Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش قیمت بلیت پروازها در هفته‌های اخیر نه‌تنها منجر به نارضایتی شهروندان شده بلکه بنا به گفته برخی کارشناسان، این فرآیند تبعات ناخوشایندی نیز برای ادامه حیات ایرلاین‌ها در کشور خواهد داشت.

به گزارش ایمنا، انتشار اخبار گوناگون از افزایش سرسام آور نرخ بلیت های داخلی و خارجی و برخی فیلترینگ در مورد سایت های فروش بلیت های پروازی و آژانس های هواپیمایی، گویای وجود نوسانات بسیار و ایجاد هرج و مرج در صنف پروازی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته قابل تامل و توجه در مورد افزایش نرخ بلیت های داخلی است که به گفته برخی فعالان این حوزه متاثر از نوسانات ارزی اخیر است، حال آنکه در ظاهر امر دلیلی برای این اتفاق وجود ندارد.

انتشار اخبار و تصاویر مختلف از نبود مشتری برای سفرهای هوایی و وجود صندلی‌های بدون مسافر هواپیماها نیز نشان از  کاهش چشمگیر مسافران داخلی و خارجی فرودگاه‌ها دارد.

بررسی‌های میدانی از آژانس‌های موجود در شهر اصفهان نیز خود گویای این شرایط است و با این اوصاف احتمال اینکه فعالیت شرکت‌های هواپیمایی خارجی در ایران در صورت نبود یا کمبود مسافر، صرفه اقتصادی نداشته باشد و به ‌مرور زمان باعث لغو یا تعلیق پرواز تا رسیدن به حدنصاب شود، نیز وجود دارد.

در این میان گذشته از تأثیر گرانی ارز بر نرخ پروازها، دلالان و سودجویان هم به دنبال سودی بیشتر از این رهگذر هستند. به‌طوری‌که پس از آزاد شدن نرخ ارز و خرید و فروش آن در صرافی‌ها، عده‌ای ازدلالا ن مصمم به خرید و فروش و دلالی بلیت هواپیما شدند.

حتی شنیده می‌شود که اقدام به فروش بلیت با افزایش بیش از 50 درصد کرده‌اند و دلیل این موضوع عدم محاسبه جدید برای نرخ بلیت‌ها از سوی شرکت‌های هواپیمایی عنوان می‌شود. واکنش رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در خصوص گرانی بلیت هواپیما که اعلام کرد؛ محکم ایستاده‌ایم تا قیمت بلیت پروازها را پایین بیاوریم، با وجود ادامه روند افزایش قیمت ها قابل تامل است.

رحمت‌الله رفیعی همچنین گفت: متأسفانه بلیت‌ پروازهای داخلی افزایش هفتاد درصدی داشته و ازنظر من این کار سوءاستفاده از موقعیت موجود کشور است چراکه ایرلاین‌ها بخش عمده‌ای از هزینه‌های خود را به پول ایران محاسبه می‌کنند و به‌این‌ترتیب نباید شاهد چنین افزایش قیمتی باشیم.

شرکت‌های هواپیمایی دچار زیان شده‌اند

سؤال این است آیا دلیل افزایش نرخ بلیت هواپیما فقط به گرانی ارز مربوط می‌شود یا عواملی دیگر نیز مؤثر هستند؟ همچنین آیا این نرخ‌های گران دوباره به حالت قبل بازمی‌گردد یا نه ؟ بررسی‌ها این‌چنین نشان می‌دهد که با افزایش نرخ دلار، نرخ بلیت پروازهای خارجی گران شد و پس‌ازآن شرکت‌های هواپیمایی هم نرخ بلیت پروازهای داخلی را گران کردند.

در این راستا دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی با اشاره به افزایش صددرصدی نرخ بلیت‌ها گفت: با توجه به نوسانات نرخ ارز در چند ماه گذشته برخی از شرکت‌های هواپیمایی دچار زیان شده و همین موضوع زمینه‌ساز افزایش قیمت بلیت پروازهای خارجی شد.

مقصود اسعدی سامانی افزود: متأسفانه دریکی دو ماه اخیر بانک مرکزی نرخ دولتی 4200 را به شرکت‌های هواپیمایی نداده و همین موضوع باعث شده که شرکت‌های هواپیمایی بر اساس نرخ جدید ارز، بلیت‌های خود را به فروش برسانند.

به گفته این مسئول درصورتی‌که بانک مرکزی نرخ ارز 4200 تومانی را برای شرکت‌های هواپیمایی در نظر بگیرد، ممکن است نرخ‌ بلیت‌ها تغییر کند و حتی کاهش یابد.

بررسی‌های میدانی از گرانی بلیت پروازهای هوایی

آژانس‌های مسافرتی اصفهان نیز که بسیار شاکی از این شرایط هستند معتقدند ادامه این شرایط برای پروازهای هوایی، منجر به بیکاری عده‌ای فعال در صنعت حمل‌ونقل هوایی، ضربه به صنعت گردشگری و همچنین حذف تدریجی سفرهای هوایی از سبد خانوار ایرانی خواهد شد.

