Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ایالات متحده آمریکا با ادعای  قدرت برتر جهان بودن، به خود اجازه می‌دهد تا در امور داخلی کشورهای دیگر به‌ویژه غرب آسیا مداخله کند؛ این در حالی است که واشنگتن خود به دلیل سیاست‌های اتخاذی نادرستش، درگیر تنش‌ها و مسائل داخلی بسیاری است و تغییرات و برکناری های متعدد اعضای کاخ سفید، همچنین طرح استیضاح دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور تنها گوشه  ای از  آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه خبرنگار حوزه سیاست خارجی گفت‌وگویی را با یکی از کارشناسان انجام داده که در ادامه ارائه شده است؛

حسن عابدینی کارشناس سیاست خارجی در گفت و گو با خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اوضاع داخلی آمریکا و چالش های پیش رو آنها، گفت: ساختار حکومتی ایالات متحده آمریکا در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری دچار چالشی عمیق است  که با روی کار آمدن دونالد ترامپ این چالش‌ها و  ایراداتی که به ساختار حکومتی آنها  وارد بود،هرچه بیشتر آشکار شد این امر نشان می دهد که تاپیش از روی کارآمدن ریییس جمهور فعلی،واشنگتن هیچ گاه با چنین مسائلی درگیر نبوده است .

عابدینی با بیان اینکه امروز آمریکا  در بحران اقتصادی به سر می‌برد، اظهار کرد: اگرچه آمریکا به مدد چاپ دلار تلاش می‌کند بر مسائل موجود  سرپوش بگذارد،ولی نمی توان این حقیقت را نادیده گرفت که ایالات متحده دچار بحران اقتصادی شده  است و دولت فدرال این کشور  با  بدهی 21 تریلیون دلاری که در نوع خود رقمی افسانه‌ای برای آمریکا محسوب می شود دست به گریبان است.

این کارشناس سیاست خارجی افزود: سیاست‌های جنگ طلبانه  آمریکا در سالیان گذشته، یعنی از دوران جورج بوش پسر تا الان که جنگ‌هایی بر ضد عراق و افغانستان به راه انداخته اند، به گفته دونالد ترامپ حدود 7 تریلیون دلار هزینه به بار آورده  که این مبلغ  از جیب مالیات دهندگان آمریکایی پرداخت شده است و این موضوعی نیست که به توان به راحتی  از کنار آن عبور کرد.

وی با اشاره به اینکه دیپلماسی آمریکا در قبال سایر کشورها با شکست مواجه شده است، تصریح کرد: ایالات متحده نه تنها نتوانسته اختلافی میان رقبا و مخالفی ایجاد کند، بلکه سبب اتحاد و نزدیکی روابط بین آنها شده است؛ نمود بارز آن را می توان در همسویی و همگرایی ایران، روسیه، چین، سوریه و بسیاری از کشورهای دیگر که در اردوگاه رقبای ایالات متحده قرار دارند، مشاهده کرد. از طرفی آمریکا حتی در ایجاد اتحاد میان هم‌پیمانان خود هم ضعیف عمل کرده است، به گونه‌ای که بسیاری از سیاست‌ها و راهبردهای ایالات متحده امروز با مخالفت متحدین دیروز یعنی کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه، آلمان و برخی دیگر از کشورها مواجه شده است.

حسن عابدینی با تاکید بر شکست سیاست‌هایی که جزء راهبردهای اساسی ایالات متحده بوده است، بیان کرد: واشنگتن در منطقه غرب آسیا ازجمله در سوریه موفق به اعمال سیاست هایش نشده و این درحالی است که هم در دوران اوباما و هم در دوران ترامپ به صورت مستمر به دنبال برکناری بشار اسد بوده اند، همچنین زمینه سازی برای تجزیه کشورهای بزرگ منطقه هم از دیگر اهداف آمریکا بود که  نتوانست آنرا هم محقق سازد. 

وی ادامه داد:  واشنگتن می‌خواهد با شکل‌دهی تروریسم خوب وبد زمینه، برای بنا نهادن داعش را فراهم کند، ولی شاهد بودیم که در این زمینه هم  داعش نتوانست اهدافی را که آمریکا به دنبال آن بود، به سرانجام برساند و در نهایت توسط مقاومت اسلامی مجبور به عقب نشینی شد.علاوه براین آمریکا به منظور  فراهم کردن زمینه لازم برای ایجاد دولت‌های کوچکی مانند اقلیم شمال عراق هم به هیچ عنوان نتایج مطلوب را بدست نیاورد.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: آمریکا از سوی دیگر به دنبال ایجاد کمربند امنیتی برای رژیم صهیونیستی بود، چیزی که در حال حاضر خلاف آن را مشاهده می‌کنیم و امروزه رژیم صهیونیستی از لحاظ امنیتی در پایین‌ترین حد خود قرار دارد، به گونه‌ای که مقاومت اسلامی حزب‌الله در شمال سرزمین‌های اشغالی و گروه‌های جهادی در جنوب سرزمین‌های اشغالی مثل حماس، جهاد اسلامی، جبهه خلق برای آزادی فلسطین و سایر گروه‌های اسلامی این رژیم غاصب را تحت کنترل خود دارند.  اینها نشان می‌دهد که آمریکا در پایین‌ترین سطح از توان تأثیرگذاری در دنیا قرار دارد، گرچه همچنان تلاش می‌کند مسیر خود را به گونه‌ای به پیش ببرد، که خلافش را به دنیا ثابت کند.

عابدینی درباره اختلافات داخلی آمریکا و تنش‌هایی که میان دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات وجود دارد؛ گفت: به نظر می‌رسد نبرد میان دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات علنی تر از هر زمان دیگر است و در حال حاضر آنها به صورتی گسترده به روی یکدیگر چنگ می‌اندازند؛ و این مسئله در سیاست خارجی ایالات متحده اگر نچوییم بی‌سابقه، حداقل کم سابقه بوده است که آشکارا سیاست خارجی یک حزب روی کار، به این صورت مورد انتقاد واقع شود تا آنجا که حتی انتقادات صریح جان کری وزیر سابق امور خارجه و باراک اوباما رئیس‌جمهور قبلی را در پی داشته است.

وی درخصوص اینکه آیا استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان رای می‌آورد یا خیر، بیان کرد: در مورد اینکه آیا زمینه برای استیضاح ترامپ وجود دارد یا نه، باید بگویم که در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد، به این دلیل که نمایندگان و مجلس سنا هر دو در کنترل حزب جمهوریخواه است، باوجود اینکه بسیاری از افراد جمهوریخواه در مجلس و در کنگره نسبت به سیاست‌های دونالد ترامپ منتقد هستند، اما بازهم  بعید به نظر می‌رسد، طرف دموکرات ها را بگیرند، لاقل درشرایط کنونی زمینه برای چنین موضوعی وجود ندارد.

این کارشناس سیاست خارجی افزود: چنانچه در انتخابات آتی دموکرات‌ها بتوانند یک مجلس یا هر دو مجلس را بدست بگیرند، می‌تواند برای دونالد ترامپی که بازیگری ماجراجو و دلال‌مسلکی بدون آگاهی نسبت به منش‌های دیپلماتیک است چالشی بزرگ محسوب می شود؛ درنتیجه این احتمال وجود دارد که اگر دموکرات‌ها در انتخابات آتی یعنی ظرف 2_3 ماه آینده بتوانند کرسی‌های بیشتری را به دست آورند، هیئت حاکمه کاخ سفید با تنش های بسیاری روبرو شود.

عابدینی در پایان خاطر نشان کرد: اگر دموکرات‌ها در انتخابات حائز اکثریت آرا شوند،  امکان استیضاح ترامپ روی کاغذ وجود دارد، که البته احتمال آن بسیار کم است، چون  در حال حاضر حزب هوادار دونالد ترامپ ، هم در مجلس نمایندگان و هم در مجلس سنااکثریت را در اختیار  دارد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمریکا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۴۵۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است

یک کارشناس برجسته انگلیسی روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا را بخصوص خطری برای اروپای شرقی دانسته و از اروپایی‌ها خواست برای استقلال در امنیت و دفاع از خود وارد عمل شوند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بن آنسل، استاد علوم سیاسی در کالج نوفیلد دانشگاه آکسفورد و یکی از کارشناسان برجسته دموکراسی بریتانیا در گفتگویی با روزنامه دی ولت آلمان در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تحولات بین المللی غرب اقتدار خود را از دست داده است گفت: غرب نسبتا قدرت خود را از دست داده است. قبل از سال 1989، حمله به غرب توسط قدرت‌های غیر غربی، امری عادی بود. سپس اتحاد جماهیر شوروی فروپاشید و ایالات متحده آمریکا خود را به عنوان قدرت مسلط تثبیت کرد. در آن زمان، بسیاری معتقد بودند که دموکراسی بالاخره پیروز شده است. اما اینطور نبود. کم کم روسیه و چین همزمان بالا رفتند و اوج گرفتند که این منجر به از دست رفتن نسبی قدرت جهانی در غرب شد، همانطور که امروز مشاهده می کنیم.

وی درباره خطرات روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا گفت: من معتقد نیستم ترامپ ساختار به اصطلاح دموکراسی آمریکا را تهدید می کند. او تصمیمی برای دور زدن کنگره یا محدود کردن حق رای نمی گیرد. اما او تهدیدی برای دموکراسی در اروپای شرقی است. او در صورت وقوع جنگ از استونی، لتونی یا لیتوانی دفاع نخواهد کرد. بنابراین کشورهای اروپایی باید وارد عمل شوند. اروپایی‌ها اکنون متوجه شده‌اند که دیگر نمی‌توانند به آمریکایی‌ها برای محافظت ازخود تکیه کنند. اروپای ها باید سال ها پیش، زمانی که ایالات متحده قبلاً در این باره شکایت می کرد، درباره معنای آن بحث می کردند. اما هیچ کس این شکایات را جدی نگرفت.

وی در ادامه همچنین به افزایش محبویت احزاب راست پوپولیستی در آستانه انتخابات اروپا پرداخته گفت: بسیاری از نارضایتی ها و بی اعتمادی در غرب از این واقعیت ناشی می شود که رشد اقتصادی در اکثر کشورها برای دو دهه راکد بوده است. سیاست ما در این شرایط منفی‌تر و توزیع‌کننده‌تر می‌شود. با توجه به این موضوع، خوشحال کردن مردم بسیار دشوار است، زیرا همه معتقدند که زندگی برای آنها سخت تر از والدینشان است.

ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشتترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • بورل: ویرانی های غزه از جنگ جهانی دوم بیشتر است
  • بورل: شهرهای غزه بیشتر از شهرهای آلمان در جنگ جهانی دوم ویران شدند
  • پولی که آمریکا برای اوکراین اختصاص داده ممکن است به کی‌یف نرسد
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت/ آمریکا در قبال فلسطین بر خلاف منافع ملی خود عمل کرد
  • ناتوی ناتوان
  • سیاست‌های آمریکا با ادعای طرفداری از صلح فاصله زیادی دارد