Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@18:06:05 GMT

ورود تعزیرات حکومتی برای نظارت بر انبارهای دارو

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۳۸۵۱۵

ورود تعزیرات حکومتی برای نظارت بر انبارهای دارو

به گزارش جماران؛ مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو با اشاره به آمار بازرسی‌ها و میزان کشفیات این سازمان در حوزه کالاهای سلامت در سال ۹۶، در عین حال از شدت نظارت‌های سازمان تعزیرات حکومتی بر انبارهای شرکت‌های دارویی خبر داد.

دکتر شهریار اسلامی‌تبار درباره نحوه نظارت بر تخلفات حوزه غذا و دارو، گفت: در کشور یک نهاد نظارتی مستقل مانند بازرسی کل کشور، یک نهاد قضایی مانند دادسراها  و دادسرای ویژه جرائم پزشکی و یک نهاد شبه‌قضایی مانند سازمان تعزیرات حکومتی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مجموع در تعزیرات حکومتی و قوه قضاییه حوزه‌ای مستقل برای رسیدگی جرائم پزشکی قرار دارد. با این تفاوت که  در تعزیرات حکومتی به شبه‌جرم‌ها رسیدگی می‌شود، اما در مجموعه‌های قضایی به جرم رسیدگی می‌کنند. در عین حال در مجموعه‌هایی چون سازمان نظام پزشکی به تخلف رسیدگی می‌شود. بنابراین بین قوانین و مقررات تفاوت وجود دارد و کار این حوزه‌ها با یکدیگر هیچ تداخلی ندارد.

نظارت‌هایی برای جلوگیری از احتکار و گران‌فروشی دارو

وی با اشاره به نظارت‌هایی که در حوزه داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و شرکت‌های پخش دارو جهت جلوگیری از احتکار یا گران‌فروشی انجام می‌شود، افزود: باید توجه کرد که دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور بازوهای اجرایی سازمان غذا و دارو هستند. در این دانشگاه‌ها حوزه معاونت غذا و دارو و حوزه بازرسی داریم که هر دو حوزه طبق وظیفه قانونی به داروخانه‌های تحت پوشش‌شان سر زده، بازرسی می‌کنند و گزارش‌های موردی و ادواری را برای ما ارسال می‌کنند؛  به‌طوریکه می‌توان گفت داروخانه‌ای نیست که نظارت‌های لازم در آن انجام نشود.

ورود تعزیرات حکومتی برای نظارت بر انبارهای دارو

اسلامی‌تبار ادامه داد: در عین حال روی شرکت‌های پخش دارو هم بویژه از سوی سازمان تعزیرات حکومتی نظارت وجود دارد. سازمان تعزیرات حکومتی هم به شدت در بحث انبارهای شرکت‌های پخش دارو ورود می‌کند و در کنار نیروهای تعزیرات، نیروهای بازرسی سازمان غذا و دارو هم حضور دارد.

کشف ۶۰۰۰ کالای قاچاق در غذا، ‌دارو، مکمل، آرایشی-بهداشتی و تجهیزات پزشکی

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو با اشاره به بازرسی‌های سازمان غذا و دارو در راستای پیشگیری از تخلفات احتمالی در حوزه‌های غذا، ‌ دارو، آرایشی-بهداشتی و ...، گفت: در سال ۹۶ در حوزه دارو و مکمل‌ها نزدیک به ۲۷۰۰۰ مورد بازرسی انجام شده که از این تعداد ۲۲۰۰ موردش به کشف محموله و کالای قاچاق منجر شده است. همچنین حدود ۱۲۹۹۶ بازرسی هم در حوزه غذا انجام شده و ۶۵۰ مورد کشف تخلف قاچاق داشته‌ایم.

اسلامی‌تبار ادامه داد: در عین حال از ۲۲۰۲۰ بازرسی در حوزه محصولات آرایشی-بهداشتی، ۳۰۴۶ مورد کشف قاچاق و از ۵۵۰۸ مورد بازرسی در حوزه تجهیزات پزشکی ۹۸ مورد کشف قاچاق انجام شده است. در مجموع در سال ۹۶، حدود  ۶۸ هزار مورد بازرسی در حوزه غذا، دارو، مکمل‌ها، محصولات آرایشی-بهداشتی و تجهیزات پزشکی انجام شده که از این تعداد کمتر از ۶۰۰۰ مورد، یعنی حدود یک درصد به کشف کالای قاچاق منجر شده است.

برخورد با ۴۰ داروخانه متخلف در سالی که گذشت

وی با بیان اینکه شدت برخورد سازمان غذا و دارو با متخلفین این حوزه، بر اساس نوع تخلف است، اظهار کرد: به عنوان مثال اگر تخلف مربوط به قاچاق کالا باشد، حوزه قضایی باید آن را مورد بررسی قرار دهد. در حوزه‌هایی چون گران‌فروشی نیز تعزیرات حکومتی وارد می‌شود. بر همین اساس در سال ۹۶ با بالغ بر ۴۰ داروخانه برخورد قضایی اتفاق افتاد که احکام مربوط به آنها به تناسب تخلف از تذکر، اعمال جریمه و تعطیلی متفاوت بوده است.

