Web Analytics Made Easy - Statcounter

جوان آینده‌نگر فیروزآبادی توانسته است با کسب تجربه‌­ای پنج ساله در کشت گلخانه‌­ای، اکنون محصولات گلخانه‌­ ۵ هزار متری خود را به بازارهای روسیه صادر کند. ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۴ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، شناخت و استفاده از وضعیت و قابلیت­‌های بومی و حضور بخش­‌های خرد در عرصه تولید اقتصادی به عنوان دو رکن اقتصاد مقاومتی در احداث گلخانه در استان فارس مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان فارس در سال­‌های اخیر با خشکسالی و کمبود نزولات آسمانی روبه‌­روست که کشاورزی این استان را تحت تاثیر قرار داده است.

در پی ایجاد این وضعیت اقلیمی کشت­‌هایی که بالاترین بهره­‌وری و کمترین هدر رفت آب را دارند، مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است. کشت گلخانه‌­ای به عنوان کشتی که بالاترین بازده را در استفاده از هر متر مکعب آب دارد، مورد تاکید سازمان جهاد کشاورزی و دیگر دستگاه‌­های مربوطه قرار گرفته است.

حمیدرضا نیک جوان 28 ساله فیروزآبادی، نخستین فردی است که در شهرستان فیروزآباد به سراغ این نوع کشاورزی رفته است و اکنون صاحب گلخانه‌­ای 5 هزار متری است که فلفل دلمه­­‌های رنگارنگ آن به بازارهای کشور روسیه صادر می‌­شود. نیک به تسنیم گفت: به آینده خوش بینم و چشم‌­اندازی 5 ساله را روبه‌­روی خود دارم.

کارآفرین فیروزآبادی که در رشته برق تحصیل کرده است، پس از تحصیل به دنبال تولید در عرصه کشاورزی رفته است و اکنون تجربه‌­ای پنج ساله در گلخانه­‌داری دارد که رهاورد راه او گلخانه‌­ 5هزار متری است که یک سال از احداث آن می‌گذرد. این تلاشگر اقتصادی با بیان اینکه برای کسب تجربه با گلخانه‌­ای هزار متری و با هزینه کاملا شخصی آغاز کردم، گفت: اکنون برای 5 نفر اشتغال ایجاد کرده‌­ام که در فصل­‌هایی از سال تا چند برابر افزایش می‌­یابد و این گلخانه نیم هکتاری قطعا در آینده اشتغال­زایی بیشتری را به همراه خواهد داشت.

گلخانه آقای نیک با سرمایه‌­ای نزدیک به 1 میلیارد و 200 میلیون تومان احداث شده است که 900 میلیون تومان وام و 300 میلیون سرمایه شخصی اوست. نیک معتقد است اعطای وام­‌هایی با بهره بالا برای فعالان اقتصادی در این زمینه مناسب نیست و آغاز فعالیت در این زمینه برای جوانان حمایت­‌های بیشتر دستگاه‌هایی چون بسیج سازندگی و جهاد کشاورزی را می­‌طلبد.

هر چند اسفندیاری رئیس بسیج سازندگی شهرستان فیروزآباد از اعطای یک میلیارد و 30 میلیون تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی در سال گذشته در این شهرستان سخن می‌گوید و معتقد است در صورت وجود اعتبار از فعالان دریغ نخواهد شد، اما تسهیلات اعطایی از این رهگذر شاید بیشتر برای پروژه‌­هایی با سرمایه اولیه کمتر مناسب باشد.

رئیس بسیج سازندگی فیروزآباد از فعالیت بالای این شهرستان در عرصه اقتصاد مقاومتی خبر داد به طوری که بیشترین میزان دریافت تسهیلات را به خود اختصاص داده است.  وی درباره میزان اعتبار امسال می‌گوید: تاکنون 40 میلیون تومان پرداخت شده و برای 45 میلیون تومان نیز پرونده تشکیل شده است.

نیک با اشاره به دریافت 15 میلیون تسهیلات از بسیج سازندگی، اذعان کرد: این میزان در برابر سرمایه اولیه مورد نیاز برای احداث گلخانه ناچیز است و مجبور بوده است از وام­‌هایی با بهره‌­های بالاتر نیز استفاده کند.

از دیگر مسائل و مشکلات پیش‌روی گلخانه­ آقای نیک به عنوان اولین گلخانه شهرستان فیروزآباد، تامین مواد اولیه و تهیه یا تولید نشا است که باید از شهرهایی چون اصفهان تهیه شود که با احتساب هزینه حمل و نقل سرمایه­‌بر خواهد بود. کارآفرین موفق فیروزآبادی هزینه تامین نشاء برای هر سالن را 12 میلیون تخمین می­‌زند و از دو برابر شدن هزینه‌­ها در 3 ماه اخیر گله­‌مند است.

هر چند شهروندان فیروزآبادی از خواص فلفل دلمه­‌های رنگی آگاهی لازم ندارند و محصولات این گلخانه تماما بسته­‌بندی و به خارج از کشور صادر می­‌شود و به این دلیل هزینه­‌های فروش نیز افزایش می­‌یابد اما نیک از درآمد اکنون گلخانه‌­اش ابراز رضایت می­‌کند و می‌­گوید برای بهبود درآمد به آینده خوشبین هستم.

این فعال عرصه اقتصاد مقاومتی معتقد است گلخانه صنعتی است که در صورتی که با قاعده درست و علمی احداث و بهره­‌برداری شود می‌­تواند اشتغال و درآمدی پایدار را به دنبال داشته باشد. وی از حمایت­‌های جهاد کشاورزی یاد می­‌کند که در عین حال می‌­توانست و می‌­بایست بسیار بیشتر از اکنون صورت گیرد.

نیک با اشاره به افزایش 3 برابری هزینه احداث گلخانه در چند ماه اخیر چنین می­‌گوید  که نمی‌­تواند با اطمینان آغاز این فعالیت را به دیگران توصیه کند و علاقه‌مندان به این فعالیت کشاورزی نباید امید زود هنگام به کسب درآمد بالا داشته باشند. با این حال او از آمادگی خود برای راهنمایی و هدایت داوطلبانه علاقه‌مندان به آغاز کشت گلخانه‌­ای خبر داد.

کشت گلخانه به اذعان کارشناسان وزارت کشاورزی مناسب‌­ترین کشت برای وضعیت اقلیمی سال­‌های اخیر فارس است و می‌­تواند به پایداری کشاورزی استان بینجامد. هدایت سرمایه‌­های خصوصی و ارائه تسهیلات به این سمت ضمن ایجاد اشتغال، به ثبات بخش کشاورزی و تامین غذایی کشور بینجامد.

گزارش از فاطمه رفاهت 

انتهای پیام/ن

R41382/P1361/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۱۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه اقتصاد دریامحور هنوز خروجی عملیاتی نداشته است

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان گفت: کارگروه اقتصاد دریا محور هنوز در فاز فرایندی است و خروجی عملیاتی نداشته و دلیلش هم شروع کار کارگروه استانی پیش از کارگروه ملی است که جمع‌بندی ملی، طبقه بندی استانی را در این کارگروه تغییر داد و امسال با گذر از این مرحله، عملیات‌های تعریف شده را شروع می‌کنیم.

مهدی دوستی، امروز (ششم اردیبهشت ماه)، در جمع خبرنگاران با اشاره به تعدد نظام اولویت‌های استان، اظهار کرد: پیشبرد همزمان برنامه‌های اجرایی اقتصاد دریا پایه، تحقق مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهوری و عملیاتی کردن شعار سال سه کلان اولویت استان هستند.

وی پیگیری مستمر مصوبات سفر و برگزاری جلسات کارگروه اقتصاد دریا محور را در حال انجام اعلام کرد و عنوان کرد: کارگروه اقتصاد دریا محور هنوز در فاز فرایندی است و خروجی عملیاتی نداشته و دلیلش هم شروع کار کارگروه استانی پیش از کارگروه ملی است که جمع‌بندی ملی، طبقه بندی استانی را در این کارگروه تغییر داد و امسال با گذر از این مرحله، عملیات‌های تعریف شده را شروع می‌کنیم.

دوستی حرکت در مسیر تعیین شده توسط مقام معظم رهبری را تکلیف مهم استان دانست و تاکید کرد: برای تحقق شعار سال نیز کارگروهی در حال شکل‌گیری و انسجام است که هدف مشخص این کارگروه تعیین راهبردهای ماندگار در مسیر جهش تولید است.

وی در خصوص راهبردهای تحقق شعار سال، افزود: پیدا کردن راهکارها و نحوه مشارکت مردم در اقتصاد وظیفه‌ی سخت مدیران است اما باید مسیر مشارکت برای مردم مشخص باشد و فراتر از مدل‌های فعلی که مثلاً زمینی برای دامداری در اختیار مردم قرارمی‌گیرد، باشد.

وی در پایان بر پیشبرد همزمان سه کلان اولویت برنامه‌ای استان نیز تاکید کرد و گفت: اعضای شورای مشورتی کارگروه تحقق شعار سال کار خود را شروع کرده‌ اند همچنین بیشتر مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان نیز ابلاغ شده که باید در اجرای همزمان، مردم اثر و راهگشایی این مصوبات را ببینند، به عنوان مثال در حوزه راه‌آهن مصوبات مهمی داریم که می‌تواند به بندر شهید رجایی جانی دوباره دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • کارگروه اقتصاد دریامحور هنوز خروجی عملیاتی نداشته است
  • بهره‌برداری از گلخانه ۳ هزار متری دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی ظرف ۶ ماه آینده
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • وزیر اقتصاد: اتفاقی نشدنی تحقق یافت
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح