Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز به نقل از یورونیوز، طوفان فلورانس سهمگین‌ترین طوفان سه دهه اخیر در ایالات‌های کارولینای شمالی و کارولینای جنوبی به ساحل شرقی آمریکا نزدیک شده است و مقامات در ایالات کارولینای شمالی و جنوبی، ویرجینا، مریلند و منطقه واشنگتن دی‌سی‌ وضعیت اضطراری اعلام کرده‌اند. اما نام این طوفان و طوفان‌های دیگر چگونه انتخاب می‌شود؟

 

سازمان جهانی هواشناسی برای گردبادهای حاره‌ای در ده منطقه هوایی جهان مانند «دریای کارائیب، خلیج مکزیک و اطلس شمالی»، «جنوب غربی اقیانوس هند» یا «شمال شرقی آقیانوس آرام» فهرستی از نام‌های رسمی تهیه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

هر سال پنج سازمان منطقه‌ای نیز فهرستی از نام‌های پیشنهادی برای طوفان‌های منطقه خود را به سازمان جهانی هواشناسی پبشنهاد می‌کنند.

 

همه این نام‌ها باید در فرهنگ محلی آشنا نامی بوده بار فرهنگی همان‌جا را داشته باشند؛ مانند فردی، شان یا ایگی در استرالیا و باکونگ یا فلامبویان در اندونزی. این نام‌ها در فهرست‌های پیشنهادی به ترتیب حروف الفبای لاتین درج می‌شوند و یکی از اهداف اصلی این نامگذاری آن است که مخابره اطلاعات درباره طوفان‌ها در زمان حادثه آسان‌تر شود.

 

تا پیش از انتخاب این شیوه نامگذاری، نامیدن طوفان‌ها برای دانشمندان بسیار دشوار بود زیرا می‌بایست هر کدام از این پدیده‌های طبیعی را به نام مختصات جغرافیایی آن می‌خواندند و مثلا می‌گفتند «طوفان عرض جغرافیایی ۱۲.۸ درجه و طول جغرافیایی ۵۷.۷ درجه. می‌توان تصور کرد که در زمان بروز همزمان چند طوفان، چه مشکلی برای نامیدن آنها به وجود می‌آمد.
 

 

 

 

 

سازمان جهانی هواشناسی چگونه نام‌ها را انتخاب می‌کند؟

سازمان جهانی هواشناسی مراقب است که نام طوفان‌ها اشاره به فرد خاصی نداشته باشند. در اوایل قرن بیستم نامگذاری برای هواشناسان به صورت یک سرگرمی در‌آمده بود و آنها نام زن فعلی یا سابق، خواهر یا دوست دختر خود را روی طوفان‌ها می‌گذاشتند.

 

در آن زمان فهرست سازمان جهانی هواشناسی فقط حاوی نام‌های زنانه بود و نام‌های کوچک مردانه از سال ۱۹۷۹ میلادی به بعد وارد این فهرست شدند. از آن زمان به بعد دیگر فهرست‌های این سازمان به منظور پرهیز از تبعیض جنسیتی، از نام‌های کوچک هر دو جنس زن و مرد استفاده می‌کند.

 

چرا طوفان‌های با نام زنانه مرگبارترند؟

پژوهش آکادمی علوم آمریکا در سال ۲۰۱۶ نشان می‌هد که طوفان‌های با نام زنانه قربانیان بسیار بیشتری از طوفان‌های با نام مردانه بر جای گذاشته‌اند. در این مطالعه مشخص شده است که وقتی نامی زنانه به طوفان داده می‌شود، افراد فکر می‌کنند که طوفان ضعیف‌تر و دارای قدرت تخریب کمتری است، بنابراین چندان خود را برای مقابله با آن آماده نمی‌کنند و به همین دلیل، این دسته از طوفان‌ها تلفات انسانی بیشتری بر جای می‌گذارند.

 

با این که داده‌های تاریخی این فرض را تأئید می‌کنند، اما دانشمندان برای رسیدن به این نتیجه، آزمایش هم کرده‌اند. آنها در یکی از آزمایش‌های خود با ایجاد یک جامعه آماری، از آنها پرسیدند که آیا طوفان فرضی «الکساندر» قوی‌تر است یا طوفان فرضی «الکساندرا». بیشتر داوطلبان شرکت در این آزمایش گفته‌اند که طوفان الکساندر از الکساندرا خطرناک‌تر است. الکساندر نام مرد و الکساندرا نام زن است.

 

نتیجه آن که طوفان‌های «مؤنث» دست کم گرفته می‌شوند و مردم از طوفان‌های «مذکر» بیشتر می‌ترسند. به این ترتیب آنها با آمادگی بیشتری با طوفان «مذکر» برخورد می‌کنند و بنابراین تلفات کمتری می‌دهند.

