Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@18:09:13 GMT

شهریار، شاعری مردمی بود

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۴۳۰۰۷

شهریار، شاعری مردمی بود

مصطفی قلی زاده علیار شامگاه روز یکشنبه در نشست بررسی تاثیرگذاری شهریار در ادبیات به مناسبت فرار رسیدن روز شعر و ادب فارسی، افزود: شهریار در ادبیات تاثیر بسزایی گذاشت چنانکه امروز شعر 'علی ای همای رحمت' این شاعر در مدارس و حتی منبرها نیز خوانده می شود.
این محقق و پژوهشگر اضافه کرد: زبان و ادبیات آذری را چند عامل مختلف از جمله ضرب المثل و بایاتی، فعالیت عاشیقلار و ادبیات عاشورایی حفظ کرده اما در کنار این عوامل مجموعه 'حیدربابای' شهریار نیز این فرهنگ را جاودانه ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسوول دفتر آفرینش های ادبی حوزه هنری آذربایجان غربی افزود: شهریار ارتباط و علاقه خاصی به مردم ارومیه داشت و چهار شعر همانند 'قصیده رضاییه' سروده است.
این شاعر پیشکسوت افزود: برای نخستین بار مجموعه حیدربابا با صدای استاد شهریار در صدا و سیمای آذربایجان غربی ضبط شد و پس از آن به اقصی نقاط جهان راه یافت.

** شهریار شاعری جامع بود
یک شهریارشناس نیز شهریار را جامع ترین و متنوع ترین شاعر کشور عنوان کرد و گفت: شهریار شعر عاشقانه، مذهبی و جنگی سروده و به عبارتی در تاریخ ادبیات ایران بی نظیر است.
جمشید علیزاده به تبیین شعر دوران جنگ پرداخت و گفت: جنگ یک بحران اجتماعی است و جامعه را از حالت عادی خارج می کند؛ شعر این ایام با دوران عادی تفاوت زیادی دارد.
وی اضافه کرد: شعر پیش از جنگ به بلاغت و فن و بیان توجه می کند ولی شعر جنگ بی نصیب از بلاغت و فن بیان است؛ اینگونه شعر را در میان اشعار برخی از شاعران فلسطینی می توان خواند.
علیزاده بیان کرد: زمانی که شعر به طرف شعارگونگی حرکت می کرد، شعر جنگ زلال ترین آیینه تمام نمای خود را در شعر شهریار یافت و هم واقعیت جنگ و هم وضعیت معیشتی مردم در شعر دفاع مقدس شهریار به تصویر کشیده شد.
علیزاده به شعر عاشورایی استاد شهریار هم اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب اسلامی قیام اباعبدالله الحسین (ع) آنگونه که شایسته بود، به نسل جوان منتقل نمی شد اما در همین دوران شهریار با سرودن اشعار عاشورایی به زیبایی توانست منزلت امامان معصوم را بیان کند.

** شهریار عصاره ادبیات ایران است
مسوول دفتر طنز حوزه هنری آذربایجان غربی هم شهریار را عصاره ادبیات ایران نامید و گفت: شهریار نقطه ثقل بین ادبیات قدیم و جدید است.
سعید سلیمانپور افزود: بصیرت ادبی در کنار نبوغ اجتماعی، شهریار را به عنوان یک شاعر مردمی و محبوب در بین اقشار مختلف مردمی مطرح کرد.
وی با بیان اینکه شهریار شاعری بی بدیل است، گفت: هوشنگ ابتهاج، از شعرای معاصر نیز دلیل اینکه شهریار، شهریار شد را محبوبیت و مردمی بودن وی عنوان کرده است.
به گزارش ایرنا، نشست «نقش شهریار در ادبیات» با حضور شعرای استان و فعالان عرصه ادبیات در شانزدهمین نمایشگاه سراسری کتاب ارومیه برگزار شد.
هدف از این نشست بیان ابعاد مختلف شخصیتی و اشعار استاد شهریار در آستانه فرا رسیدن سالگرد در گذشت وی بود.
8135/3072
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت آذربایجان غربی انقلاب اسلامی ایران جامعه نسل جوان رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۴۳۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیصر امین پور ، قیصر شعر انقلاب اسلامی +فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در دوم اردیبهشت سال ۱۳۸۶ هجری شمسی در شهر گتوند کودکی پای به عرصه گیتی نهاد که نام او را قیصر گذاشتند.

تحصیلات ابندایی خود را در زادگاه خود شهر گتوند گذراند و به علت علاقه به شعر و ادبیات در سال ۱۳۶۳ در دانشگاه تهران در رشته تاریخ و ادبیات فارسی پذیرفته شد و تا مقطع دکترا این رشته را ادامه داد.

از جمله آثار این شاعر گرانمایه می‌توان به  تنفس صبح، طوفان در پرانتز،   منظومه ظهر روز دهم، مثل چشمه، مثل رود   بی‌بال پریدن،   به قول پرستو، آینه‌های ناگهان، گزینه اشعار،   گل‌ها همــه آفتابگردان‌اند، دستور زبان عشق اشاره کرد.

وی یکی از شاعرانِ تأثیرگذار در دوره انقلاب اسلامی و منتخب هفتمین همایشِ چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۷ و برگزیدهٔ اولین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر در بخشِ آئینی بوده است.

 قیصر شعر انقلاب در هشتم آبان  ۱۳۸۶ درگذشت و   پس از تشییع باشکوه  در زادگاهش شهر گتوند به خاک سپرده شد و امروز مزار و یادمان قیصر امین پور میعادگاه علاقمندان به شعر و ادبیات انقلاب اسلامی و کشورمان می‌باشد ..

از جمله اشعار زیبای این شاعر برجسته انقلاب:

سراپا اگر زرد و پژمرده ایم ولی دل به پاییز نسپرده ایم 

سراپا اگر زرد و پژمرده ایم
ولی دل به پاییز نسپرده ایم

چو گلدان خالی، لب پنجره
پُر از خاطرات ترک خورده ایم

اگر داغ دل بود، ما دیده ایم
اگر خون دل بود، ما خورده ایم

اگر دل دلیل است، آورده ایم
اگر داغ شرط است، ما برده ایم

اگر دشنه‌ی دشمنان، گردنیم!
اگر خنجر دوستان، گرده ایم!

گواهی بخواهید، اینک گواه:
همین زخم‌هایی که نشمرده ایم!

دلی سربلند و سری سر به زیر
از این دست عمری به سر برده ایم

دیگر خبرها

  • شهریار سپاهان برای لیگ برتر آبروداری می‌کند
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود
  • صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت
  • علی دایی شهریار باقی می ماند اگر به فوتبال برنگردد
  • تماس فوری علی دایی با ترانه علیدوستی | واکنش پدر بازیگر سرشناس به تماس شهریار
  • شهریار و باقری در انزلی گلاویز شدند! (عکس)
  • احداث آرامستان مطالبه مردم شهریار
  • لیست خرید رویایی اوسمار ویرا؛ مهدی قائدی، رامین رضاییان و شهریار مغانلو!
  • قیصر امین پور ، قیصر شعر انقلاب اسلامی +فیلم
  • مهاجمان پرسپولیس می‌روند و پوشکاش می‌شوند!