Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@04:01:24 GMT

دماوند، منبع انرژی زمین گرمایی

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۶۳۵۶۹

دماوند، منبع انرژی زمین گرمایی

تهران- ایرنا- استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به پتانسیل انرژی زمین گرمایی در دماوند گفت: با توجه به وجود مخزن 400 کیلومتر مربعی گدازه در دماوند، اگر حفاری صورت بگیرد می تواند برق منطقه دشت هراز را با 100 هزار نفر جمعیت تامین کند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر مهدی زارع در نشست ریسک آتشفشان دماوند، وضعیت موجود و چه باید کردها که امروز -دوشنبه- در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد، اظهار داشت: انرژی زمین گرمایی یکی از منابع مهم انرژی های تجدیدپذیز است و یک درصد کل انرژی دنیا را تامین می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو وابسته فرهنگستان علوم تاکید کرد: این کار در کشورهای دیگر هم انجام شده و مثلا در استرالیا و مرز آلمان و فرانسه نیروگاه های زمین گرمایی به همین شکل زده شده است.

*زندگی یک‌چهارم جمعیت کشور کنار دماوند، بر اهمیت آن می افزاید
وی همچنین با اشاره به اهمیت گسترش امکانات امداد و نجات در منطقه دماوند گفت: حدود 22 میلیون نفر نزدیک و تا شعاع 100 کیلومتری این قله که مهمترین آتشفشان کشور است، زندگی می کنند و این بر اهمیت راهبردی آن می افزاید.
زارع ادامه داد: استان تهران و البرز بر اساس سرشماری سال 95 حدود 16 میلیون نفر و استان مازندران حدود 5 میلیون نفر جمعیت دارد، بنابراین می توان برآورد کرد حدود 22 میلیون نفر در نزدیکی یا شعاع 100 کیلومتری این آتشفشان به عنوان مهم ترین آتشفشان کشور زندگی می کنند.
وی ادامه داد: از نظر راهبردی، هر مخاطره ای در این منطقه روی دهد مشکل زیادی به جهت امداد و نجات داریم زیرا امکانات و تجهیزات در همه این منطقه مناسب نیست.
عضو وابسته شاخه زمین شناسی فرهنگستان علوم اظهار داشت: علاوه بر این در صورت بروز هر رخدادی با مسدود شدن راه ها مواجه می شویم و مشکل اصلی تردد است، بنابراین باید باید بررسی کنیم چطور می توان این مشکلات را رفع و امکانات پراکنده را متمرکز کرد.
وی در ادامه به خصوصیات ظاهری قله دماوند اشاره کرد و ادامه داد: قله دماوند از نظر تکتونیکی وسط حالت وی V شکل کوه البرز واقع شده و امکان خروج گدازه از آن وجود دارد.
زارع اظهار داشت: سن دماوند بر اساس برآوردها یک میلیون و 780 هزار سال براورد می شود و پایش زلزله شناختی آتشفشان برای اینکه بدانیم از نظر تکتونیکی اثر یا تغییراتی در لرزه خیزی گسل های پیرامون دماوند روی می دهد، لازم است.
استاد پژوهشگاه زلزله شناسی در این نشست که کارشناسانی از سازمان های مرتبط هواشناسی، زمین شناسی و نقشه برداری نیز حضور داشتند تاکید کرد: اگر سن لغزش های بزرگ در منطقه درست تعیین شود، می توان اطلاعات بیشتری در مورد فعالیت های دماوند نیز به دست آورد.
وی با اشاره به گسل مشاء در جنوب البرز گفت: فعالیت دماوند روی گسل مشاء هم موثر است و مطالعات یکی از دانشجویان پژوهشگاه زلزله شناسی نشان می دهد توان لرزه زایی آن به وقوع زلزله هایی با بزرگای 7.9 یا 7.7 می رسد.
وی همچنین به تحلیل داده های دستگاه های جی پی اس اشاره کرد و گفت: بر اساس این مطالعات نزخ کوتاه شدگی در این منطقه 2 تا 5 میلی متر است و نبودهای لرزه ای در البرز مرکزی در دهه های اخیر موجب سوالاتی شده است. زیرا در این منطقه گسل فعال، لغزش بزرگ زمین در گذشته را داشته ایم ولی زلزله جدید نداشته ایم.
استاد پژوهشگاه زلزله شناسی با اشاره به زلزله های تاریخی در این منطقه گفت: زلزله های سال های 1835 و 1830 بزرگ ترین و مهم‌ترین زلزله های تاریخی این منطقه است.
وی افزود: یک زلزله با بزرگای 7 ریشتر دز سال 1957 در سنگ چال آمل داشته ایم. اما در این منطقه اغلب خردلرزه ثبت شده است و خردلرزه ها در منطقه شرق تهران و شرق البرز بیشتر بوده اند.
به گفته زارع، آخرین داده های لرزه خیزی در 10 سال اخیر نشان می دهد 137 زلزله با بزرگای 2.5 تا 3 ریشتر در 140 سال اخیر، 40 زلزله بین 3 تا 3.5 ریشتر در 40 سال اخیر و 10 زلزله 3.5 تا 4 در 20 سال و 5 زلزله 4 تا 4.5 و 1 زلزله 4.5 تا 5 ریشتر در 5 سال اخیر روی داده است.
ادامه دارد...
علمی9157*2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط زيست دماوند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۳۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است