 

به نظر می رسد این نامگذاری هم متاثر از افکار فمنیستی است که در تلاش است تساوی مرد و زن را در هرجایی جابیندازند.

 

115

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: فرهنگ یورونیوز آمریکا طوفان عکس یورو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۵۲۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با اشاره به پرشدن ۸۱ درصدی مخازن سد‌های خوزستان در پی بارندگی‌های اخیر گفت: ۱۰۰ درصد مخزن سد دز پر شد.

عباس صدریان‌فر جمعه شب در گفت وگوی رسانه‌ای بیان کرد: شاهد ۲ موج قوی بارشی در روز‌های ۱۳ و ۱۴ اردیبشهت‌ماه در خوزستان بودیم که حوضه‌های آبریز منتهی به استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داد.
وی با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از ۱۰ روز گذشته مورد رصد کارشناسان سازمان آب وبرق خوزستان قرار گرفت، افزود: بررسی سامانه‌های بارشی به دلیل نوسانات زیاد دشوار بود که با مدیریت خوب و ایجاد ظرفیت در سد توانستیم سیلاب اخیر را به درستی مدیریت کنیم.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، نقطه بحرانی بارندگی اخیر را سد دز دانست و گفت: ورودی سد دز حدود ۲هزار متر مکعب بر ثانیه بود لذا خروجی سد را از روز‌های قبل به حدود ۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه رساندیم تا بتوانیم ظرفیتی حدود ۶۵ میلیون مترمکعب ایجاد کنیم.

صدریان‌فر تصریح کرد: اگر خروجی سد افزایش نمی‌یافت مجبور بودیم آب ورودی به سد دز را خارج کنیم.

وی با تاکید بر اینکه با این ظرفیت توانستیم از سیل پایین دست جلوگیری کنیم، افزود: همزمان با این بارش، در پایین‌دست سد دز، حوضه‌های میانی از جمله سیلاب‌ها، مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی دبی حدود ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه تولید کردند که اگر مقاومت ما برای خروجی سد نبود همپوشانی این ۲ خروجی می‌توانست برای مردم مشکلاتی ایجاد کند.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: وضعیت مدیریت شده و حوضه‌های پایین‌دست در حال فروکش کردن هستند و احتمال دارد خروجی سد دز را در ساعت‌های آتی بیشتر کنیم.
وی از مردم تقاضا کرد در پایین‌دست مراقبت کنند و فرمانداران مربوطه نیز اطلاع‌رسانی لازم را انجام دهند.

۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان پر شد

صدریان‌فر درخصوص آبگیری انجام شده نیز گفت: حدود ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان آبگیری شده است؛ میزان آبگیری سد کارون به ۹۱ درصد و سد دز به ۱۰۰ درصد رسیده است.

بارش بیش از ۱۷۵ میلیمتر باران طی روز‌های پنجشنبه و جمعه باعث آبگرفتگی معابر و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌های عمرانی و کشاورزی شهرستان دزفول شد.

فرماندار ویژه دزفول گفت: دستور تعطیلی بوستان‌های ساحلی این شهر صادر و عملیات تخلیه خودرو‌ها از این بوستان‌ها نیز آغاز شده است.

وی از شهروندان خواست از نزدیک شدن به بستر رودخانه دز و حضور در پارک‌های ساحلی تا عادی شدن شرایط به طور جدی خودداری کنند.

منبع: ایرنا

tags # بارش باران ، اخبار هواشناسی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • شرایط جدید خرید پژوپارس برای ثبت نامی‌های سامانه یکپارچه
  • شرایط جدید خرید پژوپارس برای ثبت نامی‌ها
  • شرایط جدید خرید پژوپارس برای ثبت نامی های سامانه یکپارچه
  • دونگ کوای ؛ جینسنگ زنانه و نسخه ای که می تواند خطرناک باشد(+عکس)
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • بارش بهاری و وقوع طوفان‌های لحظه‌ای همراه با صاعقه آسمان اصفهان را در بر می‌گیرد
  • هشدار سیل و طوفان و تگرگ به ۱۸ استان | تهران در خطر بارش‌های سیل‌آسا
  • روز ۲۱۲ طوفان‌الاقصی|بمباران رفح و ۳ اردوگاه آوارگان
  • آخرین شانس صلح؛ مذاکرات آتش‌بس در قاهره نتیجه بخش است؟
  • هشدار مهم هواشناسی پس از پر شدن ۸۱ درصد مخازن سد‌های خوزستان