Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@17:05:23 GMT

1500 گونه گياهان بومي در قزوين شناسايي شده است

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۶۲۱۱۷

1500 گونه گياهان بومي در قزوين شناسايي شده است

خبرگزاري آريا - قزوين - ايرنا - رييس مرکز تحقيقات، آموزش و منابع طبيعي کشاورزي قزوين گفت: 1500 گونه گياهي بومي طي 15 سال تحقيقات و جست وجو در استان شناسايي شده است.

مهرزاد محصص مستشاري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين گونه ها که 300 مورد آنها مربوط به گياهان دارويي است در قالب 6 هزار و 500 نمونه در ذخيرگاه ژنتيکي و موزه گياهان منابع طبيعي قزوين نگهداري مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه اين گياهان شاهل مرتعي، دارويي، درخت و درختچه هستند، اظهار داشت: گياهان ياد شده در حوزه منابع طبيعي بوده و از حوزه کشاورزي منفک هستند.
رييس مرکز تحقيقات، آموزش و منابع طبيعي کشاورزي قزوين از اين ذخيرگاه به عنوان يک بانک ارزشمند گياهان بومي استان ياد کرد و گفت: نقشه پهنه بندي مربوط به اين گياهان و اينکه دقيقا به کدام نقطه از استان اختصاص دارند نيز تهيه شده است.
وي با بيان اينکه گونه ها منبع مهم و ارزشمندي براي تحقيقات پژوهشگران حوزه کشاورزي و منابع طبيعي به شمار مي روند، افزود: دانشجويان تحصيلات تکميلي نيز براي انجام طرح هاي تحقيقاتي خود و ارايه پايان نامه هاي مقطع کارشناسي ارشد و دکترا اين منابع را مورد استفاده قرار مي دهند.
محصص مستشاري با اشاره به چاپ و انتشار کتاب گياهان دارويي قزوين توسط مرکز تحقيقات، آموزش و منابع طبيعي کشاورزي استان، گفت: ذخاير موجود در اين مرکز به ما از طريق تحقيقات طولاني مدت براي استفاده بهتر از اين دسته گياهان و شناخت بيشتر از خواص آنها کمک مي کند.
3013
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۲۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین

مهدی جلوخانی مدیرکل دامپزشکی قزوین گفت: واکسینه شدن این تعداد طیور روستایی در فاز دهم طرح واکسیناسیون با به کارگیری از توان نیرو‌های دولتی و با اولویت روستا‌های اطراف مزارع صنعتی طیور و روستا‌های با جمعیت بالای طیور بومی صورت گرفت.

وی ادامه داد: در راستای اجرای برنامه‌های پیشگیرانه دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور با هدف پیشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل در جمعیت طیور روستایی، مرحله دهم واکسیناسیون در جمعیت طیور بومی استان اجرا شد.

جلوخانی با اشاره به اهداف عمده این طرح گفت: ارتقا سطح ایمنی طیور بومی، پیشگیری از وقوع بیماری و همچنین کاهش انتشار ویروس بیماری نیوکاسل از مخازن طبیعی به واحد‌های صنعتی و همچنین کاهش کانون‌های این بیماری در مزارع صنعتی و کمک به تولید و معیشت روستاییان از اهداف طرح واکسیناسیون طیور روستایی بود.

به گفته این مسئول، بیماری نیوکاسل یکی از مهمترین بیماری‌های ویروسی در طیور است که ضمن ایجاد تلفات در جمعیت طیور، خسارات اقتصادی زیادی را در واحد‌های پرورش نیمچه‌های گوشتی و مزارع مرغ تخمگذار به دنبال دارد.

وی افزود: مهمترین راه پیشگیری از بروز این بیماری انجام برنامه واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در پرورش و نگهداری طیور است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • ۲ تن چوب تاغ قاچاق در محور فولاد محله_مازندران کشف شد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند