Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@09:27:48 GMT

افزایش ۳۰درصدی قیمت مواد غذایی طی یک ماه

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۴۶۹۳۹

 رب، روغن، تن ماهی، دستمال کاغذی، پوشک، برنج از جمله محصولاتی هستند که طی چند هفته گذشته با افزایش شدید قیمت رو به رو شده‌اند. در همین زمینه سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌ها از افزایش حدود 30درصدی قیمت مواد غذایی از یک ماه گذشته تا کنون خبر می‌دهند. به گفته مغازه‌داران، بسیاری از کارخانه‌ها به ویژه کارخانه‌های روغن به اندازه کافی کالا در اختیار فروشندگان خرد قرار نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی فروشگاه‌ها نیز، قفسه‌ها از این مواد غذایی تقریبا خالی شده و به گفته آن‌ها، بخشی از این کمبود  به نبود مواد اولیه برمی‌گردد و از طرف دیگر جو روانی در جامعه ایجاد شده که مردم از فردای خودشان می‌ترسند و به دلیل نگرانی بیش از نیاز عادی خرید می‌کنند.

تغییر قیمت لحظه‌ای رب در یک ماه!

رب برند "همدانیها" که یک ماه پیش با قیمت 6هزار تومان فروخته می‌شد اکنون به حدود 12هزار تومان یعنی دوبرابر قیمت قبل خود رسیده است. قیمت یک ماه پیش رب "خوشاب" 7500تومان بود در حالی که در بازار امروز 11هزار تومان به مصرف‌کننده عرضه می‌شود. نمونه دیگری از این افزایش قیمت را در رب با نشان تجاری  "مجید" می‌توان ملاحظه کرد به طوری که قیمت یک ماه پیش آن 5800 و قیمت فعلی 9900تومان است. کارخانه‌های تولیدکننده رب دلیل این افزایش قیمت را رشد دوبرابری قیمت گوجه فرنگی و قوطی اعلام کرده و می گویند: چاره‌ای جز افزایش قیمت نداریم.

بر اساس این گزارش قیمت انواع روغن سرخ کردنی، جامد و مایع نیز به صورت قابل توجهی رشد داشته است. علاوه بر این افزایش قیمت، برخی از برند‌های روغن‌ مدتی است که به طور کل در سطح شهر کمیاب شده‌اند.

 با مراجعه به برخی از سوپرمارکت‌ها، با قفسه‌های خالی روغن مواجه شدیم و وقتی علت را پرسیدیم گفتند: کارخانه به ما بار نمی‌دهد و ما هم به دنبال برندهای متفرقه هستیم.

سوپرمارکتی در منطقه نازی آباد درباره این وضعیت اظهار کرد: همین باری که در مغازه داریم و مردم می‌گویند گران است، اگر تمام شود و بار جدید بیاید گران‌تر خواهد بود. مردم توان خرید ندارند. ما که با زندگی مردم ارتباط مستقیم داریم می‌فهمیم که سطح قدرت خرید مردم چقدر کاهش پیدا کرده است. با گفتن جمله "تحمل کنید" از طرف مسئولان، دردی از مردم دوا نمی‌شود.

مغازه‌داری در منطقه یوسف آباد نیز در همین مورد افزود:در این منطقه که تقریبا مردم دستشان به دهانشان می‌رسد می‌بینیم که فقط کالاهای اساسی را می‌خرند.

در منطقه راه آهن یک مغازه دار که انگار داغ دلش تازه شده بود، گفت: به فکر بستن این آلونک هستم. مگر چقدر می‌شود یک محصول را گران کرد که هم ما ضرر نکنیم هم مصرف‌کننده بخرد؟

وی ادامه داد: ملت صبح به صبح یک عدد نان و پنیر می‌خرند 5 هزار تومان می‌شود، آیا این انصاف است؟

در خیابان انبار نفت چه خبر است؟

پس از مغازه‌های سطح شهر، به خیابان انبار نفت که مرکز عمده فروشی مواد غذایی است سر زدیم،  انبارداران نیز به شدت از کمبود مواد غذایی و گرانی بیش از حد و لحظه‌ای آن گله داشتند.

مشاهدات عینی حاکی از این بود که به تعداد بالایی روغن حلبی 17 کیلویی تا سقف انبارها چیده شد و ابتدا این فکر به ذهن خطور میکرد که این‌ها نیز خرده انبارهای احتکار هستند و منتظر افزایش مجدد قیمت، اما کمی بعد روغن‌ها را بار زدند و بردند. از انبارداران پرسیدم: با وجود این همه بار چرا می‌گویید روغن نداریم؟

پاسخشان این بود که دختر جان تا چند ماه گذشته این بار حدود 10برابر بود این که چیزی نیست!

مسئولان چه می‌گویند؟

در این زمینه دبیر انجمن تولیدکنندگان روغن نباتی گفت: از ابتدای سال ماده اولیه برای تولید ظروف (پت)، 350 درصد معادل 21هزار تومان گران شده و از طرف دیگر مشکل تخصیص ارز برای تولید روغن، برای این صنعت چالش ایجاد کرده است.

امیرهوشنگ بیرشک اظهار کرد: البته در زمینه کمبود روغن باید به هجوم مردم در خرید این کالا نیز اشاره کرد اما پیش‌بینی می‌شود قیمت روغن طی روزهای آینده ارزان شود.

رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی نیز درمورد گرانی‌های بیش از حد و کمبود برخی کالا‌ها در بازار تصریح کرد: افزایش قیمت برخی از مواد غذایی مانند رب اجتناب نا‌پذیر است چرا که ارز دولتی به آن‌ها تعلق نگرفته و همچنین قوطی رب نیز افزایش قیمت داشته است.

محمد آقاطاهر ضمن اشاره به افزایش 30 درصدی قیمت مواد غذایی، بالا رفتن  قیمت گوجه فرنگی را از دیگر عوامل گرانی رب دانست و افزود: عراقی‌ها  بسیاری از موادغذایی از جمله گوجه فرنگی را از کشور ما با دلار می‌خرند. قیمت این محصولات در عراق یک سوم ایران است چرا که ارزش پول ملی ما به شدت کاهش یافته است.

وی ادامه داد: هرچیزی که تا کنون از کشور خارج نمی‌شد الان به کشورهای همسایه فروخته می‌شود آن هم در شرایطی که خودمان به این کالا‌ها نیاز داریم.

رییس اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره اختلاف قیمت درج شده روی محصول و قیمتی که مصرف‌کننده می‌پردازد، تاکید کرد: تا یک ماه آینده تمامی این موارد برطرف می‌شود اما مجددا افزایش قیمت در پیش خواهیم داشت.

او همچنین درباره کمبود روغن در بازار بیان کرد: چندین کارخانه‌ تا کنون عرضه قطره‌چکانی داشته‌اند که قرار شد تا پایان این هفته مشکل برطرف شود.

بر اساس این گزارش افزایش نرخ ارز از ابتدای سال و سیاستگذاری‌های نامناسب در کنار ناکارآمدی وزارت صنعت در حل مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی و همچنین عدم نظارت مناسب بر بازار نه تنها موجب گرانی شده بلکه کمبود برخی از کالاها را رقم زده است، نتیجه اینکه علاوه بر مشکلات موجود نگرانی وبی اعتمادی مردم به مشکلات دامن زده و بخشی از کمبود کالاها به افزایش تقاضا بر می‌گردد. در چنین شرایطی به نظر می رسد تنها راهکار بهبود وضعیت اعتمادسازی و پس از آن حل مشکل تولیدکنندگان و ورادکنندگانی است که به دلیل دستورالعمل‌ها و بخشنامه های پی در پی دچار بلاتکلیفی شده اند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: برنج مواد غذایی جامعه رشد گوجه فرنگی افزایش قیمت کالاهای اساسی راه آهن نفت گرانی ذهن ارز صنعت دلار عراق ایران پول نرخ ارز مشکلات افزایش قیمت مواد غذایی سوپرمارکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۴۶۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب

به گزارش ایسنا، فرشته فزونی نقش تغذیه را در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی عروقی بسیار مهم عنوان کرد.

وی الگوی غذایی نامناسب از جمله مصرف زیاد قند، نمک و چربی‌ها، مصرف کم میوه، سبزی، حبوبات و مصرف بی‌رویه فست فودها و تحرک بدنی کم را مهمترین علل ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر از جمله بیماری‌های قلبی برشمرد.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت، افزود: توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی برای انتخاب محصولات مناسب‌تر کمک می‌کند. بنابراین همه افراد هنگام خرید باید به برچسب محصولات غذایی که با سه رنگ سبز، نارنجی و یا قرمز مشخص شدند دقت کنند.

او با تاکید برانتخاب آگاهانه مواد غذایی، گفت: برچسب محصولات حاوی مقادیر زیاد قند، نمک، چربی، اسید چرب ترانس و انرژی با رنگ قرمز مشخص شدند که باید مصرف این مواد غذایی محدود شود. 

رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت با اشاره به مصرف زیاد نمک در کشورو نقش آن به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار در پرفشاری خون و عوارض قلبی عروقی، گفت: طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال پنج گرم (یک قاشق چایخوری) و در افراد بالای ۵۰ سال و بیماران قلبی وعروقی و کودکان روزانه کمتر از ۳ گرم است.

به گفته وی این میزان نمک شامل نمک‌های پنهان در غذا مانند نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و... نیز می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

فزونی خاطرنشان کرد: اگر مقدار نمک افزوده شده به غذا به تدریج کاهش یابد در مدت چند هفته ذائقه افراد به غذای کم نمک عادت می‌کند.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت به والدین توصیه کرد از غذاهای تهیه شده در منزل و تنقلات سالم شامل میوه، آجیل خام و بدون نمک، ساندویچ‌های خانگی به عنوان میان وعده کودکان و نوجوانان استفاده کنند و فرزندان خود را از کودکی به مصرف غذای کم نمک عادت دهند.

