Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی اسحاقی رئیس مرکز نجوم ادیب اصفهان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، با اشاره به علت شکل‌گیری فصل‌های سال اظهار کرد: با توجه به کج بودن محور زمین در فضا، خورشید در 6 ماه از سال به نیم کره شمالی عمودتر و به تبع به نیم کره جنوبی مایل‌تر می تابد که در نیم کره شمالی تابستان و نیم کره جنوبی زمستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ساکنان استوا این تغییرات فصل را تجربه نمی‌کنند،عنوان کرد: انقلاب‌های زمستانه و تابستانه و اعتدال بهاری و پاییزی که فصل‌های مختلف را رقم می زند، در فاصله استوا تا دو قطب کره‌ی زمین اتفاق می‌افتد.

کارشناس کیهان شناسی در مورد موقعیت خورشید نسبت به زمین در اعتدال بهاری بیان داشت: هنگامی که خورشید  امتداد سماوی را قطع می‌کند وبه صورت مساوی به قطب شمال و جنوب و استوا می‌تابد، طول روز و شب برابر است و اعتدال بهاری رخ می‌دهد.

وی افزود: بعد از اعتدال بهاری، خورشید به قطب شمال به صورت عمود و به قطب جنوب مایل می تابد که در نتیجه، نیم‌کره شمالی تابستان و نیم کره جنوبی زمستان است.

اسحاقی با اشاره به اختلاف 6 ماهه اعتدال بهاری و پاییزی، تصریح کرد: موقعیت خورشید در اعتدال پاییزی مانند اعتدال بهاری است؛با این تفاوت که بعد از اعتدال پاییزی در نیم کره شمالی هوا رو به سرد شدن می‌رود.

کارشناس کیهان شناسی اضافه کرد: این در حالی است که ساکنان نیم‌کره جنوبی اعتدال بهاری را تجربه می‌کنند و هوا رو به گرم شدن می‌رود.

رئیس مرکز نجوم ادیب اصفهان با بیان اینکه منجمان ساعت مخصوصی برای اعتدال پاییزی پیش‌بینی می‌کنند، گفت: در بعضی از سال‌ها اعتدال پاییزی در 31 شهریور و گاهی در اول مهر اتفاق می افتد.

وی در مورد اعتدال پاییزی پیش‌رو عنوان کرد: اعتدال پاییزی امسال در یکم مهرماه اتفاق می‌افتد.

 

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۵۷۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت / بارش و ترافیک سنگین در محورهای شمالی

آخرین وضعیت محورهای کشور برای امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آخرین وضعیت راه‌های کشور تا امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ به شرح زیر است:

آخرین وضعیت جوی ترافیکی محورهای شمالی

ترافیک سنگین در محور چالوس مسیر (شمال به جنوب) محدوده ماسال

ترافیک سنگین در محور هراز مسیر (شمال به جنوب) محدوده سه راهی چلاو

ترافیک نیمه سنگین در محور فیروزکوه مسیر (جنوب به شمال) محدوده ورسک

تردد روان در آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین - رشت (رفت و برگشت)

آزادراه قزوین - رشت فاقد مداخلات جوی و سایر محورهای شمالی دارای بارش باران است.

آخرین وضعیت جوی ترافیکی سایر محورها

تردد روان

آخرین وضعیت جوی محورها

بارش باران در برخی از محورهای استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، تهران، البرز، مازندران، گیلان، گلستان، سمنان فارس، خراسان جنوبی، کردستان و کرمانشاه

انسدادهای اخیر

محورهای مسدود شریانی:

محور خرم آباد - پلدختر تا اطلاع بعدی مسدود است و تردد از محور جایگزین خرم آباد - کوهدشت و آزادراه خرم آباد - پل زال انجام می‌شود.

راور - دیهوک

محورهای مسدود غیرشریانی:

۱- هشتگرد - طالقان

۲- کمربندی جدید خرانق - یزد

۳- اسپکه - بمپور

۴- یزد - دربید

۵- حاجی آباد - آهنگران

۶- سروآباد - پاوه

۷- رباط پشت بادام - بیاضه

۸- عسلویه - گله دار

۹- طبس - بردسکن

۱۰- بیرجند - شوشود

آخرین وضعیت جوی استان‌های کشور

صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز در شمال غرب، غرب، سواحل دریای خزر، دامنه‌های جنوبی البرز، شمال شرق و بعضی مناطق استان‌های بوشهر، شرق خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کرمان و خراسان جنوبی، ابرناکی، وزش باد و بارندگی ادامه خواهد داشت.

وی افزود: یکشنبه در ارتفاعات البرز شرقی، بعضی نقاط واقع در شمال غرب و غرب، افزایش ابر و رگبار پراکنده رخ می‌دهد و طی روزهای شنبه و یکشنبه در شمال غرب و دامنه‌های جنوبی البرز وزش باد شدید انتظار می‌رود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: دوشنبه با ورود سامانه بارشی به غرب کشور، بارش در نوار غربی، دامنه‌های جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران، غرب سواحل دریای خزر و بعضی نقاط استان اصفهان، ابرناکی، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد پیش بینی می‌شود.

ضیائیان ادامه داد: در کرمانشاه، غرب کردستان شمال آذربایجان شرقی و غربی و گیلان، بارش شدت خواهد داشت و سه‌شنبه بارندگی در جنوب غرب و جنوب کاهش می‌یابد و در کل نوار شمالی، ابرناکی، گاهی رگبار باران، رعد و برق و وزش باد همراه با کاهش نسبی دما پیش بینی می‌شود.

وی گفت: چهارشنبه و پنجشنبه گستره بارش در شمال غرب، سواحل دریای خزر، خراسان شمالی و خراسان رضوی خواهد بود و در نوار شرقی کشور وزش باد افزایش می‌یابد، امروز خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و از بعد از ظهر دوشنبه تا پنجشنبه دریای خزر مواج خواهد.

کد خبر 750422

دیگر خبرها

  • انتصابات جدید در حزب اعتدال و توسعه
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه
  • کره جنوبی سطح هشدار خود را در ۵ سفارتخانه افزایش داد
  • باز باران، با طراوت بهاری
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • جهت چرخش آب در اکوادور خط میانی کره شمالی و جنوبی (فیلم)
  • خبر خوب هواشناسی؛ بارش‌های بهاری نیمی از کم‌بارشی‌های کشور را جبران کرد + جزئیات
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت / بارش و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
  • خبر خوب هواشناسی ؛ بارش‌های بهاری نیمی از کم‌بارشی‌های کشور را جبران کرد + جزئیات
  • بارش‌های بهاری در خراسان جنوبی/کویر به دریاچه تبدیل شد + فیلم