مدیرکل امور خانواده و بانوان استانداری مرکزی گفت: آسیب شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، پروین مفتح‌زاده ظهر امروز در حاشیه مراسم قرعه کشی زمین جوانی جمعیت در شهر جدید امیرکبیر اظهار داشت: استان مرکزی جزو استان‌های سالمند کشور است و در مولید در سه دهه اخیر دچار آسیب شده است و از طرفی استان مرکزی جزو چهار استان برتر اقتصادی کشور است و ظرفیت جمعیت پذیری در استان را از هر لحاظ دارد. بنابراین لازم است برای جوان‌سازی این شهر آحاد جامعه اقدام داشته باشند. 

وی افزود: خانواده‌ها برای جوانی جمعیت استان نیازمند به حمایت دارند، اما در ابتدا خانواده‌ها باید با چالش‌ها و  آسیب‌های جامعه سالمند آشنا شوند، این آسیب شناسی در استان مرکزی آغاز شده که یکی از آسیب‌ها توسعه فازهای بعدی خانه سالمند در استان مرکزی است که نمی‌توان به این توسه افتخار کرد چراکه منجر به کوچک شدن خانواده می‌شود. 

مفتح زاده عنوان کرد: باید هوشیار باشیم که در استان مرکزی با چاله جمعیتی مواجه نشویم، بنابراین با توجه به اینکه خانواده‌ها برای جوانی جمعیت استان نیازمند حمایت هستند اما در گام نخست می‌طلبد خانواده‌ها با چالش‌ها و آسیب‌های جامعه سالمند آشنا شوند.

مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری مرکزی عنوان کرد: حمایت‌های دولت بیشتر جنبه تشویقی دارد، طی دو سال گذشته قانون جوانی جمعیت در مجلس مصوب و ابلاغ شد و از این قانون رهبر انقلاب اسلامی به عنوان قانون خوب یاد کردند، یکی از حمایت‌های دولتی در راستای جوانی جمعیت واگذاری زمین است که در استان مرکزی سقف واگذاری زمین 200 متر دیده شده است. 

مفتح‌زاده بیان کرد: مردم و دولت باید به یکدیگر اعتماد داشته باشند تا زمینه رشد فراهم شود و باید به فکر باشند که با چاله جمعیتی مواجه نشویم در این راستا باید خلأها از جمله کاهش جمعیت را بپوشانیم. 

به‌گزارش تسنیم، پایان مراسم آیین قرعه کشی 900 قطعه زمین 200متری، 300 متری و 400 متری در شهر جدید امیرکبیر با حضور متقاضیان برگزار شد. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • دامغان لرزید
  • زلزله ۵.۶ ریشتری شمال ترکیه را لرزاند
  • نجات ۲ کوهنورد در ارتفاعات ساران و بولان
  • دو زلزله منطقه مسجد حضرت ابوالفضل خسارتی نداشته
  • دو زلزله منطقه مسجد حضرت ابوالفضل خسارتی نداشته است
  • زلزله ۴.۸ ریشتری در سیستان و بلوچستان
  • زلزله ۴.۸ ریشتری سیستان و بلوچستان را لرزاند
  • زلزله ۴.۸ سیستان و بلوچستان را لرزاند
  • آسیب‌شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است
  • نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود