Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@20:43:47 GMT

صنعت توریسم واژه ناآشنا در سفارتخانه‌های ایران!

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۴۲۱۱۵

صنعت توریسم واژه ناآشنا در سفارتخانه‌های ایران!

افت گردشگری ایران در سال ۲۰۱۷ در حالی اتفاق افتاده است که شورای جهانی سفر و گردشگری پیش‌بینی کرده بود در این سال شمار گردشگران ورودی به ایران با ۱۶ درصد رشد همراه خواهد بود و به ۵ میلیون و ۵۱۳ هزار نفر می‌رسد. ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۴ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، ایران در حالی این روز‌ها با مشکل تأمین ارز برای مصارف داخلی خود دست و پنجه نرم می‌کند که زیرساختی بی‌نظیر برای ارز‌آوری در اختیار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرساختی به نام صنعت گردشگری...
بر اساس آمارها، صنعت سفر و گردشگری هم‌اکنون با درآمدی بالغ بر 5 /6 تریلیون دلار در سطح جهانی، بخش بسیار مهم و جدی در منابع درآمدی کشور‌ها به شمار می‌آید.

در همین حال طبق آمار موجود گردشگران کشور‌های چین و آلمان به‌عنوان ولخرج‌ترین گردشگران و مسافران جهان شناخته و از بزرگ‌ترین منابع تولید درآمد در صنعت گردشگری محسوب می‌َشوند. از این رو صنعت گردشگری در سطح جهانی شاهد نوعی مسابقه و رقابت برای جذب گردشگر از این کشورهاست. همچنین براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، به ازای ورود هر گردشگر دو تا شش شغل مستقیم و 9 تا 15 شغل با احتساب مشاغل بخش‌های تولیدی و خدماتی ایجاد می‌شود. براساس پیش‌بینی این سازمان، ضعیف‌ترین کشور‌های توریست‌پذیر در سال 2020 از طریق این صنعت، بیش از 20 میلیارد دلار درآمد کسب خواهند کرد. این میزان در‌آمد معادل 10 درصد تولید ناخالص جهان، 11، 4 درصد اشتغال و 11 درصد درآمد کل جهان است.


از این‌رو مشخص است که تمرکز روی صنعت گردشگری و داشتن یک نگاه استراتژیک به این صنعت می‌تواند در دراز‌مدت بسیاری از مشکلات کشور در حوزه درآمد‌های ارزی و اشتغال را بر طرف کند.


سهم ایران از این بازار چقدر است؟
اما واقعیت آن است که ایران به‌رغم تمامی جاذبه‌های تاریخی و طبیعی چشم‌نوازش که کشورمان را در سطح 10 کشور اول توریستی دنیا قرار می‌دهد، از این بازار بزرگ و پر‌هیاهو سهم بسیار ناچیزی دارد.
بر اساس تازه‌ترین گزارش سازمان جهانی گردشگری (WTO) که در ماه پیش منتشر شد و به بازه زمانی سال‌های 2017- 2016 اختصاص دارد، ایران در سال گذشته میلادی در مجموع پذیرای 4 میلیون و 867 هزار نفر گردشگر بوده است که در این رقم مقایسه با 4 میلیون و 942 هزار نفری گردشگر خارجی که در سال 2016 به ایران سفر کردند، حاکی از رشد منفی 5/ 1 درصدی است.


در این گزارش سهم ایران از بازار جهانی گردشگران بین‌المللی 5/ 1 درصد عنوان شده است. همچنین میزان درآمد‌های گردشگری ایران در این گزارش در سال 2010 میلادی 2 میلیارد و 438 میلیون دلار و در سال 2016 میلادی 3 میلیارد و 713 میلیون دلار اعلام شده، اما میزان درآمد‌های گردشگری ایران در سال 2017 اعلام نشده است!


این در حالیست که بر‌اساس تخمین مسئولان، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، در همین سال درآمد گردشگری نزدیک به 6 میلیارد دلار بوده است. پیشتر مسئولان سابق سازمان نیز در اعلام آمار درآمد گردشگری ایران برای سال 95 مقارن با 2016 رقمی حدود 8 میلیارد دلار را اعلام کرده بودند، اما آمار‌های اعلامی از سوی سازمان جهانی گردشگری برای سال 2016 (3 میلیارد و 713 میلیون دلار) حدود 46 درصد کمتر است.
افت گردشگری ایران در سال 2017 در حالی اتفاق افتاده است که شورای جهانی سفر و گردشگری پیش‌بینی کرده بود در این سال شمار گردشگران ورودی به ایران با 16 درصد رشد همراه خواهد بود و به 5 میلیون و 513 هزار نفر می‌رسد.


