Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-29@09:50:17 GMT

درباره یک دوسیه مسکوت

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۳۶۱۴۶

درباره یک دوسیه مسکوت

وبلاگ > شفیعی مقدم، صمد - «رزم آرا یک دوسیه مسکوت»، تجربه‌ای موفق در ساخت مستندهای تاریخی است که هم فیلم‌بین‌ها را به سینما کشانده، هم علاقه‌مندان به تاریخ معاصر را، و هم اهالی رسانه را به واکنش مثبت واداشته، به گونه‌ای که برخی روزنامه‌ها بدون آن‌که موضوع رزم‌آرا در این روزها مناسبت تاریخی و تقویمی داشته باشد پرونده‌هایی برای او گشوده‌اند که ناشی از تأثیر فیلم شدن دوسیه‌ای مسکوت است که اینک بر پرده نقره‌ای خوش نشسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مستند، کارگردان بی هر تعارفی، رمانتسیم را به کناری نهاده و کاملاً رئالیستی با اشخاص و وقایع روبه‌رو شده، نه رل مصدقی بودن را بازی کرده و نه سنگ کاشانی را به سینه زده. برای انجام کارش تمامی هنرش را به کار گرفته تا مخاطب بدون خمیازه و با چشمانی باز، مستندش درباره دوسیه مسکوت نخست‌وزیر مقتول را ببیند و فراموش نکند که بازیگران عالم سیاست نمی‌توانند به دست‌هایشان دست‌کش مطلقاً سفید بپوشانند.

سیداحسان عمادی در دوسیه‌اش برای قتل رزم‌آرا چندان به حاشیه نمی‌رود اما در ذکر جزییاتی که به جذابیت اثر می‌انجامد چندان امساک نکرده، به قدر کفایت از زندگی شخصی او کلام و تصویر ساخته و سیر ارتقاء مقام سپهبد مقتول را مغفول نگذاشته. حتی به خصوصیات و عادات شخصی و کاری او اعم از کم‌خوابیدن و سحرخیزی و دخالت در جزییات امور زیرمجموعه‌اش به‌خوبی پرداخته و برای روشن‌تر نمودن موضوع اخیر، به فرمان‌های نخست‌وزیری برای ممنوعیت بوق زدن اتومبیل‌ها، ممنوعیت پوشیدن پیژامه در معابر برای مردان و ... به شیوه‌ای نیمه کمیک اشاره کرده تا روحیهٔ کاملاً نظامی‌گرانهٔ بدون تساهل و تسامح رزم‌آرا را نشان دهد.

علی‌رغم این تلاش قابل تحسین، چند جای خالی در فیلم او را نمی‌توان نادیده گرفت: برای مثال؛ گویا کارگردان از یاد برده که یکی از بازیگران مهم دهه ۲۰ ایران، حزب توده بوده که اتفاقاً زلفش در چند واقعه به پای رزم‌آرا گره خورده که از آن جمله اتهام این حزب در همکاری با رزم‌آرا در ترور شاه (بهمن ۱۳۲۷) و نیز فرار توده‌ای‌ها از زندان در زمان صدارت وی بوده است. ضمن آن‌که تمجیدهای کیانوری (آخرین دبیرکل حزب توده و متهم به ترور شاه) در کتاب خاطراتش از رزم‌آرا را هم نباید هم‌چون ۲ مورد مذکور به موارد مسکوت این دوسیه می‌افزود.

نکته عجیب دیگری که در این در این فیلم به دوسیه‌ای مسکوت تبدیل شده، رأی اکثریت قاطع نمایندگان به نخست‌وزیری رزم‌آراست. یعنی همین کسی که ۸ ماه بعد ترورش صدای هیچ‌یک از نمایندگان را درنیاورد و عجیب‌تر آن‌که همین نمایندگان رأی به عفو و آزادی فردی دادند که با افتخار اعلام کرد: من رزم‌آرا را کشتم!

و نکته آخر این‌که گویا کارگردان این مستند اصرار چندانی به پیدا کردن راز قتل و ابهامات مربوط به قاتل واقعی ندارد، غافل از آن‌که تلاش برای شناختن قاتل می‌تواند لااقل سرنخی برای شناخت بیشتر و بهتر جریاناتی هم‌چون دربار، فداییان اسلام، جبهه ملی و... باشد.

samadmoqadam@gmail.com 

کلید واژه‌ها : تاریخ ایران - تاریخ معاصر - فیلم مستند -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تاریخ ایران تاریخ معاصر فیلم مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۶۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در نشست علنی امروز _یکشنبه ۹ اردیبهشت_ مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها به مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها در دستور کار صحن علنی قرار گرفت و نتوانست رای لازم را کسب کند.

کد خبر 748696

دیگر خبرها

  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • تصاویری متفاوت از نمایندگان درحال اهدای خون
  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • مجلس یازدهم با افزایش نمایندگان به ۳۳۰ نفر مخالفت کرد
  • مخالفت مجلس با افزایش تعداد نمایندگان
  • مخالفت مجلس با افزایش ۴۰ نفر به تعداد نمایندگان مجلس
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟ (+ اینفوگرافی)
  • دُم خروس بیرون زد!
  • نمایندگان خراسان رضوی در اردوی انتخابی تیم ملی سپک تاکرای بانوان
  • متوسط طول عمر پستانداران چقدر است؟