Web Analytics Made Easy - Statcounter

طهرانچی گفت: برای کمک به دانشجویانی که در مراسم اربعین شرکت می‌کنند وام یک ملیون تومانی در نظر گرفته شده است.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدمهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه ازاد در مراسم امضای تفاهم نامه دانشگاه آزاد اسلامی با یکی از بانک‌های قرض الحسنه، گفت: نظام آموزش عالی کشور به دو شیوه عمل می‌کند، بخشی از این نظام آموزشی، رایگان و بخشی دیگر شهریه پرداز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد نظام آموزش عالی کشور شهریه پرداز است، اظهار کرد: متأسفانه تاکنون راه حلی جز صندوق رفاه دانشجویان که یک راه حل تکلیفی برای دولت است، برای نظام آموزش عالی شهریه پرداز تدبیر نشده است.

طهرانچی با تأکید بر اینکه مردم ایران علاقه وافری به تحصیل علم و دانش دارند، افزود: این علاقه سبب شده ایران جزو ۱۰ کشور برتر آموزش سرزمینی قرار گیرد و دانشگاه آزاد اسلامی هم جزو یکی از کنش گران فعال محسوب شده که این افتخار را نصیب جمهوری اسلامی ایران کرده است.

سرپرست دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه وعده قرآن، اصلاح اقتصاد براساس قرض الحسنه است، گفت: بانک‌های قرض الحسنه در قیاس با بانک‌های دیگر می‌توانند با گسترش فرهنگ قرض الحسنه به سلامت اقتصاد کمک کنند.

تسهیل سیستم پرداخت وام برای کمک به دانشجویان

وی اظهار کرد: متقاضیان دانشگاه آزاد به عنوان، ولی نعمتان این دانشگاه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند، به طوری که مسئولان این دانشگاه رفع دغدغه پرداخت شهریه از سوی دانشجویان را وظیفه خطیر خود می‌دانند.

طهرانچی بیان کرد: اگر ۳۶ سال گذشته همزمان با تأسیس دانشگاه آزاد و آموزش‌های شهریه پرداز در کشور، مناسبات بانکی درستی بر این اساس شکل می‌گرفت، امروز هیچ شخصی در طول تحصیل دغدغه پرداخت شهریه نداشت.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد خواستار تسهیل سیستم پرداخت وام از سوی بانک‌های قرض الحسنه شد و افزود: وام‌ها باید به راحتی در اختیار افراد قرار گیرد تا هیچ دانشجویی در مدت تحصیل دغدغه شهریه نداشته باشد.

سرپرست دانشگاه آزاد تأکید کرد: امیدوارم در آینده پشتیبان خوبی برای ترقی آموزش و پیشرفت علمی کشور باشیم.

وی تقارن برگزاری این جلسه با ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را شایسته توجه دانست و با اشاره به پرداخت وام به دانشجویانی که قصد شرکت در مراسم پیاده روی اربعین دارند، گفت: به هر دانشجو مبلغ یک میلیون تومان وام قرض الحسنه تعلق می‌گیرد تا در عظیم‌ترین رخداد فرهنگی و سیاسی اربعین شرکت کنند و صلابت انسان‌های مستقل و آزاده را به رخ جهانیان بکشند.

طهرانچی در جلسه امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی و این بانک قرض‌الحسنه گفت: زمانی که در مرکز تحقیقات استراتژیک بودم و ولایتی به عنوان رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد انتخاب شده بود، موضوعی در مرکز مطرح شد که "مدل آینده چه باشد؟ " ایده‌های مختلفی مطرح شد و  یکی از این ایده‌ها همکاری با بانک‌های  قرض‌الحسنه بود.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد به دنبال تعظیم شعائر الله است، اظهار کرد: قرض‌الحسنه یکی از شعائر الهی است و دانشگاه آزاد با همکاری بانک قرض‌الحسنه می‌تواند علاوه بر ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه به دانشجویان، این سنت الهی را پاس بدارد.

دانشگاه آزاد به اشتغال دانش‌بنیان کمک می‌کند

سرپرست دانشگاه آزاد گفت:  دانشجویان دانشگاه آزاد شهریه پرداخت می‌کنند تا آموزش ببینند و مدرک بگیرند و کارآفرین شوند. این دانشگاه با دارا بودن ۴۴۰ واحد، مرکز آموزشی و مدرسه سما در اقصی نقاط کشور، می‌تواند به اشتغال دانش بنیان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کمک شایانی داشته باشد.

طهرانچی ادامه داد: دانشگاه آزاد می‌تواند با ظرفیتی که در اختیار دارد، اشتغال دانش بنیان را در قالب شبکه نوآوری مبتنی بر نیروی انسانی خرد، ساماندهی کند تا زنجیره‌ای از اشتغال دانش بنیان جوانان در کشور ایجاد شود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای ایجاد اشتغال دانش بنیان دانشجویان، راه‌اندازی ۴۰ سرای نوآوری آزاد در استان‌هاست که قرار است هسته‌های اشتغال دانش بنیان در این ۴۰ سرا راه‌اندازی شود. برای حمایت از این طرح، ۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دانشگاه به اشتغال دانش بنیان اختصاص می‌یابد.

طهرانچی تأکید کرد: دانشگاه آزاد می‌خواهد با سیاست‌های حمایتی خود، اشتغال دانش بنیان را به جوانان آموزش دهد و اتفاقات مبارکی در این مسیر پیش روست.

سرپرست دانشگاه آزاد با بیان اینکه این دانشگاه می‌تواند ایده خود را با همکاری و هم‌افزایی این  بانک قرض‌الحسنه عملی کند، اظهار کرد: به طور متوسط در هر ترم ۱۵۰ هزار جوان دانشگاه آزاد اسلامی را انتخاب می‌کنند. از لحاظ فرهنگی، این فرصتی است که جوانان در اولین مواجهه خود با بانک‌ها به جای آنکه با یک بانک معمولی آشنا شوند، با بانک قرض الحسنه‌ای که فعالیتش مبتنی بر بانکداری اسلامی است، روبرو شوند.

وی ادامه داد: برای احیای سنت وام‌های شرافتی که در گذشته برای تحصیل جوانان ارائه می‌شد، تلاش داریم شبکه‌ای متشکل از دانشگاه آزاد اسلامی، بانک قرض‌الحسنه و دانشجویان تشکیل دهیم تا علاوه بر اینکه دغدغه دانشجویان برای تحصیل برطرف شود، زمینه‌ای فراهم شود که دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی وارد بازار شوند.

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد با انتقاد از فعالیت صندوق‌های رفاه دانشجویی در دانشگاه‌ها، گفت: ما به عنوان یک نهاد آموزشی، علم بانکداری نداریم و براساس گزارش‌هایی که از واحد‌ها می‌رسد، بسیاری از سپرده‌ها به جای آنکه از طریق صندوق‌های رفاه به دست دانشجویان برسد، در محل‌های دیگری سپرده‌گذاری می‌شود، پس روش درست این است که ما سرمایه خود را در بانک سپرده‌گذاری کرده و از این طریق به واسطه بانک به دانشجویان تسهیلات کم‌بهره بدهیم.

سرپرست دانشگاه آزاد با بیان اینکه این دانشگاه باید به سمتی حرکت کند که گرفتن سود بانکی از سپرده‌ها ممنوع باشد، گفت: معتقدم سرمایه دانشگاه باید پشتوانه تحصیل دانشجویان و اقتصاد دانش بنیان شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی دانشگاه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۱۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است

روزنامه شرق در یادداشتی نوشت: معمولا بعد از رسانه‌ای‌شدن پرونده شرکت‌هایی که دارای تعهدات ارزی ایفانشده هستند، این سؤال در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد که چگونه امکان دارد شرکت‌ها، اعم از تولیدی یا بازرگانی برای واردات کالا از بانک مرکزی ارز دریافت کنند و نسبت به واردات کالاهای ثبت سفارش شده خود اقدام نکنند؟

از گذشته‌های نه‌چندان دور و قبل از تشدید تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا و قطع سیستم سوییفت و محدودشدن روابط کارگزاری بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی، اکثر قریب به اتفاق واردکنندگان کالا، پس از اخذ پیش‌فاکتور از فروشنده خارجی و ثبت سفارش ورود کالا، برای اطمینان از دریافت کالای خود از فروشنده به بانک‌ها مراجعه و درخواست صدور اعتبارات اسنادی به نفع ذی‌نفع خارجی اعتبار می‌کردند.

بانک‌ها نیز پس از دریافت اسناد حمل کالای مطابق شرایط اعتبار اسنادی، اقدام به خرید ارز از بانک مرکزی و پرداخت آن به فروشنده از طریق بانک کارگزار خارجی می‌کردند.

با توجه به اینکه فرایند یادشده تحت قوانین منتشرشده اتاق بازرگانی بین‌المللی (یوسی‌پی، اینکوترمز و…) انجام می‌شد، احتمال قصور طرفین در ایفای تعهدات خود به طور معناداری کاهش می‌یافت.

با توجه به اینکه تا اواخر دهه ۸۰ شمسی اختلاف نرخ ارز در بازار آزاد و بانک‌ها وجود نداشت، خروج ارز از کشور مطلوبیت چندانی برای واردکنندگان کالا نداشته و در مواردی صرفا اقدام به گران‌نمایی کالای خود و کسب سود بیشتر می‌کردند که در نهایت این گران‌نمایی نیز قیمت تمام‌شده کالا را افزایش می‌داد و متأسفانه ضمن اینکه واردکننده مالیات کمتری به جهت کمترشدن فاصله قیمت تمام‌شده خرید کالا و فروش آن در بازار و شناسایی سود ریالی کمتر در اظهارنامه مالیاتی خود، پرداخت می‌کرد، مصرف‌کننده نهایی نیز قیمت بالاتری بابت خرید کالا پرداخت می‌کرد. در واقع به علت گران‌نمایی، علاوه بر سود ریالی، بخشی از سود ارزی نیز بدون پرداخت مالیات نصیب واردکننده می‌شد.

