‌کننده HF منبع تغذیه، کمپرسورهای هوای تمیز، سامانه تسویه و پاکسازی گاز خروجی و سامانه جمع‌آوری سرباره مذاب تشکیل شده است.

خروجی فرایند امحا، گاز سنتزی و سرباره مذاب بی خطر است. پلاسمای ایجاد شده از مشعل‌های پلاسمایی طراحی و ساخته شده توسط محققان واحد علوم و تحقیقات علاوه بر استفاده در زباله‌سوزهای بیمارستانی می‌تواند برای کاربردهای مختلفی مانند گازی‌سازی، اسپری، برش و جوش نیز استفاده شود.

در صورت بکارگیری زباله‌سوز پلاسمایی در ظرفیت‌های بالاتر برای زباله‌های شهری یا زباله‌هایی مانند ضایعات پلیمری و لاستیک به واسطه حجم گاز سنتزی حاصل از سوزاندن زباله در این سامانه، امکان تولید برق توسط ژنراتورهای گازسوز نیز وجود دارد.

از جمله مزایایی سامانه زباله سوز پلاسمای حرارتی می‌توان به تولید دماها و شدت‌های انرژی بسیار بالاتر از روش‌های معمول شیمیایی یا غیره و بازده تخریبی و امحای فوق‌العاده بالا، توانایی تولید دمای مورد نیاز برای مذاب‌سازی ترکیبات خاص، کمترین آلودگی یا محصولات جانبی مضر، عدم نیاز به دفن زباله و یا فرآیندهای خاص بر روی پسماندهای بیمارستانی، کاهش حجم و وزن پسماند، عدم وابستگی به آزمون‌های آزمایشگاهی، دربرگیری طیف وسیعی از انواع گوناگون زباله‌ها، قابلیت کار به صورت شبانه‌روز در هفت روز هفته، قابلیت پرتابل، هزینه سرمایه‌گذاری و تعمیر نگهداری پایین، ریسک تجاری کم، دوستدار محیط زیست و امکان تولید ارزش افزوده از زباله اشاره کرد.

در همین زمینه: ورود شورا به مساله زباله‌های بیمارستانی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۲۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری یک هزار تخت بیمارستانی جدید در هرمزگان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از در دست ساخت بودن هزار تخت بیمارستانی در سطح استان خبرداد و گفت: این واحدهای بیمارستانی ظرف امسال و سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، غلامعلی جاودان ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به پروژه‌های حوزه درمان اظهار داشت:در حوزه زیرساخت‌های آموزش پزشکی، ما توسعه دانشکده‌های پزشکی شرق و غرب استان در شهرستان‌های میناب و بندرلنگه را داریم. 

وی با اشاره به لزوم توسعه تخت های بیمارستانی افزود: در این حوزه کارهای خوبی صورت گرفته و در حال توسعه تخت های بیمارستانی در بندرعباس و سایر شهرستانها از جمله میناب هستیم و حدود هزار تخت بیمارستانی ظرف مدت سال جاری و سال آینده به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی افزوده می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در حوزه بهداشتی 55 پروژه در دستور کار قرار دارد که در صورت تامین منابع آماده و در اختیار مردم استان قرار خواهد گرفت.

وی در خصوص وضعیت دفع پسماندهای بیمارستانی نیز اظهار داشت: در زمینه پسماندهای پزشکی در استان معاونت بهداشتی نظارت دارد و به 2 صورت انجام می گیرد در بخش دولتی و بیمارستان‌ها به وسیله دستگاه‌های پیشرفته این پسماند بی خطر می‌شود و حالت عفونی آنها از بین می‌رود.

جاودان گفت: در بخش خصوصی هم نظارت وجود دارد و بایستی مطب ها و درمانگاه‌ها با شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت دارند قرارداد داشته باشند و برای دفع پسماندها باید مطابق مقررات عمل کنند.

وی ادامه داد: در صورتی که مطب یا درمانگاهی این اقدامات را انجام ندهد برخورد قانونی از طریق معاونت درمان و نظارت بر درمان صورت می گیرد.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • امحای محصولات کشاورزی کاشته شده با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • سامانه ایران دیتا و اطلس فرهنگی کشور رونمایی شد
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • هزار تخت بیمارستانی در هرمزگان در دست ساخت است
  • بهره‌برداری یک هزار تخت بیمارستانی جدید در هرمزگان
  • جزئیات افزایش ۹ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور
  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • چاقوکشی در بیمارستانی در چین/ ۲۳ نفر کشته و زخمی شدند!
  • ۴۶ واحد نیروگاه حرارتی جدید به شبکه برق کشور متصل شد
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد