Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@14:43:29 GMT

30 اکیپ دامپزشکی بر ذبح دام های قربانی نظارت می کنند

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۶۹۴۰۴

30 اکیپ دامپزشکی بر ذبح دام های قربانی نظارت می کنند

محمدباقر حاج کاظمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین ذبح دام نذری در شهر زنجان بعدازظهر تاسوعا/سه شنبه/ انجام می شود که به این لحاظ شهر زنجان بعد از منا دومین قربانگاه است.
وی خاطرنشان کرد: از 30 اکیپ دامپزشکی در سطح استان زنجان، 16 اکیپ سیار و 14 اکیپ دیگر نیز به صورت ثابت به سوگواران اباعبدالله الحسین(ع) خدمات ویژه‌ ارایه خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: اکیپ های ثابت و سیار شامل 90 نفر از بخش دولتی، بازنشسته ها و بخش خصوصی هستند.
حاج کاظمی تاکید کرد: 50 بازرس بهداشتی 22 ناظر شرعی و 18 دامپزشک از 9 صبح روز سه شنبه هفته جاری بر ذبح دام های نذری در استان نظارت بهداشتی و شرعی خواهند کرد.
به گفته وی، عزادارانی که قصد قربانی کردن دام در جلوی دسته ها و هیات های عزاداری را دارند آن را در ایستگاه‌هایی که به این منظور در نظر گرفته شده انجام دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: ناظران شرعی و بهداشتی در این مکان ها نیز مستقر هستند و تمهیداتی برای جلوگیری از جاری شدن خون در زیر پای عزاداران حسینی اندیشیده شده است.
حاج کاظمی از عزادارانی که نذر ذبح دام دارند، خواست: ذبح را به صورت نیابتی در کشتارگاه انجام دهند چرا که انجام این مهم موجب جلوگیری از حیف و میل بخشی از لاشه و جلوگیری از آلودگی های آن می شود.
وی خاطرنشان کرد: عزادارانی که خواهان قربانی کردن دام در دسته های عزاداری این استان هستند می توانند با شماره 1512 دامپزشکی در همه شهرستان ها تماس بگیرند تا اکیپ های سیار برای ارایه خدمات به محل اعزام خواهند شد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: شهروندان می توانند علاوه بر سامانه 1512 برای هماهنگی در خصوص ذبح دام نذری با شماره‌ تلفن‌های 2-33772401 اداره کل دامپزشکی استان زنجان، شماره 35223342 دامپزشکی شهرستان ابهر، 34222047 خدابنده، 35529091 خرمدره، 35823265 سلطانیه، 36722307 ایجرود، 32824409 طارم و شماره 36222437 با دامپزشکی شهرستان ماهنشان تماس برقرار کنند.
به گزارش ایرنا، سال 96 تعداد لاشه‌های'سبک و سنگین' نذورات قربانی حسینیه‌ها و مساجد شهر زنجان در تاسوعا و عاشورای حسینی 2 هزار و 962 راس بود و به مرکز بسته بندی فرآورده خام دامی تحویل داده شد.
نذورات قربانی 9 دسته‌ عزاداری شهر زنجان در 77 هزار و 769 عدد به صورت تبرک بسته بندی و میان مردم توزیع شد.
تعداد لاشه‌های گوسفند نذورات قربانی حسینیه‌ها و مساجد استان زنجان در سال 95، 2 هزار و 459 و لاشه‌های گاو، گوساله و شتر نیز 40 مورد بود.
بیشترین لاشه‌های دام سبک با 2 هزار و 154 مورد و 16 لاشه سنگین مربوط به نذورات حسینیه اعظم زنجان بود که همه دام های نذری ذبح شده در 84 هزار و 769 مورد به صورت تبرک بسته بندی شد
تعداد لاشه‌های سبک و سنگین نذورات قربانی سال 94 استان زنجان 2 هزار و 683 مورد بود.
نذورات قربانی بیان شده در 89 هزار و 666 مورد به صورت تبرک بسته بندی شد.
تاسوعا و عاشورای حسینی سال 93، دو هزار و 915 راس دام سبک و سنگین توسط کارشناسان بهداشتی و ناظران شرعی مورد بازرسی قرار گرفته بودند.
65 هزار و 85 بسته از گوشت این دام ها به صورت تبرک بسته بندی و بین مردم توزیع شده بود.
9505/6085
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت استان زنجان بخش خصوصی شماره تلفن عزاداری گوشت رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۶۹۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مصوبه هشتادمین نشست هیات مقررات زدایی در پایان سال گذشته، دبیرخانه این هیأت موظف بود تا موارد اصلاحی میزان حرایم تعیین شده در دستورالعمل مربوط به رعایت حرایم بهداشتی بین واحدهای دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تا تاریخ ٣۱ فروردین ۱۴۰۳ تعیین و در درگاه ملی مجوزها اعمال کند و بر این اساس از اول اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغیه رییس سازمان دامپزشکی درباره حرایم بهداشتی دامی برای فعالان اقتصادی لازم الاجرا نیست.

به دنبال این مصوبه بود که در پایان فروردین ماه مجتبی نوروزی، اعلام کرد که سازمان دامپزشکی حذف قانون سابق فواصل و حرایم بهداشتی اعلام و آن را به استان‌ها ابلاغ کرده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین اعلام کرد که از امروز، مجوز کسب و کارهای حوزه دامپزشکی بر اساس دستورالعمل جدید فواصل بهداشتی، صادر خواهد شد.

به گفته وی بعد از ۵۰ سال قانون فواصل بهداشتی بازنگری شد و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در این حوزه به سرانجام رسید.

بر اساس آمارها، بیش از ۴ هزارو ۴۰۰ متقاضی مجوز کسب و کار تولیدات دامی به دلیل آنچه فواصل و حرایم بهداشتی اعلام می‌شد، بلاتکلیف مانده بودند.

محمدمهدی صفری، کارشناس مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار در خصوص ورود این مرکز به موضوع حرایم و فواصل بهداشتی دامپزشکی می‌گوید، آغاز مطالعه و بررسی این موضوع مرکز پایش محیط کسب و کار ابتدا با گزارش‌ها و شکایت مردمی بود؛ مردم تماس می‌گرفتند، نامه می‌فرستادند و گلایه داشتند که می‌خواهیم مجوز بگیریم اما سازمان دامپزشکی مانع مجوز می‌شود، می‌گوید حریم را رعایت نکردید.

به گفته وی بر اساس بررسی های این مرکز، ۴ هزار و ۴۰۰ مجوز کسب و کار در طول ۵ سال یعنی سال های ۹۷ تا ۱۴۰۱ فقط به دلیل عدم رعایت حریم بهداشتی رد شدند؛ یعنی ۴ هزار و ۴۰۰ فعال حوزه دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته به اینها با انگیزه می خواستند کسب و کاری را شروع کنند اما به در بسته خوردند.

وی با اشاره به چند نوبت نامه نگاری با وزارت جهاد کشاورزی از سوی مرکز و سپس نامه وزیر اقتصاد به وزیر وقت کشاورزی و طرح این مشکل و درخواست اصلاح آن یادآور شد: بالاخره در آبان ماه سال گذشته جلسه‌ای تشکیل شد و قول اصلاح در این خصوص داده شد.

گفتنی است در خصوص حرایم و فواصل بهداشتی ماده ۱۹ قانونی که مصوب ۵۳ سال پیش یعنی سال ۱۳۵۰ است الزاماتی تعیین و در سال ۱۳۵۱ آیین نامه آن در هیأت وزیران وقت مصوب می‌شود اما در سال ۱۳۸۸ در قانون نظام جامع دامپروری مقرر می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی دستورالعمل دیگری را تدوین کند اما این دستورالعمل گرچه در سال های بعد نوشته شد اما به تایید هیات وزیران نرسید و لذا مبنا همان قانون بیش از ۵۰ سال پیش بود.

کد خبر 6092493

دیگر خبرها

  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران 
  • تصاویری از لاشه پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا که حوثی‌ها منفجرش کردند
  • بلده نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود
  • شکسته شدن سد در کنیا دستکم ۴۲ قربانی گرفت
  • قضاوت قربانی در مسابقات جام ملت های زیر ۱۷ سال دختران
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • (ویدئو) علاقه قاری قرآن به شجریان و علیرضا قربانی