Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری استرالیا، توفان سهمگین منگهوت (Mangkhut) که از روز گذشته وارد بخش هایی از جنوبی چین شده، خسارات گسترده‌ای در این منطقه بر جای گذاشته است. این توفان سهمگین با قدرت بالا وارد هنگ کنگ شد و موجب سقوط تعداد زیادی از کانتینرهای حمل کالا در بنادر این شهر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در نتیجه این توفان، شیشه‌ تکه تکه شده آسمان خراش های تجاری هنگ کنگ همانند ورق های کاغذ در آسمان پراکنده بودند.

منگهوت حین ورود به هنگ کنگ موجب لغو بیش از 900 پرواز شد ولی با گذشت چند ساعت، توفان قدرت خود را از دست داد و این روند موجب از سرگیری پرواز هواپیماها شد. با این حال، سیل در بخش هایی از هنگ کنگ و ماکائو جاری شده است و 38 رودخانه در نواحی اطراف طغیان کرده اند.

توفان منگهوت در هنگ‌کنگ تلفات جانی نداشته است ولی بیش از 200 تن زخمی شدند.

اداره هواشناسی هنگ کنگ روز گذشته این توفان را «پادشاه توفان ها» نامید و اعلام کرد بیش از 48 هزار قایق ماهیگیری در سواحل پهلو گرفتند و اجازه صید به آنها داده نشد. همچنین 29 هزار پروژه ساخت و ساز و 640 سایت گردشگری در هنگ کنگ و ماکائو  تعطیل شده بود.

توفان منگهوت روز گذشته با سرعت 162  کیلومتر در ساعت پس از خروج از فیلیپین، نواحی جنوبی چین از جمله استان گوآنگ دونگ، بزرگترین استان چین، را درنوردید. تلویزیون مرکزی چین گزارش داد توفان مانگهوت بیش از 200 میلیون یوآن [29 میلیون و 100 هزار دلار] خسارت بر جای گذاشته است.

توفان منگهوت که هنگام ورود به جنوب چین توفان، درجه 5 بود پس از ورود به استان گوآنگزی در شمال چین به درجه 3 کاهش یافت و از قدرت آن کم شد.

خبرگزاری شین هوآ گزارش داد بیش از 100 میلیون نفر در استان گوانگزی ساکن هستند که پیش از ورود توفان منگهوت، حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر از ساکنان آن، محل زندگی خود را ترک کردند.

توفان منگهوت از اواسط هفته گذشته وارد فیلیپین شد و علاوه بر جاری شدن سیل و رانش زمین، 64 قربانی  و ده ها زخمی بر جای گذاشت.

انتهای پیام/

توفان منگهوت در هنگ‌کنگ+ تصاویر

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چین حوادث طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۵۸۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است

درحالی که بار دیگر بارش‌ها و سیلاب، چین را تحت تاثیر قرار داده و به آواره شدن ده‌ها هزار نفر انجامیده است، نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نزدیک به نیمی از شهرهای بزرگ چین به ویژه در مناطق ساحلی به دلیل استخراج آب‌های زیرزمینی و وزن سنگین ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری در حال غرق‌ شدن هستند.

به گزارش ایسنا، شهرهای متاثر از این روند از جمله «پکن» و «تیانجین» در بخش شرقی چین و در امتداد ساحل قرار دارند. ترکیب عوامل یادشده با افزایش سطح آب دریاها در این شهرهای در حال غرق شدن تا سال ۲۱۲۰ حدود ۱۰ درصد جمعیت نواحی ساحلی چین، یعنی تقریبا ۵۵ تا ۱۲۸ میلیون نفر را در معرض آب‌گرفتگی شهرها، سیلاب و خسارات جبران‌ناپذیر قرار خواهد داد.

کارشناسان در این مطالعه که در مجله «علوم» (Science) منتشر شد، فرسایش خاک و نشست زمین در هر شهر چین با جمعیت بیش از دو میلیون نفر را در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ اندازه‌گیری کردند. از میان ۸۲ شهر ارزیابی‌شده، ۴۵ درصد آن‌ها بیش از سه میلی‌متر در سال نشست می‌کنند و ۱۶ درصدشان هم بیش از ۱۰ میلی‌متر فرو رفته‌اند.

طبق این مطالعه، سه‌چهارم جمعیت شهری چین که در سال ۲۰۲۰ حدود ۹۲۰ میلیون نفر برآورد شد، در همین شهرهای بزرگ این کشور پهناور جهان زندگی می‌کنند.

به نوشته کارشناسان، به نظر می‌رسد این فرسایش خاک به مجموعه‌ای از عوامل مانند استخراج آب‌های زیرزمینی و وزن ساختمان‌ها بستگی دارد. تعداد آسمان‌خراش‌ها هر روز بیشتر می‌شود، جاده‌ها و بزرگراه‌ها گسترده‌تر می‌شوند و آب‌های زیرزمینی مدام در حال استخراج و استفاده‌اند؛ همگی هم با سرعت بالا.

با اینکه موضوع بالا آمدن سطح آب و فرسایش خاک شهرهای چین مدت‌ها است که مشخص شده، این مطالعه اولین تصویر کلی از این مشکل در مقیاس ملی است. کارشناسان از داده‌های ماهواره‌های سنتینل‌ــ۱ (Sentinel-۱) استفاده کردند که با کمک تجهیزات راداری روزنه مصنوعی تداخل‌سنجی (InSAR) تغییرات عمودی در سطح زمین را اندازه‌گیری می‌کند و این نتایج را با ارزیابی‌های آب زیرزمینی از پایش چاه‌ها و داده‌های وزن ساختمان ترکیب کردند.

این گروه تحقیقاتی نوشت: علاوه بر الگوی ملی فرونشست شهرها، ما عوامل متعدد طبیعی و انسانی را شناسایی کردیم که با این پدیده مرتبط بودند. عوامل طبیعی عبارت بودند از موقعیت زمین‌شناسی هر شهر و عمق سنگ بستر آن که می‌تواند در میزان وزنی که زمین قادر است بدون فرسایش تحمل کند، تاثیر بگذارد.

کارشناسان بین شهرهای در حال غرق‌ شدن و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی نیز ارتباط محکمی پیدا کردند. به گفته آنها، بیشتر تغییرات در آب‌های زیرزمینی ناشی از فعالیت‌های انسانی بود و الگوهای بارش طبیعی تنها در ۱۲ درصد این تغییرات نقش داشت.

به گزارش لایوساینس، شبکه‌ حمل‌ونقل شهری از جمله قطارهای سنگین مترو و لرزشی که ایجاد می‌کنند، همچنین معدن‌کاری و استخراج منابع هیدروکربنی که هر دو حفره‌های خالی در زمین ایجاد می‌کنند، از دیگر عوامل موثر در فرسایش خاک و ترک خوردن زمین هستند.

کارشناسان تاکید کردند: کلید رسیدگی به فرونشست شهرها در چین می‌تواند کنترل طولانی‌مدت و پایدار استخراج آب‌های زیرزمینی باشد.

به گزارش ایندیپندنت، ناپایداری خاک و ترک‌ خوردن زمین و افزایش خطر سیل تهدیدی جدی برای زیرساخت‌ها و انسان‌ها است. بر اساس این تحقیق، شهرهای در حال غرق شدن در سواحل شرقی چین به‌زودی به پایین‌تر از سطح دریا سقوط می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود که تا ۱۰۰ سال آینده، ۲۶ درصد این کشور به زیر این آستانه برود. در حال حاضر، حدود شش درصد زمین‌های چین پایین‌تر از سطح دریا قرار دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سیل در چین (عکس) خسارات و تلفات بی سابقه سیل در چین

دیگر خبرها

  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به ۲۱ رشته قنات
  • آبگیری ۳۰ درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد
  • سیل از ۴ طرف کاشان را محاصره کرد
  • در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی سیل و توفان بود
  • تصرف و عدم لایروبی رودخانه‌ از مشکلات کاشان است+فیلم
  • گفتگو با فرماندار راور درباره خسارات سیل به این شهرستان
  • توفان در زاهدان جان یک نفر را گرفت
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • بازدید فرماندار سرباز از خسارات بارندگی و سیل از راه‌های روستایی
  • عواملی که منجر به تشدید خسارات سیل در چین شده است