در شرایط اقتصادی آن سال‌ها بیشترین خطر موجود در فرایند یادشده متوجه بانک‌ها بوده و زمانی پدید می‌آمد که واردکننده کالا در سرسید پرداخت اعتبار اسنادی، نسبت به تأمین وجه ریالی، برای خرید ارز از بانک مرکزی اقدام نمی‌کرد و بانک عامل به اجبار اقدام به خرید ارز از محل منابع خود کرده و موجب افزایش مطالبات معوق و رشد شاخص «ان‌پی‌ال» در بانک‌ها می‌شد.

از سال‌های آغازین دهه ۹۰ شمسی تا به امروز به علت تشدید تحریم‌ها و همچنین محدودشدن روابط کارگزاری با بانک‌های خارجی و در مقاطعی قطع سیستم سوییفت، شرکت‌ها به آرامی روی به واردات کالا از طریق حواله بازرگانی آوردند که ریسک بیشتری دارد.

بخش کوچکی از واردکنندگان به خاطر تفاوت نرخ ارز موجود در بازار آزاد و بانک‌ها (درحال‌حاضر سامانه نیما) و دیگر خلأهای کنترلی و راستی‌آزمایی موجود در کشور و همچنین انتفاع بسیار زیاد ناشی از تفاوت نرخ ارز و رانت‌های موجود در اقتصاد دولتی، اقدام به ایجاد شبکه‌ای از ذی‌نفعان واحد در داخل و خارج کشور کرده و ارز را تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج کرده و کالایی وارد نمی‌کنند و بخشی از شرکت‌ها نیز پس از واردات از تفاوت نرخ ارز ناشی از گران‌نمایی خود استفاده می‌کنند. البته لازم به ذکر است که دراین‌میان، افراد و شرکت‌هایی نیز هستند که در هیچ‌یک از این دو گروه جای نگرفته و به طور کاملا سالم و قانونی اقدام به واردات کالاهای بازرگانی و مواد اولیه تولید می‌کنند.

در یک دهه اخیر دولت‌های مختلف به دلایل متعدد مانند کنترل قیمت کالاهای اساسی، جلوگیری از افزایش تورم کالاهای اساسی و دارو، کنترل قیمت ارز و… اقدام به تخصیص ارز ترجیحی (۱۲۲۶۰.۴۲۰۰۰ و ۲۸۵۰۰۰ ریالی) و ارز سامانه نیما برای واردات کالا می‌کردند که با وجود صحیح‌نبودن از نظر اقتصادی و تدوین مقررات نظارتی متعدد به دلایل یادشده مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرد.

در واقع به علت گران‌نمایی کالا بخشی از ارز کشور به طور مستتر و تحت عنوان واردات کالا از کشور خارج شده و باعث نمایش غیرواقعی‌تر ارز تجاری کشور شده و برنامه‌ریزی سیاست‌گذاران اقتصادی کشور را تحت تأثیر می‌گذارد؛ اما با ابراز تأسف فراوان یکی از دلایل نامشهود گسترش خروج مستتر ارز، رعایت‌نشدن حلقه گم‌شده این روزهای جامعه یعنی «اخلاق» از طرف برخی از واردکنندگان کالا است.

بسیاری از این اشخاص که به نظر خودشان افراد باهوشی هستند، در این دوران سخت اقتصادی که سفره مردم به علت تورم روزبه‌روز کوچک‌تر می‌شود، فقط به فکر انتفاع خود بوده و در واقع بخشی از درآمد خود را به طور غیرمستقیم از سفره مردم برداشته و ادعای هوش بالا در بازرگانی را دارند؛ درحالی‌که دست‌شان دیگر برای همه رو شده است.

نویسینده: یونس اکبری

دیگر خبرها

  • هاشمی: باید به استقلال وپرسپولیس کمک کرد تا از مسیرشان دور نشوند
  • حمایت از پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان یک وظیفه فراقوه‌ای‌ است
  • رویداد صدرا اتفاق تحسین‌برانگیز دانشگاه آزاد است
  • بازدید دکتر طهرانچی از ششمین جشنواره فرهیختگان جوان
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • بورسیه با تضمین اشتغال دانشجویان دانشگاه آزاد توسط یک شرکت همه‌فن حریف
  • «رویداد صدرا» توافق برد-برد دانشگاه و صنعت
  • مسئولان تلاش کنند معلمان دغدغه‌ای به جز آموزش نداشته باشند
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند