Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@01:00:23 GMT

کمپ دیوید؛ نمایش نفاق ریاض و قمار قاهره

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۶۴۶۲۶

کمپ دیوید؛ نمایش نفاق ریاض و قمار قاهره

تهران-ایرنا- دیروز 16 سپتامبر سالگرد کشتار صبرا و شتیلا بود و امروز 17 سپتامبر سالروز امضای کمپ دیوید؛ یک روز قتل فلسطینیان با دست های صهیونیستی و روز بعد قمار سران عرب بر سر سرزمین شان و این کشتار همچنان ادامه دارد.

این بخشی از نوشته سعید عرفه کاربری مصری در توئیتر است که این گونه ادامه می یابد: کشتار صبرا و شتیلا 36 سال پیش در چنین روزهایی به دست اسرائیل و عومل آن رخ داد در حالی که ذبح سرزمین فلسطینیان 4 سال قبل از آن یعنی 40 سال پیش با دست هایی عربی انجام شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر سال هم این دو کلمه «کمپ دیوید» را در نشریات و تلویزیون ها می شنویم غافل از اینکه کمپ دیوید، قانون اساسی واقعی ما و علت همه مصیبت هایمان شده است.
پیمان کمپ دیوید در تاریخ 17 سپتامبر 1978 میلادی به وسیله انور سادات رئیس‌جمهوری وقت مصر و مناخیم بگین، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی به امضا رسید.
گفته می شود 12 روز مذاکرات مخفی با میانجی گری آمریکا در کمپ دیوید، استراحتگاه رئیس جمهوری آمریکا منجر به امضای این پیمان در کاخ سفید با حضور جیمی کارتر رئیس جمهوری اسبق آمریکا شد تا اولین پیمان صلح میان طرفین جنگ اعراب و اسرائیل باشد اما زمینه سازی سازش از 6 ماه پیش تر جریان داشت.
سادات دو سال بعد در یک رژه نظامی با گلوله خالد اسلامبولی ترور شد و خیلی زودتر از آنچه تصور می کرد هزینه سازش بر سر آرمان یک امت را با مرگ خود پرداخت.
پیمان سازش کمپ‌دیوید چند بند مهم داشت:
1-نیروهای اسرائیلی باید ظرف سه سال بعد از امضای پیمان از صحرای سینا مصر عقب نشینی کنند.
می توان گفت انور سادات کاری به مطالبات سایر کشورهای عربی از اسرائیل نداشت زیرا در زمان امضای پیمان، بسیاری از سرزمین های عربی از جمله بلندی های جولان سوریه، نوار غزه و کرانه باختری رود اردن در اشغال صهیونیست ها بود بدون اینکه در پیمان کمپ دیوید اشاره ای به بازپس گیری آن مناطق شود.
2- ضرورت برقراری روابط دوستانه و کامل دیپلماتیک میان دو طرف
تا آن زمان هیچ کشوری در کشورهای جنوب (جهان سوم) اسرائیل را به رسمیت نشناخته بود و این امتیازی برای تل آویو به شمار می رفت.
3- اعتراف مصر به تمامیت ارضی اسرائیل
این یعنی دولت مصر سرزمین هایی که رژیم صهیونیستی در طول سال های جنگ با فلسطینیان اشغال کرده بود را به رسمیت می شناخت.
4-استقرار نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در مرز اسرائیل و صحرای سینا مصر
5-اعطای حق یا مجوز عبور از کانال سوئز به کشتی های اسرائیلی
این امتیاز اسرائیل را از حالت شبه محاصره خارج می کرد و کانال سوئز مصر در شرایط آن روزهای مصر شریان خون رسان موثر و مجرای تنفس خوبی برای این رژیم فراهم کرد.
6-ضرورت شروع مذاکرات درباره خودمختاری فلسطینیان در نوار غزه و کرانه باختری رود اردن با گذشت یک ماه از توافق کمپ دیوید، انتخابات برای تعیین دولتی خودمختار در نوار غزه و ساحل غربی رود اردن؛ سپس عقب‌نشینی 5 سالهٔ نظامی و غیرنظامی نیروهای اسراییل.
گفت و گوها سر موعد آغاز شد اما هیچ گاه پایان نیافت؛ این بند آنقدر ابهام داشت که هیچ الزامی برای طرفین نداشته باشد. تاکید این بند نه بر «اعطای خودمختاری» بلکه بر «شروع مذاکرات» بود و این باعث شد تا دور باطلی از «مذاکره برای مذاکره» در گفت و گوهای طرف های سازش آغاز شود که تا اکنون ادامه داشته است، هر چند اسرائیل بعدها ناچار به عقب نشینی از غزه و واگذاری ناقص کرانه باختری به تشکیلات خودگردان فلسطینی با حفظ نظارت شدید امنیتی بر آن شد.
پس از سال ها، نتیجه سازش در کمپ دیوید برای مصر،باز پس گیری صحرای سینا، برای فلسطینیان، قرارداد اسلو و تاسیس تشکیلات خودگردان به صورت نیم بند و برای اسرائیل به رسمیت شناخته شدن آن، تضمین تمامیت ارضی، تسهیل روابط اقتصادی با مصر و روابط پنهان بیشتر با برخی کشورهای عربی، برخورداری از آبراه حیاتی سوئز، کم شدن فشارهای بین المللی بر اثر امضای قرارداد با میانجی گری آمریکا و پیوستن اردن به دنبال مصر به روند سازش در سال 1994 با رژیم صهیونیستی بود.
بعدها مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را به درخواست سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) به تصویب رساند که شامل محکومیت ضمنی صلح کمپ دیوید بود.
استناد پیش نویس این بیانیه آن بود که پیمان کمپ دیوید بدون مشارکت سازمان ملل و سازمان آزادی‌بخش فلسطین برخلاف منشور ملل متحد و بدون در نظر گرفتن حقوق انکارناپذیر مردم فلسطین شامل حق بازگشت آوارگان فلسطینی، حق تعیین سرنوشت و حق حاکمیت ارضی منعقد شده است.
سازمان کنفرانس اسلامی بعد از پیمان کمپ دیوید خواستار تعلیق عضویت مصر در آن سازمان شد و این اتفاق افتاد. اتحادیه عرب هم عضویت مصر را به حالت تعلیق درآورد؛ همه کمک های اقتصادی خود را به قاهره متوقف کرد و مقر این اتحادیه از قاهره به تونس منتقل شد اگر چه در سال 1989 دوباره مصر را دعوت کرد و مقر این تشکیلات را نیز به قاهره بازگرداند.
عربستان سعودی فعال ترین عضو اتحادیه عرب بود که خواستار مجازات مصر شد. این اصرار سعودی ها دو علت اصلی داشت: اول اینکه وجهه و موقعیت عربستان سعودی را در میان افکار عمومی ملت های عرب ارتقا می داد و از پادشاهی سعودی، چهره ای ضد اسرائیلی و حامی حقوق فلسطینیان و قائل به پاسداری از حقوق جهان عرب به تصویر می کشید و دوم اینکه، مصر همواره و به طور سنتی، قدرتمندترین رقیب عربستان در ادعای زعامت جهان عرب بود؛ سازش با اسرائیل در واقع امتیازی برای ریاض با هدف منزوی کردن قاهره در منطقه به شمار می رفت اما در پس پرده اتفاقات دیگری نیز رخ داده بود که آمریکایی ها بخشی از این اتفاقات را اخیرا افشا کردند.
وزارت خارجه آمریکا در ژوئیه سال جاری اسنادی را منتشر کرد که نشان می دهد پیمان کمپ دیوید با هماهنگی و همراهی مقام های سعودی به امضا رسیده است.
در این سند آمده است که در 9 اوت سال 1978 یعنی حدود 40 روز پیش از امضای پیمان کمپ دیوید شاهزاده سعود الفیصل وزیر وقت خارجه عربستان سعودی دیداری با جان سی وست سفیر آمریکا در ریاض داشت و درباره «حمایت کامل سعودی ها از پیمان کمپ دیوید» به طرف آمریکایی اطمینان داد.
سعود الفیصل در این دیدار گفت: ما خواهان موفقیت کمپ دیوید هستیم زیرا موفقیتی برای نزدیک ترین دوستان ما در مصر و آمریکا خواهد بود و همه تلاش خود را برای کمک به این پیروزی انجام خواهیم داد.
خاورم**9241**1586

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي كمپ ديويد عربستان مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۴۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاهره بررسی طرح‌هایی برای یورش به رفح همراه با رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد

رئیس سرویس اطلاع‌رسانی مصر خبر منتشر شده در یک روزنامه آمریکایی درباره بررسی طرح‌هایی برای یورش به رفح از سوی مصر با رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد.

به گزارش مشرق، «ضیاء رشوان» رئیس سرویس اطلاع‌رسانی مصر خبر منتشر شده در یکی از روزنامه‌های مهم آمریکایی را مبنی بر اینکه مصر با طرف اسرائیلی درباره طرح‌هایی برای یورش احتمالی به رفح گفتگو کرده، قاطعانه رد کرد.

رشوان تاکید کرد: در موضعگیری ثابت مصر که بارها از سوی سران سیاسی اعلام شده، این یورش که به کشتارها و تلفات انسانی بزرگ و ویرانی گسترده منجر خواهد شد و بر رنج و مشکلات ملت فلسطین در نوار غزه طی ۲۰۰ روز حملات خونبار اسرائیل افزوده خواهد شد، کاملا رد است.

به گزارش شبکه خبری المیادین، رئیس سرویس اطلاع‌رسانی مصر در ادامه اظهار کرد: از همان زمان که طرف اسرائیلی ایده اجرای عملیات نظامی در رفح را مطرح کرد، به دلیل تلفات و خسارت‌های احتمالی آن و نیز پیامدهای بسیار منفی آن بر ثبات و آرامش کل منطقه، هشدارهای مکرر مصر از تمامی کانال‌ها به طرف اسرائیلی ابلاغ شده است.

او گفت: در حالی که اسرائیل به این یورش می‌اندیشد، مصر و تمام کشورهای جهان و نهادهای بین‌المللی آن مقابلش ایستادند، همچنین از زمان آغاز حملات اسرائیل، اقدامات مستمر مصر بر دستیابی به توافقی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا و بازداشت‌شدگان متمرکز بوده است.

رشوان در ادامه تاکید کرد: مصر برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به برادرانش در غزه به میزان کافی و برای تمامی مناطق آن به ویژه شمال نوار غزه و شهر غزه و نیز خارج کردن تعداد بیشتری از زخمی‌ها و بیماران از نوار غازه که تقریبا تمامی خدمات درمانی در آنجا تعطیل شده، جهت درمان در خارج از غزه تلاش می‌کند.

«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس پیشتر در گفتگویی با خبرگزاری «آناتولی» ترکیه تاکید کرده بود که «موضعگیری واشنگتن درباره یورش به رفح فریبنده است.»

همچنین هنیه تاکید کرد: اگر دشمن تصمیم بگیرد به رفح برود، مردم ما هرگز پرچم سفید بلند نخواهند کرد و مقاومت آماده دفاع از خود هست.

«پت رایدر» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اظهار کرد: در این مرحله هیچ نشانه‌ای از آغاز هرگونه عملیات زمینی بزرگ در رفح واقع در جنوب نوار غزه وجود ندارد.

رایدر در ادامه گفت: واشنگتن هنوز هیچ گونه طرح اسرائیلی دقیقی به دستش نرسیده که نگرانی‌های آمریکا درباره رفح را برطرف کند و آمریکا به بررسی نگرانی‌های مربوط به چگونگی در نظر گرفتن حفظ جان غیرنظامیان و کمک‌های بشردوستانه پیش از هرگونه عملیاتی ادامه خواهد داد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • جابری انصاری: عملیات وعده صادق یک نمایش قدرت بزرگ بود
  • سفر روسای شاباک و ستاد مشترک ارتش اسرائیل به قاهره
  • قاهره بررسی طرح‌هایی برای یورش به رفح همراه با رژیم صهیونیستی را تکذیب کرد
  • تعرض نیروهای امنیتی به دانشجویان حامی فلسطین در قاهره
  • قمار جنگ اسرائیل و ایران
  • کنترل توپ های تماشایی ریاض محرز / فیلم
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • (ویدئو) تصاویری پر بازدید از صحرای بزرگ عربستان با عنوان «حومه آخرالزمانی ریاض»
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • ازسرگیری تلاش‌ها برای برقراری صلح در یمن