Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-03@12:02:30 GMT

تصویب واردات فوری پوشک توسط ستاد تنظیم بازار

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۳۵۵۲۱

تصویب واردات فوری پوشک توسط ستاد تنظیم بازار

ستاد تنظیم بازار در آخرین نشست خود تصویب کرد که برای رفع مشکل افزایش تقاضای ناشی از فضای روانی، ماده اولیه «تیشو» که از خمیر کاغذ به دست می آید و پوشک آماده با قید فوریت از محل واردات برندهای معتبر تامین شود.

به گزارش ایرنا، از آنجا که ماده اولیه مصرفی در تولید محصولات سلولزی و بهداشتی و کاغذ تحریر و روزنامه یکی است، مشکلاتی در این بخش ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون با هدف تنظیم بازار محصولات سلولزی و بهداشتی قرار است ارز تخصیصی برای واردات مواد اولیه کاغذ و روزنامه با قیمت چهار هزار و 200 تومان و مواد اولیه مورد نیاز در صنایع سلولزی و بهداشتی با ارز بازار ثانویه تامین شود.

همچنین مقرر شد در سامانه جامع تجارت پیش بینی لازم برای ایجاد شرایط ثبت سفارش با هر 2 ارز به شرط سپردن تعهدات مربوط، در بازه زمانی حداقلی صورت گیرد.

رصد واردکنندگان مواد اولیه
اعضای ستاد تنظیم بازار در این نشست از واردات یکصد هزار تن خمیر کاغذ در نیمه اول سال خبر دادند که نسبت به مدت مشابه پارسال افزایشی محسوس را تجربه کرده است. از این رو مقرر شد سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان فهرست دریافت کنندگان ارز برای واردات این کالا و فهرست ترخیص از گمرک ها را ارایه کند.

این اقدام برای پایش کردن فروش ماده اولیه به نرخ مصوب و رسیدن این کالا به دست مصرف‌کنندگان واقعی صورت می‌گیرد.

برخورد جدی با محتکران
ستاد تنظیم بازار تصویب کرد با آن دسته افراد که از گرانی در این زنجیره سوء استفاده و مواد اولیه و کالای نهایی را تحت هر عنوان احتکار کرده اند، برخورد جدی شود.

طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، پیش‌بینی می‌شود با این اقدام، سوءاستفاده گران و دلالان به دلیل کاهش قیمت ها با ضرر و زیان هنگفتی روبرو شوند.

سازمان حمایت به عنوان تنها مرجع بررسی قیمت‌ها نیز مکلف شد با فراخوان واحدهای تولیدی، نسبت به کنترل قیمت مندرج بر کالا و قیمت فروش کارخانه، مندرج در فاکتورهای فروش اقدام کند.

بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد در برخی موارد، ضوابط سود عمده فروشی و خرده فروشی این کالا رعایت نشده است که مقرر شد گزارش تدوینی در این بخش به ستاد تنظیم بازار ارائه شود.

البته آن بخش از مواد اولیه کارخانه های تولیدی که به دلایل مختلف از ترخیص آنها خودداری شده بود با اولویت، ترخیص می شود و در اختیار مصرف کنندگان واقعی کالا قرار می گیرد.

مدیرکل نظارت محصولات بهداشتی، دارویی و تجهیزات پزشکی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان هجدهم شهریورماه گفت: به طور متوسط 70 درصد مواد اولیه مورد نیاز تولید پوشک بچه وارداتی است و نرخ ارز تاثیر مستقیمی در بهای تمام شده تولید دارد.

«اسماعیل مهدی پور» افزود: همچنین پودر جاذب و خمیر غلاف که پیش از این مشمول دریافت ارز رسمی بود اکنون ارز آنها از بازار توافقی تامین می شود.

عضو هیات مدیره یکی از شرکت های مطرح در تولید محصولات سلولزی نیز به ایرنا گفت: 10 کارخانه تولیدی در کشور فعالند که حدود 80 درصد پوشک بچه کشور را تولید می کنند.

«محمدکاظم زرین قلم» افزود: این کارخانه ها اکنون با نیمی از ظرفیت خود فعالند و در صورت تامین مواد اولیه، با همه ظرفیت، محصولات سلولزی را تولید می کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پوشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۵۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیب‌زمینی کیلویی چند؟

خسرو طالبی اظهار داشت: امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همین سیب‌زمینی با قیمت بیش‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است، زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبار‌ها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می‌رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی، چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آن‌ها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد، ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزار تومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت‌های مردمی جهادی خدمت می‌کند.

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • توزیع 1.5 تن گوشت قرمز منجمد تنظیم بازاری در بهشهر