کارشناس فروش یکی از این آژانس‌های مسافرتی سطح شهر در این رابطه به خبرنگار ایمنا، گفت: با اختصاص ارز دولتی به کالاهای اساسی و ضروری و توقف عرضه ارز دولتی 4200 تومانی  به شرکت‌های هواپیمایی داخلی، نرخ بلیت هواپیما با افزایش بسیار بالایی از سوی ایرلاین‌ها در این بخش مواجه شد و با این افزایش قیمت بلیت درهمه پروازها، بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی اعتراض کرده و اعلام کردند ادامه این وضع برای آن‌ها قابل‌تحمل نیست، درنهایت مقرر شد بلیت هواپیما به نرخ مندرج در سامانه نیما محاسبه شود اما هنوز هم با نرخ آزاد در حال فروش است.

وی افزود: با توجه به این گرانی‌ها استقبال مردم نسبت به سفرهای هواپیمایی نسبت به سال گذشته به کمتر از نصف رسیده است چون افزایش قیمت‌ها برای پروازهای داخلی یک و نیم برابر و برای پروازهای خارجی چند برابر بوده است.

گفتنی است، پروازهای خارجی به مقاصد گردشگری ایرانیان به حدی گران شده که در برخی از مسیرها این افزایش قیمت به پنج برابر هم رسیده است.

این فعال همچنین گفت: تا سال گذشته چارترکننده پروازهای نجف بودیم ولی با توجه به افزایش قیمت این سفر از یک میلیون تومان در سال گذشته، به بیش از 2میلیون تومان درسالجاری، استقبال مردم بسیار کاهش یافت وما نیز چنین سفری را لغو کردیم.

مسئول فروش آژانسی دیگر در اصفهان نیز دراین‌باره به ایمنا گفت: بازار پروازهای داخلی و خارجی به‌شدت کساد شده است هرساله با قرار گرفتن در ایام محرم متقاضی برای سفرهای زیارتی مانند مشهد، نجف و کربلا و غیره بسیار زیاد بود ولی امسال به دلیل افزایش نرخ این سفرها استقبال بسیار اندک شده است .

وی افزود: ضمن آنکه جدای از گران بودن نرخ بلیت، هزینه‌های سفر نیز بالا رفته و درکل، تعدادی از آژانس‌های برگزارکننده تور که به‌طور آزاد کارمی کنند به دلیل به‌صرفه نبودن فعالیت خود را تعطیل کرده‌اند.

این مسئول فروش اضافه کرد: چون بسیار این اتفاق می‌افتد که بلیت توسط این آژانس‌ها با نرخی از شرکت‌های هواپیمایی خریداری می‌شود و برای بدون مسافر نماندن هواپیما همان بلیت با نرخ کمتری به فروش می‌رسد که آژانس‌ها از این طریق بسیار متضرر می‌شوند .

همچنین کارشناس یکی دیگر از آژانس‌های هواپیمایی شهر در گفتگو با ایمنا با تأکید بر احتمال کاهش 90 درصدی سفرهای خارجی درآینده ای نزدیک، بیان کرد: دلیل این موضوع علاوه برافزایش نرخ بلیت هواپیما، قطع ارز مسافرتی نیز هست و این 2 علت منجر به کاهش درخواست برای این نوع از سفرها شده و بیشتر هم خواهد شد .

وی در پاسخ به اینکه چرا نرخ بلیت سفرهای داخلی گران شده است، توضیح داد: ازآنجا که اغلب اقدامات و خدمات‌دهی شرکت‌های داخلی بر اساس نرخ ارز است، نرخ بلیت این پروازها نیزمتاثر از گرانی ارز تغییر کرد.

این کارشناس  در مورد ثابت ماندن نرخ بلیت‌های هواپیما تا پایان مهر ( برخی از مسئولان نسبت به آن خبر داده‌اند)، گفت: به‌هیچ‌وجه چنین نیست و نرخ‌ها همچنان در حال نوسان خواهند بود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: آژانس بلیت پرواز پرواز خارجي پروازهای داخلی نوسانات نرخ ارز هواپیما اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۳۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پرواز‌های هواپیمایی کیش

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، ابوالفضل اسناوندی مدیرعامل شرکت هواپیمایی کیش با قدردانی از آماده شدن و تجهیز سریع و به موقع محل جدید اعزام و آماده سازی پرواز‌ها (دیسپچ) در کیش، گفت: امیدواریم با جابجایی انجام شده، تاخیر پرواز‌ها کاهش پیدا کند و تشریفات پیش از پرواز و بررسی پرواز‌ها افزایش یابد.

در این مراسم مدیرکل فرودگاه بین المللی کیش و جمعی از معاونین و مدیران شرکت هواپیمایی کیش حضور داشتند.

دیسپچ به مراحل اعزام و آماده سازی یک پرواز گفته می‌شود و دقیقا همراه با رعایت دقیق مقررات و قوانین فنی و ایمنی به همراه رعایت نکات سازمان‌های بین المللی برای پرواز است.

دیگر خبرها

  • لغو پرواز‌های شرکت هواپیمایی ایران ایر تهران - ایلام و بالعکس
  • پروازهای تهران به ایلام لغو شد
  • لغو پروازهای شرکت هواپیمایی ایران‌ ایر تهران - ایلام و بالعکس
  • لغو پروازهای شرکت هواپیمایی ایران‌ایر تهران-ایلام و بالعکس
  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پروازهای هواپیمایی کیش
  • بهره برداری از محل جدید اعزام و آماده سازی پرواز‌های هواپیمایی کیش
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • هواپیمایی لوفت‌ هانزا لغو پروازهای خود به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرد
  • هواپیمایی لوفت‌هانزا لغو پروازهای خود به تهران را تا ۲۰ اردیبهشت تمدید کرد