وی مصرف روزانه حداقل پنج واحد سبزی و میوه را یک فاکتور پیشگیری کننده از فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی و عروقی عنوان کرد.

فزونی از سبزی‌ها و میوه‌های تازه، غلات کامل (پوست نگرفته )، حبوبات و مغزها به عنوان منابع  فیبر نام برد و تاکید کرد مصرف روزانه غذاهای حاوی فیبر درکاهش چربی و قند خون و تنظیم فشارخون نقش مهمی دارند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وی پیشنهاد کرد برای افزایش ارزش غذایی برنج آن را به صورت مخلوط با سبزی و حبوبات مصرف کنید.

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت در ادامه سخنان خود به بیان راهکارهایی برای کاهش مصرف نمک، قند و غذاهای چرب به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سلامت بدن به ویژه سلامت قلب و عروق پرداخت که به شرح زیر است: 

ـ سرسفره به غذا نمک نزنید و نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید.

ـ به میوه‌ها و سبزی‌های خام ( گوجه سبز، خیار، گوجه فرنگی و ....) نمک نپاشید.

ـ مواد غذایی نمک سود و دودی شده، انواع شور و ترشی، دسرها، سس‌های سالاد آماده، سویا سس، زیتون و خردل و سوپ‌های آماده و تنقلات شور مانند چیپس سیب‌زمینی، چوب شور، چیپس ذرت، کراکر، آجیل، مغزهای شور از منابع عمده سدیم هستند، مصرف آنها را محدود کنید.

ـ برچسب‌های تغذیه‌ای را مطالعه کرده و غذاهایی را که مقدار سدیم کمتری دارند انتخاب کنید.

ـ از ادویه‌هایی استفاده کنید که در تهیه آنها از نمک استفاده نشده است.

ـ مصرف گوشت‌های فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس که حاوی نمک زیادی است را به حداقل برسانید.

ـ غذاهای کنسروی حاوی نمک زیادی هستند، مصرف آنها را کاهش دهید.

ـ به جای تنقلات شور به فرزندان خود، میوه و آجیل خام بدهید.

ـ به جای نمک از چاشنی‌هایی مانند سبزی‌های معطر تازه یا خشک مانند نعناع، مرزه، ترخون، ریحان و... یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک استفاده کنید.

ـ نمک مصرفی را از نوع تصفیه شده یددار انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که نمک تصفیه شده یددار نیز به اندازه سایر نمک‌ها موجب افزایش فشار خون می‌شود.

ـ مصرف غذاهای  پرچرب را کاهش دهید.

ـ به جای سرخ کردن غذا از روش‌های دیگر پخت مانند بخارپز ، آب پز و تنوری استفاده کنید.

ـ از حرارت دادن زیاد روغن و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

ـ پیش از پختن گوشت چربی‌های قابل رویت آن را جدا کنید.

ـ مصرف ماهی را در برنامه غذایی هفتگی بگنجانید.

ـ از مصرف لبنیات پرچرب، شیرینی خامه‌ای، روغن حیوانی، روغن نباتی جامد، فست فود پرهیز کنید.

_ مصرف چربی‌های اشباع و ترانس را کاهش دهید.

ـ برای کاهش دریافت اسید چرب ترانس (اسید های چرب مضری که به دلیل جامد بودن در دمای محیط و بدن خطراتی چون گرفتگی رگ‌ها و امراض قلبی را ایجاد می کند) از مصرف روغن نباتی جامد، غذاهای سرخ کرده و فست فود اجتناب کنید.

ـ از روغن‌های غیراشباع مانند کانولا، زیتون و کنجد و ... به میزان مناسب و نه خیلی زیاد استفاده کنید.

* چند پیشنهاد برای کاهش مصرف مواد قندی 

ـ مصرف بیش از حد مواد قندی باعث بالا رفتن فشار خون و چربی خون می‌شود بنابراین به جای انواع شیرینی از میوه‌های با طعم شیرین ( خرما و انواع میوه‌های خشک ) به میزان کم استفاده کنید.

ـ در مصرف کشمش و خرما هم اگر زیاده‌روی شود منجر به افزایش کالری دریافتی و چاقی می‌شود.

ـ آب بهترین نوشیدنی برای تامین مایعات است.

ـ مصرف نوشیدنی‌های شیرین را کاهش دهید.

ـ چای و قهوه را بدون اضافه کردن قند و شکر مصرف کنید.

دیگر خبرها

  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • آب چاه بخورید اما آب بسته‌بندی شده نه! | حرف‌های جنجالی مدیر آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی ؛ دروغ بزرگ مافیای روغن چیست؟ | برنج ایرانی بخورید چون..