Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@16:12:11 GMT

این چیزها را از دیگران توقع نداشته باشید

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۷۴۰۵۴

این چیزها را از دیگران توقع نداشته باشید



توقع نداشته باشید که همه کارها را طبق استانداردهای شما «درست» انجام دهند
اخلاقیات آدم‌ها براساس عوامل مختلف با هم متفاوت است، عواملی مثل تربیت، فرهنگ، اعتقادات معنوی و از این قبیل. به عنوان مثال، ممکن است شما اهل مهمانی نباشید اما دوست‌تان مدام در مهمانی‌ها است.
این باعث نمی‌شود آدم بد یا خوبی باشد البته ممکن است طبق استاندارد بعضی‌ها اینکار خوب نباشد اما اینکه توقع داشته باشید آنطور که استاندارد شما است رفتار کنند، فقط باعث ناامیدی شما خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فقط سعی کنید که خودتان به استانداردهای خودتان پایبند باشید و اجازه بدهید دیگران هم استانداردهای خودشان را برای زندگی داشته باشند.


توقع نداشته باشید که کامل باشند
این وسواس برای کامل بودن موجب افسردگی، اضطراب، بیماری‌های مزمن و خطر اقدام به خودکشی می‌شود. اجازه بدهید دیگران اشتباه کنند و از اشتباهاتشان درس بگیرند. به این فکر کنید که اگر هیچکس اشتباه نمی‌کرد دنیا واقعاً چه شکلی می‌شد. همه ما ربات‌هایی سرد و بی احساس بودیم که هیچ لذتی را در زندگی تجربه نمی‌کردیم.


توقع نداشته باشید که با همه حرف‌هایتان موافق باشند
تصور کنید اگر با استفاده از سوخت فسیلی برای راه انداختن ماشین‌هایمان، خانه‌ها یا هر چیز دیگر موافق بودید چه بلایی سرمان می‌آمد. اگر این اختلافات عقیده‌ای نبود امروز ماشین‌ها برقی و انرژی خورشیدی نداشتیم.


توقع نداشته باشید که فکرتان را بخوانند
بعضی‌ها بینش قوی‌تری دارند اما خیلی‌ها قادر به فهمیدن احساس یا نگاه شما نیستند. اینکه شما نسبت به احساس دیگران حساس‌تر هستید به این معنی نیست که بقیه هم باید همه چیز را از نگاه شما بخوانند.
همه دوست ندارند روانشناس باشند، به همین دلیل خودتان را خیلی روشن و واضح ابراز کنید تا دیگران مجبور نشوند که فکر و احساستان را حدس بزنند! گفتگوی صادقانه و آزاد روابط مستحکم‌تری می‌سازد.


توقع نداشته باشید که هر بار زمین خوردید، بلندتان کنند
البته دوستان و خانواده خوب وقتی نیاز داشته باشید به کمک شما می‌آیند اما برای پاک کردن خاک روی لباستان از آنها توقع نداشته باشید. آن‌ها هم مشکلات درونی خودشان را دارند و نمی‌توانند هم وزن مشکلات شما و هم مشکلات خودشان را تحمل کنند. می‌خواهند کمکتان کنند اما نه همیشه و نه در همه زمان‌ها. این به آن معنی نیست که به شما اهمیت نمی‌دهند، این یعنی گاهی باید خودتان به تنهایی بار مشکلات و چالش‌هایتان را به دوش بکشید.


توقع نداشته باشید که درکتان کنند
«همه آدم‌ها مسیر زندگی شما را درک نمی‌کنند. اشکالی ندارد، زندگی آنها نیست که آن را بفهمند، زندگی شماست.». تا وقتی خودتان، خودتان را درک می‌کنید، نیازی نخواهید داشت که از دیگران تأییدیه بگیرید.


توقع نداشته باشید که آنطور که شما با آنها رفتار می‌کنید با شما رفتار کنند
تا زمانیکه همه آدم‌ها باملاحظه‌تر شوند، باید بپذیریم که با ما بد رفتار کنند چون هنوز نمی‌توانند رابطه درستی حتی با خودشان داشته باشند. با دیدی مهربانانه به رفتار آنها نگاه کنید تا اگر آن اندازه که شما با آنها مهربان هستید، با شما مهربان نبودند، ناراحت و ناامید نشوید.


توقع نداشته باشید که همان آدمی بمانند که یک سال پیش بودند
آدم‌ها برحسب تجربیات و شرایط زندگی‌شان به‌مرور زمان تغییر می‌کنند. همه آدم‌ها هر روز در جنگی سخت دست‌وپنجه نرم می‌کنند و هیچ‌کس جز خودشان واقعاً آن را درک نمی‌کند. پس وقتی می‌خواهید قضاوت‌شان کنید، این را به یاد داشته باشید. آدم‌ها را با همه تغییراتی که داشته‌اند دوست داشته باشید، نه‌فقط وقتی با ایده آل‌ها و استانداردهای شما همخوانی داشته باشند.


توقع نداشته باشید که همیشه همه‌چیز را باهم داشته باشند
توپ ترکش زندگی هر از گاهی به همه می‌خورد و برای آدم‌های مختلف جمع‌وجور کردن خودشان ممکن است زمان متفاوتی طول بکشد. به دیگران محبت داشته باشید و درک کنید که همه آدم‌ها همیشه همه تلاش‌شان را می‌کنند. سعی کنید ارزش بیشتری به دنیا و به روابط‌تان بدهید و سعی نکنید دیگران را در اداره زندگی‌شان کنترل کنید.


اگر خودتان به خودتان عشق نداده‌اید، توقع نداشته باشید که به شما عشق بورزند
همه روابط با شما شروع‌ شده و با شما تمام می‌شود. به همین دلیل اگر می‌خواهید کسی به شما عشق بورزد، باید اول عاشق خودتان باشید.
«یادتان نرود که اول عاشق خودتان شوید.»   منبع: سیمرغ 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: روانشناسی سطح توقع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۷۴۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهی متفاوت طی کن (+فیلم)
  • رنگرز: توقع از کشتی‌ در المپیک باید همان یک نشان طلا باشد/ از ابتدا هم اولویت و هدفگذاری ما صرفاً کسب ۶ سهمیه نبوده
  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • رنگرز: توقع کسب یک مدال طلا از کشتی گیران در المپیک را داشته باشیم
  • تو زیبایی
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • دیدن «مست عشق» را به دیگران پیشنهاد کنید / از کار با «حسن فتحی» لذت بردم
  • حمیداوی: شاید خسرو خیلی چیزها را نگفت!
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • ۴ تکنیک برای اینکه دیگران را راحت‌تر ببخشید