تهدیدی که می‌تواند فرصت باشد
حال اگرچه رشد باور‌نکردنی قیمت ارز و سقوط ارزش پول ملی، نگرانی‌های فراوانی را در بین مردم و مسئولان به وجود آورده، اما این خود می‌تواند یک فرصت طلایی برای جذب گردشگر خارجی و افزایش سهم بازار ایران باشد.
هم‌اکنون بر اساس آمارها، جمهوری اسلامی ایران به لحاظ رقابت‌پذیری قیمت در صنعت گردشگری و مسافرت در جایگاه نخست جهان قرار گرفته و بعد از آن مصر و مالزی هستند؛ ضمن اینکه این شاخص مقدار هزینه برای سفر به یک کشور یا سرمایه‌گذاری در آنجا را نشان می‌دهد. به عبارت دیگر ایران به‌عنوان ارزان‌ترین کشور جهان برای گردشگری محسوب می‌شود.


بر اساس گزارشی که اخیراً شبکه یورو نیوز منتشر کرده، اگر یک زوج اروپایی بخواهند دو هفته تعطیلات خود را به صورت ویژه در ایران بگذرانند، به صورت تقریبی 350 یورو (بلیط)، 170 یورو در تهران، 150 یورو در اصفهان و بالاخره 215 یورو در شیراز هزینه خواهند داشت. یعنی چیزی کمتر از 900 یورو این سفر دو هفته‌ای هزینه بر خواهد بود. این مبلغ دقیقاً 160 یورو کمتر از حقوق یک کارگر ساده با هفت ساعت کار در فرانسه است. این درحالیست که یک زوج فرانسوی هرگز نمی‌تواند با این مبلغ بیش از 10 روز را در اروپا با این کیفیت (سطح هتل) به سفر برود.


لزوم توجیه عوامل دخیل در صنعت گردشگری
در همین حال نکته مهم این است که برای بالا بردن سهم کشور از این بازار جذاب، تنها تهیه زیرساخت‌های داخلی در حوزه گردشگری کفایت نمی‌کند، کما اینکه طی سال‌های اخیر این زیرساخت‌ها با همت مردم، توسعه چشمگیری پیدا کرده است. با این حال باید گفت که یک زنجیره عوامل در این حوزه باید به صورت هماهنگ برای جذب توریست اقدام کنند.


حلقه مهم این زنجیره سفارتخانه‌های ایران در سایر کشور‌ها هستند که باید یک برنامه‌ریزی مدون برای معرفی جاذبه‌های جمهوری اسلامی ایران به اتباع کشور‌ها در اختیار داشته باشند و در کنار آن صدور روادید برای آن‌ها را تسهیل کنند. این موضوع نیز می‌تواند در شرایط کنونی برای کشور‌هایی نظیر هند، چین و سایر کشور‌هایی صورت گیرد که تجارت خارجی با آن‌ها داریم، ولی متأسفانه در همین کشور‌ها با کمال تعجب شاهدیم که نه فقط در حوزه گردشگری سفارتخانه فعال نیست، بلکه بعضاً سفیر هم در آن کشور نداریم. کشور چین نمونه‌ای از این خلأ بزرگ است که ناگهان سفیر اعلام شده سر از بانک مرکزی درآورد.


متأسفانه هم‌اکنون گزارش‌هایی در اختیار است که سفارتخانه‌های ایران در کشور‌های مختلف نه‌تن‌ها در حوزه ترویج گردشگری ایران فعالیتی نمی‌کنند، بلکه با سنگ‌اندازی و ایجاد پروسه پیچیده صدور ویزا، مانع از سفر این اتباع به ایران می‌شوند و حتی متأسفانه با اتخاذ یک سیاست امنیتی در صدور ویزا، عاملی برای ایران‌هراسی نزد اتباع خارجی شده‌اند. از‌این‌رو به نظر می‌رسد که وزارت امورخارجه باید هرچه سریع‌تر نمایندگان خود در کشور‌های مختلف را برای افزایش سهم ایران از این بازار توجیه رسمی کند.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۴۲۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ سید ابراهیم رئیسی شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران با بیان این‌که «این نمایشگاه فضای رقابتی و یک کنش جمعی ایجاد می‌کند تا برای رفاه اجتماعی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی عمل شود»، اظهار کرد: این نمایشگاه موجب ارتقای اقتصادی در کشور، منطقه و برای همه جهان است. این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

بیشتر بخوانید:

وی تاکید کرد: این نمایشگاه نشان‌دهنده این است طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران تاکنون به نتیجه نرسیده و بعد از این هم به نتیجه نمی‌رسد.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (ایران اکسپو ۲۰۲۴) در روزهای ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

این نمایشگاه به‌طور ویژه بر ۶ حوزه شامل «صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات»، «صنعت»، «فرش دستباف، صنایع دستی و گردشگری»، «دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و محصولات شیمیایی»، «صنعت ساختمان و خدمات فنی - مهندسی» و «گروه پتروشیمی» متمرکز است.

در حال تکمیل ...

کد خبر: 1228552 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • روند ثبت جهانی قلعه فلک‌الافلاک باید تا مرداد نهایی شود
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • سومین دوره جایزه ملی تعالی گردشگری برگزار می‌شود
  • میمند شهر ملی شیشه گری
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • گزیده‌های نفتی هفته