اسلامی‌تبار در ادامه صحبت‌هایش درباره نحوه پیگیری محل عرضه و قیمت داروها، گفت: اولا مردم باید حتما دارو را از داروخانه تهیه کنند. حال اگر دارویی را پیدا نکردند، می‌توانند آن را از طریق سامانه ۱۹۰ پیگیری کنند. این سامانه می‌تواند آدرس و تلفن محل عرضه دارو را اعلام کند. تاکنون موردی نداشتیم که کسی نتواند از طریق سامانه ۱۹۰ به داروی مورد نیازش دسترسی داشته باشد.

فروش اینترنتی دارو جرم است

وی درباره فروش اینترنتی دارو یا اقدام برخی پزشکان نسبت به فروش دارو، تاکید کرد: نگهداری و عرضه دارو به جز در مراکز مجازی چون داروخانه‌ها ممنوع است و هر کسی چنین اقدامی انجام دهد، جرم مرتکب شده است.

مدیرکل دفتر بازرسی، پاسخگویی به شکایات و امور حقوقی سازمان غذا و دارو در عین حال گفت: تنها روش و محل فروش دارو و مکمل فقط در داروخانه‌ها است و تبلیغ آن در هر جایی اعم از سایت، شبکه‌های مجازی و... ممنوع است. مردم بدانند که حتی ممکن است چنین دارویی تقلبی هم باشد.

داروخانه آنلاین نداریم

اسلامی‌تبار همچنین تاکید کرد که چیزی به عنوان داروخانه آنلاین یا فروش آنلاین دارو هم نداریم. البته مواد بهداشتی، آرایشی و داروهای طب سنتی و ... به این صورت عرضه می‌شوند، اما داروخانه‌ای که به صورت آنلاین دارو بفروشد، وجود ندارد و این کار ممنوع است.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت دارو سازمان غذا و دارو قاچاق تعزیرات حکومتی دارو در ایران داروخانه آنلاین قاچاق دارو دارو ایران تعزیرات حکومتی تهران رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۳۸۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود

سخنگوی دولت گفت: برای نظارت موثرتر بر بازار، لایحه اصلاحی وزارت دادگستری بر قانون تعزیرات حکومتی با قید دو فوریت مورد موافقت قرار گرفت تا فرآیند رسیدگی سازمان تعزیرات حکومتی را تسریع کند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران طی سخنانی بیان کرد: برای نظارت موثرتر بر بازار، لایحه اصلاحی وزارت دادگستری بر قانون تعزیرات حکومتی با قید دو فوریت مورد موافقت قرار گرفت تا هم فرآیند رسیدگی سازمان تعزیرات حکومتی را تسریع کند و هم ضمانت اجرای محکومیت‌ها و مجازات تعزیرات حکومتی را تقویت کند تا در نهایت نظارت موثرتر بر گران‌فروشی، احتکار و تخلفات دیگر انجام شود.

واردات خودرو دنبال می‌شود/ نظر دولت درباره تعطیلی آخر هفته وی افزود: هیئت وزیران به پیشنهاد بانک مرکزی موافقت کرد که سهمیه ایران در صندوق بین‌المللی پول افزایش یابد تا حق امتیاز و حق رأی ایران حفظ شود.

سخنگوی دولت اضافه کرد: پیش از این وزارت آموزش و پرورش، آیین‌نامه‌ای ارتقای مهارت‌آموزی در حوزه آموزش و پرورش ارائه کرده بود که تکالیف متعددی برای دستگاه‌های مختلف در بر داشت و همدلی مناسبی هم از سوی بخش‌های مختلف دولت دریافت کرد و این آیین‌نامه امروز در هیئت وزیران به تصویب رسید. امیدواریم با این اقدام، ارتباط آموزش با صنعت و اشتغال هرچه بیشتر شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۵۴۳ مورد بازرسی از واحدهای صنفی محلات انجام شد
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • هشدارِ امپراطوری ناصرخسرو مجازی در حوزه دارو
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • نظارت سازمان تعزیرات بر گران‌فروشی و احتکار موثرتر می‌شود
  • ورود بیش از ۱۳۰۰ پرونده تخلفاتی به تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد
  • هیات وزیران با لایحه اصلاحیه سازمان تعزیرات موافقت کرد
  • اجرای طرح نظارت بر بازار لاستیک خودرو در مازندران
  • آغاز طرح نظارت بر مراکز عمده توزیع لاستیک در مازندران
  • طرح ویژه بازرسی از بازار لاستیک خودرو