Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کودکان بیشترین زمان خود را با والدین و در محیط خانه و به‌ویژه مادر سپری می‌کنند و رفتن به پیش‌دبستانی و کلاس اول ابتدایی شاید اولین تجربه جدایی طولانی‌مدت آنها از خانواده باشد، به همین دلیل ممکن است برای بعضی از کودکان استرس‌زا باشد.

بیشتربخوانید :مهمترین نکات کاربردی برای تربیت کودکان باهوش

اتفاقی که به‌عنوان یک خطر در تربیت فرزندان ما وجود دارد، وابسته کردن کودکان است به‌طوری که وقتی مجبور می‌شوند در مواقع ضروری مانند رفتن به مهدکودک و مدرسه از خانواده فاصله بگیرند، به‌شدت دچار اضطراب جدایی ‌می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی مادران، ناخواسته این کار را انجام می‌دهند و چون خود آنها اضطراب شدیدی دارند، این اضطراب را به کودک هم منتقل می‌کنند و کودکان هم اولین‌باری که به مدرسه یا مهد می‌روند، اضطراب جدایی دارند.

اگر اضطراب جدایی در مقطع مهدکودک برای یک کودک حل شود، برای مقاطع دبستان کار راحت‌تر است و فقط بخشی باقی‌می‌ماند که باید در دبستان قوانینی را رعایت کرده و پاسخگو باشد. در مهدکودک، انعطاف‌پذیری بیشتری در رفتار با کودکان وجود دارد، اما در مدرسه ممکن است با قوانین موجود دچار مشکل شوند.  کاری که پدر و مادرها در روزهای باقی‌مانده تا رفتن کودکان به مدرسه باید انجام دهند، این است که او را تمرین دهند تا نیم‌ساعت به نیم‌ساعت در جایی بدون حضور پدر و مادر باقی‌ بماند تا به این شرایط عادت کند. این اتفاقی است که گاهی مدرسه وادار به انجام آن می‌شود، به‌طوری که گاهی از مادر می‌خواهد در گوشه‌ای از حیاط بایستد تا کودک او را از دور ببیند یا در آخر کلاس بنشیند که کودک به‌مرور به محیط کلاس و مدرسه عادت کند و بتواند از مادر جدا شود. این در حالی است که کودکان نرمال معمولا با شادی وارد مدرسه می‌شوند و مساله‌ای ندارند. در حقیقت این اضطراب جدایی را در کودکان باید با حساسیت‌زدایی منظم و گام‌به‌گام از موضوع اضطراب بیرون کشید و کاری کرد که این اضطراب در او حل شود.

مادر و پدر باید برای کودک از مدرسه تعریف کنند و اینکه چقدر در آنجا دوستان خوبی پیدا می‌کند، بازی می‌کند و معلم خوبی خواهد داشت. یکی از نکات مهم این است که به‌تدریج مادر از کودک فاصله بگیرد تا روز اول مهر که کودک به مدرسه می‌رود، نگران او نباشد. بهتر است در این شرایط، کودک از داخل خانه و از فردی که اضطراب جدایی دارد، جدا شود. به این معنا که مادر اضطراب جدایی خود را حل کند، چراکه این اضطراب مادر است که ناخودآگاه به کودک منتقل می‌شود. روز اول مهر، اگر کودک اضطراب جدایی دارد، از همان خانه با مادر خداحافظی کند و با پدرش به مدرسه برود. یعنی مادر این را بپذیرد و بعد از کنترل اضطراب خود، کودک را با پدرش راهی مدرسه کند چراکه پدر با داشتن آرامش بیشتر، با قدرت بیشتری کودک را راهی می‌کند. اما همیشه این مادر نیست که اضطراب جدایی را به فرزند منتقل می‌کند، بلکه گاهی پدران هستند که به دلیل اضطراب بالایی که دارند، فرزندان‌شان را دچار اضطراب جدایی می‌کنند.

دو موضوع در محیط مدرسه ممکن است برای کودک کلاس اولی اضطراب ایجاد کند. از یک طرف دانش‌آموزان مقاطع بالاتر ممکن است حین بازی، احتیاط نکنند و صدمه‌ای به آنها وارد شود. نکته دیگری که وجود دارد، تکالیفی است که دانش‌آموزان دارند و معلم‌ها ممکن است جدی‌تر در این زمینه با آنها برخورد کنند. اما با سیستم‌های جدید آموزشی این قبیل اضطراب‌ها کمتر شده و دانش‌آموزان بیشتر باید مهارت‌هایی را مانند گل‌کاری فرا بگیرند. یکی از اضطراب‌های واقعی برای مدرسه این است که والدین اطلاع ندارند که فرزندشان فرآیند آموزش را باید پله‌پله فرا بگیرد و نباید از همان روز اول انتظار بهترین‌ها را از او داشته باشند. به‌عنوان مثال، وقتی کودک برای اولین بار حروفی را روی کاغذ ترسیم می‌کند، والدین یا حتی معلم نباید انتظار داشته باشند که خط صافی را بکشد، بلکه اجازه دهند این خط حتی کج و ناصاف کشیده شود و او را تحسین کنند و به او اطمینان دهند که به‌مرور بهتر می‌شود. در واقع، یکی از اضطراب‌ها این است که وقتی کودک مشغول انجام تکالیفش است، مادر کمال‌گرا کنار او بنشیند و خطوط کجی که فرزندش ترسیم می‌کند، با پاک‌کن پاک کند و به او تذکر دهد که این خط باید صاف باشد. این مساله یعنی ارزیابی شدن که یکی از عوامل بروز اضطراب است، اضطراب کودک را زیاد می‌کند. پس مادران باید این مسائل را در خودشان حل کنند؛ معلمان هم دیگر مانند قبل نیستند که با دیسیپلین خاصی، تکالیف را از دانش‌آموزان بخواهند.

اما با همه این راهکارها، درمان اضطراب مادر نکته اصلی است که باید جدی گرفته شود، یعنی تا اضطراب مادر برطرف نشود، کودک نمی‌تواند از اضطراب رها شود. در واقع، اگر در کلاس اول شاهد این هستیم که از 20 نفر شاگرد کلاس اولی، سه نفر گریه می‌کنند، نشان‌دهنده آن است که این سه کودک، مادرانی مضطرب دارند و بقیه دانش‌آموزان، مادران آرام و ریلکسی دارند که نگران جدایی چند ساعته فرزندان‌شان نیستند. حساسیت‌زدایی گام‌به‌گام در هر مرحله‌ از زندگی کودک از قبیل مهدکودک، پیش‌دبستان یا مدرسه اتفاق بیفتد، در همان زمان حل می‌شود. به این معنا که اگر کودکی، این مرحله را در مهدکودک یا پیش‌دبستانی سپری کرده باشد، دیگر برای ورود به کلاس اول مشکلی ندارد و قضیه برایش کاملا عادی خواهد شد. بنابراین وقتی کودکی هنوز اضطراب دارد، یعنی چنین کودکی تا به حال از مادرش جدا نشده است؛ به‌طوری که حتی هنگام بازی کردن هم مادر باید در کنار کودک باشد. بنابراین، مهم‌ترین عامل اضطراب در کودکان، والدین هستند که این اضطراب را در آنها درونی می‌کنند.

منبع: روزنامه فرهیختگان

انتهای پیام/

اضطراب جدایی در کلاس اولی‌ها

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۵۵۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیاد‌های جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند، چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشور‌ها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشور‌ها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشور‌های مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است، اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزء کشور‌های پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد، چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استاندارد‌های آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشور‌ها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشور‌های اسکاندیناوی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا / اعلام سن ثبت‌نام
  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از فردا/ اعلام سن ثبت‌نام
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • کلاس اولی‌ها برای سنجش سلامت ثبت نام کنند/آخرین مهلت آخراردیبهشت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • مشق الفبای زندگی در آغوشی شاید مهربان‌تر از مادر
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